scar face: Eminim ki bu bolumde yazanlar benim burasi ile daha fazla ilgilenmemi istemez. Arastirma bolumu yeterince zaman aliyor zaten. Ama ayni zamanda eminim ki bu bolum ile ilgilenen yoneticiler gerekli islemleri yapacaktir.
Madem buradayim bir kac satir mac ile ilgili yazayim.
1. Takimin fizigi hala yeterli degil. Arda, macin 80. dakikasina yakin bir zamanda oyundan ciktiginda yaklasik 7km kostugu yaziyordu. Savunmada mucadele etmemesine eyvallah ama hucumda kendini gostermemesi gercekten Galatasaray'in cok zorlanmasina neden oluyor. Umarim toparlanir.
2. Panik panik panik. Ilk golu yedikten sonra Galatasaray gereginden biraz fazla panikledi. Devre arasinda Rijkaard toparlar futbolculari diye dusundum ama bu da gerceklesmedi. Ikinci golu yedikten sonra daha da panikledi oyuncular. Esasinda bence panikleyenler sadece savunma oyunculari. Panikliyorlar cunku ozellikle Ayhan ve Arda zaman zaman defanstan top alma gorevlerini ihmal ediyorlar. Buyuk ihtimalle fizikleri yetmedigi icin bence.
3. Mac 3-4 bitse de izledigim mactan zevk almis olarak yorum yapiyor olurdum. Gerci boyle de bitebilirdi pekala. Serkan'a yapilan hareketi penalti olarak degerlendirse hakem, hic kimsenin giki cikamazdi. Ilk yarida Ceyhun'un bir haftada iki defa kirmizi kart gormus oyuncu unvanini almasi da bence gayet mumkundu. Bu olsa zaten spor bilgi yarismalarinda uzmanlik sorusunun cevabi olacak hareketi ile Ceyhun tarihe gecerdi.
4. Keita.. izlemek icin stada gidilecek adam. Dusunun 7-8 tane Keita'nin ayni anda oynadigi bir Fransa ligini veya Ingiliz ligini. Sonra karar verelim bizim ligimiz dunyada kacinci sirada.
5. Colman'in uzaktan vuruslarina hastayim. Hangi mac izlesem ya atiyor, ya kaleciye mucizevi kurtaris yaptiriyor. Ikinci golunu galiba top butun vucudunu siyirdiktan sonra burunu ile atti. Oyle olmadiysa da o sekilde aklimda kalacak. Dogru zamanda, dogru yerde. Hakan Balta'yi hala ariyor gozlerim. Yoksa Euro 2008 sonrasi hemen hemen her milli oyuncunun yasadigi fiziksel cokuntuyu 1 yil gecikme ile mi yasiyor? Bu haliyle bile alteratifi yok maalesef.
6. Sabri orta yapamazmis.. peh..Sabri'yi mac oncesinde isinirken izlemis herkez orta yapabildigini gormustur. Ama bence bu cocugun dizleri titriyor. Ozellikle skor Galatasaray'in aleyhinde ise. Macin son anlari. Aydin'in bolgesine top aciliyor. Aydin uykuda. Sabi takmis 6. vitese korner direginin orada rakibine basiyor. Ah bir de o topu kazandiktan sonra dogru kullansa.
7. Baros sinsi bir tilki gibi. Orada sizdigini iki stoper de fark edemedi. Bence Song orada uyumazdi.
8. Mac icinde en cok Sylva'ya uzuldum. 4 gol yemesine yedi. Ama bence hatali oldugu bir tanesi bile degildi.
9. Selcuk'un oynamamasina sasirdim. Cale tercihi cok yerinde idi. Gabric cok teknik ama neticelendirme konusunda zorlanan bir oyuncu. Gencligine mi vermek lazim, beceriksizligine mi kestirmek zor. Tek forvet Umut < Tek forvet Gokhan Unal. Hele Colman arkasinda oynuyorsa. Tabii bence.
10. Hagi. Ali Sami Yen'e tekrar gelmisti.
11. Gokhan Zan'in yerden uzun paslarini ozlemis gozler. Ama kisa pas ile iki adam tarafindan marke edilen Ayhan'a pas vermesini ozlememis. Bazen de vurup uzaga yollamak gerekli Gokhan. Bu konuda dogru karari verebilenler iyi liglerde oynuyor. Avrupa'da kupalar kaldiriyor.

Sabri'yi mac oncesinde isinirken izlemis herkez orta yapabildigini gormustur. Ama bence bu cocugun dizleri titriyor. Ozellikle skor Galatasaray'in aleyhinde ise. Macin son anlari. Aydin'in bolgesine top aciliyor. Aydin uykuda. Sabi takmis 6. vitese korner direginin orada rakibine basiyor. Ah bir de o topu kazandiktan sonra dogru kullansa.