Bir kere şunu belirtelim, mutlaka demeyelim bir şehirden 2 stadyum genelde olmak zorunda, ve bunlardan bir tanesinde mutlaka Final maçı oynanmak zorunda, bu yüzden kesinlikle Olimpiyat Stadı olmak zorunda, ki Olimpiyat Stadı için düşünülen projeler yapılabilirse stadın tüm eksikleri kapanacak ve ciddi kapasite artışına sahip olacak.

Ancak şu var ki, Ankara içinde ciddi bir proje var. Şu an 50.000 deniyor ama kapasite 70.000'i aşarsa Final Ankara'ya verilebilir.

@Mustafa

Mustafa, Akyazı Projesi'ni biliyorum ama şu var ki, kara yolu ulaşımı için şu kıstas var. 2-3 saat mesafe olayı. UEFA'nın istediği hem çevreci olsun, hem kirlilik salınımı az olsun hem yer işgali olmasın. Bunları ancak hızlı tren ile sağlayabiliriz. Trabzon'da da maalesef ki bu sıkıntı var. Bunu aşabilirler mi, imkansız görünüyor.

Bunun dışında siz o stadyumu bu turnuva için değil zaten düşünüyordunuz. Bu turnuva için ekstra hiçbir yatırım gösterilmiyor o planda. Bir de şu var, her ile bir stadyum yapabilecek durumdayız ama desek ki, 6 senede ulaşımı kökünden çözeceğiz, buna bırakın inanmayı millet ne yapacağını şaşırır.

Ulaşım ve altyapı problemleri çözülmedikçe Trabzon'un durumu biraz zor görünüyor. Ancak ben şu tip bir şey olsa iyi olurdu diyorum. Trabzon stadyumunu büyütseydi, konaklama çevre illerden de karşılanabilirdi, ve hatta Erzurum'da aday kent yapılsaydı. Trabzon'un yükü hafiflerdi ve böylece ulaşım konusunu dert etmezdik, sonuçta Trabzon - Erzurum sonra bir başka şehir gibi bir rota çizilebilirdi o takımlara, ama Trabzon tek başına aday kent olarak girerse büyük bir sıkıntı olabilir, olaya duygusal bakılıyor bazen, şu unutuluyor. UEFA'nın amacı futbolu daha fazla sevdirmek ve bunun için çalışıyor. Trabzon'un mevcut altyapısı içerisinde -hele ki şu anki stadyumun yerine proje düşünülüyorsa- büyük bir inşaat projesine girişmek sıkıntı yaratabilir. Ama yapılabilir mi, net bir şey diyemem, kesin bir proje çıksa ortaya,

Bunun dışında bu organizasyonu lig gibi düşünmek yersiz, diyelim ki Avusturya - Belçika maçı var Trabzon'da ilgi ne kadar olur? Keza Konya'da hatta Bursa'da, insanlar oraya geldiklerinde öyle bir cezbedilmeliler ki şehirdeki herkes bile maça gitmeli, yaklaşık her maç 50-60.000 civarında konuk olacak bu kentlerde, bunu karşılayabilecek ciddi bir altyapı gerekiyor. Trabzon'da şu an raylı sistem yapılması için imzalar atıldı. Bu yetersiz bir yapı sadece sahil şeridini kapsıyor diye biliyorum, çünkü 5km'lik bir hat.

He şu var, Trabzon aday olsun mu kesinlikle olsun. Ama yanında Erzurum ile birlikte olmalı.