Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim Kazanır?
- Voters
- 75. You may not vote on this poll
-
Fenerbahçe
-
Beraberlik
-
Galatasaray
-
Alex ve Güiza'nın oynamasını istiyorum bu maçta. Daum açıklamasında kontrollü oyun oynayacağız dedi, takımın savunmasına güveniyor ve ileride Alex'in defansın arkasına atacağı toplarla gol bulmayı düşünüyor herhalde ama geride Galatasaray'ı beklemek hata olur bence. Galatasaray zaten topu rakip sahaya götürdüğünde usta ayaklarıyla 2 pasta topu gol yapabiliyor, böyle bir durumda ne kadar kontrollü oynarsanız oynayın birisi çıkar ve golü atar. Bu nedenle kontrollü oyun ama topu da ileride tutmak olmalı düşünce.
Kazım'ın sakatlığı varmış, orada Topuz'un oynaması takımın mücadele gücünü arttıracaktır. Galatasaray'ın haftalardır yaşadığı savunma zaafını görüp, ona göre çalışma yapıyorlardır umarım. Dünkü maça bakarsak Topal derbide de stoper oynayabilir, asıl mevkisi stoper olmasa da, yeri geldiğinde kendini arkaya atıp araya kaçacak topları ya da arkaya kaçacak adamı engelleyebilir. Ben isterim ki stoperde Topal değil Servet ve Gökhan oynasın. Güiza bu 2 oyuncuyla fiziki açıdan mücadele edemez ama arkaya yapacağı koşularla çok pozisyon yakalayabilir.
Orta sahaların önemi maçın kazanılmasında etkili olacak bence. Cristian ve Emre ikilisi Mustafa ve Ayhan ikilisine göre ağır basıyor. Santos'un da sürekli içeri kaçtığını düşürsek orta alan hakimiyeti Fenerbahçe'de olacaktır ama Galatasaray kazandığı topu kanatlara, özellikle sağ kanada hızlı şekilde gönderirse, Vederson için zor maç olur çünkü Santos'un yeriye gelip pek yardım edeceğini sanmıyorum.
Bol gollü geçmesini herkes bekliyor, belki bu nedenle 2 hoca da savunmaya daha çok önem verip, gol olmadıkça gereksiz risk almayacaktır, bu nedenle ilk gol gecikirse beklenilenin aksine kısır bir maç da olabilir.
Savunmada kalmaya çalışarak ilk golü kalemizde göreceğimizi düşünüyorum. İlk golü yedikten sonra kendimize gelip hücum ederiz, sonrasında önce beraberliği sonra da galibiyet golünü atarız diye düşünüyorum. Böyle olması maçı daha zevkli hale getirecektir.
Eğer ilk golü biz atarsak, Daum skoru korumak adına daha katı savunma yaptıracaktır.
Sonuçta bu yazdıklarımız faso fiso, sahaya çıkan 22 oyuncu da maçı kazanmak için elinden gelen herşeyi yapacak, daha sakin, ne yaptığını bilen taraf maçı kazanacak. Bizlere de umarım tartışmaların değil, futbolun güzelliklerini konuşacağımız bir derbi sunarlar.
Mesaj Yetkileri