Yahu önemli maç nedir? Avrupada oynadığın tüm Cl maçları önemlidir. Önemsiz demek komik olur. O nedenle Alex Cl de çeyrek finale çıktığımız o yılda ne yapmış diye tartışan yazarlara bir kişide mail atıpta O sezon Asist kralı olmuş demedi. CSKA maçlarında, gol attı, İnter maçında süper asist yaptı, Sevilla ile içerde oynanan maçta Lugano ya alda at dedi, Yine Sevilla ile dışarıda oynanan maçta Aurelio alex in ortasını geriye deivide pas verdi ilk yarıda bir gol bulduk, yine psv maçında içerde semihe 2 gol attırdı. Önceki maçları saymıyorum Anderlecht, AZ vs. gibi önemsiz sayılan maçları.. Sadece bu bile yeter. Sansiroda 3-1 kaybettiğimizde penaltıdanda güzel bir gol atmıştı. Güzel diyorum çünkü Alex hep en köşeye yan ağlara atıyor penaltıları. PSV yi 3-0 yendiğimiz maçta Anelka döneminde 2 gol atmıştı yanılmıyorsam. Daha sonra İçerde pragı hooijdonk un golüyle yendiğimizde kafa golünde asist yapmıştı. Tıpkı inter maçındaki gibi çalım atmıştı.

Bunlar aklıma gelenler. Birde Betis e , AZ ye attığı ve attırdığı golleri sayarsak işin içinden çıkamayız. Önemli maçlarda olmak sadece gereksiz aşağı yukarı topla gidip kendini çalımlamak, deli dana gibi koşmak değil. Alex farkedilmesede var. Zaten önemli maçlarda olmasa saydığım golleri asistleri nasıl yapacak. Demekki oyuna katkısı var. Buda önemli maçlarda önemli işler yaptığını gösteriyor ki bana göre 8 değeri hafif kalmış.