Bu iki yonlu isliyor. Hem oyunu alanlara bunu gorme firsati veriliyor, hem de SI/Sega Turkiye'de FM oynayanlarin gercek yuzunu gorme firsati ediniyor.
Zaten korsan olarak oynanilan bir oyunun satin alinmasini istemekten baska bir sey degil bu kampanya. Para vermeden, calarak oynanilan oyunu, calmak yerine satin alarak oynarsaniz istediklerinizi gerceklestiririz denilmis.
CM ornegi de tamamen bu nedenle uyusmuyor. CM'in ne alicisi, ne de kullanicisi vardi Turkce eklenene, ucuz fiyata satilana kadar. FM'in kullanicisi ise cok sayida. CM'in bu kampanyasina ragmen de FM'in kullanicisi cok sayida olacak. Bunlarin onemli bir kismi da oyuna para vermeden, oyunun gelisimine katkida bulunmadan kullaniyor.
Ben diyorum SI'a guvenin, bazilari diyor yillardir korsan kullanan kisilere guvenin. Turkce olursa korsan kullananlar satin alir. Tercih meselesi. Yillardir hepimize zevk veren oyunu cikartmak icin emek veren firma'nin sozu, yillardir bu verilen emekleri gozardi ederek korsan kullanicilardan daha degerlidir benim icin.
Not: Her zaman korsan kullanan olacagini inkar etmiyorum. Sozlerim ozellikle imkani olmasina ragmen korsan kullanmaya devam edenlere.