Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 31 sonuç

Konu: Aziz Yıldırım Ve Mustafa Sarp'ın Cezaları Açıklandı!..

Default Aziz Yıldırım Ve Mustafa Sarp'ın Cezaları Açıklandı!..

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yaptığı toplantı sonucunda kurula sevk edilen dosyaları karara bağladı.

Eskişehirspor - Fenerbahçe karşılaşmasından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 21 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.

Galatasaray futbolcusu Mustafa Sarp da, takımının İstanbul üyükşehir Belediyespor maçından sonraki açıklamaları nedeniyle 1 resmi müsabakaden men edildi.

Maraton

1- FENERBAHÇE SPOR Kulübünün, 06.12.2009 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR - FENERBAHÇE Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE SPOR Kulübü başkanı AZİZ YILDIRIM'ın, müsabakadan sonra TFF'nin saygınlığını zedeleyen beyanlarda bulunması suretiyle sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı takdiren 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,

2- GALATASARAY A.Ş.'nin, 06.12.2009 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 40.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.'nin, basın toplantısına futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle GALATASARAY A.Ş.'nin toplam 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu EMRE AŞIK'ın, statüye aykırı şekilde yeşil zeminde yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu MUSTAFA SARP'ın, müsabakadan sonra sportmenliğe aykırı beyanatta bulunmasından dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karar verilmiştir.

Av. Mehmet Reşat BOSTAN

PFDK Başkanı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İngilizce küfür etseymiş 4 maç alırmış.Zaten cezayı da küfür ettiği için almamış.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Açık açık küfür var ortada ama ceza yok Bundan sonra Türkçe küfür serbest İngilizceler en az 4 maç heralde : )

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fedarasyon gerçekten komik ya

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Federasyon kendisini açık açık tehdit eden Aziz Yıldırım'a anca bu cezayı verebilmiş... Söylenecek birşey yok, federasyonun da merkez hakem kurulunun da komple görev bırakması gerek...

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

2 küfür arasındaki bir farkı bulun bana .Bulmacalara konu
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ben kime ne ceza verildiğine bakmıyorum. Şimdi bazen cezaların tutmaması normaldir. Farklı şartlarda gelişmiştir yani birşeyler olmuştur. O nedenle bu oyuncuya bu ceza verildi bu oyuncuya neden bu kadar az verildi değerlendirmesi bence yanlıştır. Bu adamlar bilmiyor mu küfürün cezası 2 maçtır diye sabitlemeyi.

Bununla beraber maç içerisinde küfür eden oyuncuların kameralar sayesinde cezalandırılması bana göre yanlış. Hakem bunu yakalarsa ceza almalılar. Çünkü top çizgiyi geçti mi geçmedi mi olayına kameraları karıştırmıyoruz. Ama oyuncuların küfürlerine karıştırıyoruz. İnsan oyunu ve doğalına bırakmalı diyende Uefa. Her maç yapılan faulde yediği golde küfür eden oyuncular var ve kamerada görüyoruz. Çok karmaşık bir alan.

TuNdRaLoWeR Misafir

Mustafa Sarp'a hiç ceza verilmeseymiş

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Diyorum , Portekizce ögretilmeli herkese ama sarp niye ceza almıs ki , hakeme su felan atmamıs ..
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Herkes kendisine göre yorum yapıyor, herkes kendince haklı ve haksızlığa uğruyor. Herkese göre kurallar, cezalar kendisinin aleyhinde işliyor. Böyle oldukça da verilen her kararda kararı verenler yani hakemler, kurullar genel anlamda federasyon ve kurulları hep haksız olacak. Kendini haklı görenlerse asıl haksızlar olacak bence.

Şimdi Mustafa Sarp küfretti. Verilen ceza küfürden değilmiş. Kazım küfretti küfürden ceza aldı. Mustafa'ya verilen ceza'yı Kazım'a verilen cezada haksızlığa uğradığını düşünenler az buluyor. Buna cevaben kimileri Roberto Carlos'un daha önceleri yaptığını örnek gösteriyor, Portekizce diyor. Bi başkası çıkacak Bülent Korkmaz'ın küfürleri diyecek,Hagi diyecek. Bunu okuyan bir başkası da Fenerbahçe'li bir oyuncunun yaptığı yanlışı yazacak. Bunlar böylece uzayıp gidecek. Ama bu durumu oluşturup, gerçekten haksız olanlar savunulacak, kahraman ilan edilecekler yeri gelecek. Bunu gören arkadan gelenler de bu ucuz kahramanlar gibi davranıp, tribüne oynayacaklar, her düdükte hakeme el-kol sallayıp, salya saçacaklar ve bu devran böyle sürüp gidecek. Suçlu hep hakemler olacak. Yazık gerçekten. Ne güzel demiş atalarımız iğne-çuvaldız derken.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Diyorum , Portekizce ögretilmeli herkese ama sarp niye ceza almıs ki , hakeme su felan atmamıs ..
    Türkçe küfürlere göz yumanlardan Portekizce öğrenip o küfürleri yakalamalarını dilemek enteresan birşey olsa gerek.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu MUSTAFA SARP'ın, müsabakadan sonra sportmenliğe aykırı beyanatta bulunmasından dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,
    Neyi tartışıyorsunuz? Sarp küfürden ceza almamış ki. Maçtan sonra Aziz Yıldırımı ima ederek yaptığı açıklamadan dolayı ceza almış. Hakemin kırmızı ile cezalandırmadığı bir olayda TV görüntülerinden görülüp ceza verilmesi kadar saçma birşey olamazdı zaten. Geçen senelerde hakeme su, top atanlar(RC, Edu), "Hadi len" cekenler(Ayhan) vs gibi bir çok örnek var hakeme yönelik yapıldığı ama hakemin oyundan atmadığı olaylar. TV den görüldü diye onlara da mı ceza verilecekti yani ?

Hayır zaten sahada hakeme kendi kendine her oyuncu küfür ediyordur. Kameralar o oyuncuların ağzını yakalayıp küfür ettiğini tespit etti diye ceza verilecekse ohoo işimiz var. Her maçta 2-3 oyuncu ceza alır o zaman.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Neyi tartışıyorsunuz? Sarp küfürden ceza almamış ki. Maçtan sonra Aziz Yıldırımı ima ederek yaptığı açıklamadan dolayı ceza almış. Hakemin kırmızı ile cezalandırmadığı bir olayda TV görüntülerinden görülüp ceza verilmesi kadar saçma birşey olamazdı zaten. Geçen senelerde hakeme su, top atanlar(RC, Edu), "Hadi len" cekenler(Ayhan) vs gibi bir çok örnek var hakeme yönelik yapıldığı ama hakemin oyundan atmadığı olaylar. TV den görüldü diye onlara da mı ceza verilecekti yani ?

Hayır zaten sahada hakeme kendi kendine her oyuncu küfür ediyordur. Kameralar o oyuncuların ağzını yakalayıp küfür ettiğini tespit etti diye ceza verilecekse ohoo işimiz var. Her maçta 2-3 oyuncu ceza alır o zaman.
    katiliyorum zaten sarp kufurden ceza almamis bosuna tartisiyorsunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

sarp küfür etti hepimiz tvden gördük bunu sahada hakem cezalandırmamışsa bence oyuncular video göruntuleriyle ceza almamalılar.sonucta o oyuncuları denetlemek hakemin görevi video göruntüleriyle hakemler ceza almalı bence mesela sarpı atmadığı için ekstra ceza almalı bu hakem yada carlos şişe attıgında carlosu atmayan hakemde ceza almalıydı.hakemler düzelmeli artık
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

1 nisanda değil ama şaka yapma adeti tutmuş TFF'nin. Forma rengine göre ceza : ) Yürüyedur TFF

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Hakemin kırmızı ile cezalandırmadığı bir olayda TV görüntülerinden görülüp ceza verilmesi kadar saçma birşey olamazdı zaten.
    Peki Bilica'ya neden ceza verildi o zaman?Bütün bu görüntülerden cezalar Fenerbahçe'ye mi verilcek anlamıyorum ki...

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Bilica Türk Messi (!) Arda ya vurdu aa olur mu FUTBOLDAN MEN edilmeliydi.Ama Baba Aziz araya girdi 3 maçla yırttı...

M.Sarpın 1 maç ceza alması rezaletin daniskasıdır...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by scar face View Post
    Bilica Türk Messi (!) Arda ya vurdu aa olur mu FUTBOLDAN MEN edilmeliydi.Ama Baba Aziz araya girdi 3 maçla yırttı...

M.Sarpın 1 maç ceza alması rezaletin daniskasıdır...
    Ülkende bir Brezilyalı'nın gelip bir Türk'e racon kesmesini destekliyorsan, bu arada Türk olana bir güzel laf sokuşturuyorsan bundan büyük rezalet yoktur. Bilica'nın Arda'ya vurmasını hoş karşılamak, ama Keita Carlos'a vurunca "Allah belanı vere..." moduna girmek de ayrı bir ilginç tabii...

Arda, Türkiye'nin Messi'sidir, beğensen de beğenmesen de. Biz daha iyisini yetiştirene kadar en iyisi bu

Mustafa Sarp'a gelince, tamamen destekliyorum maç sonu konuşmalarını, öte yandan ceza alması da normaldir, Kazım'ın veya Bilica'nın durumuyla en ufak alakası yoktur, küfür ettiği kamera ile tespit edilen oyunculara ceza verilemez, verilirse sahada adam kalmaz, ama ısrarla hakemin gözüne soka soka küfredip sonra çıkışta tünelleri tekmeleyim yok oraya buraya zarar vereyim dersen görürsün kırmızıyı, cezanın da ağababasını yersin...

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    Ülkende bir Brezilyalı'nın gelip bir Türk'e racon kesmesini destekliyorsan, bu arada Türk olana bir güzel laf sokuşturuyorsan bundan büyük rezalet yoktur. Bilica'nın Arda'ya vurmasını hoş karşılamak, ama Keita Carlos'a vurunca "Allah belanı vere..." moduna girmek de ayrı bir ilginç tabii...

Arda, Türkiye'nin Messi'sidir, beğensen de beğenmesen de. Biz daha iyisini yetiştirene kadar en iyisi bu

Mustafa Sarp'a gelince, tamamen destekliyorum maç sonu konuşmalarını, öte yandan ceza alması da normaldir, Kazım'ın veya Bilica'nın durumuyla en ufak alakası yoktur, küfür ettiği kamera ile tespit edilen oyunculara ceza verilemez, verilirse sahada adam kalmaz, ama ısrarla hakemin gözüne soka soka küfredip sonra çıkışta tünelleri tekmeleyim yok oraya buraya zarar vereyim dersen görürsün kırmızıyı, cezanın da ağababasını yersin...
    Benim için bir insanın Türk olması için kafatası önemli değildir.O İNSANIN KENDİSİNİ TÜRK HİSSETMESİ YETERLİDİR...Bilica da kendisini Türk hissediyor.Ee Bilica varken Arda yı mı savunayım...Bilica nın kendisini tutamaması bize puanla kaybettirdi keşke vurmasaydı.Ama Keita nın aparkatıyka Bilica nın şaplağını bir tutuyorsan sana diyeceğim bir şey yoktur...

O zaman herkes kameranın önüne geçip ana bacı bırakmasın oyuncularınızı savunurken o kadar komik şeyler söylüyorsunuz ki

Ayrıca Messi-Arda kıyaslamasına Ahmet Çakar ın söylediği sözü anımsatarak noktamı koyayım

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Ülkende bir Brezilyalı'nın gelip bir Türk'e racon kesmesini destekliyorsan, bu arada Türk olana bir güzel laf sokuşturuyorsan bundan büyük rezalet yoktur
    Benim için Türk'lük kutsaldır fakat bu dediğin biraz alakasız olmuş. Milli maç değil ki bu ,sonuçta Türkiye'nin 2 takımının mücadelesinde rakip 2 oyuncunun arasında geçen bir olay.Fenerli olan Fenerbahçe'li oyuncuyu, Galatasaraylı olan GS'li oyuncuyu destekleyebilir.O zaman sahadaki her yabancı oyuncunun hareketinde sahaya inip adamı dövelim. Olur mu öyle şey!

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Ben ikisinide doğru bulmasamda, futbolda vuruşun şiddeti öneli. Mesela o anki reaksiyonla hafif bir ittirme yada yumuşak bir vurma ile yumruk atma bir olamaz. Bilicanın savunulacak bir hareketi yok. Buradaki fark iki olay arasındaki niyet, şiddet farkı.

Ayrıca Arda konusu görüş farklılığına giren bir konu. Size göre Arda'dır. Bize göre Özer'dir ki bana göre Özer henüz olmasada Arda'dan daha yararlı bir oyuncu olabilecek kapasitede birisi. Ama daha değil kendini biraz daha yetiştirip forma bulursa.. Arda Türkiye'deki en kaliteli bir kaç oyuncudan birisidir dersek hepimiz katılabiliriz bu kanıya ama en iyisi dersek hangi konuda en iyisi. Ortada Alex örneği varken Arda yanına bile yaklaşamaz takıma katkı yapma-gol atma-asist yapma konusunda.

Bir konuda bu kıyaslama konuları. Kıyaslama yaparken hangi anlamda daha iyi olduğunuda açıklarsak net birşekilde kıyaslayabiliriz oyuncuları..

Bu tvden ceza konusuna bende katılıyorum. Ceza hakemin sahada vermesi gereken bir konudur. O halde koyun yan hakemin yanına bi dev plazma hakem durdursun slowdan baksın pozisyona penaltımı korner mi karar versin. Futbolun büyüsünü bozan bir olay. Umarım bu konu sadece bize işlemez bir dahakine ve tvden hiç bir oyuncu ceza almaz.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bana göre de Serdar Özkan :P

Yaw kimine göre ronaldo , messidir , kimine göre vasattır , kimine göre alex daha iyidir vsvs.... konu o değil çünkü.

Benim konu ile ilgili görüşüm büyük bir adaletsizlik olduğu yönünde

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Benim için bir insanın Türk olması için kafatası önemli değildir.O İNSANIN KENDİSİNİ TÜRK HİSSETMESİ YETERLİDİR...Bilica da kendisini Türk hissediyor.Ee Bilica varken Arda yı mı savunayım...Bilica nın kendisini tutamaması bize puanla kaybettirdi keşke vurmasaydı.Ama Keita nın aparkatıyka Bilica nın şaplağını bir tutuyorsan sana diyeceğim bir şey yoktur...

O zaman herkes kameranın önüne geçip ana bacı bırakmasın oyuncularınızı savunurken o kadar komik şeyler söylüyorsunuz ki

Ayrıca Messi-Arda kıyaslamasına Ahmet Çakar ın söylediği sözü anımsatarak noktamı koyayım
    Yaptığım şey Messi-Arda kıyaslaması değil ki, Messi'nin Arda'dan çok daha iyi olduğunu kabul etmeyenimiz yoktur zaten. Fakat Türkiye'den çıkan Messi'ye en yakın potansiyelli oyuncu, oyun stillerini de katarsak Arda Turan'dır. Kaldı ki aynı Ahmet Çakar Shaquille O'Neal büyük oyuncu değildir, Miami şampiyon olamaz gibi birbirinden ilginç laflar sarfeden bir adamdır, dikkat çekiyorum futbol yorumcusu demedim, adamdır dedim...

Diğer konuya gelince, ben Mustafa Sarp'ın sövmesini tasvip etmiyorum ki, ama kamera görüntülerinde sövüyor diye oyuncuya ceza veremezsiniz, her oyuncu maç içinde illa ki sövüyor. Küfürden kırmızı kart görülmediği sürece ceza beklemek komik oluyor asıl.

Forumun havası maalesef iyice düşüyor, sürekli laf sokma çabaları filan hoş hareketler değil bunlar...

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Laf sokmaya çalışan kim bak bakalım.İdeolojik unsurlardan hareketle beni zor duruma düşürmeye çalışan kim?Sen bana Türklük'Ten bahsedersen bende anayasadaki ''Kendisini Türk Hisseden Her İnsan TÜRK'TÜR'' maddesini söylerim.

Zaten Barış'ın milli takıma seçilmesi konusunda da Barış hakkındaki fikirlerimden ötürü ''ooo milliyetçi olmuşuz'' söylemiyle karşılaştım.Tekrar söylüyorum fanatik düşüncelerinizi ideolojik düşüncelerle karıştırmayın.Bu topraklarda yaşayan herkes ülkesini sevmek zorundadır.Fakat sizinki fanatizmin getirdiği milliyetçi duygular...

Forumun havasına olumsuz bir etki yaptıysam bu söylensin.Rahatsız olan varsa çeker giderim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Laf sokmaya çalışan kim bak bakalım.İdeolojik unsurlardan hareketle beni zor duruma düşürmeye çalışan kim?Sen bana Türklük'Ten bahsedersen bende anayasadaki ''Kendisini Türk Hisseden Her İnsan TÜRK'TÜR'' maddesini söylerim.

Zaten Barış'ın milli takıma seçilmesi konusunda da Barış hakkındaki fikirlerimden ötürü ''ooo milliyetçi olmuşuz'' söylemiyle karşılaştım.Tekrar söylüyorum fanatik düşüncelerinizi ideolojik düşüncelerle karıştırmayın.Bu topraklarda yaşayan herkes ülkesini sevmek zorundadır.Fakat sizinki fanatizmin getirdiği milliyetçi duygular...

Forumun havasına olumsuz bir etki yaptıysam bu söylensin.Rahatsız olan varsa çeker giderim.
    gitmek mi yok daha neler hacım yaa futbola milliyetciliği karıstırmaya çalışanlarda hata..
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Nereye çeker gidersin? Rahatsız olan bence profilden engellesin. O zaman mesajları görünmüyor engellenen kişinin..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yaptığım şey Messi-Arda kıyaslaması değil ki, Messi'nin Arda'dan çok daha iyi olduğunu kabul etmeyenimiz yoktur zaten. Fakat Türkiye'den çıkan Messi'ye en yakın potansiyelli oyuncu, oyun stillerini de katarsak Arda Turan'dır. Kaldı ki aynı Ahmet Çakar Shaquille O'Neal büyük oyuncu değildir, Miami şampiyon olamaz gibi birbirinden ilginç laflar sarfeden bir adamdır, dikkat çekiyorum futbol yorumcusu demedim, adamdır dedim...

Diğer konuya gelince, ben Mustafa Sarp'ın sövmesini tasvip etmiyorum ki, ama kamera görüntülerinde sövüyor diye oyuncuya ceza veremezsiniz, her oyuncu maç içinde illa ki sövüyor. Küfürden kırmızı kart görülmediği sürece ceza beklemek komik oluyor asıl.

Forumun havası maalesef iyice düşüyor, sürekli laf sokma çabaları filan hoş hareketler değil bunlar...
    Eski sisteme devam diyorsun eğer ceza verilcekse hep olduğu gibi Fenerbahçe'liye verilsin diyorsun.

"Forumun havası maalesef iyice düşüyor, sürekli laf sokma çabaları filan hoş hareketler değil bunlar..."

Bu cümlene katılıyorum.Mesela sen gelip yok Türk'lükmüş Messi Arda falan diyince milletin susup cevap vermemesi senin doğrularının (Barış konusundaki mi bu konudaki doğruların mı senin fikrin onu tam anlayamadım) kabul edilmesini izlemeliyiz bence de.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Forumun yaş ortalaması yükseliyor ama laf sokmalar artıyor tam tersi olması gerekmiyor mu yahu ilginç

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Eski sisteme devam diyorsun eğer ceza verilcekse hep olduğu gibi Fenerbahçe'liye verilsin diyorsun.

"Forumun havası maalesef iyice düşüyor, sürekli laf sokma çabaları filan hoş hareketler değil bunlar..."

Bu cümlene katılıyorum.Mesela sen gelip yok Türk'lükmüş Messi Arda falan diyince milletin susup cevap vermemesi senin doğrularının (Barış konusundaki mi bu konudaki doğruların mı senin fikrin onu tam anlayamadım) kabul edilmesini izlemeliyiz bence de.
    Ortada kesin bi doğru olamaz ki, bunlar benim doğrumdur, senin fikrin de senin doğrundur... Ama kendi doğrularımızı belirtirken karşı fikre daha saygılı olunmalı, laf sokma çabaları filan hoş olmuyor.

Israrla devam ettirelim tartışmayı ceza alalım diyorsanız buyrun, buradan sonrasında ben yokum...

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri