Ben Fenerbahçe´li Semih olarak doğdum. Futbolu burada bırakmak istiyorum. Fenerbahçe´li Semih olarak futbolun içinde kalmak en büyük hayalim.
Bugüne kadar ki sözleşmelerimde hiçbir zaman gerek kulübüme karşı‚ gerek yönetimime karşı problem yaratmadım. Ancak aynı zamanda profesyonel bir futbolcuyum. Ailemin ve çocuğumun geleceğini düşünmek durumundayım. Fenerbahçe kulübü sözleşmedeki opsiyonu tek taraflı olarak‚ bana hiçbir bildirimde bulunmaksızın‚ ve görüşümü almaksızın federasyona bildirmiştir.
Bende herhangi bir hak kaybına uğramamam için‚ hukuken yapmak zorunda olduğumuz bu başvuruyu fedarasyona yaptım.
Bu işlemi profesyonel bir futbolcu olarak yapmam en doğal hakkım. Ancak bu tablo‚ asla Fenerbahçe´yi sildiğim veya gitmek istediğim anlamına gelmemeli. Fenerbahçe yönetimi ve başkanı benim de başkanım ve yönetimimdir. Zamanı geldiğinde oturup anlaşırız ve gerektiğinde ben Fenerbahçe´de kalırım.
Basında bu konu para meselesi gibi yansıtılmıştır. Bu konunun para olmadığını özellikle belirtmek isterim. Benim Fenerbahçeliliğim konusunda şüphe duyulmasına ilişkin yazıları eshefle karşılıyorum. Konu para olsaydı eğer‚ Turkcell Süper Ligi´nde gol kralı olup‚ ardından 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası´nda gösterdiğim performanstan ötürü gelen bir çok teklifi değerlendirmeye alırdım. Şunu herkes bilmelidir ki‚ buradaki tek mesele kulübümün bana herhangi bir bildirimde bulunmaksızın federasyona başvurması ve benim hak kaybına uğrayacak olmamdır. Bu hak kaybına uğramamak için federasyon´a bu başvuruyu yapmak zorundaydım.
Önümüzdeki günlerde bu yaşanan problemlerin en iyi şekilde çözüleceğine inanıyorum.
2010 yılının tüm Fenerbahçe camiasına sağlık‚ huzur‚ mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.
Saygılarımla
Semih Şentürk
http://www.semihsenturk.com.tr/h2.asp
semihi forvet olarak begenmiyorum gökhan unal takas edilmesine bile razıyım şu sıra
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Semih Türkiye Ligi gol Kralı apoleti olan bir forvet. Ayrıca Avrupa şampiyonasında da giden maçları nasıl çevirdiğini gördük. Ama nedense herkes de bir anti-Semihçilik oluştu bunu anlamak mümkün değil. Bu adam üst üste 3 maç ilk 11 de çıkmamış yav daha ne performans bekliyorsunuz Semih'ten. Kezman'a , Güiza'ya gösterdiğimiz sabrı Semih'e gösterseydik Semih şimdi çok farklı yerlerdeydi.
Sanmıyorum, eğer bu sistem devam edecekse Semih'ten üstün performans beklemek hayalcilik. Güiza da bu sistemin adamı değil ama sahip olduğu özelliklere göre bu sisteme Semih'e göre daha uygun.
Topu sürekli ceza sahasına taşıyan ve kanatları etkin kullanıp bol bol orta yapan bir takım olsak, Semih'i topla ceza sahasının uzağında değil, ceza sahasının içerisinde buluşturan bir yapımız olsa, Semih elbette iş yapar. Peki böyle bir yapıya geçiş yapabilir miyiz? Kısa vadede sanmıyorum, o nedenle Semih'in de etkili olabileceğini düşünmüyorum ben.
"YÜCE ATATÜRK"
Serkan abi esas Güiza bu sistemin adamı değil. Tek forvet oynayamıyor, duvar olamıyor, defansın arasında kaybolup gidiyor. Semih bu özelliklere sahip bir adam ama maç kondüsyonu o kadar az ki en belirgin özelliklerini bile sahaya yansıtamıyor. Alex bile bu sistemin adamı Semih demişti yanılmıyorsam.
Semih'in devamlı ceza sahası içinde buluşması için, Deivid gibi içeri kat eden, onu içeride rahat ettirecek kenar oyuncuları gerekli yada Uğur gibi tam bir çizgi adamı.
Bizde kanatlarda şu anda Mehmet ve Özer oynadığına göre pek mümkün değil. Şu anda Güiza'ya daha uygun bir yapımız var. Teknik kapasitesi yüksek onun önüne top atabilecek bir ortahaha oynuyor. (Aynı İspanya gol kralı olduğunda arkasında ortasaha gibi)
Ama transferler ile Daum'un Anelka,Tuncay,Hooijdonk'lu ileri uçlu haline döner isek o zaman Semih daha etkili olabilir. Bunun içinde sadece sol tarafa bi oyuncu yeterlidir bence. Güiza'nın devamlı sağ tarafa kaçması falan bunun olabilme ihtimalini arttırıyor.
Fenerbahçe sürekli rakibin arkasına toplar atarak pozisyona girmeye çalışıyor. Semih'in önüne topu attığında sürüp kaleye ulaşamaz. Güiza'nın yokluğunda oynadığı maçlarda da zaten pozisyona dahi girememişti Semih ama Güiza sürekli pozisyona giriyor, kaçırsa da giriyor.
Topu at, ileride Semih tutsun, arkadan gelenleri pozisyona soksun tarzında oynamıyor ki fenerbahçe. Geçen sene Aragones böyle oynatmak istedi, olmadı.
Şu anda, Alex, Emre, Mehmet, oynadığı zaman Özer, rakibi geçip boşa kaçan adama pas atabilecek oyuncular. Oyuncu formsuz olabilir, sakat olabilir ama Semih'in 11'de çıktığı maçlarda dikkat ettim, pozisyona giremiyoruz, ne kadar kötü de olsa, 1 defa dahi olsa pozisyona girer. Güiza'nın ise attığından çok kaçırdıkları belki aklımıza geliyor, yani pozisyona girebiliyor, kaçırsa da.
Bu nedenle benim ilk tercihim de Güiza olur, Alex geçtiğimiz yıllarda bu sistemin oyuncusu Semih dediğinde, oynadığımız oyun, topu ileri at, sonra arkadakiler destek versin üzerineydi, Güiza topu aldığında önünde rakibi görünce ne geçebiliyordu ne de topu tutabiliyordu. Şimdi ise öyle oynamıyoruz, ya Güiza'nın koşuyoluna toplar atılıyor ya da paslarla rakip sahaya geliyor, Güiza burada tek paslarda başarı sağlıyor, ayrıca Semih gibi durarak oynamadığından, defansın dengesini bozuyor, kenarlara kaçtığında geriden gelenlere boş alan yaratıyor.
Sürekli defansın arkasına sarkma potansiyeli olan, anında patlama yapan bir oyuncu mu yoksa sırtı dönük oynayabilen, yeterince hızlı değil, aldığı topu kaleye uzaksa yardım bekleyen birine karşı mı oynamak istersin diye sorsalar defans adamlarına 2. seçer çoğu.
Semih iş yapmaz, yeteneksiz demiyorum, şu aşamada iş yapmaz. Alex olmasa belki kanatların önem kazandığı çift forvetli bir sistem olur, orada iş yapar, ya da Mustafa'nın dediği gibi orta saha düzeni değişir, topu taşıyıp, kanatlardan bol orta yapacak isimler oynamaya başlar, o zaman da Semih iş yapar, Güiza yapmaz.
"YÜCE ATATÜRK"
Kazım ve Önder Kadro Dışı
Fenerbahçe'de, özel yaşamları nedeniyle ellerinden yaralanarak bir süre önce takımdan ayrı kalan Kazım ve Önder, çalışmalarına da takımdan ayrı devam edecek. 2009-2010 sezonunun ikinci yarı hazırlıkları için Can Bartu Tesisleri'ne gelen iki futbolcuya, takımdan ayrı çalışacakları bildirildi.
Yarından itibaren kendilerine tahsis edilecek antrenör yönetiminde çalışacakları belirtilen Kazım ve Önder'in, sarı-lacivertli ekibin 14-21 Ocak tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştireceği kamp çalışmalarına da katılmayacakları açıklandı.
Kaynak : AA
Güzel karar‚ tebrikler yönetim. Hiçbir oyuncu kulüpten büyük değildir. Herkese ders olsun. Gökhan Emreciksin neden gönderildiyse‚ bu oyuncular da aynı şekilde gönderilmelidir.
Serdar Ali Çelikler Haftanın Renklerinde Huntelaar'ın bize yakın olduğunu söyledi ve o olmazsa da kesin bir yabancı forvet alınacağını söyledi bakalım ne kadar doğru.
Tomas ve Gökhan olaylarında gösterdiği tutumu şimdi de göstermesi gerekiyordu yönetimin ve gösteriyorlar da. Bu formayı taşımayı haketmeyenlerle yollar ayrılmalı.
Deivid'in durumuna göre, eğer Kazım gönderilirse 2 kanatta da oynayabilecek bir yabancı alınır muhtemelen çünkü Deivid'in form tutamaması durumunda orada sıkıntı yaşayabiliriz.
2 oyuncu bir süre takımdan ayrı çalışacak, eğer istenilen bedelde kendilerine kulüp bulurlarsa gönderilirler, 1 görüşme daha yapılacağını düşünüyorum ama bu 2 oyuncuyla, Aykut Kocaman tarafından. Bu görüşmenin ardında da her şey belli olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Önder'i Ankaragücü almaz mı yahu, hem iyi de para verebilirler.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Bence Kazım Anadoluda zor oynar hatta oynamaz. Direk İngiltereye yada büyüklere gider.. Başka takıma gitmez.
Yetenekli bir oyuncuyu kaybediyoruz.Ama Mehmet Topuz gibi bir oyuncuyu kazanacağız Kazım'ın kadro dışı kalmasıyla.Önder içinse yeri doldurulmazsa sıkıntı yaşarız gibime geliyor.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Kazim büyük ihtimalle Premier Lig'e döner. Önder'de anadoluda oynamaz bence ya Galatasaray'a yada Avrupa'dan bir kulübe gider.
Dogru bir karar Kazım ve Önder'in kadro dışı kalmaları..Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak..
Kazım Cska Moskova'Ya gidecek diye okudum dün bi gazetede...
aslında Krasic i kapabilsek süper olur![]()
Oda olur.. Ta Çeyrek final oynadığımız zamandan beridir bizde olmasını hayal ederdim. Öyle bir adam lazım aslında ileri.. Tekniği ile defansı dağıtabilecek...
bi an önce transfer yapılsa artık son gunlere kalınmasa
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly