yüzdük yüzdük kuyruğa geldik sonunda bakalım türkçe geliyor mu (: ??????????????
yüzdük yüzdük kuyruğa geldik sonunda bakalım türkçe geliyor mu (: ??????????????
Türkçe bence çıkacak bu gece normal diller gibin.
full sürümde türkçe malesef yok.bütün hayallerimiz suya düştü diyebiliriz.
Full sürümde Türkçe olması beklenmiyordu ki zaten...
zaten hemen çıkmıcaktıki. 10.000 satış olunca sonradan çıkçaktı. Yani hayaller suya düşmedide ,
bence ben kendi fikrimi sölüom , iyi reklam yaptılar.
Suya düşen bir şey yok daha, sen 10 bin söz verdikten sonra 10 bin oyunu al bak bakalım nasıl ekliyorlar dili.
FM 2010 çıktı ve ne yazık ki türkçe dil seçeneği yok.
FM Gazetesi
ben imzayı türkçe cıkarsa orjinal alcağımıza söz verdik diye hatırlıyorum...
Hayır, kampanyanın detayları belli olduğunda, yönlendirilen sitede imza atmadan önce yapılan açıklamada 10 bin imzanın demoya TSL eklenmesni sağlayacağı, 10 bin satışın da Türkçe yamayı sağlayacağı belirtilmişti.
Kampanya detayları netleşmeden forum üzerinde mesajlarda o şekilde yazılmış olabilir belki, hatırlamıyorum net.
"YÜCE ATATÜRK"
Böyle yaparak bi yere varacaklarını mı sanıyolar? Bunu yaparak 100 tane daha fazla satarsın ama korsana olan bağlılığı daha da arttırırsın. Geçen sene ben bir arkadaşın aktivasyon hakkından birini kullandım. Bu sene orjinal alıcam diyelim ki almasaydım o zaman ne olucaktı? Zorunlu korsan alıcaktım. Bu yapılan hem CM'ye olan ilgiyi arttırır hem de korsancı sayısını arttırır...feanor2732´isimli üyeden Alıntı![]()
arkadaşlar daha önce bir mesajımda bahsettiğim gibi SI'ın forumunda satış sorumlusu ile temasa geçtim. Ve sanırım herkesin merak ettiği sorunun cevabını aldım.
"Geçen yılki gibi 5 aktivasyon olacak mı?"
"Kaç kere yükleyebileceğiz, ortak alım yapabilecek miyiz?" tarzında...
Foruma yazdığım mesajı ve gelen cevapları yazıyorum;
hello everyone.
Last year, we can buy a boxed copy of FM2009 and we can activate it 5 different times with steam. It has been said that the activation is gone this year.
We have 1 PC and 2 laptops in our house and we are 3 brothers. Last year we can install and activate the game on each comp and play together.
For FM2010, do we have to buy 3 boxed copies??
At least, can we play the game on PC with DVD inside and 1 laptop with activation on Steam for only buying 1 boxed copies??
I'm wondering that. Waiting for your answers... Thank you
herkese merhaba.
Geçen yıl, kutulu FM2009 aldığımızda Steam üzerinden 5 farklı aktivasyon yapabiliyorduk.Bu sene aktivasyon işleminin kalktığı söyleniyor.
Bizim evde 1 PC ve 2 adet laptop var ve 3 kardeşiz. Geçen yıl oyunu her bir bilgisayara kurabiliyor ve oynayabiliyorduk.
FM2010 için, 3 adet orjinal kutulu oyun mu almamız gerekiyor?
En azından, PC de oyun DVD si takılı ve diğer laptop da Steam den aktive ederek oynayamaz mıyız (aldığımız 1 orj oyun için)
Bunu merak ediyorum. Cevaplarınızı bekliyorum... Teşekkürler.
Forumdaki bir kullanıcıdan gelen cevap;
Officially you need to buy 3 boxed copies, yes.
Unnoficially...I don't know.
Resmi olarak, evet 3 adet orjinal kutulu oyun alman gerekiyor
Resmi olmayan... Bilmiyorum.
Ve SI'ın pazarlama sorumlusu Matt'ten gelen cevap;
The activation method is different this year so there are no "seats" per copy. You'd need a version each.
Cheers
Matt
Bu yıl aktivasyon methodu daha farklı, yani oyun için bu aktivasyon hakkı olmayacak. Her bir bilgisayar için bir versiyona ihtiyacın olacak.
[b]Hoşçakal
Matt[/B
Ayrıca ben bir çok ülkede 10.000 satış olduğuna da inanmıyorum. Bizden bunu istemeleri çok saçma bence. Geçen sene merak ediyorum ülkemizden kaç kişi orjinal almıştı ya bin kişi olmadı iki bin bu sayının 10 bin olması çok zor. Bari bayram haftasına getir de ( kurban ve ya ramazan bayramı29 ekimde harçlık vermiyolar
) milletin parası olsun cebinde
![]()
turksportal...
Oyun çıktı sanırım steam'de. Ama Türkçe yok içinde, sonradan da olur mu bilmiyorum. Umudum var benim ama ilk heves başkadır.
ya biri soramazmi inglzce bilen bi arkadas streamde...türkçe cıkma durumuyla ilgili
Türkçesini ne zman çikartirsiniz fm2010 çiktikdan hemen sonra demıstınız sıgames ın yapacagi yok yine en guvenılır sitemiz Turksportalla kaldik
türksportal her zamanki gibi halleder rahat olun yakında çıkar
Bu sene ağırlığımızı Türkçe Yamaya değil, oyunu daha iyi anlamız adına taktik yönetimi, oyuncu ilişkileri, antreman çalışmaları, teknik adamlar arası ilişkiler ve basın ilişkileri gibi yabancı dil ihtiyacı gereken makale yazılarına vereceğiz.
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
Bu yıl Türkçe çıkmazsa bir daha orjinal oyun almayacağım. Ben çevremdeki insanları orjinale yönlendirirken FM öyle bir şey yaptı ki korsanı kurmak daha basit oldu. DVD alınca mecburen DVD takılı oynuyorsun. El alem bedavadan keyifli keyifli oynuyor. Fiyat düşüreceğine hala yükselten, Türkçe'yi biz satın aldıktan sonra ekleyeceğini vaad eden ve orjinal alana zorluklar çıkarak bir şirketten artık yenilik beklemiyorum. Önce ürün verilir sonra para istenir.
Ayrıca ben steam'den oyunun aktifleşmesini beklerken orjinal almayan arkadaşlarım sezon bitirmişti bile...
Kişisel düşüncem firma bizi ciddiye almıyor, oyunun gerçekten Türkçe' leşmesini isteseler bunun için CM nin izlediği yolu izlerler. Fm fanatiğiyim uzun zamandır oynuyordum ama Cm' nin şu 2,51 Euro stratejisiyle direk bi tane orjinal Cm aldım. Amma velakin bu fiyatlarda Fm' i almam. Zaten onlarında çok umrunda değil zira oyun piyasasında cillop gibi bir ton oyun varken her serisi zirveye vuran bir oyun Fm. öyle hayran kitlesi var =) ama dediğim gibi Cm' nin yaptığı biz yapalım siz alın mantığı yerine siz alın biz yapalım mantığını güddüğü için Türkçe eklemeleri eğer bu mantığı takip ederlerse yıllar alırAma eminim türkçe eklenirse istedikleri 10 000 kopya satışını bile geçerler gibi geliyor. Malüm burası türkiye
insanımız görmediği şeye para yatırmıyor
oyun tecrübesi olmayan kişilerede hitap edecek biçimde hazırlanacak makaleler.
Bu sene FM 2010'a 2009 sonrası oldukça fazla sayıda yeni kelimeler eklenirken, geçmiş yıllardaki bazı kodlama yapılarında düzenlemeye gitmişler. Geçmiş yıllardaki dil dosyalarını bu seneki oyunda çalıştırmak sıkıntı yaratabilir
Mustafa BudakTurksportal
"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"Bertolt Brecht
arkadaşlar şu anda türkiyede oyun nekadar satıldı bir istatistiği yokmu acaba bunun ?
FM 2010 versiyonu steam üzerinden aldım paşa paşa parasını ödedim ve oyunun türkçe olarak çıkmasını bekliyorum.
Makale ve rehberden çok oyunun Türkçe olmasına ihtiyacım olduğu için oyunu kurmadım bile. Eğer Türkçe olmayacaksa ve Türkçe yama hazırlanmayacaksa oyunu hiç kullanmamış olacağım belirli bir süre bekledikten sonra zaten birine kodu veririm. Herhangi bir açıklama da yapılmadığı için oyunun Türkiye'de satışının da ne olduğunu bilmiyorum. Kısacası mal mal bekliyorum.
Anladığım kadarıyla Sigames Türksportal'ın kulağını çekmiş Türkçe yama yapma diye, makaleler ile durumu idare edeceksiniz gibi duruyor.
Ama ben bu elimdeki oyunu Türkçe oynamazsam benim FM maceram biter. İyi kötü CM oynuyorum ve ileride daha iyi olmasını umut ediyorum.