Originally Posted by
hissiz
Evet yazdıklarına katılıyorum, sonuçta kadroda Gökhan Gönül, Andre Santos ve Wederson gibi Guardado ile Kazım'a destek verecek, etkili bindirmeler yapabilecek bek oyuncuları var. O zaman bu takımın sürekli hızlı bir tempoda oynaması ve tamamen kanat ataklarına odaklanması gerekiyor. Buraya kadar herşey çok güzel oturuyor da bu takım defansif oynadığı yada öne geçip skoru korumaya çalıştığı maçlarda tempoyu nasıl düşürecek ve oyunu nasıl soğutacak. Yada tüm sezonu sürekli bu tempoda mı oynayacak. Hadi süperligde fazla sıkıntı olmaz, sonuçta maçların büyük bölümünde baskılı oynayacak taraf olacak ancak Avrupada büyük takımlar karşısında atağa çok zor çıkabileceğini, topa hakim olamayacağını ve rakibe karşı mahkum oynayacağını düşünüyorum.
Bide Guardado sakatlandığı zaman ne olacak? Alternatifi kim? Tabi ki dediğin gibi eldeki malzemeye göre bir sistem oluşturmak lazım ancak eğer imkan varsa (maddi) kadrodaki eksiklikleri analiz edip gerekli bölgeleri takviye etmek gerekir diye düşünüyorum. Mesela bir Thiago Neves transferiyle turnayı gözünden vurabiliriz. Orta saha-forvet bağlantısında her bölgede son derece etkili ve takımı ileriye taşıyabilen bir isim. Trequartista, Advanced Playmaker, Winger, Inside Forward ve gerekirse de Deep Lying Playmaker olarak kullanılabilecek her takıma faydalı olabilecek bir yıldız.