Elimizde 6 yıllık bir süreç var. 6 yıllık süreçte organizasyon için ayrılan bütçe var. Şimdi bu süreci ve bütçeyi dağ başında bir yere aktarırsanız orayı organizasyon için uygun hale getirirsiniz. Buraya kadar olan kısmı herkes şiddetle savunuyor.

Peki bu şekilde değerlendirme yapılırsa dışarda bırakılan tüm şehirlere ayıp olmayacak mı? Seçim nasıl yapılacak o zaman. Süreç ve para hepsini uygun hale getirmeye yetiyor. Kimisi Trabzon niye yok diyor. Kimisi Diyarbakır niye yok diyor. Kimse seçimin nasıl yapılacağına dair ses seda etmiyor. Bu şartlarda neyin memnuniyetini bekliyoruz anlamış değilim.

Aynı konu stad seçimi içinde geçerlidir. 6 yılda tüm stadları müthiş hale getirebilirsiniz. Demek ki seçimde stadın hali hazırda olması yada olmamasının bir önemi yok. Kriter ne olmalı? Fenerbahçe stadını kendisi yapmış, Uefa finali oynanmış. Buraya kadar herşey güzelde Avrupa'da maç kazanmayı bu ülkeye öğreten, devletin parayla yapamayacağı reklamı yapan Galatasaray'ın lüks stadını niye geri çeviriyoruz. Bizimde böyle artılarımız var. Diğer takımlarında bunca yıllık tarihlerinde bir sürü sebepleri var. Olimpiyat stadı Şampiyonlar Ligine ev sahipliği yaptı. Bizim kriterimize göre onu tartışmaya bile koymuyoruz. Çünkü en iyi organizasyonu üstlenmiş.

Diyelim ki organizasyonun bir ayağı Diyarbakır'da olsaydı. Açılımın getirdikleri, olaylarla anılan böyle bir şehiri birde ödüllendiriyormuyuz diye Demirkol'dan bir yazı gelirdi. Nabıza göre şerbet yani.

Oturulan yerden ahkam kesmek her zaman kolaydır. Çözümü söylemek zordur.