Karşılaşmaya sezon başından beri uyguladığımız 4-3-3'ten vazgeçerek başladık...

Oynadığımız sistem Ancelotti ile özdeşleşmiş(Milan'da,Chelsea'de uyguluyor şuanda) 4-3-1-2 sistemiydi;

-------------------Rüştü----------------

İ.Kaş-------Sivok-----Ferrari------Deli İbo

--------Ekrem----Fink-----Ernst---------

------------------Tello------------------

-------------Nihat-----Bobo-------------

Bu sistem Nihat'ın oynayabileceği en uygun sistem olması açısından çok önemli.Nihat gol atamamasına rağmen geldiğinden beri en etkili olduğu maçlardan bir tanesini oynadı.Bundan sonra sistem umarım böyle devam eder.En azından devre arasında 4-3-3'ü oynamak için ideal kanat hücumcuları(Keita,Kewell vb.) alınmazsa...

Dün Wolfsburg'u yenememezin tek sebebi ileride top tutamamak oldu.Tello,Bobo yerine Tabata,Nobre başlasaydı maçı alabilirdik.Nihat'ın partneri pivot özellikleri barındıran birisi olmalı yani Nobre.Onların arkasında ise final paslarını daha iyi başarabilen ve oyunu tutabilen bir oyuncu olmalı yani Tabata...

İ.Kaş'ın oynamasının sebebi stoperlere yardım etmekti.Aynı F.Terim'in Norveç deplasmanında yan toplar için G.Gönül yerine Kaş'ı tercih etmesi gibi yine sırf yan toplar için o bölgede Ekrem yerine Kaş'tan yana kullandı tercihini Mustafa Hoca.Kaş kanat akınlarına pek karşı koyamasada stoperlerin yanına girdiği zaman özellikle Dzeko ile sık sık ikili mücadeleye girdi ve başarılı oldu...

Wolfsburg'un tek planı 25-30 metreden Dzeko ve Grafite'ye şişirilen toplar.B planı yok bu takımın.Stoperleri dikkatli,takım savunmasını iyi uygulayan her takım durdurur Wolfsburg'u...

Sivok ve özellikle Ferrari mükemmel maç çıkarttılar.Grafite'nin 75. dakikada İ.Kaş'a attığı tokat Beşiktaş savunmasının nedenli iyi oynadığının bir kanıtıydı...

Ferrari geldiğinde gereksiz,G.Zan'dan Zapo'dan ne farkı var diyenlerin konuşmasını bekliyorum şimdi.Sezon başından beri tartışmasız takımın Ernst ile birlikte en iyi iki oyuncusu oldular.Bu kadar soğukkanlı,pozisyon bilgisi üst düzey,sezileri bu denli kuvvetli bir stoper görmedim ben Türkiye'de Popescu'dan sonra.Benim için onun başarılı olması kaçınılmazdı.En büyük referansı İtalya gibi dünyanın en iyi savunmacılarının çıktığı bir ülkede devşirme(Cezayir asıllı) olarak milli takımda girebilmiş olmasıydı...

Ekrem son maçlara nazaran formsuzdu.Ernst ikinci yarıda kendine geldi.Fink ise yaptığı kritik müdahaleler,savunmaya yardımı ve özellikle ikinci yarıda rakip ceza sahasına yaptığı sürpriz koşularla iyi bir görüntü çizdi...

Bobo gücü ve fuleleriyle etkili olmaya çalıştı.Birkaç pozisyonda etkili aksiyonları oldu ama sonunu getiremedi...

Nihat sürekli sağa sola deplase oldu.Tam istediği gibi serbest,gezici forvet hüviyetinde oynadı.Bu sistemde ısrarcı olunursa çok can yakar Nihat...

Grup hakkında bir değerlendirme yaparsak; Manu'nun Wolfsburg deplasmanı harici puan kaybedeceğini düşünmüyorum.En fazla 2 puan kaybeder Manu...

Wolfsburg'un evinde Manu harici maçı kalmadı.Bizimle oynayacakları maçta Grafite'nin oynamamasıda büyük kayıp onlar için...

CSKA'da yine bizim gibi Manu deplasmanına gidecek.Oradan puan alamazlar.Wolfsburg ile kendi evlerinde yapacakları maç onlar için çok önemli...

İpleri elimize aldık diyebilirim.Evimizde oynayacağımız maçları kazanacağımızı düşünüyorum.Hem CSKA hem Wolfsburg abartılcak takım değiller...

Kalan maçlar ve puan tahminim;

Manu - CSKA= Manu 3 puan
Beşiktaş - Wolfsburg= Beşiktaş 3 puan
CSKA - Wolfsburg= 1'er puan
Manu - Beşiktaş= Manu 3 puan
Beşiktaş - CSKA= Beşiktaş 3 puan
Wolfsburg - Manu= 1'er puan

Manu 16 puan
Beşiktaş 7 puan
Wolfsburg 6 puan
CSKA 4 puan