Ankaraspor düşüyorsa oyuncuları bedava alan Ankaragücüde düşürülmelidir.
Ankaraspor düşüyorsa oyuncuları bedava alan Ankaragücüde düşürülmelidir.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
açıklamaya göre kurallara göre sadece 1 takım küme düşürülüyor ve buda iki takımın kriterleri karşılaştıralarak yapılıyor..
kulüplerden sadece birinin bir alt lige düşürülmesinde ve alt lige düşürülen kulübün belirlenmesinde; kulüplerin tarihçesinin, kuruluş yıllarının, liglerde bulunma süresinin, en üst ligde bulunma süresinin, Avrupa kupalarına katılım süresinin, kupa müsabakalarına katılma sayısının, başarılarının, taraftar potansiyelinin belirleyici kriterler olarak dikkate alınmasında
Cas'a gidecekler orda Ankaraspor'un lehine bir karar çıkacak.Tekrar Süper ligte mücadele etmeye devam edecekler.Büyük ihtimal.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bu kararı Gökçek karşıtları çok yanlış yorumluyor.Gökçek'in isteği neydi?Ankaragücü'nü alıp şampiyonluğa oynayan bir hale getirmek değil miydi?Peki Ankaraspor düşünce bu Ankaragücü'nü şampiyonluğa oynayan bir takım yapamayacak mı?Gökçek karşıtları Ankaraspor'un düşmesine seviniyor ama basit bir mantık hatası yapıyorlar.Onların Ankaraspor'un düşmesine sevinmeleri değil Ankaragücü'nün kalmasına üzülmeleri gerekir.Ama akıllarına gelmiyor yada geliyor da bakıyor akıl yok, geri gidiyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
forumdaki arkadaşlara demiyorum![]()
Last edited by SAİT71 : 07.Ekim.2009 at 03:15 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ankaragücüne gelen oyuncular kiralık...Aynı Gençler Hacettepe olayı gibi orda sorun yok...
Federasyon ilk kez bu kadar sert davrandı. Artık kulüplere gerekli mesajlar gitmiştir. Kurallara uyunuz yoksa gereği yapılır şeklinde.
Benim hala anlamadığım Ankaraspor suçlu bulunuyor ama; Ankaragücü'ne hiçbirşey olmuyor.
Ankaragücü'ne bir şey olmamasının nedeni kararda da belirtildiği gibi "kulüplerin tarihçesi, Avrupa kupalarına katılım durumları vs." dir.
Benzer bir durum AEK ve Slavia Prag arasında olmuştu, diye hatırlıyorum. Bu iki takım farklı ligdeler ve farklı ülke takımları ancak aynı aile bireylerine aitler. UEFA iki takımdan kuruluş yılı eski olan kulübün Avrupa Kupaları'na katılmasına izin verdi. Emsal teşkil edebilecek bir olaydır. CAS'a gidilirse yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum, ancak belli olmaz, benzer olaylar göz önüne alınırsa bir şey değişmeyecektir.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Ankaragücü masum durumda güya. Biz birşey yapmadık onlar oyuncularını bize verdiye getiriyorlar olayı. Kesinlikle iki takımın birden düşmesi gerekiyordu ama Ankaraspor'un başına patladı olay yazık oldu.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bende dusurulmesine karsiyim, puan silinmesi daha mantikli olurdu. En azindan duzen bozulmazdi
Federasyon geçen sezon nerdeydi acaba. 20 oyuncu gönderen Gençlerbirliği'ne niye ceza veremediler.
Ankaragücü suçluymuş oymuş buymuş. Kardeşim adam Ankaraspor yöneticiliğini bırakıp Ankaragücü'ne başkan seçildi ne var bunda. Oyuncular makul fiyatlarla transfer edildi. Kiralık bedelleri ödendi. Eee daha ne ?
Şimdi Ankaraspor CAS'a gidecek ve ordan lehinde karar çıkarsa bu sezon lig tescili yapılmaz yapılamaz. İlk haftalarda Galatasaray 3 puan aldı Antalyaspor 3 puan kaybetti. Eee diğer takımların suçları ne. Beşiktaş belki oynasaydı yenecekti Ankaraspor'u morallenecekti.
Federasyon kendini kuyuya attı ama kendileride bilmiyolar ne yaptıklarını..
Ayrıca Ankaragücü'ne laf eden arkadaşlar geçen sene Hacettepe olayında nerdeydiniz ? Güçsüz rakipten 3 puanı alırken sesiniz çıkmıyodu. Ne oldu bu hafa 3 gol atınca Ankaragücü düşmanınızmı oldu ?
Ben Ankaragücü suçlu demedim? Eğer Ankaraspor suçlu bulunduysa, niye Ankaragücü'de suçlu bulunmuyor?
Ayrıca ben Ankaragücü'nü siyasi sebeplerden dolayı severim. Ahmet Gökçek'in başına gelmesine karşı çıktım ama; baktım sanırım artık Ankaragücü'de büyüyecek. O zaman sesimi kapattım.
Avrupa'da tek başkentten şampiyon çıkarmayan ülke biziz. Umarım başkentten bir şampiyon çıkarsa buda Ankaragücü olur.
Varsın Ankaragücü yükselsinlig kaliteli olsun..Bence Gökçekfutbolda bir devrim yapabilir. A.Gücü bir marka olabilir. Stad,taraftarve yönetim gibi faktörlerle açılım yapabilir. Bence Ankaraspor un düşmesi iyi oldu çünkü pek bir işe yaradığı yoktu. Turkcell Süper Ligde seyircisi olan takımları görmek istiyoruz artık. A.Gücü de düşürülürse lig iyice çorba olur.
Sana değil lafım Batuhan. Bazı arkadaşların yaygara koparmasına.
Ahmet Gökçek gelmesini hiçbir Ankaragücü taraftarı istemiyodu burdada defalarca yazdım. Ahmet Gökçek çok hırslı birisi. Takımı başarılı yapmak için herşeyi deneyen bir yapısı var. O yüzden içimiz rahattı geldiğinde. Yararlıda oldu takımı güçlendirdi.
Ankaraspor - Ankaragücü birbirini pilot kulupleri değil hatırlatayım. Sadece başkanı değiştirdiler. Ve oyuncuları belli miktarda paralarla kiraladılar veya satın aldılar. CAS kararını beklemedeyim ben yinede. Şimdi iş Ankaraspor avukatlarında. Hazırlayacakları savunmayla bu saçmalığı düzelteceklerdir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Heee şunuda söyleyeyim hani bir laf vardır Dolar düşer mark düşer Ankaragücü babayı düşer diye![]()
Kolay değil 100 yıllık kulubu düşürmek![]()
Last edited by KaPaLı : 07.Ekim.2009 at 13:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Şimdi İsmail, Ankaragücü düştüğünde tekrar lige nasıl alındığını da herkes biliyor.
Hacettepe olayıyla aslında benzerlik yok, onlar pilot takımıydı ve genç oyuncuları pilot takıma gönderiyordu. İstediği zaman da geri alması normaldir çünkü finansı sağlayan ana kulüp. O nedenle onların arasındaki oyuncu alış verişi normaldir. Ama rekabeti baltalıyor diye düşünülürse bunu yapılacak bir düzenleme ile önlemek mümkün, pilot takımla ana takımı aynı ligde mücadele ettirmezsin, çıkmaya hak kazansa da, hakkı 1 sonrakine devredersin.
Ama Ankaraspor ve Ankaragücü arasında bu şekilde bir ilişki yok ve Ankaraspor'un en önemli oyuncuları kiralık olarak Ankaragücü'ne geçiyor. Bir Ediz'i, Mehmet Çakır'ı 3 büyükler istese, ülkemizin transfer piyasasında ne kadar ederler acaba? Makul fiyatları ve ödenen kiralık bedellerini merak ediyorum doğrusu, üstelik bu oyuncuların 2'şer yıllık kiralanması tesadüf mü? Hem bunlar pilot takım ilişksinde değiller ki, çıkıp gerçek değerlerini verip kadroya katsaydı Ankaragücü, benim tepkim bu kadar yüksek olmazdı. Ya da yeni başkan çıkıp deseydi ki artık Ankaraspor bizim pilot takımımız olmuştur, o zaman transferler ister paralı olsun, ister bedelsiz olsun, isterse de kiralık olsun ses çıkarmazdım.
CAS'ta da krarın değişeceğini sanmıyorum. Aslım merak ettiğim konu, lig bu şekilde mi tescil edilecek yoksa Ankaraspor'un kalan maçlarında hükmen mağlubiyet alması mı sağlanacak. Eğer bu şekilde tescil edilirse Ankaraspor'dan puan almış kulüpler için avantaj sağlanmış olacak. Asıl bu yönde çıkacak ortalığı daha çok karıştırır bence, çünkü kalan maçlarını hükmen kaybedece denirse bu sefer de ilk haftalarda puan kaybedenler isyan edecek.
Diğer türlü ise ligimizde yukarıları zorlayacak bir ekip oası, takımı imkanlarının artması, modern bir stada kavuşması, sadece para değil taraftar desteği de olan bir takımın olması elbette renk getirecektir ligimize. Bu yönden de mutluyum.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Tamamda Serkan varsayımlarla iş yapacak olursak sonumuz fena. O zamanda Gaziantep spor 2 oyuncudan 16 milyon € kazandı Beşiktaş'tan. Yıldırım Demirören içinde sorgulama yapılsın. Oyuncu değerleri hakkında birşey yapamazsınız sonuçta kulup istediği paraya satar oyuncusunu.
2 kulubun başkanı olarak Ahmet Gökçek gözükseydi ve öyle olsaydı eyvallah. Ama Ankaraspor başkanlığından istifa edip Ankaragücü başkanı seçilen birisi için böyle suçlamalar yapmak biraz akıl kârı gelmiyo bana.
Kiralık gönderilen oyuncuların giderlerini Ankaraspor karşılıyo olabilir. Eee bu durumda Hacettepe - Gençlerbirliği ilişkisinden ne farkı kaldı.
Hayırlısı olsun, ortalık karıştı yine..
Dün sanırım levent bıcakcıyı dinledim Cas yada avrupada ki herhangi bi mahkemenin bu kararı değiştirmeye hukuki hakkı yokmuş yani bu mesele türkiyenin iç meselesidir biz karısmayız diyecekler kısaca.Ayrıca federasyon nerdeydi genclerbirliği oftaş olayında yada kayseri ve erciyes olayında neden böyle diyemediler gibi yorumlarda var haluk ulusoy yönetimine sormak lazım bunları bu federasyona değil
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Oynadığı maçlar 3-0 hükmen mağlup sayılıyor. Maçlarda görülen kartlar ve atılan gollerde gol krallığı kategorisinde geçerli sayılacak. Böyle karar verilmiş.
3-0 hükmenlerde goller kaptanlara yazılır yani ben b gencte oynarken bundan yıllar önce 2 kez rakip gelmemişti ekstradan 6 golüm olmuştu![]()
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
İnternette tartışma çıkmış.Galatasaylılar diyor Fenerbahçe maç yapmadan 6 puan ve +6 avaraj kazanacak.Bu bu haksızlıkmış.![]()
İsmail sen taraf olduğun için daha fazla konuşmaya gerek yok çünkü uzlaşamayacağız. Bu şekilde 2 sezonluk kiralama yöntemi, bir kulübün içini boşaltmak olarak gözüküyor bana, sana gözükmüyordur, bir şey diyemem.
Böyle bir gelişme olursa, ortak gücün 2 kulübü yönetmesi durumu ortaya çıkarsa, olacaklara katlanırsınız denmiş taraflara, federasyona bu konuda bilgi danıştıklarında. Ve bile bile buna devam etmişler. Ankaragücü'nün yeni yönetimi istifa etseydi ya da Ankaraspor'u elinde bulunduran şirket başkasına devretseydi kulübü bu cezalar verilmeyecekmiş.
CAS'ın kararı emsal alınarak daha köklü olan kulüp davaya girmiyor, diğeri cezalandırlıyor.
Geçen sene neden uygulanmadığını da açıkladı federasyon, geçtiğimiz dönemde, OFTAŞ'ın ilk lige çıktığı dönemde Altay federasyona başvurup bu 2 takım aynı ligde olamaz demiş ama Ulusoy federasyonu bu başvuruyu reddetmiş, bu sefer Tahkim'e başvurmuşlar ama o başvuru da reddedilmiş. Bu federasyon gündeme geldiğinde de, bağlayıcı karar veren Tahkim'in kararını bozup, OFTAŞ'ı düşürmek gibi bir olayı gerçekleştiremeyeceklerini, Tahkim'in verdiği kararlara uymak zorunda olduklarını söylediler, sonrasında bu senenin Mayıs ve Haziran aylarında yeni çıkarılan kanunlar ve oluşturulan statüler gereği, talimatlarda açıkca aynı güce ait 2 takımın aynı anda aynı ligde mücadele etmesi yasaklanmış. Bu nedenle geçen sene yasa buna izin vermediğinden ve Ulusoy federasyonu buna izin verdiğinden 2 takım aynı anda ligde mücadele etmiş, bundan sonra eğer çıkma hakkı kazanırsa çıkmasına izin verilmeyecek, Ana kulüp olarak gözüken kulüp küme düşerse, diğer kulüp de 1 alt kümeye düşürülecek.
Rekabeti zedeleceği için Ankaraspor'un tüm oynadığı ve oynayacağı maçlar hükmen sonuçlandırıldı. Diğer türlü olması, ne şekilde olursa olsun mağduriyet doğuracaktı bir kısıma. Maçlarda atılan goller ve kartlar ise değerlendirmeye alınacak.
Ankaraspor oyuncularına 15 gün transfer süresi verildi. Kulüp isterse bu oyuncuları satabilecek, satmazsa paralarını ödemeye devam edecek.
Ankaraspor Türkiye Kupası'na katılabilecek. Sözleşmesi devam eden yabancı oyuncular ve yabancı hoca eğer ayrılmak istemezse, sözleşme sona erene kadar Ankaraspor'da mücadele edebilecek.
Yabancı oyuncular yurt dışına transfer olmak isterse ve mağdur durumdayım derse CAS'a başvurabilir, Türk oyuncuların başvurması zor görünüyor çünkü CAS sizin iç meseleniz bu durum diye daha önceden 2 davayı kabul etmemiş.
Aynı 2 davayı emsal gösterip Ankaraspor'un da başvurusu reddedilir diye açıklama yapıldı.
"YÜCE ATATÜRK"
İyi de, ilk 4 maç tescil edilse, kalan maçlara hiç işlem yapılmasa, Fenerbahçe Ankaraspor ile oynamayacağı için Galatasaray havadan 3 puanı almış olmayacak mı? Ankaraspor ile ilk 4 hafta içerisinde karşılaşmadık diye neden mağdur duruma düşelim ki?
Eğer karar bu şekilde olmasaydı nasıl olmalıydı acaba? Tartışanlara sormak lazım.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Türk futboluna hayırlı olsun ne diyelim
Melih zaten Ankaraspor'u elden çıkarmak istiyordu Senecky ve Röber umarım Türkiye'de kalır.
Madem adil ortam yaratılmaya çalışılıyor, maçlar hiç sayılmaz. Fenerbahçe 6 averaj almış olacak mesela, bizim maç da anladığım kadarıyla 2-0 kabul edilecek ve averaj 5 artmış olacak bu yüzden. Ne oldu kalan 1 averaja?
Federasyon Ankaraspor'u küme düşürerek geri dönbülmez bir yola girdi. Çok şaibeli bir lig olacak maalesef...
Kararı iyi okumayanlar tartışabiliyorlar, tüm takımların maçları 3-0 hükmen galip sayıldı. Yani 1-0 kaybeden Antalyaspor'da 3-0 galip, 2-0 kazanan Galatasaray da 3-0 galip sayıldı.
Sonuçta değişen hiçbir şey yok, herkes mevcut averajına +6 averaj daha eklemiş oldu.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT