-
Şimdi İsmail, Ankaragücü düştüğünde tekrar lige nasıl alındığını da herkes biliyor.
Hacettepe olayıyla aslında benzerlik yok, onlar pilot takımıydı ve genç oyuncuları pilot takıma gönderiyordu. İstediği zaman da geri alması normaldir çünkü finansı sağlayan ana kulüp. O nedenle onların arasındaki oyuncu alış verişi normaldir. Ama rekabeti baltalıyor diye düşünülürse bunu yapılacak bir düzenleme ile önlemek mümkün, pilot takımla ana takımı aynı ligde mücadele ettirmezsin, çıkmaya hak kazansa da, hakkı 1 sonrakine devredersin.
Ama Ankaraspor ve Ankaragücü arasında bu şekilde bir ilişki yok ve Ankaraspor'un en önemli oyuncuları kiralık olarak Ankaragücü'ne geçiyor. Bir Ediz'i, Mehmet Çakır'ı 3 büyükler istese, ülkemizin transfer piyasasında ne kadar ederler acaba? Makul fiyatları ve ödenen kiralık bedellerini merak ediyorum doğrusu, üstelik bu oyuncuların 2'şer yıllık kiralanması tesadüf mü? Hem bunlar pilot takım ilişksinde değiller ki, çıkıp gerçek değerlerini verip kadroya katsaydı Ankaragücü, benim tepkim bu kadar yüksek olmazdı. Ya da yeni başkan çıkıp deseydi ki artık Ankaraspor bizim pilot takımımız olmuştur, o zaman transferler ister paralı olsun, ister bedelsiz olsun, isterse de kiralık olsun ses çıkarmazdım.
CAS'ta da krarın değişeceğini sanmıyorum. Aslım merak ettiğim konu, lig bu şekilde mi tescil edilecek yoksa Ankaraspor'un kalan maçlarında hükmen mağlubiyet alması mı sağlanacak. Eğer bu şekilde tescil edilirse Ankaraspor'dan puan almış kulüpler için avantaj sağlanmış olacak. Asıl bu yönde çıkacak ortalığı daha çok karıştırır bence, çünkü kalan maçlarını hükmen kaybedece denirse bu sefer de ilk haftalarda puan kaybedenler isyan edecek.
Diğer türlü ise ligimizde yukarıları zorlayacak bir ekip oası, takımı imkanlarının artması, modern bir stada kavuşması, sadece para değil taraftar desteği de olan bir takımın olması elbette renk getirecektir ligimize. Bu yönden de mutluyum.
Mesaj Yetkileri