%90'lara gelmemize rağmen SI bunda diretirse artık benim verecek bir sözüm kalmaz onlara karşı.
%90'lara gelmemize rağmen SI bunda diretirse artık benim verecek bir sözüm kalmaz onlara karşı.
Yeni bir tartisma acmak istemiyorum ama adamlar basindan beri 10 bin dediler. Burada daha dusuk rakam olursa da yaparlar diye kendi kendilerine gelin guvey olan onlar degildi. Oldu iste bu kadar, idare edin artik dememek gerekli bence.
10 bin adet satilmazsa da, SI neden idare etmedi. O kadar imza topladik, satin aldik ama yine de yetmedi denecektir. Bir yarista 2. olana altin madalya verilmiyor. Bir yarisi kosarken %90'da birakana aferin denmiyor. Idare etmek Turk insanina mahsus bir durum. Idare ede ede bu günlere geldik. Bir de idare etmeden bazı şeyleri yapsak ne olurdu acaba.
Biz idare ederiz. Bizim kanimiza islemis idare etmek. Ancak bu sekilde yetistirilmemis, bu sekilde davranmayi yuzsuzluk olarak kabul ederek ayiplayanlara idare et demek sadece itibar kaybina yok acar. Hedefe tasiyacak %10'un gerceklesmesine degil.
Ligimize geri doneriz sadece.
O zaman, senin dediğine göre 9999 olursa SI'nın Türkçe'yi çıkarmaması ya da 10.000 olursa çıkarması normal. Aradaki küçük farka rağmen Türkçe eklentisinin "çıkması ya da çıkmaması" kadar fark olması hiç de normal değil. Biz robot değiliz, firmaların kuralları da her zaman değişebilir, sonuçta adamların iki dudağı arasında sıkışan şeyler. İnsanların da arada kalan küçük farklar içni "bunu sorun etmemeleri lazım" demeleri mantıklıdır. Üniversitede bir derste 1 puan eksik olduğu için aynı dersi "1 sene daha" okumamız gibi saçma olur bu. Ayrıca madem sadece 1. ye ödül var, madem bu bir yarış, o zaman sadece en çok satan ülkenin dilini eklesinler, mesela İngilizce. Diğerlerini çıkarmaları gerekmez mi?
Hedef 10 bin olarak konuldu.
Ufak farki sorun etmemeleri lazim demek size gore mantikli olabilir. Hedefi koyanlara mantikli olmayabilir.
Universitede 1 derste 1 puan eksik olduysaniz, yeterince calismamissinizdir. Kurali koyana isyan etmek yerine neden daha cok calismadim diye hayiflanmak, dersi bir daha aldiginizda hedefinizi gecer not degil 100 olarak belirlemek dogru olanidir.Üniversitede bir derste 1 puan eksik olduğu için aynı dersi "1 sene daha" okumamız gibi saçma olur bu. Ayrıca madem sadece 1. ye ödül var, madem bu bir yarış, o zaman sadece en çok satan ülkenin dilini eklesinler, mesela İngilizce. Diğerlerini çıkarmaları gerekmez mi?
Evet yaris. Ancak yaris 10 bin adet oyunun satilmasi ile sona eriyor. Zaten 10 bin'den fazla satanlari gecerek degil.
Kesinlikle katılmıyorum onların hedefide hatasız oyun olmalı değilmi ama hatalar olduğunda herkes idare ediyor onlar insanların paralarını geriye iade mi ediyorlar ayrıca hedef sadece 10.000 satmakmı?hemde hemen zamanla belki üstüne çıkılacak madem kampanyayı SI yapıyor taşın altına elini sokacak en azından bir kereliğine görmeden denemeden bilinmez deselerki biz bir adım atıyoruz Türkçe yi ekliyoruz bizim hedefimiz 10.000 civarı bir rakam hedefi tutrumazsak artık bir daha Türkçe yi eklemeyiz deseler daha iyi olmazmı bu oyunun 1 yıl boyunca satıldığı rakam baz alınmıyormu peki yıl sonuna doğru bu rakam tutrulsa ne olacak onlar seneye koyacaklar değilmi ama sözünü tutmamış olacaklar bana göre.Her şekilde satışları artacak en az ikiye katlayacak gene bir zararı olmayacak herkes riske giriyor bir tek SI girmiyor ne politika ama .
Yukarıda 10.000'i geçenler dememişsin, 2. olana altın madalya verilmiyor demişsin. Kastettiğin şeyi bilemem ben, okuduğuma göre yorum yazdım. Şimdi, geriye gideceksek, kuralları insanlar koyar ve sosyal veya ticari kurallar görecelidir. Tartışılabilir, yorumlanabilir.. Kimse hedefini geçer not olarak belirlemez, zaten hedeflediği geçer notu alabiliyorsa başarılıdır demektir. 60 ise hedefi, buna ulaşmak başarıdır, o ayrı mesele, sonra, geriye gidip niye çalışmadım ya da niye orjinal almadım diyeceksek şunu söylerim : Dersin geçme notu bilimsel olarak mı belirlenir? Kimi okulda 50 kiminde 60'tır. Bir okula göre geçiyorsun diğerine göre kalıyorsun. Eğer bir kişi 30 lira verebilecek durumdaysa ve oyunun fiyatı, onu belirleyene göre 45 TL ise ve bu fiyat belirleme bilimselse (!) acaba neden ülkelerin ekonomik durumları dikkate alınmaz? Peki diyelim ekonomik durumlar ve daha birçok etken dikkate alınmadan yapılan fiyat belirleme olayı tamamen "...kenarından" (özür) uydurulan bir rakamdan ibaretse, biz bu fiyata bakarak neden "SI haklı" diyelim ki? Bir dayanağımız olmalı bunu söylerken. Dolayısıyla SI'nın kendi "fikirlerini" içeren bu fiyatlara ulaşamıyoruz diye (ya da 1 puanla dersten geçememek gibi) başarısız olarak (yani Türkçe dil eklentisini haketmemek anlamında) nitelendirilemeyiz. Aynı şekilde daha açıklayıcı olsun diye uzatıyorum, birilerinin inisiyatifiyle belirlenmiş puanlara ulaşamayıp dersi 1 puanla geçemedik diye de
başarısız olmuş olmayız ve geçmeyi haketmiş olabiliriz pekala.