1 ile 30 arası toplam 40 sonuç

Konu: Fabian Ernst

Hybrid View

Teknik özellikleri çok da düşük değil bence, grafikte teknik ve hücum çok yer kaplamıyor evet, ama 14 pas 15 decisions ve 12 creativity iyi bir ortasaha oyuncusu özellikleri, hücum olarak. Teknik özelliklerde composure'un 2 puan(uzun şutun yanısıra), dripling ve first touch'ın 1er puan yükselmesi iyi olabilir. Passing de 1 puan artırılırsa bile olur ligde oyunculara verilen değerleri düşünürsek. Hürriyet genel olarak daha iyi yahu Fabian'dan, belli bir standart oturmamış ligde.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kirilenko47 View Post
    Hürriyet genel olarak daha iyi yahu Fabian'dan, belli bir standart oturmamış ligde.
    Bunu okudugumda ilgimi cekti. Hurriyet ile Ernst'in ozelliklerini karsilastirdim.

Evet bir cok ozellikte benzer seviyedeler.

Ancak Ernst'in one ciktigi, hem de cok one ciktigi 3 ozellik var.
    1. Positioning (18 / 14)
    2. Decisions (15 / 10)
    3. Creativity (12 / 8)

Bu uc ozellik de bu mevkii icin cok onemli ozellikler ve zihinsel ozellikler. Ikisi bir defansif orta sahanin ofansa katkisini hemen hemen tamamen belirliyor. Digeri de defansta ne kadar toparlayici oldugunu.

Sonucta bu iki oyuncu arasinda yaklasik 20 CA'lik bir fark var, ve bu ozellikler bu farki acikliyor. Tabii bir de Ernst'in sol ayagini gayet etkili kullanabilmesi.

Hurriyet biraz fazla kacmis olabilir ancak bilmiyorum hak verirmisiniz ama zaten Hurriyet'in top kullanma becerisi akillica olsa, defansif acidan Ernst'i pek aratmayacak bir oyuncu. Belki de ben gerektiginden fazla begeniyorum Hurriyet'in futbolunu.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bunu okudugumda ilgimi cekti. Hurriyet ile Ernst'in ozelliklerini karsilastirdim.

Evet bir cok ozellikte benzer seviyedeler.

Ancak Ernst'in one ciktigi, hem de cok one ciktigi 3 ozellik var.
    1. Positioning (18 / 14)
    2. Decisions (15 / 10)
    3. Creativity (12 / 8)

Bu uc ozellik de bu mevkii icin cok onemli ozellikler ve zihinsel ozellikler. Ikisi bir defansif orta sahanin ofansa katkisini hemen hemen tamamen belirliyor. Digeri de defansta ne kadar toparlayici oldugunu.

Sonucta bu iki oyuncu arasinda yaklasik 20 CA'lik bir fark var, ve bu ozellikler bu farki acikliyor. Tabii bir de Ernst'in sol ayagini gayet etkili kullanabilmesi.

Hurriyet biraz fazla kacmis olabilir ancak bilmiyorum hak verirmisiniz ama zaten Hurriyet'in top kullanma becerisi akillica olsa, defansif acidan Ernst'i pek aratmayacak bir oyuncu. Belki de ben gerektiginden fazla begeniyorum Hurriyet'in futbolunu.
    Hürriyet benim de çok beğendiğim bir futbolcu, hatta son 2 sezondaki performansıyla milli takıma da ara ara seçilmesi gereken bir oyuncuydu benim nazarımda fakat Ernst'le savunma anlamında kıyaslanması çok ilginç, bana göre tam tersi Hürriyet topla yumuşak olmasa da iyi bir oyuncu, özellikle top ayağındayken çok çevik ve hızlıca oyunu açabiliyor, bu özelliğini son senede çok geliştirdi, ama yine de "topu kullanmak" çok farklı bir olay ve Ernst bu konuda fersah fersah önde Hürriyet'ten.. Savunma anlamında ancak çok koşmasıyla, çok basmasıyla Ernst'le karşılaştırılabilir.

Ernst'in dün Wolfsburg maçında yaptığı dikine tek pasları ve tek topları bu ligde yapabilecek ortasaha yoktur ama biz hala Bilicaların tekniğini passingini 13 14lere çekmek için uğraşıyoruz. Kısalım gerekirse Ernst'in passingini tekniğini falan, ama bunu yaparken diğer oyuncuları da gözden kaçırmayalım.

Bir de çok öne çıktığı 3 özellik derken; 4 puanlık creativity ve positioning farklarının nesinin çok olduğunu merak ediyorum.
    Last edited by kirilenko47 : 23.Ekim.2009 at 00:28

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Uzaktan şut özelliği 10 düşük gibi gözüküyor ama uzaktan attığı gol sayısı düşünüldüğünde bu dengeyi kurmak için gayet akıllıca verilmiş bir değer diye düşünüyorum. PM olarak shoots with power eklenebilir bu dengeyi daha iyi sağlamak için.

İkinci olarak değinmek istediğim, oyuncuların özelliklerini Süperligimizdeki performanslarına göre değerlendirmemizin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Markaj 16, top kapma 15, pozisyon alma 18, konsantrasyon 18, önsezi 17, güç 16, denge 15. Bunlar mükemmel defansif özellikler. Bunların yanısıra; pas 14, karar verme 15 özellikleri ve belki bazılarınızın gözünden kaçan PM'leri (preffered moves) ile Ernst bence gerçeğe çok çok uygun bir şekilde yansıtılmış.

PM'leri bir hatırlatayım; basit kısa pas oynar. gol atmayı denemektense daha çok pas vermeyi (asist) tercih eder. derinlemesine paslar atmaz. Yani aynen gerçeğe uygun bir şekilde gayet basit ve garanti paslarla oynayan bir oyuncu profili yaratılmış. Ben kendi adıma tebrik ediyorum.

Ernst bu profille, çok iyi savunma yapabilir ve kazandığı topları gayet olumlu kullanabilir.

Bide argues with officials (hakemlerle tartışır) PM'i gördüm. Ona pek katılmıyorum. Hele ki elimizde Hasan Şaşi Emre Belözoğlu gibi örnekler varken
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kirilenko47 View Post
    Hürriyet benim de çok beğendiğim bir futbolcu, hatta son 2 sezondaki performansıyla milli takıma da ara ara seçilmesi gereken bir oyuncuydu benim nazarımda fakat Ernst'le savunma anlamında kıyaslanması çok ilginç, bana göre tam tersi Hürriyet topla yumuşak olmasa da iyi bir oyuncu, özellikle top ayağındayken çok çevik ve hızlıca oyunu açabiliyor, bu özelliğini son senede çok geliştirdi, ama yine de "topu kullanmak" çok farklı bir olay ve Ernst bu konuda fersah fersah önde Hürriyet'ten.. Savunma anlamında ancak çok koşmasıyla, çok basmasıyla Ernst'le karşılaştırılabilir.

Ernst'in dün Wolfsburg maçında yaptığı dikine tek pasları ve tek topları bu ligde yapabilecek ortasaha yoktur ama biz hala Bilicaların tekniğini passingini 13 14lere çekmek için uğraşıyoruz. Kısalım gerekirse Ernst'in passingini tekniğini falan, ama bunu yaparken diğer oyuncuları da gözden kaçırmayalım.

Bir de çok öne çıktığı 3 özellik derken; 4 puanlık creativity ve positioning farklarının nesinin çok olduğunu merak ediyorum.
    Hurriyet'in decisions ve creativity daha da dusebilir. Herhangi bir itirazim olmaz. Topu kullanmak da bence ozellikle bu iki ozellikten gecer. Passing'i yuksek olan oyuncu antrenmanda iyi pas atar, decisions ve creativity'si yuksek oyuncu da bu paslari macta atar.

Positoning ise 18 ile 14 arasindaki fark, saniyorum ki bu konuda dunya capi ile kalburustu'nu ayiran seviyededir.

Mesaj Yetkileri