arkadaşlar acaba bu imza kampanyasında son gun nedir? bilen varmı acaba???
arkadaşlar acaba bu imza kampanyasında son gun nedir? bilen varmı acaba???
Bu hafta başı son
Sanırsam Pazar gece 12 de biter. Pazartesi dediklerine göre Pazar bitmesi gerekir. Genede perpetua (Ömer abi) bir açıklık getirsin..
Biz 10 bin adet toplayalim da, gerisi teferruat. 10 bin toplanirsa onlar dusunur.
10 bin imzadan az toplanirsa biz dusunuruz.
Cok yaklastik ama idare etsinler diye bir sey yok. Verilen hedef tutturuldu veya tutturulmadi. Tutturulduysa biz verilen hedefin basarildiginin verdigi memnuniyet ile beklemeye geceriz. Tutturulmadiysa verilen hedefin altinda kalindigi icin tedirgin oluruz.
Milli takima hedef verildi. 22 puan topla, Dunya kupasina git.
Onlar bu hedefi tutturamadi ve Bosna karsisinda ya olursa macina ciktilar. Mucize macina ciktilar. 1 puan aldilar ama yetmedi degil mi? Simdi bizim milli takim tedirgin bekleyiste. Eger Bosna basarisiz olursa bize yarasin diye umit ediyor. Bosna ise rahat, kaderi kendi ellerinde.
Hedef 10 bin ise, 10 bin tutturulmadigi takdirde kaderini baskasinin ellerine birakirsin. Kaderini baskasinin ellerine biraktiginda da istedigin kadar hayiflan. Rakamlar yalan soylemez. Warren Buffett olmaya gerek yok bunu algilayabilmek icin.
Bunun da herhangi birisinin ahlaki ile alakasi yoktur. Ben guclu oldugum surece, ben kuvvetli ele sahip oldugum surece benim sirtim yere gelmez. Ben kuvvetli olmadigim, kurallari esneterek basarili olmaya calistigimda ise baskasinin merhametine muhtac kalirim. Umarim anlatabilmisimdir.
Yanit vermiyorlar dedigim ve sizin itiraz ettiginiz kisima da gelince. Bence siz biraz daha dikkatli okuyun. 5 adet aktivasyon hakki verilecegini yazan yeri de gosterin bana lutfen. Burada sorulan konularda net bir cevap verilmedi. Ozellikle kac bilgisayarak yuklenilebilecegi konusunda veya DVD alinan oyunun Steam uzerinden kac defa aktive edilebilecegi konusunda. Bu konuda varsayim yapmam yanlis olurdu.
Last edited by perpetua : 09.Ekim.2009 at 17:34
Abi hesaplamalarıma göre 3 günde 650-700 arası imza gelecek. Sitede 15 dakikada bir imza geliyor 1 saatte 9-10 tane oluyor 24 ile çarpınca 215 civarı bir rakam oluyor bu rakamıda 3 güne yayınca dediğim 600-700 imza oluyor yani 9500-9600 arasında kalırız gibi geliyor bana..
bu saatten sonra bence 9500 bile zor olabilir.
tabi son güne bırakıp belki imza atmayanlar olabilir![]()
Farklı açılardan bakmaya devam edeceksek şunu söyleyeyim. Neden grup halinde başarılı olmamız isteniyor? Biri orjinal alıp diğeri almıyorsa, orjinal alanın günahı ne? Bana ne başkası almazsa almasın. Ama yok, diyorlar ki, sen onlardan da sorumlusun. Zaten ben de birazdan çıkıp başlıyorum İstanbul'dan. Korsan alanları tek tek bulup orjinale yönlendireceğim baktım sayı çıkışmıyor, ancak öyle olur. Aynı İstanbul hayatı, parası olana ekmek var, olmayan aç kaldığı için kendisi suçludur. Çalışıp kazanaydı dimi? Şu anda oyuna verdiğim parayı kendisine versem bana 40 yıl dua edecek insanlar var. Biz kendi kültürümüze göre yorum yapıyoruz. Onların söylediği mi geçerli, evet! Ama geçerli olan doğru olacak diye bir şey yok.
Orjinal alanin gunahi yok. Bosuna mi korsan kullanmayi normal bir sey olarak karsilayanlara bu kadar tepki veriyorum. Korsan kullananlarin haklarini yedikleri Turkiye'de orjinal alanlar.
Grup halinde basari isteniyor cunku 10 bin adet satis Turkce dilinin eklenmesi icin gerekli olan rakam. Bu rakam nereden cikti? Oyunu satmakla yukumlu olanlarin iki dudaginin arasindan.
10 bin adet satilinca da korsan kullananlar kullanmaya devam edecek. Onlar hala orjinal kullananlarin hakkini yiyecek. Ama orjinal kullananlar da en azindan ellerine gecen urunden daha mutlu olacak.
Bunu Istanbul hayati degil, kapitalizm olarak algilamak belki de daha dogru. Isin esasinda dunada bir cok ulke boyle isliyor. Cunku mal sahibinin de sorumluluklari var. Cocugunu okutacak, kirasini odeyecek, masaya yemek getirecek. Cocugunu okutacagi okulu yonetenler sen Turkiye icin iyilik yaptin, sana okul ucretinde %50 indirim demeyecek.Bana ne başkası almazsa almasın. Ama yok, diyorlar ki, sen onlardan da sorumlusun. Zaten ben de birazdan çıkıp başlıyorum İstanbul'dan. Korsan alanları tek tek bulup orjinale yönlendireceğim baktım sayı çıkışmıyor, ancak öyle olur. Aynı İstanbul hayatı, parası olana ekmek var, olmayan aç kaldığı için kendisi suçludur. Çalışıp kazanaydı dimi? Şu anda oyuna verdiğim parayı kendisine versem bana 40 yıl dua edecek insanlar var.
Dogru.Biz kendi kültürümüze göre yorum yapıyoruz. Onların söylediği mi geçerli, evet! Ama geçerli olan doğru olacak diye bir şey yok.
Ancak anlayis gostermek durumundayiz. Cunku su asamada eli guclu olan biz degiliz. Onlar. Bu ulkede 50 bin adet oyun satilsa, emin olun pesimizde kole olurlar.
Bu arada cok guzel noktalara deginmissin. Okumaktan ve cevap yazmaktan zevk aldim.
Bazen bir başlıyorsun hiç biri sorulara yanıt değil sadece La Fontaine'den masallar kısmına giriyor. Ben 5 aktivasyon hakkıyla ilgili bir sey mi dedim son yazımda. Cevap verilmiyor dediğiniz şeylerle ilgili ve daha bir çok şeyle ilgili bir sürü açıklama yapılmış, bizde yanıt alamadık diyorsunuz demiştiniz hatırlarsanız. Ama en ufak bir üyenin sorusuna bile yanıt vermişler ama sizinde sorup öğrenebileceğiniz sorular gelince sizden mi kaçıyorlar onu merak ettim.
5 aktivasyona gelince size söylemiyorlarsa ben söyleyeyim,başta yine aynısını düşünüyoruz ifadeleri kendi sitelerinde mevcut, şimdi ise kesin kararlarını vermişler,oyun çıkınca açıklama yapmaya gerek yok ,5 aktivasyon olayı kalkmış durumda. Yani zaten alamayıp da ortaklaşa alabilecek olanların durumları iyice zorlaşıyor.
Steam'den iki farklı bilgisayara yükleyebiliyorsunuz ama aynı anda ikisiyle oynayamıyorsunuz.(offline olarak dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz biri dvd diğeri steam ya da ikiside steam olarak).
Mesela iki kardeşsiniz iki farklı bilgisayara bu seçenekler ile oyunu kurdunuz multiplayer olarak aynı anda başkalarıyla ve birbirinizle oynama imkanınız yok, çevrimdışı oynayabilirsiniz,ya da multiplayer oynayacaksanız bir o oynayacak bir siz.
Yani oyun geçen sene şöyle ya da böyle ki o da dağıtım politikaları yüzünden,kendi itiraflarıda vardı artık tam ifade edemesek de 5 kişi alma imkanınız oldu diye ,oyun hakkettiği değere yaklaşırken ,şimdi hakketmediği bir değere yaklaşıyor, didrekt 90 lira 60 lira 45 lira alarak. Ne oyunlar var yapılışı harcamını hesaba katarsanız Fm çocuk oyuncağı kalır ve onların talep ettikleri miktara bakın.
Bir ikincisi;
Biz fiyatları belirlemiyoruz dağıtımını yapıyoruz verdiğimiz firmalar kaçtan satılacağını kendileri belirliyor diyolar, yani Zavvi 45 liraya satıyorsa ona 60 liraya sat ucuza satıyorsun diyemeyiz diyolar. O zaman Aral kafasına göre sallıyor fiyatı 90 lira gümrük masrafı şu falan,hiç de bilmediğim konular sanki ve emin olun o kadar masraf olur ,sadece gülüyorum
Zavvi 45 liraya denk gelen bir fiyatla satıp kar ediyorsa ,başkası 60 liraya,bir baskası 50 liraya satıp kar edebiliyorsa,ve bunda gönderimi falanda düşünün,oyunun asıl fiyatı nerelere gelir ve nereden nerelere geliyoruz?
Öncelikle bilinçlendirme konusuna gelecek olursak sitede verilen yanıtları paylaşmak sizin yükümlülüğünüzde.Yok bize yanıt vermiyorlar,bizde tam bilmiyoruz demek sadece komik. Bunu yetkili ağızdan ister üyelerin sorduklarını tercüme ederek, isterseniz onlara sorup yanıt alarak alımı satımı kullanımı iyice bir öğrenin buraya sunun ki, herkes bilinçlensin.
Hedef diyelim ki tutturulamadı satış konusunda,demoyu demiyorum,demonunki bile abes ya neyse, eğer öyle bir tutum icra edip de yapmayacaklarsa yapmazlarsa yapmasınlar umrumuzda olmaz. Ama olay gidip de örneğin 9500 ler de demoda kaldı demo cıkmadı,7000-8000'lerde satış kaldı Türkçe yama çıkmadı, bu şekilde olursa gidip de burda kimse laf edip de SI böyle istedi biz veremedik o yüzden öyle oldu SI haklıdır biz yapamadık şeklinde olmasın.
Bu arada diyelim bir de şu konu var,oyun şu anda önsatışlarda,kimseninki tam onaylı değil, hani şey olsa anlarım,oyun marketlerde olur ya da direkt satışta,kusura bakmayın 2 ay oldu hala şu kadar satış yapıp alamadınız derler.
Ama önsatışlarda ve bir sürü karışıklık olacak.Oyunu dvd'den alanlar ve dvd'den direkt kurup steamden kurmadıkları için oyunun Türkiye'den alındığını ispatlayabilecekler mi? (tabi fm yine koyduğu reklamlarla üretici bilgilerini süzerek bilgilerimizi bir şekilde alır)
Ya da diyelimki satış başlandı bu 10 bin satış beklenene kadar süre geçecek,bir dilde yazmak o kadar kısa sürmez, tabi şimdiden hazırlamadılarsa, böyle olup bittiğinde mi yamayı verecekler oynayacaklara,yoksa satış başladığından itibaren 15 gün bir ay geçti bu kadar yeterli olmadı deyip durduracaklar mı? Ka kişinin oyunları geliş biçimlerine göre 15-20 günde anca eline geçebilecek durumda olacak zaten.
türkçe için burdan almışlar notları bir ara öyle bir şey denmişti,burdaki de tam değil ki ,tamamlamaları gerekiyor,ha diyelim 10 bin oldu yama ne zaman var olacak?
Hep farklı türden ve farklı açılardan sorular soruyorum dikkat ederseniz çünkü her türlü düşünceye göre bir yanıt verilmesi gerekiyor.
Yoksa benim için hiç önemi yok , oyunda ingilizcede var başka kullandığım dillerden biride. Ne uğraşıyorum ki.Ben burda oynayacak olan kardeşlerim için soruyorum.Ve bunların cevabını bilmeye hepsinin hakkı var.
Zaten işin içinde SI'ın bir dalaveresini gördüğüm anda kendim bir çok dilde oynayabilecek olmama rağmen oyunu almayı iptal ediyorum. Bir oyunda eksik olsun.Prensipler her şeyden önemlidir.Ama SI'ın yaptığı gibi diretilen prensipler değil,hayattaki gerçek prensipler.
Ben bu konuda şunLarı söyLemek istiyorum. Ben Sigames in satış stratejisi gerçekten çok takdir ettim. Ama bu bizim iyiLiğimize oLan birşey değiL.
AdamLar akıLLı. CM-FM yıLLardır Türkiye de satıLan oynanan bir oyun. BeLki o DiL ekLentisi çıkardıkLarı üLkeLerden daha çok oynanıyor ve iLgi görüLüyor. Ama buna rağmen bunca yıL çıkarma zahmetinde buLunmadıLar. AdamLar zaten bizim üLkemizi pazar oLarak görmüyorLar. BöyLe bir girişime girme isteği dahi duymuyorLar ama bizim bastırmaLarımız sonucunda artık saLLayacak birşeyLer buLamadıkLarından en sonunda tamam kardeşim madem öyLe aLın size böyLe dediLer. OnLarda neyin ne oLduğunu çok iyi biLiyorLar. Quick start a ekLenicek beLki Türkiye Ligi ama bize ne kazandıracak ki ? Zaten iki hafta sonra oyunun FuLL sürümü çıkacak. Quick starta Türkiye Ligi oLsa ne oLur oLmasa ne oLur. OnLarda biLiyorLar ki 10.000 imza zaten vereceğiz ama 10.000 satış yapamayacağız ve o zaman bizim karşımıza çıkıp işte kardeşim size şans verdik ama siz bunu kuLLanamadınız bizden artık daha da Türkçe DiL istemeyin siz bunu haketmiyorsunuz diyecekLer. Ve bizi ebediyen kendi keyifLeri ekLemek istedikLeri zaman ekLeyecek duruma geLene kadar susturmuş oLacakLar. Müthiş bir strateji.
Sigames yetkiLiLeri geLsin Türkiye de 1 ay çaLışsın ondan sonra bu hesapLar iLe bizim karşımıza geçsin. Türkiye de ki Asgari ücret Avrupa da ki en düşük maaş, emekLi maaşı desen aynı, sosyaL hizmetLerden yararLanma desen yine aynı ama Fiyat a geLince en pahaLı maşaLLah bizim üLkemiz. Sonra yok neden korsan yok işte siz beLeşcisiniz. GeLin Türkiye şartLArında yaşayın bakaLım göreyim ben sizi. Ben HoLLandaLı oLsam Benim XP m de orjinaL oLur, herşeyim orjinaL oLur. Ne oLacak annem aLacak Dünya kadar maaş, Babam aynı, dedemin süper bir emekLisi oLacak, benden kraLı oLurmu ? Ya Türkiye de ki bu oyunu oynayacak yaş grubunun durumu ne ? Kaçı bu standartLarda yaşıyor.
GeçeLim bunLarı. Strateji beLLi. Yapamayacağımız bir şeyi önümüze koyduLar ve sabırsızLıkLa başarısız oLmamız ve bizi susturmak için bekLiyorLar. Ondan sonra artık tamamen kontroL yine onLarın eLinde oLacak. Bu kadar basit.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Exciting müthiş özetlemiş. Tamamiyle katılıyorum. En fazla 5-7 bin satış olur gerisi sallar almaz oyunu, SI'de böylece 2011-2012 10.000 tane satsada eklemez..
5 Aktivasyon olayıda kalkmış harika.Artık oyunu almamız iyice zorlaştı.Yok böyle bir şey ya.SI iyice işi zorlaştırıyor.Ondan sonra korsanmış geçin o işleri ya.Üstteki Kaan abi ve Hayrettin abi durumu özetlemiş yeterince bence konuşmaya bile gerek yok.
Ve şunu ekLemek istiyorum Sigames in stratejiLerini savunanLara bu cümLem. Dünya da artık satış stratejiLeri arasında hiç benim sistemim bu ben ne dersem o oLur mentaLitesi kaLmamıştır. ÜLkeLerin, sizin hedef pazarLarın durumuna göre strateji üretme oLayı başLamıştır.
Sigames Türkiye yi Pazar oLarak görüyorsa, o zaman hedefsiz Türkçe DiL ekLentisi koyacak ki satışını arttıracak. Bizim üLkemizde bu işLer böyLe yürüyor. Bizim insanımız önce bekLer sonra duyarLıLığını gösterir, bizim insanımıza önce yap sonra aLırsın karşıLığını dersen seni saLLamaz. Bu bu kadar basittir.
Benim Firmam Avrupa ve Asya pazarına hitap eden firmaLar iLe çaLışıyor. Orada ana tedarikciLerimiz var. Ve inanın hepsi stratejiLerini Türkiye şartLarına göre ayarLıyor. ALmanya da 40 € sattıkLarı Dünyanın en kaLiteLi kLavuzunu Türkiye pazarında bizim insanımızın sırf performanstan ziyade fiyata bakmasından doLayı 25 € Lara kadar düşen fiyatLara satıyorLar. 40€ iken Türkiye de satıLmayan ürün 25€ a düştükten sonra satış patLaması yaptı, getirmeye yetiştiremiyoruz. Dünyanın 1.KLavuz markası firması oLan firma bu işten anLamıyorda koskoca Dünya devi Sigames anLıyor demek.
Yeme bizi Sigames.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Aslında tam olarak kontrol onların elinde değil.
Artık bir alternatifimiz var hem oyunu bir yıl çıkarmadılar, hem de türkçe olarak piyasaya sürdüler. Üstelik 2 sene önceki hataların çoğu yok ve oyun oynanabilir seviyelere gelmiş durumda. Daha da iyisi Türkiye ekonomik yapısına uygun fiyat ile çıkardılar. Eğer satışı çok olur da geri dönüşümler de ona göre olursa seneye çok daha kaliteli olacak bir alternatif var önümüzde.
FM şimdilik daha iyi ama bu andan sonra Türkçe oyunda olmazsa kontrol SI'nın elinde olmayacak.
Herşeye rağmen ben oyunda Türkçe olacağını düşünüyorum. İçimizde bilerek ya da bilmeden bunu baltalamaya çalışanlar olsa bile.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kesinlikle katılıyorum. En azından Türkiye politikaları hatalı.
Last edited by cashua : 09.Ekim.2009 at 19:15 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Rica ediyorum polemik yaratmadan once benim yazdiklarimi dikkatli bir sekilde okuyun. Ben nelere cevap vermiyorlar dedim, hangi konularda cevaplarin zaten ilk metin icinde mevcut oldugunu soyledim.
Bunu zaten bu forumdaki ilgili konuda yazmistim.5 aktivasyona gelince size söylemiyorlarsa ben söyleyeyim,başta yine aynısını düşünüyoruz ifadeleri kendi sitelerinde mevcut, şimdi ise kesin kararlarını vermişler,oyun çıkınca açıklama yapmaya gerek yok ,5 aktivasyon olayı kalkmış durumda. Yani zaten alamayıp da ortaklaşa alabilecek olanların durumları iyice zorlaşıyor.
Steam'den iki farklı bilgisayara yükleyebiliyorsunuz ama aynı anda ikisiyle oynayamıyorsunuz.(offline olarak dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz biri dvd diğeri steam ya da ikiside steam olarak).
Mesela iki kardeşsiniz iki farklı bilgisayara bu seçenekler ile oyunu kurdunuz multiplayer olarak aynı anda başkalarıyla ve birbirinizle oynama imkanınız yok, çevrimdışı oynayabilirsiniz,ya da multiplayer oynayacaksanız bir o oynayacak bir siz.
Hak ettigi deger satin alan insana gore degisir. Siz yanlis buluyorsaniz bu sizi baglar. Herkezi temsil etmez.Yani oyun geçen sene şöyle ya da böyle ki o da dağıtım politikaları yüzünden,kendi itiraflarıda vardı artık tam ifade edemesek de 5 kişi alma imkanınız oldu diye ,oyun hakkettiği değere yaklaşırken ,şimdi hakketmediği bir değere yaklaşıyor, didrekt 90 lira 60 lira 45 lira alarak. Ne oyunlar var yapılışı harcamını hesaba katarsanız Fm çocuk oyuncağı kalır ve onların talep ettikleri miktara bakın.
Zavvi kar etmiyor. Hatta Sega'dan satin alabildigi rakamin altina satiyor. Bunu da daha once yazmistim.Bir ikincisi;
Biz fiyatları belirlemiyoruz dağıtımını yapıyoruz verdiğimiz firmalar kaçtan satılacağını kendileri belirliyor diyolar, yani Zavvi 45 liraya satıyorsa ona 60 liraya sat ucuza satıyorsun diyemeyiz diyolar. O zaman Aral kafasına göre sallıyor fiyatı 90 lira gümrük masrafı şu falan,hiç de bilmediğim konular sanki ve emin olun o kadar masraf olur ,sadece gülüyorum
Zavvi 45 liraya denk gelen bir fiyatla satıp kar ediyorsa ,başkası 60 liraya,bir baskası 50 liraya satıp kar edebiliyorsa,ve bunda gönderimi falanda düşünün,oyunun asıl fiyatı nerelere gelir ve nereden nerelere geliyoruz?
Burada sorulan sorulardan herhangi birisi korsan kullanim amacli olmasa idi (ki bir kisiye bir oyun disindaki her turlu secenek korsan kullanimdir ve SI sitesinde de boyle tanimlanmistir) sormaktan ve cevaplari almaktan cekinmezdim. Isterseniz ilgili konuya bir defa daha goz gezdirin.Öncelikle bilinçlendirme konusuna gelecek olursak sitede verilen yanıtları paylaşmak sizin yükümlülüğünüzde.Yok bize yanıt vermiyorlar,bizde tam bilmiyoruz demek sadece komik. Bunu yetkili ağızdan ister üyelerin sorduklarını tercüme ederek, isterseniz onlara sorup yanıt alarak alımı satımı kullanımı iyice bir öğrenin buraya sunun ki, herkes bilinçlensin.
Neden? Isin gercegi bu degil mi? Olayi yumusatarak ne kazanirsiniz? Sen 10 bin imzayi at, o dusunsun. Sen 10 bin oyunu al, nasil ve ne kadar cabuk ekleyecegini o dusunsun. Itibari zedelenecek olan SI. Kaybedecek daha cok seyi olan SI. Hem de 900 bin TL'den daha fazlasini kaybeder.Hedef diyelim ki tutturulamadı satış konusunda,demoyu demiyorum,demonunki bile abes ya neyse, eğer öyle bir tutum icra edip de yapmayacaklarsa yapmazlarsa yapmasınlar umrumuzda olmaz. Ama olay gidip de örneğin 9500 ler de demoda kaldı demo cıkmadı,7000-8000'lerde satış kaldı Türkçe yama çıkmadı, bu şekilde olursa gidip de burda kimse laf edip de SI böyle istedi biz veremedik o yüzden öyle oldu SI haklıdır biz yapamadık şeklinde olmasın.
Hazir degil, 10 bin unite satildiktan sonra devam eden Turkcelestirme calismasinin oyun ile bundan boyle beraber cikmasi resmiyet kazanacak.Bu arada diyelim bir de şu konu var,oyun şu anda önsatışlarda,kimseninki tam onaylı değil, hani şey olsa anlarım,oyun marketlerde olur ya da direkt satışta,kusura bakmayın 2 ay oldu hala şu kadar satış yapıp alamadınız derler.
Ama önsatışlarda ve bir sürü karışıklık olacak.Oyunu dvd'den alanlar ve dvd'den direkt kurup steamden kurmadıkları için oyunun Türkiye'den alındığını ispatlayabilecekler mi? (tabi fm yine koyduğu reklamlarla üretici bilgilerini süzerek bilgilerimizi bir şekilde alır)
Ya da diyelimki satış başlandı bu 10 bin satış beklenene kadar süre geçecek,bir dilde yazmak o kadar kısa sürmez, tabi şimdiden hazırlamadılarsa, böyle olup bittiğinde mi yamayı verecekler oynayacaklara,yoksa satış başladığından itibaren 15 gün bir ay geçti bu kadar yeterli olmadı deyip durduracaklar mı? Ka kişinin oyunları geliş biçimlerine göre 15-20 günde anca eline geçebilecek durumda olacak zaten.
Son tarih suresi mi istiyorsunuz? Son tarihi acik. Onemli olan normalde korsan kullanan kisilerin bazilarinin katilimi ile toplam 10 bin satisin gerceklesmesi.
En dogru cevabi verecek olan kisi Vieri.türkçe için burdan almışlar notları bir ara öyle bir şey denmişti,burdaki de tam değil ki ,tamamlamaları gerekiyor,ha diyelim 10 bin oldu yama ne zaman var olacak?
Pekala haklari var bu sorularin cevaplarina. Simdiye kadar akliniz neredeydi diye sormam daha dogru olur belki de.Hep farklı türden ve farklı açılardan sorular soruyorum dikkat ederseniz çünkü her türlü düşünceye göre bir yanıt verilmesi gerekiyor.
Yoksa benim için hiç önemi yok , oyunda ingilizcede var başka kullandığım dillerden biride. Ne uğraşıyorum ki.Ben burda oynayacak olan kardeşlerim için soruyorum.Ve bunların cevabını bilmeye hepsinin hakkı var.
Farkli turden sorularinizin cogu esasinda konu ile ilgili degil. Mesela Zavvi'nin nasil ucuza sattigi sizi neden ilgilendiriyor. Isler istediginiz gibi olmadiginda ille de bir suclu bulmak zorundamisiniz? Bu suclu ille de is yaparak para kazanmaya calisan kurum olmak zorunda mi?
Herkez ayni prensiplere sahip olmak zorunda degildir. Baskasinin prensibini begenmeyerek, yanlis bularak bir yere varamazsiniz. Onlardan prensiplerinden odun vermesini beklerseniz, zaten prensip olmaktan cikarlar. Yaptiklarini dalavere olarak nitelendiriyorsunuz ama bu sorulari sormak haftalardir sizin elinizde olmasina ragmen sormadiniz. Bu sorularin cevaplari hazirda verilmedigi icin de karsinizdaki dalavereci oluyor. Bu kadar haftadir akliniz neredeydi? Isiniz bu degil mi? Eh benim isim de degil.Zaten işin içinde SI'ın bir dalaveresini gördüğüm anda kendim bir çok dilde oynayabilecek olmama rağmen oyunu almayı iptal ediyorum. Bir oyunda eksik olsun.Prensipler her şeyden önemlidir.Ama SI'ın yaptığı gibi diretilen prensipler değil,hayattaki gerçek prensipler.
Benim kitabimda esas dalaverecilik, 10 bin imzanin altinda bir rakamda kalinmasina ragmen artik yaparlar birseyler umidi ile insanlari yanlis yonlendirmektir. 10 bin imzanin altinda hic bir sey yok. Oldugunu varsayarak sadece kotu bir durumda kendinizi uzersiniz. Bu hala Dunya Kupasina gitmeye firsatimiz var deyip insanlari umut ile doldurup, sonra hayal kirikligina ugramalarina neden olan zihniyetten farkli degildir.
10 bin imza = Turkiye Quickstart'i
10 bin satis = Turkce'nin oyuna eklenmesi
Bu iki denklemin disinda bir denklem yok. Farkli denklem kurmak isterseniz, SI'a e-posta yollamaya, direk irtibata gecip farkli sartlarin sunulmasini istemek icin mucadele etmeye serbestsiniz. Bizim yaptigimiz sadece yapilmasini istedikleri kampanyaya araci olmak. Anketi burada ve Turkce yaparak kampanyaya katilmak isteyenler icin gereken ortami yaratmak.
Kampanyadan hosnut degilseniz, imza atmayiverirsiniz. Sorulariniz varsa sorarsiniz. Yoksa da zamaninizi daha iyi degerlendirmenin yollarini ararsiniz.
Insanlara, insan gibi yaklasmayi cok iyi biliyorsunuz. Sirketlere ise insan gibi yaklasmiyorsunuz. Aksine sirketlere nefret kusmayi adet edinmissiniz. Amaciniz sadece bu mu?
Madem siz belli bir yetkiye sahipsiniz,orada da bu konuları burada olup orada dile getiremeyen kitle için dile getirin de bizde mücadelenizin ne yönde olduğunu anlayalım, yalnız bunları sorularınız ve aldığınız yanıtlar olarak buraya koyarsanız herkesin aklında soru işareti kalmaması açısından daha mantıklı olur.Benim zaten demediğimi nerden biliyorsunuz şeklinde bir yanıt olmasın.
Ben 10.000 alım olmayınca Türkçe fm rafa kaldıracağını sanmıyorum SI in adamlar bu sene en azından 2 ye katlayacaklar satışları bu garanti hep diyecekler 10.000 olsun koyalım diye yok 9950 oldu olmaz 10.000 olacak sistem bu .Bedava reklamda yapıldı yapılmayada devam edecek oh çark dönüyor ne gerek var çarkı bozmaya.
Zavvi nin ucuz sattığı neden insanları ilgilendirmesin,üzümünü ye bağını sorma mantığımı olsun.Ayrıca insanlar ürünü aldığı yeri bilmek isterler güven açısından.Peki sizler Steam den veya Zavvi den oyunu alamaya yönlendiriyorsunuz insanları buradan belki ucuza alınabilir ama ülke ekonomisine ne katkısı var belki buradan alacak kişilerede mani oluyorsunuz bu vergi kaçırmak anlamına gelmiyormu hayır şundan diyorum bu konularda çok duyarlı olduğunuz için hırsız yerine konmasın kimse.Ülke çıkarları herşeyin üstündedir diye düşünüyorum bence orda bu fiyat şurda bu fiyat diye yönlendireceğinize herkesi buradan alamaya teşvik edin,o zaman buradaki satıcıda ülkede daha kazançlı olur.
SIgames büyük bir şirket. Türkiye pazarı önemli değil onlar için. Ama biz bunu önemsiyoruz. her ne kadar fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi olsa da SIgames bu kadar olaydan sonra quickstart'ı bile çok görürse hepimizden tepki alır.
SIgames in bu imza kampanyası tamamen bir reklam kampanyasıdır arkadaşlar. CM nin bu sene türkçe dil paketi ile çıkmış olması SI games i harekete geçirmiştir ve böyle bir sözde kampanya ile reklamını (mükemmel bir strateji ile) başarıyla yapmıştır.
Turkiye ligi Quickstart a 10000 e ulaşılsa da ulaşılmasa da eklenecektir göreceksiniz. Çünkü eğer eklenmez ise biliyorlarki türkiyeden satış kaybedecekler ve böyle basıt bir şey için satış kaybetmeyi göze alamazlar. Ayrıca 10000 satış rakkamına ulaşılamayacağı çok aşikar. Bunun rahatlığı ile ne kadar satış koparsak kardır mantalitesi SI games e Türkiyeden bu seneye kadar olan en yüksek satış rakkamını getirecektir.
Bu mükemmel reklam ve satış kampanyası için SI games i tebrik etmek gerekir...
Football manager'ın reklam yapmasına ihtiyaç yok ki.
Ben sizin dediğinize katılmıyorum. Eğer dediğiniz gibi olsa böyle bir şart ortaya koymazlardı. SI büyük bir şirket de Eidos büyük değil mi? Firma zarar edeceği garanti olsa Türkçe'yi oyuna eklemez ve agresif bir satış politikası izlemezdi. (Bakınız uluslararası sitelerde Kutulu CM yaklaşık 50, Türkiye'de 25 TL)
Önemli olan bir ülkede kaç kişinin korsan oynadığı ve bu korsan oynayan sayısının yasal hale getirilmesidir.
Türkiye genç bir nüfus ve potansiyeli olan bir nüfus. Büyük firmalarda büyük potansiyeli olan yerlere yatırım yaparlar.
SI'nın ne tür bir politika izlediğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Kimine göre iyi kimine göre kötü, ama bir Türkiye politikaları var ve demekki Türkiye'yi ciddiye alıyorlar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu görüşünüze de katılmadığım için kızmayın bana.Her firmanın reklama ihtiyacı vardır.
Last edited by cashua : 09.Ekim.2009 at 20:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Sorularinizi ve digerlerini saniyorum ki cevapladim. Ancak ozetleyeyim.
Fiyat dusurme konusunda cevap verildi. SI'in fiyatlandirma ile alakasi yok, Sega dunyanin her yerine fiyatlandirmayi sabit tutuyor. Aral ise odeme yukumlulugu olan vergileri ve de karini katiyor. Bu urunu size satan dukkanlar da karlarini ekleyip satiyorlar.
Turkce'nin cikmasi konusunda ise cevap yine tam belli degil cunku 10 bin adet satisin ne zaman gerceklesecegi bilinmiyor. Belki 10 bin adet satisinin gerceklestiginin ertesi gunu cikar (ki bu demektir ki Turkcelestirme calismalari sona ermistir ve 10 bin adet satisin gerceklesmesi bekleniyordur), ya da 10 bin adet satis cabuk gerceklesir ancak Turkcelestirme zaman aldigi icin bir sure sonra Turkce yamasi cikar. Tabii bu konuda bilgilendirme, o asamaya gelinen noktadan sonra yapilabilir.
10 bin satisin altinda bize guzellik yaparlar mi? Bu soruyu sorarak dereyi gecerken at degistiriyor imaji vermek istemem. Bir defa taviz verilir, rakam 9500'e duserse, bu rakamin 9 bin'e indirilmeyecegini, sonradan 6 bin'e indirilmesinin istenmeyecegi garantisini kimse veremez. Rakam 10 bin. Biz bu rakami tutturmaya bakalim. Tutturamazsak yalvarma isini tutturamadigimizi fark ettigimiz zamana birakalim. Daha ne oyun, ne de demo cikmadan bu konuda kimse ile herhangi bir konusma yapmam. Belki demo cok begenilecek ve satin almak isteyen kisi sayisi birden patlayacak. Belki de pek begenilmeyecek ve umit ettigimiz 9 bin satis sayisi 5 binlerde kalacak. Hele bir 10 bin imza toplansin, hele bir demo/oyun cikip satislar yapilsin. Ondan sonra dusunuruz.
Ozellikle yari-korsan kullanim (yani bir kac kisinin bir araya gelerek satin almasi) ile ilgili sorulari SI'a iletmem. Bu sorulari sormamin cezasi zaten SI forumlarindan men edilmektir ve bunu yapmam icin hic bir neden yok. Bu sekilde satin almayi dusunenler, daha once de yazdigim gibi, oyunun cikmasini bekleyebilir ve daha net cevaplara ulasabilirler.
Oyunu yukleme ve icinde gelecek korsan karsiti kontrollerle ilgili olarak bilgilerimi zaten diger konuda yazmistim. Ekleyecek bir seyim yok.
Turkiye'yi kullanici sayisi cok oldugu icin ciddiye aliyorlar ancak alici sayisi az oldugu icin Turkiye uzerinden bir plan yapamiyorlar.
CM kendine gore bir strateji cizdi ve bunu deniyor. Eger basarili olursa ve oyun Turkiye'de cok sayida satilir ve hic kirilmamis satis rekorlari kirarsa, bu Turkiye'de oyun satan sirketler icin tabii ki emsal olacaktir.
Ancak CM'in bu planina hemen diger sirketlerin aninda uymasini bekleyemeyiz. CM bunu buyuk ihtimalle aylarca planladiktan sonra devreye soktu. Diger sirketlerin aynisini hic bir plan veya hesap yapmadan yururluge sokmasini beklemek hayalcilik olur. Ozellikle FM oyununun piyasa tarafindan CM'den daha degerli bulundugu gercegi devam ettikce.
Umarim ki CM bu konuda basarili olur ve diger sirketler de Turkiye'de ucuza satmanin yollarini aramaya baslar. Ancak mevcut durumumuz icin CM ornek degil. CM'in Turkiye'de cok sattigini goren Sega gelecek sene bu konuda bir hamle yapmazsa, o zaman kendilerini ilk elestiren de ben olurum. Ama CM'in satislari bu ucuz fiyata ragmen pek onemsenecek seviyede degilse, diger sirketlerin fiyatlandirma politikasinda herhangi bir degisiklik olmamasini supriz olarak karsilamamak lazim. Yani herseyin bir zamani var. Degil mi?