SI gibi bi firma hic potansiyeli olmayan dusuk ulkelerde bile 20 000Tl verip sansini dener. Tutarsa 100 katini kazanir tutmazsa cope gidecek para 30 000 TL falan.
Turkiye satislari adamlarin umrunda mi, turkiyeden gelecek para onemli mi vb. yorumlara da anlam veremiyorum. Adamlarin az para kazandiklari ulkeler umrunda degilse o zaman sadece en cok para kazandigi belli basli 5 ulkede cikartsinlar oyunu. Amerika kadar, turkiye de turkiyeden daha az satilan ulkeler de SI'nin umrunda. TR ye yakin dunya kadar ulke var. Satis oranlarini toplayinca dunyanin parasi ediyor.
Oyun fiyati 40$. Abd de minimum maas (burgerda, mcde temizlikci bulasikci falan) saati 7$. En fakir amerikali bile 6 saat calismayla oyunu alabilecek kadar para kazanabiliyor. Trde ise asgari ucret 495 TL. Baska ulkelerde 100 kisiden 30 u orjinal aliyorsa, trde 100 kisiden 1-3 kisinin almasi normal. Ki oyunu zaten cogunlukla gencler oynuyor. Suan univdeki genclerin %50sinden fazlasi aylik 100-200TL(ne kadar bilmiyorum) gelen burslarla, ailesinden aldigi az bucuk paralarla falan gecimini saglamaya calisiyor.
NFS falan oyunu 30-40 tl ye satinca kazaniyorda, Fm 90 tl yapinca mi kazanamiyor Turkiye'de.
ORnek vermek gerekirse siniftan 10 kisi 3 tane orjnal dvd alalim dedik(5 kullanim hakki kalkmadan once). Oyuna turkce eklenir,***** falan ugrasmayiz, korsan kullanacagimiza orj oyunumuz olur kutulu dedik. Kisi basi 27tl ye falan geliyordu, herkes de kabul etmisti.
Ama tek kullanim ve 90TL fiyata donunce herkesden:
-abi cok para 90 verecegime korsanini alir oynarim.
-o paraya turkce crysis+cm2010+nfs alirim daha iyi.
-90 TL bi oyuna verilmez.
-zaten ingilizce cogu yaziyi falan anlayamiyorum vermem o kadar para.
vb. yorumlar geldi ve hic kimse oyunu almadi.
Oyun fiyati 40 tl olsa belkide bireysel olarak alacaktik fm 400 tl kazanacakti. Ama 90TL diye 1 oyun aldik 90 TL kazandi. Ki bu tarz diyaloglar yasayip vazgecen dunya kadar tanidigim var.
Hadi turkceyi gectim fiyati ulke ekonomisine gore belirlesinler. 90 tl yerine 45 tl yapsinlar. O zaman 20 000 i rahatlikla gecer.