Quote Originally Posted by cashua View Post
Ben sizin dediğinize katılmıyorum. Eğer dediğiniz gibi olsa böyle bir şart ortaya koymazlardı. SI büyük bir şirket de Eidos büyük değil mi? Firma zarar edeceği garanti olsa Türkçe'yi oyuna eklemez ve agresif bir satış politikası izlemezdi. (Bakınız uluslararası sitelerde Kutulu CM yaklaşık 50, Türkiye'de 25 TL)
Önemli olan bir ülkede kaç kişinin korsan oynadığı ve bu korsan oynayan sayısının yasal hale getirilmesidir.
Türkiye genç bir nüfus ve potansiyeli olan bir nüfus. Büyük firmalarda büyük potansiyeli olan yerlere yatırım yaparlar.
SI'nın ne tür bir politika izlediğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Kimine göre iyi kimine göre kötü, ama bir Türkiye politikaları var ve demekki Türkiye'yi ciddiye alıyorlar.
Turkiye'yi kullanici sayisi cok oldugu icin ciddiye aliyorlar ancak alici sayisi az oldugu icin Turkiye uzerinden bir plan yapamiyorlar.

CM kendine gore bir strateji cizdi ve bunu deniyor. Eger basarili olursa ve oyun Turkiye'de cok sayida satilir ve hic kirilmamis satis rekorlari kirarsa, bu Turkiye'de oyun satan sirketler icin tabii ki emsal olacaktir.

Ancak CM'in bu planina hemen diger sirketlerin aninda uymasini bekleyemeyiz. CM bunu buyuk ihtimalle aylarca planladiktan sonra devreye soktu. Diger sirketlerin aynisini hic bir plan veya hesap yapmadan yururluge sokmasini beklemek hayalcilik olur. Ozellikle FM oyununun piyasa tarafindan CM'den daha degerli bulundugu gercegi devam ettikce.

Umarim ki CM bu konuda basarili olur ve diger sirketler de Turkiye'de ucuza satmanin yollarini aramaya baslar. Ancak mevcut durumumuz icin CM ornek degil. CM'in Turkiye'de cok sattigini goren Sega gelecek sene bu konuda bir hamle yapmazsa, o zaman kendilerini ilk elestiren de ben olurum. Ama CM'in satislari bu ucuz fiyata ragmen pek onemsenecek seviyede degilse, diger sirketlerin fiyatlandirma politikasinda herhangi bir degisiklik olmamasini supriz olarak karsilamamak lazim. Yani herseyin bir zamani var. Degil mi?