TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tam satis rakamlari aciklanmiyor. Aciklanmayacak da. Ancak karsilastirmali rakamlar hakkinda ozel olarak bilgi alma firsati buldum.
Ilk soruyu hemen yukarida cevapladim.
Guney Afrika'da FM 2010'un fiyati yaklasik 75 TL (368 Rand).
Yanilmiyorsam Sega Kore 31 Aralik 2008 tarihinde kapandi. Kore'de bu yil satis olacak mi, olursa ne kadara olacak bilemiyorum.
Görelim zaten verecekleri yok. O kadar cesaretleri yok aboo nereye çıkartmıyolar?
Kimseyi yönlendiridiğim yok sadece kendi fikrimi sundum. Fikir sunmak yönlendirmek değildir bilmiyosun galiba? Bu arada takip etsen daha önce yazdıgım msjda orjinal olacağımı sölemiştim, kimseye taş koymuyorum, sadece bu çok fazla ezikçe bir ticaret stratejisi bunu belirtiyorum. Neredeyse bedava? 90 milyondan 50 milyona çekerlerse bedava mı oluyorlar? kar payın mı var anlamadım, senin ülkenden gidiyo bu para. Ben anlamıyorum zaten vieri ve aydın dışında araştırmacılar ve çoğu yönetici(gözden kaçmış olabilir bir kaç kişi) utanmasalar sigamesin avukatlığına soyuncaklar. Bu savunma ihtiyacı neden anlayamadım? Bırakın onlar savunsunlar kendilerini, bizim ülkemize bunu yapıyolar. Sizde bu ülkede yaşıyorsunuz
Dünya'da 12. sırada bulunan bir ligi çıkaracaklarını hiç düşünmüyorum.
Türkçe dil şuan mevcut. Adamlar süs diye bu dili yapmadılar, bana göre satılsa da satılmasa da bu paket çıkacaktır. 10bin kişi bana göre az, sonuçta bu sitede 150bin üye var, Türkiye'de 250bin kişiden daha fazlası bu oyunu oynuyor. 10bin sayısı satılmayacak bir rakam değil. Ben bu sayıya ulaşılacağına inanıyorum. Turksportal yönetimi bana göre bütün üyelerin mail adresine bunu bilgilendirecek mailler atması gerektiğine inanıyorum.
Ahahahahahahhaha çıkartacaklarmış, ödüm koptu.
Çıkartsınlar da görelim. Arkadaşım, benim babam 90 lira için 1 hafta çalışıyor senin haberin var mı ? 1999' dan beri bu oyunu oynayıp İngilizcesini geliştirememiş adamlar yüzünden ben babamın emeğini gidip oraya mı yatırayım ?
hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar..gerçekten çok garip bir yer burası..bu oyun polonyada, çek cumhuriyetinde, güney afrikada çok satıyormuş da o yüzden dilleri varmış.. merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler? bu kadar saçma bir kampanya olabilir mi..buna imza atmak kadar saçma bir şey de olamaz..onlar o dil dosyasını hazırladıysa zaten sunacaklardır..sunmazlarsa da keyifleri bilir..bir bolivya açılımı yaparlar bolivyaca çıkartırlar imza toplayıp ne de olsa(!) bir sürü ülke var dünyada..bakar bakar kampanya var derler..perpetua da öğretmen galiba..hem de ilkokul öğretmeni..her şeyi çözmüş çocuklara fırça atıyor..kulağımızı çekiyor..akıl fikir..
Guney Afrika'da en cok konusulan dil, bildiginiz gibi Ingilizce.
Bu resmi olarak soylendi mi bilmiyorum ancak bu ulkelerin dillerinin 10 bin satis adedinin ustune cikildiktan sonra eklendigini biliyorum. Hatta ayni zamanda 9 bin satis adedi olan bir ulkenin dilini geri cevirdiklerini de biliyorum. Kampanyasiz 9 bin tabii.merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler?
Ilk okul degil, universite. Bakin ben halk ile iliskiler uzmani degilim. Benim rolum buraya bu bilgiyi tasimak ve verebildigim kadar bilgi vermek. Verdigim bilgileri surekli gozardi edip ayni argumanlari ayni insanlarin tekrar tekrar ortaya atmalarini ya cevapsiz birakirim ve burasi SI'a sallama alanina doner, ya da mudahale ederim insanlar bilgilenir. Tarzimin sertlesmesine neden olan mesajlari konunun basindan itibaren takip edebilirsiniz.perpetua da öğretmen galiba..hem de ilkokul öğretmeni..her şeyi çözmüş çocuklara fırça atıyor..kulağımızı çekiyor..akıl fikir..
Last edited by perpetua : 29.Eylül.2009 at 13:39
İşte karşı olduğumuz şey de bu. Ben SIgames'in böyle bir şekilde Türkçe'yi oyuna koymalarına karşı olduğumu 3-4 kere söylemişimdir. Ve yine dedim ki burada yetkili kişiler Vieri ve perpetua'dır. Bu iki kişi dışındaki herkes kendi fikrini yazıyor.
Siz saldırmak görmemişsiniz. Başka sitelerde gezin bakalım böyle bir tartışma ortamı var mı? Adamı sitede alenen küfür ederek atanlar bile var. ama böyle internet sitelerinde genel bi psikoloji var "forumdaki yöneticiler her zaman haklı olur, görüşlerini acımasızca savunur, bir tarafları kalkmıştır" vs.
Burası öyle bir forum değil. Bunu anlatmak için veya anlamanız için konuyu bir kere daha okumanızı ya da forumda uzun süreli takılmanızı tavsiye ediyorum. Bilmeden konuşmanın, laf sallamanın kime ne faydası var?
Olayı kişiselleştirmeyin. Sizin bir fikriniz varsa, ona karşı çıkanlar olur. Ve hakarete varmadığı sürece bu forumda isteyen istediğini savunabilir.
Bu yazıya katılmamak elde değil.Ben bu korsan-orjinal oyuna farklı açıdan değerlendiricem.eminimki burdaki kardeşlerimin hiç biri korsan oyunu sevmiyor.ama ülkemizin ekonomik durumu belli.90 milyon ona vereceğime 5 milyon para veririm yine aynı oyunu oynarım diyor.yani burda korsanı savunan arkadaşların hepsinin derdi tamamen maddi.ama bu olayı yapan sigames futbol manager değil tamamen ithalatçı firmadan kaynaklanıor.ithalatçı firmada ülkeye oyunu ithal ederken ödediği vergileri oyun satışlarına yansıtıyor.bizler 1996 yılında gümrük birliği anlaşması yapıldı.AB üye ülkeler arasında yapılan anlaşmalarda mal giriş çıkışlarında vergi alınmayacak.türkiyeye mal ihracatı yapan AB ülkeler Gümrük vergisi ödemiyorlar.ama türkiye AB ülke olmadığı için bunun ödemesini yapıyor.yani biz bile bile lades yapıyoruz.Bu olayı anlatmamın nedeni tamamen çarpık ekonomi.
Size kabataslak bir olay açıklicam.düşününkü tüm dünya korsan fm kullanıyor.Ve bu firmaya gelir gelmiyor.gelir gelmediği sürece bu oyunu bizlere sunamazlar.onlar sunamazsa başkası sunar diyeceksiniz bakın CM ye sunabiliyormu?Yani biz korsan alarak emek hırsızlığı yapmış oluyoruz.
Şunuda söylemeden geçemicem bugüne kadar hep korsan kullandm.ama maddi kazanç elde ettiğimden beri orjinal alıyorum.
Arkadaşım. Tepki falan koyduğumuz yok. Yukarıda arkadaşımız sana cevap vermiş ama bir kere de ben vermek istedim... Zaten kampanyayla ilgili büyük bir çalışma yapıyoruz. Kişileri doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Siz ve sizin gibiler fitne kokan yorumlarla kafa karıştırıyorsunuz... Burada emek var. Sadece biz araştırma ekibi olarak ne kadar emek veriyoruz bu oyuna biliyormusunuz acaba... Bizim gibi 40 tan fazla araştırma ekibi var. Bir de bunun SI ayağı var. Tabi ki belirli bir bedel istenecek... Bu hizmetin yanında firma Türkçe' yi eklemeyi taahhüt ediyor ve bizden orjinal almamızı istiyor. Bu kadar basit. Sizin paranız yoksa almaya. Başım, gözüm üstüne... Ama fikren gerek yok orjinal almaya. Bizim ayağımıza gelsinler, onlar kampanya yapsınlar demek pek mantıklı ve efektif değil... Biz bu işe baş koyduk... Gölge etmesin kimse başka ihsan istemez
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşım. Firma bir şey talep ediyor sizden. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmez. Bu kalıpları aşın... Vizyonunuz genişlesin. Böyle deyince de adminler, yetkililer fırçalıyor oluyor...
Last edited by EL-Hadji : 30.Eylül.2009 at 17:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
bi dakika ya ne oluyo yani ben ne dedimki şimdi. benim demek istediğim para ve ya başka şeyler değil . merak etme ben hep orjinal alan biriyim zaten. benim demek istediğim adamlar türkiyeyi pek sallamıyolar açık ve net. vizyondan bahsetmişsin ne yaptın bugüne kadar senki bana vizyondan bahsediyosun. yani benim eleştirdiğim nokta adamların bize ciddiyetle bakması gerektiği asıl sen onların düdüğünü çalarak nasıl bi vizyon izlediğin belli zaten...