Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 33 sonuç

Konu: Ariel Ortega Milli Takımda!..

Default Ortega Milli Takımda!..

Arjantin Milli Takımı'nın teknik direktörü Diego Maradona, hayati Dünya Kupası eleme grubu karşılaşmaları öncesinde Gana ile oynayacakları özel maçın kadrosuna Ortega'yı da aldı.

Gazeteport'un haberine göre; 1994, 1998 ve 2002 Dünya Kupaları'nda forma giyen River Plate'in 35 yaşındaki orta saha oyuncusu, 6 yıl sonra ilk kez milli takıma çağrıldı.

Maradona'nın 30 Eylül'deki Gana maçı için kadroya çağırdığı 19 futbolcu da Arjantin kulüplerinde oynuyor.

İlk dördün doğrudan 2010 finallerine gideceği Güney Amerika eleme grubunda beşinci sırada bulunan Arjantin son iki maçını 10 Ekim'de evinde Peru ve 4 gün sonra deplasmanda Uruguay ile oynayacak.

Güney Amerika eleme grubunun beşincisi, Güney Afrika'ya gidebilmek için CONCACAF dördüncüsü ile play-off baraj maçları yapacak.

Arjantin karşısına Sulley Muntari ve Michael Essien gibi yıldızlarından yoksun çıkacak olan Gana, 2010 Dünya Kupası'na gitmeyi garantilemiş durumda.

Maraton

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Arjantin Maradona'yla baya zarar görüyor. Bence bir an önce iyi bir teknik adam bulup Maradona'yı yollamalılar...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

ilk 11 başlamaz sanırım eğer başlarsa yazık olur, arjantin dünya kupasına gidemeyerek bi darbede maradonadan alcak

Sheriff Misafir

Maç 2-0 bitmiş Arjantin kazanmış ve golleri Palermo atmış.. Ortega maçın başında sakatlanmış 31. dakikaya kadar dayanmış ama sonra oyundan çıkmış..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Maç 2-0 bitmiş Arjantin kazanmış ve golleri Palermo atmış.. Ortega maçın başında sakatlanmış 31. dakikaya kadar dayanmış ama sonra oyundan çıkmış..
    Kankam Ortega' nın amatörlüğü ve süper yeteneği tartışılmaz bence... Adam Veron' un En Veron olduğu zaman onun önünde Arjantin 10 numarasını taşımış aynı zamanda duran topları kullanmış bir arkadaştır. Hoş bir maçte penaltı kaçırdı ama olsun...
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Default Ariel Ortega Milli Takımda!..

Arjantin Milli Takımı teknik direktörü Diego Armando Maradona, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ariel Ortega'ya milli forma giydireceğini söyledi.

Şaka gibi ama gerçek!.. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ariel Ortega, 35 yaşında milli takım heyecanı yaşayacak. Goal.com'un haberine göre, Arjantin Milli Takımı teknik direktörü Diego Armando Maradona, Ortega'yı milli takıma çağıracağını açıkladı.

Konuya ilişkin olarak Miter adlı radyoya konuşan Maradona, 30 Eylül tarihinde Yeni Zelanda ya da Meksika'yla bir hazırlık maçı yapacaklarını ve Ortega'ya bu karşılaşmalarda forma şansı vereceğini söyledi.

Maradona, söz konusu maçların Ortega'nın milli formaya veda karşılaşmaları olup olmadığı yönünde herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bu arada haber, Arjantinli futbolseverleri olduğu kadar Ortega'yı da şaşırttı.

Haberi basın mensuplarından alan Ortega'nın ilk tepkisi, "Ciddi misiniz? Benimli dalga mı geçiyorsunuz?" oldu. Çok gururlandığını söyleyen ortega, ayrıntıları öğrendikten sonra basına bir açıklama yapacağını ifade etti.

2002-03 yılında Fenerbahçe'de forma giyen 1974 doğumlu Ortega, 2006 yılından bu yana River Plate'de oynuyor. Ortega geçtiğimiz sezonu Independiente Rivadavia'da kiralık olarak geçirmişti.

Bugüne dek 97 kez Arjantin Milli Takımı forması giyen Ortega, bu karşılaşmalarda toplam 19 gol buldu.

Maraton

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aralarında manevi bir bağ vardı zaten de Ortafe bu saatten sonra ne vericek milli takıma . . .

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

97'yi 100'e tamamlar bir daha çağırılmaz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ortega daha bırakmadı mı futbolu ya iyi topçuydu ama Osman_873'ün dediği gibi 100e tamamlayıp emekli ederler milli takımdan...
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İki maçtada oynasa 99 oluyor biraz daha beklemesi lazım Maradona abinin.. Hiç beyenmiyorum ya şu Maradona'nın teknik direktörlügünü Bolivyadan falan 6 tane yemişlerdi sanırım çagırdıgı adama bak yahu bari kadrodaki diger adamları kokaine alıştırmasın Ortega.

Sheriff Misafir

Formda bi Ortega'yı Messi'ye değişmem

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sen degişme ben değişirim valla

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Aynı yaşta olsalardı bende değişmezdim ama şu anda Formda halleriyle Messi Ortega'yı katlar
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Maradona iyice sacmalamaya basladi Higuain gibi adami kadroya dahi almazken gidiyor 35 lik Ortega'yi kadroya cagiriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Messi ve Ortega hmmm....
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Öylesine yedek kulübesinde otursun diye almışlardır (:

Ben de formda bir Nonda'yı Henry'e değişmem.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Ariel Ortega'yı tekrar Arjantin formasıyla görmek güzel olacak. Rakiplerine dalga geçer gibi attığı çalımları özlemedim desem yalan olur.

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Ortegayı Messiyle bir tutanlarda varmış bunuda gördük bugün.Her gün bi yaşıma giriyorum

Nesil
    2006

Ne adamdı be kısa sürede yaptıklarını unutamam...

Gaziantep'de ki müthiş performansı, Galatasaray maçında yaptığı çalımlar... Kısa süre kaldı ama; baya iz bıraktı.

Sheriff Misafir

Arkadaşlar, bu benim görüşümdür. Herkes birbirinin görüşüne saygı göstermek zorundadır. Bahsettiğimiz kişi; 97 kez Arjantin A Milli Takım forması giymiş ve Maradona'dan sonra yıllarca 10 numarayı sırtında taşımış bir oyuncu. Ve benim gözümde dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncuları arasındadır..

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Ortega yı tanımayanlara da ben gülüyorum.98 99 lu yıllar ve bize gelene kadarki dönemdeki Ortega ile Messi pek de güzel kıyaslanabilir içinden de Ortega seçilebilir.
    Yetenekleri muazzam büyük takımlarda oynayıp kullanamadı ayrı mevzu..
    Gs maçı bilhassa sağ çizgide Hasan'ı Ergün'ü yatırıp yatırıp kaldırdığı Kadıköy'ün pazarına yolladığı sahneleri arada güzel bi müzik eşliğinde açar izlerim sırf zevk için.
    Çok güzel klipler yapmışlar.

Milli takım ile de 100 deyip bırakacak herhalde Maradona öyle bi jest düşünmüş olabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

100 leyip bırakır herhalde herkes gibi
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ortega şuan için değil ama Arjantinde efsaneler arasındadır. Tartışmasız klas bir oyuncu. Ama şuan milli takımda yeri yok gibi. Helede problemlerinden sonra..

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Arkadaşlar Arjantin için ortega bir efsane değildir. bu benim görüşüm değil bir gerçektir. 98 dünya kupası sonrası sadece boca juniors taraftarları değil, river plate taraftarları bile kupada hollandaya yenilmesinin faturasını ortegaya kesmişlerdi. gereksiz yere van der sar'a kafa atıp kırmızı kart görmüştü.

o olaydan sonra ülkede antipati kazandı. bunları kafamdan sallamıyorum. okuduğum futbol dergilerinden biliyorum. sadece 1 tanesinde de okumamıştım. herneyse. evet büyük yetenekti ama messi ile bir tutulacak kadar ne milli takımda, ne de arjantin dışında kulüpler bazında iş yapamadı.

şu an için milli takıma çağırılması da büyük sürpriz bana kalırsa.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Zidane de kafa atmıştı ama o bir efsane

Sheriff Misafir

Aydıncım şu an için milli takıma çağrılması süpriz, ona tamam, efsanemidir değilmidir orasınıda bilemem sen benden daha çok dergi okumuşsundur ama değer vermedikleri bir oyuncuyada heralde 97 kez a milli takım forması vermezler, ki Ortega kadroya çağrılamadığı dönemde uzun bir süre 10 numara ona ait olduğu için kimseye verilmemiş. Ben burdan değerli bir oyuncu olduğunu anlıyorum.

Şu anki Messi ve şu anki Ortega kıyaslanamaz tabiki ama en formda Ortega en formda Messi'yle kıyaslanır. Avrupada gittiği hiçbir kulüpte bir başarısı filan yok onada kabul ama Ortega'yı canlı izlemiş biri olarak onun oyunculuğuna büyük hayranlığım var. Milli takımda da River'da da Independiente'de de Newells'da da çok iyi maçlar çıkardı, avrupada başarılı olamadı ayak uyduramadı sorunlar yaşadı filan ama en basitinden bizdeyken bile kaç tane maça damgasını vurdu. Artı 98 Dünya kupasındaki 5-0 lık Jameika maçınıda hatırlatırım .)

Şu anda ne durumda, fiziği nasıl bilekleri halen iyimi bilemem sonuçta yarım sezondur 2. ligde oynuyordu. Ama Maradona neredeyse 1 sene futboldan ayrı kaldıktan sonra 94 dünya kupasında oynamıştı. Ortega'yı da kendisi gibi forma sokup yararlanmak istiyorda olabilir, bir jest yapıp 100lemek istiyorda olabilir.

Sonuç olarak şu anda şaşırtıcıda olsa süprizde olsa milli takımda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Çok gereksiz o kadar genç oyuncun varken Ortega gibi bitmiş bir oyuncuyu almak hadi Kazakistan,Ermenistan vb gibi ülkelerin milli takımlarında olsa anlarım ama bu takım Arjantin bir kere!

Nesil
    2006

Ortega'nın Milli Takıma çağrılma sebebi tamemen 100 maç oynayıp bırakmasını sağlamaktır. Yaşadığı o kadar sorundan sonra Maradona gibi tekrar sahalara döndü. Maradona'da ona bu ödülü verdi. Messi'yi velihattı seçmişdi Maradona belki Ortega karekteri iyi birisi olsaydı bu velihattı ona devredebilirdi. Bu arada unutmamak gerek Arjantin Dünya Kupasına gidememe durumu ile karşı karşıya.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ALkoL kuLLanan bir adam ve artık tamamen aLkoLük duruma geLmiş bir oyuncunun refkLeksLeri ve yetenekLeri asLa eskisi gibi oLmaz. Tamam zamanında iyi bir oyuncuydu, yetenekLiydi ama asLa bir efsane oLmamıştır. EfsaneLer iki çaLım atmakLa, iki goL atmakLa oLunmuyor. MiLLi takım formasını yıLLarca giymekLede efsane oLunmaz. Efsane adam başarı kazandırır, kupa kazandırır.

Ortega da RiqueLme, Aimar, Ve daha nice Maradona benzetmesi ve veLiaht adayLarı gibi yetenekLi, üst seviye bir futboLcudur ama sadece bununLa sınırLıdır. Bunda da devamLıLıkLarının oLmamasının büyük etkisi vardır. Zaten bu adamLar devamLıLık sağLayabiLseydi, Avrupa da da üst düzey oLabiLseLerdi bu gün haLa Maradona yı değiL bu adamLarı konuşurduk.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ortega çok iyi oyuncuydu ama adamı İstanbuldaki o müthiş karşılama bitirdi ,o coşkulu kalabalıktan sağ sağlim çıktıktan sonra bir daha kendine gelemedi

Elano içinde aynısından korkmuştum ama neyse gerekli önlemleri aldılar uzak tuttular taraftarları, nerdeyse havaalanında havalarda uçan Ortega hala aklımda

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri