1 ile 30 arası toplam 659 sonuç

Konu: Demo Çıkmıştır

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bitiricilik: Eline şanş geçtiğinde gol atma becerisi. Vuruşların etkinliği. Yüksek bitiriciliğe sahip oyuncular, ceza alaninin her yerinden yapacakları vuruşlar ile gol bulabilecek oyunculardır.

İlk Temas: Oyuncu topla buluştuğunda ilk dokunuşunun ne kadar iyi olduğu. İlk temas sadece topu istop etmek değildir. Topu istop etmekte zorlanan oyuncular için bu özellik zayıf olacaktır pek tabii. Ancak yüksek değerler ilk teması yaparken bir sonraki hareketi başlatabilen oyuncular içindir.

Soğuk Kanlılık: Gergin anlarda oyuncunun nasıl reaksiyon gösterdigi – bir oyuncu kaleci ile karşi karşıya kalınca golü atma becerisi varsa soğuk kanli, defans oyuncusu pek baski olmadiği halde pas yapmak yerine ileriye dogru topu şişirirse soğuk kanlı değildir.

Baros: 14 + 16 + 16 = 46
    Guiza: 18 + 12 + 10 = 40

Baros defansin arkasina kacar, topu iyi kontrol eder, soguk kanliligini korur, rakip kaleciyi gecer ve golu atar. Ama ceza sahasinin kosesinden girer girmez catala topu pek fazla vuramaz.

Guiza defansin arkasina kacar, topu kontrol ederken biraz ayagina dolasir, kaleciyi karsisina aldiginda biraz panikler, kaleciyi gecerken aciyi biraz fazla daraltir sonra direge nisanlar veya disari atar. Ama Guiza iyi aldigi topu fazla dusunmeden ve bekletmeden catala yollayacak bitiricilige sahip.

Siz belki cok soguk kanli, ancak bitiricilik becerisi olmayan bir oyuncu olarak goruyorsunuz Guiza'yi. Bunu neden boyle gordugunuzu anlatsaniz cok daha dogru olur bence.

Ancak unutmayin ki bire birde surekli gol kaciracak oyuncu, soguk kanliligini korumakta zorluk ceken oyuncu olacaktir, iyi sut cekemeyen oyuncu degil. Dunyanin en kotu bitiricisi bile bire birde soguk kanliligini koruyarak gol atabilir. Ama bitiriciligi zayif olan bir oyuncu, cok nadir ceza sahasinin kenarindan girip duzgun bir sut ile kaleciyi avlayabilir.
    açıklaman için öncelikle teşekkür ederim ömer abi.

gelelim benim neden böyle gördüğüme:

benim aklıma "bitiricilik" dendiği zaman isabetli vuran, vurduklarını gole çevirebilme olasılığı yüksek olan, soğukkanlı ve yetenekli futbolcular geliyor. bu yüzden sadece bitiricilik kısmına bakıp değerlendirme yaptım. "ilk temas" ve "soğukkanlılık" kısmına bakmamıştım.

öyle değerlendirme yapıp aradaki farkı görünce de merak edip bir sorayım dedim. bilgilendirmen için yine teşekkür ederim.

Guiza'nın bitiricilik becerisi düşük bir oyuncu olarak görmemin nedeni ise: girdiği pozisyonları fazla değerlendirememesi. yani karşı karşıya olsun, defansın arkasına sızması olsun, soğukkalılığı, panik yapmaması olsun. tabii şans faktörü de bunda mevcut ancak o da bi yere kadar...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jigsaw View Post
    açıklaman için öncelikle teşekkür ederim ömer abi.

gelelim benim neden böyle gördüğüme:

benim aklıma "bitiricilik" dendiği zaman isabetli vuran, vurduklarını gole çevirebilme olasılığı yüksek olan, soğukkanlı ve yetenekli futbolcular geliyor. bu yüzden sadece bitiricilik kısmına bakıp değerlendirme yaptım. "ilk temas" ve "soğukkanlılık" kısmına bakmamıştım.

öyle değerlendirme yapıp aradaki farkı görünce de merak edip bir sorayım dedim. bilgilendirmen için yine teşekkür ederim.

Guiza'nın bitiricilik becerisi düşük bir oyuncu olarak görmemin nedeni ise: girdiği pozisyonları fazla değerlendirememesi. yani karşı karşıya olsun, defansın arkasına sızması olsun, soğukkalılığı, panik yapmaması olsun. tabii şans faktörü de bunda mevcut ancak o da bi yere kadar...
    Çağrı atladığın bir yer var.Güiza doğru yerlere vuruş yapıyor.Top ekniği zayıf olduğu için taç isabetli vuramıyor, teknik vuramadığı için 3-4 metre dışarı açılıyor.Müsait pozisyon kaçıyor ama vurduğu yerler hep doğru yerler.

En basiti büyük maçlarda yüksek konsantre ile attığı goller.Top tekniği bir oyuncuya düzgün vuruş şansı tanır, kaleciler tek hamleli oyunculardır.Bir hamle şansınız var, teknik olmayan oyuncu belli eder.Teknik oyuncu sert vurur, köşeye atmazsanız yüksek refleksli kaleciler kurtarabilir ama düşük refleksi kaleci görmez gol olur.Baros çok kaçırıyor ama çok da düzgün vuruyor, Türkiye'de kaleci yetişmiyor.Baros son vuruşlarda vasat altı vasat da değil, 14 gayet iyi bir rakam, bir çok gol kralı bile 14-15 alıyor finishing.

Tekniği kötü oyuncu topu düzeltmez, vuruş yönü vereyim-düzelteyim derken topa hakim olamaz, oldukça vasat vurur ya da pozisyon açısı bozulur.Güiza tek vuruş yaparsa ayağına dolamadan doğru yere vurduğu için ayağı da oturursa gol açısını yakalayabiliyor.

Çok gol atmak 18 aldırmaz, bir çok kişinin savunduğu ben forvetin pzoisyona girenin severim de bundan ibaret.Doğru yere koşu yapıp, doğru yere vurabilecek zekaya sahipseniz forvetsiniz.İkisinin birleşimi ile yıldız oyuncu, fizik de olursa world class oluyorsunuz.Güiza iyi oyuncu ama poacher.Girip çıkar, tek hamle bulduğunda topa vurur, top süremez.Sürmeye kalkarsa gidemez, pozisyon açısını teknik olmadığından daha da kötü yapar.Sol ayağı da yok ki pres geldiğinde terse çekip vurabilsin, daha da kolay marke ediliyor o yüzden.

Sakin, fazla açmadan, hızlı ve düz vuruyor Baros, kaleci pozisyon alamadan kalesinde görüyor.Baros da Güiza da kaliteli oyuncular, stillerine göre kullanılmalılar.Yoksa asla milli takıma çağrılmazlardı, Çekler ve İspanyollar kolay lokma değiller.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Çağrı atladığın bir yer var.Güiza doğru yerlere vuruş yapıyor.Top ekniği zayıf olduğu için taç isabetli vuramıyor, teknik vuramadığı için 3-4 metre dışarı açılıyor.Müsait pozisyon kaçıyor ama vurduğu yerler hep doğru yerler.

En basiti büyük maçlarda yüksek konsantre ile attığı goller.Top tekniği bir oyuncuya düzgün vuruş şansı tanır, kaleciler tek hamleli oyunculardır.Bir hamle şansınız var, teknik olmayan oyuncu belli eder.Teknik oyuncu sert vurur, köşeye atmazsanız yüksek refleksli kaleciler kurtarabilir ama düşük refleksi kaleci görmez gol olur.Baros çok kaçırıyor ama çok da düzgün vuruyor, Türkiye'de kaleci yetişmiyor.Baros son vuruşlarda vasat altı vasat da değil, 14 gayet iyi bir rakam, bir çok gol kralı bile 14-15 alıyor finishing.

Tekniği kötü oyuncu topu düzeltmez, vuruş yönü vereyim-düzelteyim derken topa hakim olamaz, oldukça vasat vurur ya da pozisyon açısı bozulur.Güiza tek vuruş yaparsa ayağına dolamadan doğru yere vurduğu için ayağı da oturursa gol açısını yakalayabiliyor.

Çok gol atmak 18 aldırmaz, bir çok kişinin savunduğu ben forvetin pzoisyona girenin severim de bundan ibaret.Doğru yere koşu yapıp, doğru yere vurabilecek zekaya sahipseniz forvetsiniz.İkisinin birleşimi ile yıldız oyuncu, fizik de olursa world class oluyorsunuz.Güiza iyi oyuncu ama poacher.Girip çıkar, tek hamle bulduğunda topa vurur, top süremez.Sürmeye kalkarsa gidemez, pozisyon açısını teknik olmadığından daha da kötü yapar.Sol ayağı da yok ki pres geldiğinde terse çekip vurabilsin, daha da kolay marke ediliyor o yüzden.

Sakin, fazla açmadan, hızlı ve düz vuruyor Baros, kaleci pozisyon alamadan kalesinde görüyor.Baros da Güiza da kaliteli oyuncular, stillerine göre kullanılmalılar.Yoksa asla milli takıma çağrılmazlardı, Çekler ve İspanyollar kolay lokma değiller.
    doğru söylüyosun Cengiz. bende de Ömer abi dedikten sonra düştü zaten.

saol detaylı bilgi verdiğin için.

Mesaj Yetkileri