1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Alex Türk Oluyor

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Default Alex Türk Oluyor

Brezilyalı yıldızın, "Seni Türk yapalım" önerisini kabul ettiği ve işlemlere başlandığı öğrenildi.

Takvim'in haberine göre, Brezilyalı yıldızın, sarı-lacivertli yönetimden gelen, "Seni Türk yapalım. Yerli statüsünde oyna. Futbolu bıraktıktan sonra da seninle çalışmak istiyoruz" teklifine olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

ONUN GİBİSİ GELMEDİ
    Alex'in vatandaşlık işlemleri idari menajer Hasan Çetinkaya tarafından yürütülecek. Sambacının daha önce de Türk vatandaşlığına geçmesi gündeme gelmiş ancak gerçekleşmemişti. Kanarya'da 238 maçta 116 gol atan Alex, Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olarak gösteriliyor.

http://spor.ekolay.net/haber.asp?PID...HaberID=674851

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Olacak Alex gibi adamın. Koyacaksın arkasına Emre - Mehmet Topal - Hamit sonra ilerisi kim olursa olsun

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Olacak Alex gibi adamın. Koyacaksın arkasına Emre - Mehmet Topal - Hamit sonra ilerisi kim olursa olsun
    İsmail abi daha önce milli olduğundan Milli Takımda oynayamayacak .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Alex gibi diyorum Oğuzcan Onun ayarında. ayık olll

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Başvursunlar 5 sene sonra Türk Statüsüne geçer artık

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Alex'in bunu kabul edeceğini sanmıyorum.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Alex, Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olarak gösteriliyor.
    Bu kısma katılmıyorum.

Türk yapılabileceğini sanmıyorum, ki Alex bence maksimum 1 sene daha Fener'de. Sonra Brezilya yollarını tutar gibime geliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Niye kabul etmesin ki? Ayrıca Türk pasaportu taşıması ne zararına olacak?

Tabi başvuru yaptıktan sonra 5 sene daha Türkiye'de oynaması gerekiyor, 6-7 sene daha futbol oynayacaksa Fenerbahçe'de hemen başvuru yapılsın.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Niye kabul etmesin ki? Ayrıca Türk pasaportu taşıması ne zararına olacak?

Tabi başvuru yaptıktan sonra 5 sene daha Türkiye'de oynaması gerekiyor, 6-7 sene daha futbol oynayacaksa Fenerbahçe'de hemen başvuru yapılsın.
    6-7 sene mi 40 yaşına kadar futbol oynayacağını sanmıyorum Alex'in. Dediğim gibi 1 veya 2 sene sonra ülkesine döner bana göre, 1 veya 2 yıl da ülkesinde oynayıp bırakır futbolu...

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Alex seneye yolcu büyük ihtimalle bu haber yalandir son 2 senedir cikiyor böyle haberler...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben orada haberi yapana bir göndermede bulunmuştum, Alex 6-7 sene oynayacaksa, 5 sene sonra Türk statüsünde oynamaya başlar, en azından 1-2 sene daha oynamalı ki, Türk statüsüne geçtiğine değsin. Bu nedenle 6-7 sene yazdım.

Yoksa Alex'in seneye söleşmesi sona erecek ve artık ülkesine döner ya da futbolu Türkiye'de bırakmaya karar verirse, sözleşmesini 1-2 sene daha uzatır.

Bu arada vatandaşlığa başvurup, Türk vatandaşlığı alabilir, bunda bir sakınca yok ama Türk statüsünde oynayabilmesi için, başvurunun üzerinden 5 sene geçmesi gerekiyor.

50 defa Brezilya A Milli Takımı'nda oynadığı için, kıyak vatandaşlık da uygulanamıyor, haberi yapan arkadaşa iletmek lazım bunları.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Alex futbolu Coritiba'da bırakacağını açıklamıştı ama Coritiba hem ligden düştü hemde tam 1 buçuk sezon evindeki maçları seyircisiz oyanayacak, lige dönmesi bir hayli zor Coritiba'nın. İnşallah futbolu bizde bırakır krAlex.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Osman_873 View Post
    Alex futbolu Coritiba'da bırakacağını açıklamıştı ama Coritiba hem ligden düştü hemde tam 1 buçuk sezon evindeki maçları seyircisiz oyanayacak, lige dönmesi bir hayli zor Coritiba'nın. İnşallah futbolu bizde bırakır krAlex.
    Sevdiği kulüp Coritiba'ya bırakmadan önce son iyiliğini yapmak için gidebilir belki.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Sevdiği kulüp Coritiba'ya bırakmadan önce son iyiliğini yapmak için gidebilir belki.
    Kulübü çok sevdiğinden değil de Kayınpederi Coritiba kulübünün başkanı olduğu için gidebilir

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Osman_873 View Post
    Kulübü çok sevdiğinden değil de Kayınpederi Coritiba kulübünün başkanı olduğu için gidebilir
    Coritiba'da neden futbolu bırakmak istediğini bilmiyordum.Orada bırakmak istediğine göre herhalde sevdiğindendir diye düşünmüştüm.Akraba ilişkisi felan aklıma gelmemişti doğrusu.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
    6-7 sene mi 40 yaşına kadar futbol oynayacağını sanmıyorum Alex'in. Dediğim gibi 1 veya 2 sene sonra ülkesine döner bana göre, 1 veya 2 yıl da ülkesinde oynayıp bırakır futbolu...
    Alex 40 yaşına kadar oynayabilir, Alex fizik-kondüsyonu ile oynayan bir oyuncu değil.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Alex 40 yaşına kadar oynayabilir, Alex fizik-kondüsyonu ile oynayan bir oyuncu değil.
    Bu konuda haklı olabilirsin aslında ama sanmıyorum Alex'in 40'a kadar oynayacagını..

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Katılıyorum. O kadife ayaklarla 40'ına kadar oynar Alex.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar Alex çok kez demeç verdi Türk olmasının sorun olmayacağını, Fenerbahçede sözleşmesinin bitene kadar duracağını...

Hatta bence biz bırakmazsak kolay kolay dönmez ülkesine.. 1-2 sene 1-2 senedir.. Bence olmalı..

Coritiba yanılmıyosam Alex'in ilk futbol oynadığı kulübüdür. Eşinin babasının başkanlık yaptığı hatta eşiyle orada tanışığ aşık olduğu kulüp. Alex için önemi büyük..

Nesil
    2006

Türk pasaportu taşıyarak, Avrupa vatandaşı olabilir. Hatta eşi ve çocuğunuda Türk vatandaşı yapar. Böylece ömür boyu Türkiye'de yaşayabilir. Çocuğuna daha iyi eğitim aldırtabilir.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Türk pasaportu taşıyarak, Avrupa vatandaşı olabilir. Hatta eşi ve çocuğunuda Türk vatandaşı yapar. Böylece ömür boyu Türkiye'de yaşayabilir. Çocuğuna daha iyi eğitim aldırtabilir.
    Her Türk pasaportu tasiyon sanildigi gibi Avrupa vatandasi olamiyor ne yazikki. Belirli kriterler var.

Mesaj Yetkileri