Gün gelir basketbol sahalarına da tel örgü koyarlar bu gidişle bunuda görürüz. Üstten de file asarlar övünürüz sonra bu tabloyla.

Ama bütün kulupler suçlu kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

Ben kendimi bildim bile basket maçlarına giderdim, çok güzel ortamlar olurdu.

Her şey salonlara seyirci dolmuyor olayı ile başladı. Evet seyirci dolmamasına çözüm bulunabilirdi ama başka şekillerde. Psikopatları toplayıp salonlara taşıyarak değil.Sonrada tüm takımların yöneticileri çıkıp maçlardan sonra diyolar, böyle böyle oldu seyircimiz galeyana geldi engel olamadık. Sen bilmiyor musun o salonlara getirdiğin seyircinin çoğunda dışarıda bile dolaşırken sen bana niye öyle baktın diye kavga çıkaran tipler olduğunu?

Daha ziyade ünüversiteli gençlerin uğrak yeri olan voleybol maçlarında niye derbilerde yer kalmadığını ve kimsenin salondaki maça niye bakmadığını ve kavga çıkarmaya uğraştıklarını kim izah edebilir?

Kimse masum değil ve bu kafalar değişmedikçe, sırf şu yukardaki demeç yüzünden rövanş maçında ilk kaş göz hareketine ,senin kaşının üzerinde gözün var diye kavga çıkar, artık çıkan kanın hesabını kim verir onu bilemem. İlk maç Fener-GS basket maçı olsaydı sonuç farklı olmayacaktı.

Ben GSli amigoyum diyen bir psikopatın eline verilen yüzlerce basket maçı biletini de iyi bilirim, geçen sezon bulunduğum mevkide oturan Fenerlileri organize eden kafası sürekli dumanlı iki harekete bıçak çıkaran adamın elinde bir sürü bilet olup da bana bunlar verildi bende sağa sola dağıtacağım günlerini görecekler diyen psikopata da şahit oldum. Ve o kişi ve kişilerin elinde hala biletler var ve olmaya da devam edecek.Bunun BJKlısı ve diğer takımlarıda farklı değil. Zaten biraz olayın üzerine gidenin yetkileri alınıyor.O taraftarlar hep orda.

Karşılıklı oturulmadan çözülecek bir konu değil bu,sen yaptın ben yaptınlarla bu uzar gider.

Bu başkanlar seviyesinde de olan bir şey değil.Kulupler idari yönetimlerini temizlemekle başlamalı. Mesela Aziz Yıldırım evet tespit ettirdi ve soruşturma başlattırdı, evet çok güzel bir hareketti bu ama 4 kişi 5 kişi ona gösterilenler, onun alt kademesinde kulubun herhangibir mevkinde bulunanlar ise bir şekilde beslemeye devam ediyor.Besleme olayı kalkmış değil. Tüm kuluplerde de bu böyle.Kimse kendini kandırmasın.Önce içerideki pislikler temizlenmeli, tüm kulupler bunu yapmalı.

Ben başkanlarada üzülüyorum, kandırılıyolar.

Tabi taraftar da taraftar olacak, o aradaki hayvanların gazına geleceklerine onları aralarında barındırmayacaklar,tespit ettirilmesinde yardımcı olacaklar.

Tabi işin başka boyutuda var. Seyirci küfür ediyor seyirci sövüyor seyircilerin arasında kavga çıkıyor. Çıkma nedeni de şu ; seyirciye küfür ettirenler,olay çıkarttıranlar belli,al cımbızla alır gibi her tribünden onları,bakın nasıl maç seyrediliyor. Onun yerine olay şu, gerçek seyirciler taciz ediliyor, polis ben bir şey yapamam diyor, maçın ilerleyen dakikalarında seyircilere tacizler artıyor en basitinden bize böyle böyle dedi onlar sizde küfür edin hadi kalkın diye ses gelmezse bir kaç kişiyle geri gelip bağırsanıza şunlar bunlar diye küfür ederek falan. Grup halinde gidenler olunca itiraz edip ne diyosun denildi mi de karşılıklı taraftar arası çatışma oluyor, tvlerden denen taraftarlar arasında kavga çıktı olayı da bu. Diğeri zaten belli,taraftar grupları arasın sensin benim, ben muhalif şuncuyum ben buncuyum kavgası.

Komple bir temizlik şart.