1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Zaradene View Post
    Anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Burda kendi aramızda tartışmak yerine tüm bu düşünceleri sigames'e göndersek çok daha mantıklı değil mi? Üyeler yöneticileri sigameste çalışan insanlar olarak görüyolar galiba. Evet sigames ticari mantıktan yoksun fm gibi bir gücün arkasına sığınıp, yeni kullanıcıyı çekmek için cazip bişeyler yapmayıp, kullanıcının kucağına gelmeseni isteyen bir firma oldugunu hepimiz şu imza olayında anladık zaten. İmza toplamak gücüme gidiyor aslında. Bir nevi " eğer ki bana para getirirsen sen korurum" diyen bir adamla eşdeğer yaptıkları. İnanın içime sinmiyor imza kampanyası. Şu dönemde sigames e en güzel cevap rest çekmek olur. Herkes yurtdışından verir siparişi ve Türkiyede oyun satılmaz. Sigamesin yaptıgına en güzel cvp imza toplamak değil bence budur. Biz bu kadar muhtaç adamlar mıyız?
    Neyin resti?
    Türkçe dil eklentisi bir daha hayal olarak görürsünüz.
    Hatta hiç satılmazsa Türkiye Ligi'ni çıkarmayı bile düşünebilirler.

İnsanları lütfen yönlendirmeyin.Neredeyse bedava isteniyor.Almak istemeyen lütfen taş koymasın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Neyin resti?

İnsanları lütfen yönlendirmeyin.Neredeyse bedava isteniyor.Almak istemeyen lütfen taş koymasın.
    Kim Türkiye ligini çıkarıyor yahu sanki oyun Kuzey Korede Güney Afrika'da Karadağ'da çok fazla satıyor ya..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    Kim Türkiye ligini çıkarıyor yahu sanki oyun Kuzey Korede Güney Afrika'da Karadağ'da çok fazla satıyor ya..
    Guney Kore ve Guney Afrika satislari Turkiye'den daha fazla.

Karadag'in satislari belli degil.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Guney Kore ve Guney Afrika satislari Turkiye'den daha fazla.

Karadag'in satislari belli degil.
    Bunu nerden biliyorsun?
    Ayrıca fazla ise o ülkelerdeki satış fiyatı nedir?
    afrikada 70 € 80 € deseniz adamlar sizi keser haberiniz olmaz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Ülkelerin toplam nüfusu İstanbul'un nüfusu etmiyor. Eğer gerçekten biz 10bin satamıyorsak, zaten Türkiye için söylenecek söze gerek yok. Bu sitede 200bin üye var. Bu üyelerin %5'i aldığı taktirde oyuna Türkçe dili eklenecek. Biz bu orjinali nasıl satamıyoruz anlamıyorum.

Bu arada Türkiye'nin satışlarını kimse bilmiyor ama; bu ülkelerin bizden beş kat daha fazla sattığını nereden biliyorsunuz? Merak ettim...
    Tam satis rakamlari aciklanmiyor. Aciklanmayacak da. Ancak karsilastirmali rakamlar hakkinda ozel olarak bilgi alma firsati buldum.

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    Bunu nerden biliyorsun?
    Ayrıca fazla ise o ülkelerdeki satış fiyatı nedir?
    afrikada 70 € 80 € deseniz adamlar sizi keser haberiniz olmaz.
    Ilk soruyu hemen yukarida cevapladim.

Guney Afrika'da FM 2010'un fiyati yaklasik 75 TL (368 Rand).

Yanilmiyorsam Sega Kore 31 Aralik 2008 tarihinde kapandi. Kore'de bu yil satis olacak mi, olursa ne kadara olacak bilemiyorum.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tam satis rakamlari aciklanmiyor. Aciklanmayacak da. Ancak karsilastirmali rakamlar hakkinda ozel olarak bilgi alma firsati buldum.

Ilk soruyu hemen yukarida cevapladim.

Guney Afrika'da FM 2010'un fiyati yaklasik 75 TL (368 Rand).

Yanilmiyorsam Sega Kore 31 Aralik 2008 tarihinde kapandi. Kore'de bu yil satis olacak mi, olursa ne kadara olacak bilemiyorum.
    afrika para birimini tl ile kıyaslamak yanlış olur.
    Ordaki ekonomik durum içerisinde bu para ne kadar değerli bir meblağdır ona bakmak lazım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    afrika para birimini tl ile kıyaslamak yanlış olur.
    Ordaki ekonomik durum içerisinde bu para ne kadar değerli bir meblağdır ona bakmak lazım.
    Bakin o zaman.

Bu lafi edip, arastirmamak ne kadar dogru?

Neyin resti?

Görelim zaten verecekleri yok. O kadar cesaretleri yok aboo nereye çıkartmıyolar?

Kimseyi yönlendiridiğim yok sadece kendi fikrimi sundum. Fikir sunmak yönlendirmek değildir bilmiyosun galiba? Bu arada takip etsen daha önce yazdıgım msjda orjinal olacağımı sölemiştim, kimseye taş koymuyorum, sadece bu çok fazla ezikçe bir ticaret stratejisi bunu belirtiyorum. Neredeyse bedava? 90 milyondan 50 milyona çekerlerse bedava mı oluyorlar? kar payın mı var anlamadım, senin ülkenden gidiyo bu para. Ben anlamıyorum zaten vieri ve aydın dışında araştırmacılar ve çoğu yönetici(gözden kaçmış olabilir bir kaç kişi) utanmasalar sigamesin avukatlığına soyuncaklar. Bu savunma ihtiyacı neden anlayamadım? Bırakın onlar savunsunlar kendilerini, bizim ülkemize bunu yapıyolar. Sizde bu ülkede yaşıyorsunuz

Nesil
    2006

Neyin resti?

Dünya'da 12. sırada bulunan bir ligi çıkaracaklarını hiç düşünmüyorum.

Türkçe dil şuan mevcut. Adamlar süs diye bu dili yapmadılar, bana göre satılsa da satılmasa da bu paket çıkacaktır. 10bin kişi bana göre az, sonuçta bu sitede 150bin üye var, Türkiye'de 250bin kişiden daha fazlası bu oyunu oynuyor. 10bin sayısı satılmayacak bir rakam değil. Ben bu sayıya ulaşılacağına inanıyorum. Turksportal yönetimi bana göre bütün üyelerin mail adresine bunu bilgilendirecek mailler atması gerektiğine inanıyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Dünya'da 12. sırada bulunan bir ligi çıkaracaklarını hiç düşünmüyorum.
    Şuan 11.sıradayız. Fenerbahçe Twente'yi yenseydi 9.sırada olacaktı ligimiz. Bu kadar küçük görmeyelim ligimizi.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by uLtimatoM View Post
    Şuan 11.sıradayız. Fenerbahçe Twente'yi yenseydi 9.sırada olacaktı ligimiz. Bu kadar küçük görmeyelim ligimizi.
    Ben itibar açısından söylemiştim. 11. veya 12. olmak çok önemli değil, sonuçta Singapur ligini oyuna yansıtan bir şirketinin Türkiye gibi bir ligi çıkarması mucize olur. Bu ligde oynayan ve Avrupa çok fazla tanınmış oyuncular mevcut.

Neyin resti?

Ahahahahahahhaha çıkartacaklarmış, ödüm koptu.

Çıkartsınlar da görelim. Arkadaşım, benim babam 90 lira için 1 hafta çalışıyor senin haberin var mı ? 1999' dan beri bu oyunu oynayıp İngilizcesini geliştirememiş adamlar yüzünden ben babamın emeğini gidip oraya mı yatırayım ?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Schumy View Post
    Ahahahahahahhaha çıkartacaklarmış, ödüm koptu.

Çıkartsınlar da görelim. Arkadaşım, benim babam 90 lira için 1 hafta çalışıyor senin haberin var mı ? 1999' dan beri bu oyunu oynayıp İngilizcesini geliştirememiş adamlar yüzünden ben babamın emeğini gidip oraya mı yatırayım ?
    Hayir yatirma. Yatir diyen de yok zaten.

Ama korsan da kullanma. Butcene uygun olabilecek CM'i oyna mesela.

Veya FM 2009'un fiyati dusmus durumda. Belki o daha makul bir oyun olur.

Daha once de yazdigim gibi. Herkez en son model oyunu oynamak zorunda degil.

Neyin resti?

hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar..gerçekten çok garip bir yer burası..bu oyun polonyada, çek cumhuriyetinde, güney afrikada çok satıyormuş da o yüzden dilleri varmış.. merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler? bu kadar saçma bir kampanya olabilir mi..buna imza atmak kadar saçma bir şey de olamaz..onlar o dil dosyasını hazırladıysa zaten sunacaklardır..sunmazlarsa da keyifleri bilir..bir bolivya açılımı yaparlar bolivyaca çıkartırlar imza toplayıp ne de olsa(!) bir sürü ülke var dünyada..bakar bakar kampanya var derler..perpetua da öğretmen galiba..hem de ilkokul öğretmeni..her şeyi çözmüş çocuklara fırça atıyor..kulağımızı çekiyor..akıl fikir..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by supro View Post
    hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar..gerçekten çok garip bir yer burası..bu oyun polonyada, çek cumhuriyetinde, güney afrikada çok satıyormuş da o yüzden dilleri varmış..
    Guney Afrika'da en cok konusulan dil, bildiginiz gibi Ingilizce.

merak ediyorum onlarda da sunmadan önce hadi tüm çek cumhuriyeti bize 10 bin imza getirin size çekce oyun yapalım, hadi polonyalılar bize 10 bin adam bulun polonyaca oyununuz olsun mu dediler?
    Bu resmi olarak soylendi mi bilmiyorum ancak bu ulkelerin dillerinin 10 bin satis adedinin ustune cikildiktan sonra eklendigini biliyorum. Hatta ayni zamanda 9 bin satis adedi olan bir ulkenin dilini geri cevirdiklerini de biliyorum. Kampanyasiz 9 bin tabii.

perpetua da öğretmen galiba..hem de ilkokul öğretmeni..her şeyi çözmüş çocuklara fırça atıyor..kulağımızı çekiyor..akıl fikir..
    Ilk okul degil, universite. Bakin ben halk ile iliskiler uzmani degilim. Benim rolum buraya bu bilgiyi tasimak ve verebildigim kadar bilgi vermek. Verdigim bilgileri surekli gozardi edip ayni argumanlari ayni insanlarin tekrar tekrar ortaya atmalarini ya cevapsiz birakirim ve burasi SI'a sallama alanina doner, ya da mudahale ederim insanlar bilgilenir. Tarzimin sertlesmesine neden olan mesajlari konunun basindan itibaren takip edebilirsiniz.
    Last edited by perpetua : 29.Eylül.2009 at 13:39

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by supro View Post
    hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar...

İşte karşı olduğumuz şey de bu. Ben SIgames'in böyle bir şekilde Türkçe'yi oyuna koymalarına karşı olduğumu 3-4 kere söylemişimdir. Ve yine dedim ki burada yetkili kişiler Vieri ve perpetua'dır. Bu iki kişi dışındaki herkes kendi fikrini yazıyor.

Siz saldırmak görmemişsiniz. Başka sitelerde gezin bakalım böyle bir tartışma ortamı var mı? Adamı sitede alenen küfür ederek atanlar bile var. ama böyle internet sitelerinde genel bi psikoloji var "forumdaki yöneticiler her zaman haklı olur, görüşlerini acımasızca savunur, bir tarafları kalkmıştır" vs.

Burası öyle bir forum değil. Bunu anlatmak için veya anlamanız için konuyu bir kere daha okumanızı ya da forumda uzun süreli takılmanızı tavsiye ediyorum. Bilmeden konuşmanın, laf sallamanın kime ne faydası var?

Olayı kişiselleştirmeyin. Sizin bir fikriniz varsa, ona karşı çıkanlar olur. Ve hakarete varmadığı sürece bu forumda isteyen istediğini savunabilir.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    İşte karşı olduğumuz şey de bu. Ben SIgames'in böyle bir şekilde Türkçe'yi oyuna koymalarına karşı olduğumu 3-4 kere söylemişimdir. Ve yine dedim ki burada yetkili kişiler Vieri ve perpetua'dır. Bu iki kişi dışındaki herkes kendi fikrini yazıyor.

Siz saldırmak görmemişsiniz. Başka sitelerde gezin bakalım böyle bir tartışma ortamı var mı? Adamı sitede alenen küfür ederek atanlar bile var. ama böyle internet sitelerinde genel bi psikoloji var "forumdaki yöneticiler her zaman haklı olur, görüşlerini acımasızca savunur, bir tarafları kalkmıştır" vs.

Burası öyle bir forum değil. Bunu anlatmak için veya anlamanız için konuyu bir kere daha okumanızı ya da forumda uzun süreli takılmanızı tavsiye ediyorum. Bilmeden konuşmanın, laf sallamanın kime ne faydası var?

Olayı kişiselleştirmeyin. Sizin bir fikriniz varsa, ona karşı çıkanlar olur. Ve hakarete varmadığı sürece bu forumda isteyen istediğini savunabilir.
    Bu yazıya katılmamak elde değil.Ben bu korsan-orjinal oyuna farklı açıdan değerlendiricem.eminimki burdaki kardeşlerimin hiç biri korsan oyunu sevmiyor.ama ülkemizin ekonomik durumu belli.90 milyon ona vereceğime 5 milyon para veririm yine aynı oyunu oynarım diyor.yani burda korsanı savunan arkadaşların hepsinin derdi tamamen maddi.ama bu olayı yapan sigames futbol manager değil tamamen ithalatçı firmadan kaynaklanıor.ithalatçı firmada ülkeye oyunu ithal ederken ödediği vergileri oyun satışlarına yansıtıyor.bizler 1996 yılında gümrük birliği anlaşması yapıldı.AB üye ülkeler arasında yapılan anlaşmalarda mal giriş çıkışlarında vergi alınmayacak.türkiyeye mal ihracatı yapan AB ülkeler Gümrük vergisi ödemiyorlar.ama türkiye AB ülke olmadığı için bunun ödemesini yapıyor.yani biz bile bile lades yapıyoruz.Bu olayı anlatmamın nedeni tamamen çarpık ekonomi.

Size kabataslak bir olay açıklicam.düşününkü tüm dünya korsan fm kullanıyor.Ve bu firmaya gelir gelmiyor.gelir gelmediği sürece bu oyunu bizlere sunamazlar.onlar sunamazsa başkası sunar diyeceksiniz bakın CM ye sunabiliyormu?Yani biz korsan alarak emek hırsızlığı yapmış oluyoruz.

Şunuda söylemeden geçemicem bugüne kadar hep korsan kullandm.ama maddi kazanç elde ettiğimden beri orjinal alıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Aydın View Post

Arkadaşım. Tepki falan koyduğumuz yok. Yukarıda arkadaşımız sana cevap vermiş ama bir kere de ben vermek istedim... Zaten kampanyayla ilgili büyük bir çalışma yapıyoruz. Kişileri doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Siz ve sizin gibiler fitne kokan yorumlarla kafa karıştırıyorsunuz... Burada emek var. Sadece biz araştırma ekibi olarak ne kadar emek veriyoruz bu oyuna biliyormusunuz acaba... Bizim gibi 40 tan fazla araştırma ekibi var. Bir de bunun SI ayağı var. Tabi ki belirli bir bedel istenecek... Bu hizmetin yanında firma Türkçe' yi eklemeyi taahhüt ediyor ve bizden orjinal almamızı istiyor. Bu kadar basit. Sizin paranız yoksa almaya. Başım, gözüm üstüne... Ama fikren gerek yok orjinal almaya. Bizim ayağımıza gelsinler, onlar kampanya yapsınlar demek pek mantıklı ve efektif değil... Biz bu işe baş koyduk... Gölge etmesin kimse başka ihsan istemez
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by devrimgokhan View Post
    evet haklısın kardeş bu söylediğinde , ama yeter artık yani türkçe dünyanın en zengin dillerinden biri nasıl oluyoda saçma sapan diller eklenmişken bizimki olmuyor. SI çok ayıp ediyor. büyük potansiyelide kaçırıyor.
    Arkadaşım. Firma bir şey talep ediyor sizden. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmez. Bu kalıpları aşın... Vizyonunuz genişlesin. Böyle deyince de adminler, yetkililer fırçalıyor oluyor...
    Last edited by EL-Hadji : 30.Eylül.2009 at 17:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post

Aşağıdaki cevabım Aydın' a değil supro' ya dır
    Arkadaşım. Tepki falan koyduğumuz yok. Yukarıda arkadaşımız sana cevap vermiş ama bir kere de ben vermek istedim... Zaten kampanyayla ilgili büyük bir çalışma yapıyoruz. Kişileri doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Siz ve sizin gibiler fitne kokan yorumlarla kafa karıştırıyorsunuz... Burada emek var. Sadece biz araştırma ekibi olarak ne kadar emek veriyoruz bu oyuna biliyormusunuz acaba... Bizim gibi 40 tan fazla araştırma ekibi var. Bir de bunun SI ayağı var. Tabi ki belirli bir bedel istenecek... Bu hizmetin yanında firma Türkçe' yi eklemeyi taahhüt ediyor ve bizden orjinal almamızı istiyor. Bu kadar basit. Sizin paranız yoksa almaya. Başım, gözüm üstüne... Ama fikren gerek yok orjinal almaya. Bizim ayağımıza gelsinler, onlar kampanya yapsınlar demek pek mantıklı ve efektif değil... Biz bu işe baş koyduk... Gölge etmesin kimse başka ihsan istemez
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Arkadaşım. Firma bir şey talep ediyor sizden. Dünya sadece sizin etrafınızda dönmez. Bu kalıpları aşın... Vizyonunuz genişlesin. Böyle deyince de adminler, yetkililer fırçalıyor oluyor...
    supro´isimli üyeden Alıntı
    hiç bu kadar gülmemiştim neyi nereden çıkartıyorlar..ben daha önce de yazmıştım..müşteriye gitmek varken ayağına çağırıyor sigames ve neredeyse bütün modlar-adminler- sitedeki yetkililer farklı sebeplerle bu imza olayına tepki koyan herkese saldırıyorlar...

[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

bi dakika ya ne oluyo yani ben ne dedimki şimdi. benim demek istediğim para ve ya başka şeyler değil . merak etme ben hep orjinal alan biriyim zaten. benim demek istediğim adamlar türkiyeyi pek sallamıyolar açık ve net. vizyondan bahsetmişsin ne yaptın bugüne kadar senki bana vizyondan bahsediyosun. yani benim eleştirdiğim nokta adamların bize ciddiyetle bakması gerektiği asıl sen onların düdüğünü çalarak nasıl bi vizyon izlediğin belli zaten...

Mesaj Yetkileri