Sayfa 49 / 57 İlkİlk ... 394748495051 ... SonSon
1,441 ile 1,470 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir de soyle bakalim olaya.

Bir cok kisi Turkce cikarsa satislarin cogalacagini dusunuyor/varsayiyor.

Turkce cikmazsa da satislarin cok dusecegini ve orjinal satin alma egilimi olanlarin bile korsan kullanacagini dusunuyor ve bunu tatbik etmeye hazir.

Varsayalim ki SI da bunu biliyor.

Bu durumda daha once dedikleri gibi 10 bininci unite satilir satilmaz Turkce'nin cikacagini aciklamazlar mi? Yani musteri sayilarinin azalacagini bile bile boyle bir "kazik" atarlar mi? Kendi kendini ayagindan vurmak denilebilir bu tutuma. Kim bile bile kendi kendini ayagindan vurmak ister?

Sahsi gorusum o ki eger 14 bin unite satilmis olsa, bugun Miles cevirinin en kisa zamanda bitmesi icin Vieri'nin pesinden kosuyor olurdu.
    Bence düşünceniz yanlıştır.. Çünkü SI şuan hiç satmadığından daha fazla sattığını tahmin edebiliriz. Adamlar şart koştu 10 bin alacaksınız diye ve biz de dişimizden tırnağımızdan artırıp oyunu almaya çalışıyoruz. Her türlü geçmiş seneleri aşmışızdır şuanda bile. Ayrıca oyun 10 bin satsa bile ve SI da Türkçe yamayı çıkartmazlarsa bahaneleri de hazır : " Biz eğer 10 bin orijinal oyun satarsa Türkçe yama çıkaracağız demiştik. ". Ama biz satış rakamlarını göremiyoruz ve tüm ipler SI'ın elinde. SI'ı aklamaya hiç gerek yok aklanacak bir tarafları yok. Yaptıkları kendi alıcılarına ayıptır bana göre.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

bence toplanıp şikayetlerimizi fm'nin resmi forumunda konu açarak dile getirmeliyiz. Burda kendimiz çalıp kendimiz dinliyoruz.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    bence toplanıp şikayetlerimizi fm'nin resmi forumunda konu açarak dile getirmeliyiz. Burda kendimiz çalıp kendimiz dinliyoruz.
    arkadaşa kesinlikle katılıyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    CM'nin yaptığı reklam ortada. CM piyasaya girdi ama; hiçbir reklam yapmadı. FM ise çok büyük reklam ile Türkiye piyasasına girdi. Belki oyunun fiyatı daha da düşük olsa, satılan adet daha fazla olurdu.
    Onemli olan satilan adet'in fazla olmasi degil.

Masraflar cikartildiktan sonra ortada kalan gelirin fazla olmasi onemli, ki bu gelir Turkcelestirme icin kullanilabilsin.

90 TL'ye 10 bin adet satmak ile 45 TL'ye 20 bin adet satmak veya 900 bin TL'ye 1 adet satma arasinda Turkce'yi eklemek icin maliyet acisindan fark yok.
    Last edited by perpetua : 27.Aralık.2009 at 16:05

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kaanali View Post
    Bence düşünceniz yanlıştır.. Çünkü SI şuan hiç satmadığından daha fazla sattığını tahmin edebiliriz. Adamlar şart koştu 10 bin alacaksınız diye ve biz de dişimizden tırnağımızdan artırıp oyunu almaya çalışıyoruz. Her türlü geçmiş seneleri aşmışızdır şuanda bile. Ayrıca oyun 10 bin satsa bile ve SI da Türkçe yamayı çıkartmazlarsa bahaneleri de hazır : " Biz eğer 10 bin orijinal oyun satarsa Türkçe yama çıkaracağız demiştik. ". Ama biz satış rakamlarını göremiyoruz ve tüm ipler SI'ın elinde. SI'ı aklamaya hiç gerek yok aklanacak bir tarafları yok. Yaptıkları kendi alıcılarına ayıptır bana göre.
    Atladiginiz iki nokta var.

1. Oyunu korsan oynamak yerine satin aldiysaniz zaten dogru olani yaptiniz. Karsiliginda Turkce eklense de, eklenmese de.

2. Bu tek donemli bir karar degil.

Dun (atiyorum) 5 bin oyun satildi.
    Bugun (atiyorum) 12 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse burada SI'in karli cikmasi mumkun degildir.

Bu durumda satis: 12+1+1 = 14 bin
    Eger kampanya olmasaydi satis: 5+5+5 = 15 bin

Yukarida yazilanlar da zaten insanlarin bu yonde dusunce sahibi oldugunu gosteriyor.

Ya peki aksi olursa?
    Dun (atiyorum) satis 5 bin.
    Bugun (atiyorum) satis 12 bin ve Turkce cikiyor.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis (atiyorum) 7 bin.

Bu durumda satis: 12+7+7 = 26 bin

Bir de bunu 3 yil degil de 5 yil olarak dusunun.
    Kampanya'nin olmamasi: 5+5+5+5+5 = 25 bin
    Turkce'nin cikmamasi: 12+1+1+1+1 = 20 bin
    Turkce'nin cikmasi: 12+7+7+7+7= 36 bin

Ya peki SI 10 bin'in uzerine cikamazsa?

Bugun (atiyorum) 6 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse.

6+1+1+1+1 = 10 bin

Boyle bir kazik atarak avantaj saglamaya calismak sadece kisa donemde kar ettirir. Uzun donemde piyasa tepkisini verecektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Boyle bir kazik atarak avantaj saglamaya calismak sadece kisa donemde kar ettirir. Uzun donemde piyasa tepkisini verecektir.
    Tepki vermeye başladık biz zaten.

1. CM oynamak.
    2. Hiç menajerlik oynamamak.
    3. Dosyaları download etmemek.
    4. Yeni içerik, dosya oluşturmamak
    5. FM'yi bir anlamda geliştiren siteleri açmamak.
    6. Sega oyunlarını almamak ve oynamamak.
    7. Sega ve SI Games'in sitesine girmemek.
    8. Daha önce yapılmış dosyaları yayından kaldırmak.
    9. FM konuşmamak, tartışmamak.

Bunlar verebileceğimiz muhtemel tepkilerdir, etkili olur olmaz ayrı mesele ama kendi adıma,Türkçe çıkana kadar, yapabildiğim ölçüde tepkimi ortaya koyacağım.

Onemli olan satilan adet'in fazla olmasi degil.

Masraflar cikartildiktan sonra ortada kalan gelirin fazla olmasi onemli, ki bu gelir Turkcelestirme icin kullanilabilsin.

90 TL'ye 10 bin adet satmak ile 45 TL'ye 20 bin adet satmak veya 900 bin TL'ye 1 adet satma arasinda Turkce'yi eklemek icin maliyet acisindan fark olsa zaten hedef 10 bin unite degil, X bin unite olurdu.
    Abi gelir daha ne kadar fazla olacak turkce cikartmak icin. Ayda 2 000TL ye 6 tane tercuman alsalar 1 ayda oyun turkce. Elemani gectim yeminli tercuman burolari var onlarin birince cevirtsinler max masraf 25 000TL-40 000 TL.

SI gibi bi firma hic potansiyeli olmayan dusuk ulkelerde bile 20 000Tl verip sansini dener. Tutarsa 100 katini kazanir tutmazsa cope gidecek para 30 000 TL falan.

Turkiye satislari adamlarin umrunda mi, turkiyeden gelecek para onemli mi vb. yorumlara da anlam veremiyorum. Adamlarin az para kazandiklari ulkeler umrunda degilse o zaman sadece en cok para kazandigi belli basli 5 ulkede cikartsinlar oyunu. Amerika kadar, turkiye de turkiyeden daha az satilan ulkeler de SI'nin umrunda. TR ye yakin dunya kadar ulke var. Satis oranlarini toplayinca dunyanin parasi ediyor.

Oyun fiyati 40$. Abd de minimum maas (burgerda, mcde temizlikci bulasikci falan) saati 7$. En fakir amerikali bile 6 saat calismayla oyunu alabilecek kadar para kazanabiliyor. Trde ise asgari ucret 495 TL. Baska ulkelerde 100 kisiden 30 u orjinal aliyorsa, trde 100 kisiden 1-3 kisinin almasi normal. Ki oyunu zaten cogunlukla gencler oynuyor. Suan univdeki genclerin %50sinden fazlasi aylik 100-200TL(ne kadar bilmiyorum) gelen burslarla, ailesinden aldigi az bucuk paralarla falan gecimini saglamaya calisiyor.

NFS falan oyunu 30-40 tl ye satinca kazaniyorda, Fm 90 tl yapinca mi kazanamiyor Turkiye'de.

ORnek vermek gerekirse siniftan 10 kisi 3 tane orjnal dvd alalim dedik(5 kullanim hakki kalkmadan once). Oyuna turkce eklenir,***** falan ugrasmayiz, korsan kullanacagimiza orj oyunumuz olur kutulu dedik. Kisi basi 27tl ye falan geliyordu, herkes de kabul etmisti.
    Ama tek kullanim ve 90TL fiyata donunce herkesden:
    -abi cok para 90 verecegime korsanini alir oynarim.
    -o paraya turkce crysis+cm2010+nfs alirim daha iyi.
    -90 TL bi oyuna verilmez.
    -zaten ingilizce cogu yaziyi falan anlayamiyorum vermem o kadar para.

vb. yorumlar geldi ve hic kimse oyunu almadi.

Oyun fiyati 40 tl olsa belkide bireysel olarak alacaktik fm 400 tl kazanacakti. Ama 90TL diye 1 oyun aldik 90 TL kazandi. Ki bu tarz diyaloglar yasayip vazgecen dunya kadar tanidigim var.

Hadi turkceyi gectim fiyati ulke ekonomisine gore belirlesinler. 90 tl yerine 45 tl yapsinlar. O zaman 20 000 i rahatlikla gecer.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Sahsi gorusum o ki eger 14 bin unite satilmis olsa, bugun Miles cevirinin en kisa zamanda bitmesi icin Vieri'nin pesinden kosuyor olurdu.
    İlginç.. Yani 10k satılsa çeviriyi Vieri ve ekibi yapacak öylemi.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by medievil View Post
    O Zaman Sanırım Buda Turksportal'ın Neden Her Sene ki Gibi Yama Hazırlamadığını Açıklıyor
    @perpetua
    Sega Rakamları Açıklamak İstemiyor Diyorsunuz.İyi Güzel Ama Bize Açıklamak Zorunda Değilse Devlete Açıklamak Zorunda...
    Maliye'ye Yapılacak Bir İhbar Telefonu Sonucunda Aral Game Kaç Tane Oyun Sattığını Açıklamak Zorunda...
    Steam'dan Ve Yabancı Ülkeden Gelen Oyunlarında Sayısı Aşşağı Yukarı Bellidir Tahmini Bir Rakam Ortaya Çıkabilir...
    Ayrıca Siz Yukarıdaki Bir Yazınızda O Zaman CM Neden Öyle Çok Satmıyor Demiştiniz Aklıma Gelen İlk Sebepleri Madde Madde Yazayım...
    -İlk Sebep Tabii ki CM'nin FM Kadar Kaliteli Bir Oyun Olmayışı...
    -CM'nin Reklam Durumu Ortada FM'nin Reklam Durumu Ortada...(Reklam Denince Sadece Basındaki-İnternetteki Reklam Algılanmasın,Oyuncular Arasında Dönen CM Bitik Fm Daha İyi Muhabbetleride Bir Reklamdır...)
    -Herşeye Rağmen CM'ye Güvenmeyip Parasını Riske Atmak İstemeyen İnsanlar...
    Belki Daha Başka Birçok Sebep Vardır Bunlar İlk Aklıma Gelenler...

valla makınem cmyi kaldirsa kesin cmyi oynarım kötu ama sonucta turkçe yani cm türkçe yapiyor fm neden turkce olmuyor ? neden kesın bisey demiyolar yapmiyacaksalar yıne ve kaliteli olarak Turksportal yapsın

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bencede çok ilginç....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Atladiginiz iki nokta var.

1. Oyunu korsan oynamak yerine satin aldiysaniz zaten dogru olani yaptiniz. Karsiliginda Turkce eklense de, eklenmese de.

2. Bu tek donemli bir karar degil.

Bugun (atiyorum) 12 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse burada SI'in karli cikmasi mumkun degildir.

Bu durumda satis: 12+1+1 = 14 bin
    Eger kampanya olmasaydi satis: 5+5+5 = 15 bin

Yukarida yazilanlar da zaten insanlarin bu yonde dusunce sahibi oldugunu gosteriyor.

Ya peki aksi olursa?
    Dun (atiyorum) satis 5 bin.
    Bugun (atiyorum) satis 12 bin ve Turkce cikiyor.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis (atiyorum) 7 bin.

Bu durumda satis: 12+7+7 = 26 bin

Bir de bunu 3 yil degil de 5 yil olarak dusunun.
    Kampanya'nin olmamasi: 5+5+5+5+5 = 25 bin
    Turkce'nin cikmamasi: 12+1+1+1+1 = 20 bin
    Turkce'nin cikmasi: 12+7+7+7+7= 36 bin

Ya peki SI 10 bin'in uzerine cikamazsa?

Bugun (atiyorum) 6 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse.

6+1+1+1+1 = 10 bin

Dediğiniz doğrudur ancak zaten bilindiği gibi SI Games ne uzun vaadede ne de kısa vaadede bu ülkeden orijinal oyun satarak para kazanamadı. Bu kampanyayla da kısa vaadede kazanabildikleri kadar kazanmak istiyorlar. Onlar da biliyor 90 TL'yle 10 bin satamayacaklarını ve bahaneleri de hazır.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Tepki vermeye başladık biz zaten.

1. CM oynamak.
    2. Hiç menajerlik oynamamak.
    3. Dosyaları download etmemek.
    4. Yeni içerik, dosya oluşturmamak
    5. FM'yi bir anlamda geliştiren siteleri açmamak.
    6. Sega oyunlarını almamak ve oynamamak.
    7. Sega ve SI Games'in sitesine girmemek.
    8. Daha önce yapılmış dosyaları yayından kaldırmak.
    9. FM konuşmamak, tartışmamak.

Bunlar verebileceğimiz muhtemel tepkilerdir, etkili olur olmaz ayrı mesele ama kendi adıma,Türkçe çıkana kadar, yapabildiğim ölçüde tepkimi ortaya koyacağım.
    Cok mantikli.

Ozellikle 1 numarali ornegi ben de desteklerim. Tabii orjinal alinarak oynandigi takdirde.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by exe_genesis View Post
    Abi gelir daha ne kadar fazla olacak turkce cikartmak icin. Ayda 2 000TL ye 6 tane tercuman alsalar 1 ayda oyun turkce. Elemani gectim yeminli tercuman burolari var onlarin birince cevirtsinler max masraf 25 000TL-40 000 TL.
    Tercuman burolari konusunda senin kadar umitli degilim.

FM 2010'da yaklasik 55 bin adet paragraf var. Bu paragraflar bir kelime de olabilir, 3-4 cumle de olabilir. Cumle basina 72 kurus bana biraz ucuz geldi acikcasi. En azindan surucu ehliyetimin cevirisini yaptirdigimda benden istenen bedel bunun ustundeydi. Tabii surum iskontosu olacaktir ancak ne kadar olacagini bilemeyecegim.

SI gibi bi firma hic potansiyeli olmayan dusuk ulkelerde bile 20 000Tl verip sansini dener. Tutarsa 100 katini kazanir tutmazsa cope gidecek para 30 000 TL falan.

Turkiye satislari adamlarin umrunda mi, turkiyeden gelecek para onemli mi vb. yorumlara da anlam veremiyorum. Adamlarin az para kazandiklari ulkeler umrunda degilse o zaman sadece en cok para kazandigi belli basli 5 ulkede cikartsinlar oyunu. Amerika kadar, turkiye de turkiyeden daha az satilan ulkeler de SI'nin umrunda. TR ye yakin dunya kadar ulke var. Satis oranlarini toplayinca dunyanin parasi ediyor.

Oyun fiyati 40$. Abd de minimum maas (burgerda, mcde temizlikci bulasikci falan) saati 7$. En fakir amerikali bile 6 saat calismayla oyunu alabilecek kadar para kazanabiliyor. Trde ise asgari ucret 495 TL. Baska ulkelerde 100 kisiden 30 u orjinal aliyorsa, trde 100 kisiden 1-3 kisinin almasi normal. Ki oyunu zaten cogunlukla gencler oynuyor. Suan univdeki genclerin %50sinden fazlasi aylik 100-200TL(ne kadar bilmiyorum) gelen burslarla, ailesinden aldigi az bucuk paralarla falan gecimini saglamaya calisiyor.

NFS falan oyunu 30-40 tl ye satinca kazaniyorda, Fm 90 tl yapinca mi kazanamiyor Turkiye'de.

ORnek vermek gerekirse siniftan 10 kisi 3 tane orjnal dvd alalim dedik(5 kullanim hakki kalkmadan once). Oyuna turkce eklenir,***** falan ugrasmayiz, korsan kullanacagimiza orj oyunumuz olur kutulu dedik. Kisi basi 27tl ye falan geliyordu, herkes de kabul etmisti.
    Ama tek kullanim ve 90TL fiyata donunce herkesden:
    -abi cok para 90 verecegime korsanini alir oynarim.
    -o paraya turkce crysis+cm2010+nfs alirim daha iyi.
    -90 TL bi oyuna verilmez.
    -zaten ingilizce cogu yaziyi falan anlayamiyorum vermem o kadar para.

vb. yorumlar geldi ve hic kimse oyunu almadi.

Oyun fiyati 40 tl olsa belkide bireysel olarak alacaktik fm 400 tl kazanacakti. Ama 90TL diye 1 oyun aldik 90 TL kazandi. Ki bu tarz diyaloglar yasayip vazgecen dunya kadar tanidigim var.

Hadi turkceyi gectim fiyati ulke ekonomisine gore belirlesinler. 90 tl yerine 45 tl yapsinlar. O zaman 20 000 i rahatlikla gecer.
    Yazdiklarinin cogu mantikli.

Ama dikkat edilmesi gereken bir baska sorun var.

Oyun 40 TL olsa sen bireysel olarak almak isteyeceksin. Bu gayet dogal. Ama Ingiltere'de oturan, Danimarka'da oturan kisiler de bu fiyata Turkiye'den alabilecek, ismarlayabilecek. Ozellikle oyun Turkiye'de Ingilizce satilirsa.

Bu nedenle eger Turkiye'de oyun ucuza satilacaksa, sadece Turkce dilinde satilmasi gerekli.

Yani Turkce'nin hazirlanmasi gerekli, Turkiye'de satilacak tamamen ve sadece Turkce (ve belki de farkli bir isimde olan) bir oyun cikartilmasi gerekli ve bu oyunun nisbeten daha ucuza satilmasi gerekli (belki de sadece Steam uzerinden ve sadece Turk IP adreslerine).

Bu yapildigi takdirde satislarin ne kadar olacagini varsayacak kadar bilgim yok. 20 bin adet rahatlikla satilir da diyemem, satilmaz da diyemem (simdiye kadar Turkiye'de 20 bin tane satilmis oyun var mi?). Bunun kararini SI/Sega verir. Bunun kararini verirken de elinde olan verilere bakacaktir.

Nesil
    2003

Ceviri oyunu oynayan ve bu sayede cumleleri dogru yorumlayabilecek kisiler tarafindan yapilir. Turkiye'de bunu yillardir yapmis ve organize edebilecek bir kisidir Vieri. Ozellikle bunu yillardir hic bir karsilik beklemeden, sadece oyunda Turkce olmasini istedigi icin yapmasi nedeniyle. SI'in ceviri karsiliginda verdigi para da bu ceviriyi yapan ve ekipte olan Turk FM severlere yaptigi ceviri karsiliginda dagitilir. Bu diger her ulkede bu sekilde isliyor.

Oyunun yapimcilari isim listesinde ceviri altinda Italya arastirma sefi, Portekiz arastirma sefi, Isvec arastirma sefi, Ispanya arastirma sefi'nin isimini gormen mumkun. Bu bir sir degil sonucta.
    Last edited by perpetua : 28.Aralık.2009 at 03:02

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vuque View Post
    O Zaman Sanırım Buda Turksportal'ın Neden Her Sene ki Gibi Yama Hazırlamadığını Açıklıyor

@perpetua
    Sega Rakamları Açıklamak İstemiyor Diyorsunuz.İyi Güzel Ama Bize Açıklamak Zorunda Değilse Devlete Açıklamak Zorunda...
    Maliye'ye Yapılacak Bir İhbar Telefonu Sonucunda Aral Game Kaç Tane Oyun Sattığını Açıklamak Zorunda...
    Buyurun ogrenin ogrenebiliyorsaniz.

Steam'dan Ve Yabancı Ülkeden Gelen Oyunlarında Sayısı Aşşağı Yukarı Bellidir Tahmini Bir Rakam Ortaya Çıkabilir...
    Tahmin yapma konusunda kimse sizi engelleyemez.

Hatta bu forumda "orjinal alanlar buraya" isimli bir konu var. Konuya mesaj sayisi 91. Goruntuleme sayisi 2916 su an itibariyle.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kaanali View Post
    Dediğiniz doğrudur ancak zaten bilindiği gibi SI Games ne uzun vaadede ne de kısa vaadede bu ülkeden orijinal oyun satarak para kazanamadı. Bu kampanyayla da kısa vaadede kazanabildikleri kadar kazanmak istiyorlar. Onlar da biliyor 90 TL'yle 10 bin satamayacaklarını ve bahaneleri de hazır.
    Saniyorum hesaplara pek dikkatli bakmamissiniz.

Bu kampanya sonucunda Turk FM severleri uzmek ve gelecekte yapilacak satislarin dusmesine neden olmak SI'in aleyhine. Yani hic bir sey yapmadan kazanabileceginin onemli bir kismini bile kaybedebilir. Gecmiste kazanamadigini bile kaybetme sansi var yani.

Tamam bunlar çikartmiyor sizdemi çikartmiyacaksınız

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

şöyle bir durum var.evet türkçe olursa güzel olur,sonuçta ingilizcesi iyi olan insanlar bile bu oyunu %100 anlayarak oynamıyor.biz burda SI i eleştirsek de küfür de etsek adamlar sonuçta şirket ve amaçları kar etmek.duygusal davranamazlar.ve seni beni düşünmek zorunda da değiller.bence fm yi bırakıp cm ye geçmek de çözüm değil.adamlar zaten türkiye de oyun satamıyor doğru düzgün,herkes cm ye geçse bile pek bişey kaybetmiş sayılmazlar.ne zaman ki adamlar türkiye de yeterli potansiyeli görürlerse o zaman çıkar türkçe.sanıyomusunuz ki oyuna türkçe eklenirse herkes orjinal alacak..ben hiç sanmıyorum.o gaz en fazla 1 sene sürer.sonra yine çoğunluk korsan kullanır.e asgari ücretin 450 lira olduğu bir ülkede 90 liraya satılan bir bilgisayar oyunundan bahsediyoruz.gayet normal bence bu da..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by rammstein7 View Post
    Tamam bunlar çikartmiyor sizdemi çikartmiyacaksınız
    Bu gelişmelerden dolayı Turksportal Türkçe yamaya ara vermişti. Galiba bu sene çıkmayacak(Yanlışta biliyor olabilirim).

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Quote Originally Posted by ibob View Post
    Bu gelişmelerden dolayı Turksportal Türkçe yamaya ara vermişti. Galiba bu sene çıkmayacak(Yanlışta biliyor olabilirim).
    Forumdan takip ettiğime göre,SI kararını vermeden Turksportal türkçe yama yayınlamayacak.
    <')))))>-<

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by yugi View Post
    Forumdan takip ettiğime göre,SI kararını vermeden Turksportal türkçe yama yayınlamayacak.
    Herhalde bu güne kadar çalışmaya başlanmadığı için bundan sonra SI çıkarmasa bile Turksportal'ın çıkarması zor olur. Bu sene Full İngilizce..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Eğer Fm'nin çıkaracağı Türkçe yamayı da Turksportal hazırlayacaksa neden şimdiden başlanılmıyor?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Zten Türkçe yamanın bi kısmının hazır olduğu söylenmişti.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Fm 2009'un Yaması Fm2010 a uyuyor. SAnırım hazır olan kısım bu ?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Büyük ihtimalle dediğin gibidir.

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Herhalde bu güne kadar çalışmaya başlanmadığı için bundan sonra SI çıkarmasa bile Turksportal'ın çıkarması zor olur. Bu sene Full İngilizce..
    Yine forumdan takip ettiğime göre,Turksportal'ın elinde şu anda FM 2010 için türkçe yama mevcut.

Ama SI'nin kararını bekleyip yamayı yayınlamamaları kendi kararlarıdır,saygı duyulur. Bence de doğru bir karardır.

Biz ise SI'nin kararını sabırla beklemeli, olmaz ise de Turksportal'a güvenmeli ve teşekkür etmeliyiz her zamanki gibi.
    <')))))>-<

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by yugi View Post
    Yine forumdan takip ettiğime göre,Turksportal'ın elinde şu anda FM 2010 için türkçe yama mevcut.

Ama SI'nin kararını bekleyip yamayı yayınlamamaları kendi kararlarıdır,saygı duyulur. Bence de doğru bir karardır.

Biz ise SI'nin kararını sabırla beklemeli, olmaz ise de Turksportal'a güvenmeli ve teşekkür etmeliyiz her zamanki gibi.
    Ne sabrı ya, bir karar verilecekse bunun bir tarihi olur, herkes de bekler. Bunda tarih yok ki, ucu açık bir şey.

Tercuman burolari konusunda senin kadar umitli degilim.

FM 2010'da yaklasik 55 bin adet paragraf var. Bu paragraflar bir kelime de olabilir, 3-4 cumle de olabilir. Cumle basina 72 kurus bana biraz ucuz geldi acikcasi. En azindan surucu ehliyetimin cevirisini yaptirdigimda benden istenen bedel bunun ustundeydi. Tabii surum iskontosu olacaktir ancak ne kadar olacagini bilemeyecegim.

Ceviri ucretleri 1000 karakter uzerinden(bosluklar sayilmiyor) veya 140-180 kelime uzerinden hesaplaniyor. Yaklasik 150 kelime icin 6 degisik tercuman firmasinin fiyat teklifi.

150 kelime (1000 karakter/ 1 sayfa) icin 12 TL
    150 kelime (1000 karakter/ 1 sayfa) icin 7.5$
    150 kelime (1000 karakter/ 1 sayfa) icin 8-15 tl
    150 kelime (1000 karakter/ 1 sayfa) icin 13 TL
    150 kelime (1000 karakter/ 1 sayfa) icin 10 TL
    150 kelime (1000 karakter/ 1 sayfa) icin 9 TL

Zaten Çevirmenler Derneği'nin Almanca, İngilizce ve Fransızca için tavsiye ettiği fiyat 15 TL'dir. Firmalarda rekabet icin bundan dusuk yapiyor cevirileri.

Yaklasik olarak fiyatlar bu aralikta. Bu ucretler normal tekil sayfalar icin, 55 000 paragrafda bu ucret cok rahat sayfa basina 6-7 TL ye dusebilir. Ki bu krizde 55000 paragraflik bi yaziyi cevirmek icin atlayacak dunya kadar cevirmen burosu vardir diye tahmin ediyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

MiLLi Piyango dan ikramiye çıkarsa söz gidip, oyunu kendim bütün masrafLarını karşıLayarak çevirtireceğim.

En azından şu an ki duruma göre daha yüksek bir şansımız var..

MiLLi Piyango bana çıkabiLir ama bu FM Türkçe çıkmaz
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Sayfa 49 / 57 İlkİlk ... 394748495051 ... SonSon

Mesaj Yetkileri