Sanırım farkında olmadan komik şeyler yazman daha doğal ve hoş geldi bana
Sabri iyidir hoştur, tamam da, daha büyük takım falan.. Yok yok, en baştan başlayalım..
Sabri 20 yaşından beri A takımda Galatasaray'da. Genç çocuktur, iyi olacak , iyi olacak dedik durduk.. Son iki - üç yıldır sağ bek mevkisine adapte edildi, sağ kanattan. Bu arkadaşın bir özelliği var ki kimse inkar edemez, adam hızlı. Çok iyi depar atıyor. Bu bazen top sürme konusunda da epey avantaj sağlıyor. Ha, Galatasaray gibi bir takımda sağ kanat oynayabilir mi? Bence kaldıramaz. Yetersiz sağ kanat için. Her neyse. Bayağı zamandır sağ bekte ne kadar eleştirsek de (belki de alternatifsizlikten) vazgeçilmezimiz. Hızını savunma konusunda da avantaja çevirebiliyor. Fakat onlarca kez, yediğimiz gollerden sonra Sabri'nin pozisyon hatasını konuştuk. Frikik çekmeye yüz kere gitse ben yüz kere tuvalete gidiyorum, neden çünkü beklentim yok adamdan o konuda. Ortaları keza öyle. Çok nadir güzel orta kesiyor ama gerçekten nadir, hani Sabri ortayı açtığında "Ahanda gol" diyemiyoruz içimizden, inana inana.
Bu sene Sabri parlayan yıldız mıdır? Bence kendisini en çok gösterebilecek bir takım ve sistem ona bunu sağlamakta. Şu sezon maalesef sistem itibariyle yediğimiz gollerden ziyade atamadığımız golleri konuşuyoruz. Ofansif anlayış. Dolayısıyla Sabri adam kaçırsın önemli değil, rakipten bir gol fazla atmamız yeterli anlayışı daha hakim. Tabii ki de biraz abartılı şekilde basite indirgesem de olay genel itibariyle böyle. Sistem yanlıştır doğrudur birşey diyemeyeceğim, Rijkaard'ın da dediği gibi "Keşke hep rakipten bir gol fazla atabilsek". Sabri bu takımda, bu sistemde, bu oyuncularla, Galatasaray'da, sağ bekte , iş yapar mı? Yapar, yaptı, yapıyor da.. Fakat Sabri dediğimiz adamı o kadar büyütmüşüz ki, Monaco kesmiyor. Bana kalırsa Sabri 6 M € etmez, ama Türkiye standartlarında oyuncular pahalı, malum İ. Köybaşı 5.5 M € + S. Kurtuluş ediyorsa, (düz mantıkla bakarsak) Sabri de 6 M € eder diyebiliriz. Sabri için 6 M € verilirse, ne yöneticiler ne de Sabri ısrar etmeden transfer olmalıdır ki bence olur (eğer doğruysa bu haberler tabi). Sabri için Monaco ayarındaki takımlar idealdir. Monaco'ya giderse tutunur. Sabri iyidir hoştur, tamam da, daha büyük takımlara gitmesini beklememiz bana göre hayalperestlikten başka birşey değildir.