1 ile 30 arası toplam 112 sonuç

Konu: Alex de Souza

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Yalnız Sinan frikik özelliği sadece kaleye attığı frikik değil aynı zamanda frikikten ortada açıyor. Bence Topu istediği yere gönderebilen bir oyuncu olduğu için bu değer normal gözüküyor..
    Ama Frikikten orta kesmek anlamına gelmiyor ki o freekick.
    Onun anlamı Freekick'ten gol atmak.
    Orta kesme değeri ve korner değeri zaten yüksek.
    Ama onun dışında Alex toplara sert kavisli vurabilen bir oyuncu değil.
    Frikik için sert kavis gerekli bildiğimiz üzere.
    Alex'in plaseleri genelde çok yumuşak kalıyor. Ben kesinlikle 12-13 değerini geçmemesi gerektiğini düşünüyorum.
    Oyunda Alex 30 metreden frikik golü atıyor
    Gerçekte Alex 20 metreden üstelik baraj arkasına vuruyor ama top o kadar yavaş gidiyor ki kaleciler esneyip kurtarıyorlar.

Evet ilk geldiği sezon iyiydi, hatırlıyorum 2-3 golünü. Ama kaç sene oldu o sezonun ardından 4 sene oldu galiba.
    4 sene bir tane frikik golü atmamış adama hâlâ 15 freekick vermek abesk değil mi?
    Kaldı ki freekick'ten orta kesmeyi, free kick değeri düşük olsa dahi tekniği ve orta kesme becerisi sayesinde yine yapabilir.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Ama Frikikten orta kesmek anlamına gelmiyor ki o freekick.
    Onun anlamı Freekick'ten gol atmak.
    Orta kesme değeri ve korner değeri zaten yüksek.
    Ama onun dışında Alex toplara sert kavisli vurabilen bir oyuncu değil.
    Frikik için sert kavis gerekli bildiğimiz üzere.
    Alex'in plaseleri genelde çok yumuşak kalıyor. Ben kesinlikle 12-13 değerini geçmemesi gerektiğini düşünüyorum.
    Oyunda Alex 30 metreden frikik golü atıyor
    Gerçekte Alex 20 metreden üstelik baraj arkasına vuruyor ama top o kadar yavaş gidiyor ki kaleciler esneyip kurtarıyorlar.

Evet ilk geldiği sezon iyiydi, hatırlıyorum 2-3 golünü. Ama kaç sene oldu o sezonun ardından 4 sene oldu galiba.
    4 sene bir tane frikik golü atmamış adama hâlâ 15 freekick vermek abesk değil mi?
    Kaldı ki freekick'ten orta kesmeyi, free kick değeri düşük olsa dahi tekniği ve orta kesme becerisi sayesinde yine yapabilir.
    Şöyle birşeyde var;

Alex free kick konusunda 4 senedir gol atmıyor, kullanmıyor, bunu ortaya çıkarmıyor, dikkat çekerim çıkarmıyor. Hoca istemiyor belki ? Carlos vursun diyor, yada Carlos'a bırakıyor Alex isteyerek.

Fakat oyunda biz Alex'in bu özelliğini kullanmak isteyebiliriz, misal Daum bu özelliğini reelde kullanmak istemiyor diye Alex'de oyunda da free kick golü atmayacak değil ya.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Long shots'in son yillarda yavas yavas dusmesinin nedeni bu.

Tabii su da var. Nobre gittiginden beri Fenerbahce eskisi kadar cok duran top kazanamiyor ceza alani etrafinda. Bunun nedeni de Kezman, Semih, Guiza gibi forvetlerin Nobre kadar mucadeleci olmamasi, rakibi zorlamamasi.

O donemde mac icinde ceza alaninin hemen disindan 2-3 duran top kazanan Fenerbahce, simdi 2-3 macta bir duran top kazaniyor. Eh tabii Alex'in duran top golleri de azaliyor. Free kicks yerine, long shots uzerinde daha dusunulebilir bence.

Mesaj Yetkileri