Dün Beşiktaş'ın 3 yememesinin sebebi ne Ferrai ne de Sivok ya da Ernst bence. Daum forvetsiz çıktı diyorsun ama Galatasaray'a en net tek gol pozisyonunu 90. dakikada verdi.

Beşiktaş dün böyle oynamasına rağmen, eski maçlara göre çok daha fazla pozisyon verdi, Hakan gününde olmasa, Trabzon daha yaratıcı isimlere sahip olsa maç daha farklı sonuçlanırdı. Bir de sakatsız herkes formdayken Galatasaray karşısına forvetsiz demişsin ama Güiza mı sakat değildi ve formdaydı yoksa Semih mi o maçta? İkisi de sakatlıktan yeni çıkıyorlardı, form durumlarını bahsetmeye gerek yok. Şimdi senin Necip, Onur örneğin gibi Furkan'la mı çıksaydı maça Daum, forvetsiz çıktı demesinler diye? Santos zaten formsuz bu nedenle sol tarafta daha defansif özelliği olan Vederson oynadı. Diğerleri zaten oynayan isimler.

Yani Beşiktaş'ta oynamayınca formsuz ve sakat olduklarından ama Fenerbahçe rakipten korktuğu için oynatmıyor yorumunu yapmışsın katılmıyorum. 2. yarının 10 dakikalık kısmı hariç ne oynadı Beşiktaş? Yine savunmaya önem verip hızlı hücumlarla gol arayabilirsin, bu da bir taktiktir ve uygulanır da. Ama savunmaya önem verip sayısız pozisyon veriyorsan, 60 dakikada kaleyi bulan tek şutun varsa, bu oyun anlayışı kabul edilemez, istersen 10 tane forvetle oyna.

Bu nedenle tek dileğimin İnönü'de Fenerbahçe'ye karşı da böyle oynaması Beşiktaş'ın. Yani her hoca elindeki formda oyunculardan bir kadro çıkarır, ona göre taktik oluşturur. Daum bunu yaptı, başarılı oldu, Denizli bunu yaptı, kazandı ve kazanan daima haklıdır bana göre. Bu kazanmaya yanılıp, bu takım kazandı diyerek aynı şekilde oynaması beni çok mutlu eder, acaba Beşiktaş taraftarını da mutlu eder mi bu stratejiyle oynaması Beşiktaş'ın.