Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Hocam kendi cok guzel anlatmissin, EPL'ye transfer olali birinde 3, digerinde 2 sene oldu. Bu 3 seneden sonra ne oynadilar? Iste GS'nin aldigi Jo CSKA Moskova'daki Jo degil, BJKnin aldigi Ailton Bremen'deki Ailton degildi, dos Santos da Barcelona'daki degil, uzerinde 2 sene gecti.
Ha, ben zaten kotu transfer demiyorum. Cok yuksek potansiyeli olan oyunculari ucuza halletti GS. Gerci bana gore bu mevkide yigilmaya neden oldu ve gereksiz transfer, ama devre arasinda diger takimlar uyuyor iken GS risk aldi ve 2 oyuncu gonderip 3 oyuncu aldi, bu acidan dogru isi yapti.
Benim elestirim daha ziyade bu oyuncularin lanse edilis bicimine. Tamam, taninan oyuncular, asla bir Gordon, Heinz, Maldonado degiller, ama dunya yildizi, dunyayi salladik vb yorumlar goruyorum, sadece bu kadar ucan arkadaslari indirmek adina soyluyorum bunlari.
Sen Gordonu ve Zapoyu tanirsin, ben de 2.5 sene yattigi yerden para alan Linderothu, 15 milyon euro maliyetle alinip hala parasi odenen Lincolnu, Heinzi, Inamotoyu tanirim. Kabul etmek gerekir ki, 3 buyukler de transfer yanlislari yapiliyor, bence buyuk farklar yok arada.
Bir de su gecen sene FB/GS kotu olamasa BJK sampiyon olamazdi laflarina tavimdir. Illa ki 2 takim geride kalacak ki biri sampiyon olsun. Boyle bir mantikla bende derim ki; Tabata ve Nihat yerine 2 adam akilli oyuncu alinsa biz su an namaglup liderdik, yani FB veya GS sampiyon olursa bu bizim kotu oldugumuzdandir. Boyle mantik var mi? Ayrica ayni arkadaslar gecen senenin 29/30 haftalarinda surekli GSnin fikstur avantajindan bahsedip sampiyon olacagini soyluyordu. BJK son 4 hafta tum maclari kazandi, GS puan kaybetti diye bir anda sampiyonlul hakedilmedi mi? Ayni sekilde GS tum maclarini alip sampiyon olsa BJK kotu oldugundan oldu, yoksa GS haketmedi diyecek miydiniz?
Galatasaray yönetimi eğer güvenseydi Kewell'a uzun süreli kontrat imzalatırdı anlamında söyledim. Onlarda güvenemediler geçen sene. Baros'un Galatasaray'a uyacağını nerden biliyosunki. Bu zamana kadar Baros tarzında forvet oyuncusu gelmediki takıma. Hakan Şükür - Ümit Karan - Necati - Nonda. En son Arif vardı takımda Baros'un tarzına uyacak adam. Gio sakatlık sorunu yoksa niye bütün sezon oynamadı ? Formsuzlukmu ? Adam bileğinden sakatlık geçirdiği için oynamadı.
Milan 4-3-2-1 oynar her zaman bilmem bilirmisin. Ronaldinho - Kaka - Pato oynadılar bütün sene. Pirlo - Elano aynı bölgenin oyuncusu diyosan sen futbol maçı izleme. Pato forvet oyuncusu. Elano sanki Türkiye'ye geldide her maç 90 dakikamı oynuyo. En son maçta ilk çıkarılacak adam oldu. Nonda'yı çıkarması beklenirken Elano çıkarıldı.
İlk paragraf hariç söylediklerinde haklısın.Ama ilk paragrafa itirazım var.Oyuncuların şu anda ne yaptıkları kadar geçmişleri de önemlidir.Osmanlı Devleti deyince herkes şöyle bir durup düşünüyor.Şanlı geçmişine imrenerek bakıyor.Bu futbolcuların birisi Barcelona alt yapısından yetişme.Jo'yu Cska'dayken kimler kimler istiyordu.Manchester City'i seçti.
İngiltere Ligi'nden oyuncu getirmek kolay iş değildir ayrıca.Orası her futbolcunun hayalidir,en kaliteli ligdir.Yedek bile kalsa futbolcu orasının havasını soluya soluya her geçen gün kendine birşeyler katar.Elbette bu oyuncular Gerrard,Lampard,Scholes,Fabregas,Drogra,Rooney değiller ama gelecekte iyi yerlere gelemeyeceğine kim garanti verebilir?
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Tamam Jo ve Gio eski Jo ve Gio değil ama eskisine hatta daha iyisine dönebilecek oyuncular GS taraftarı olarak çok sevinmemizin bir nedeni de Rijkaard'dır Mehmet Demirkol'un hep söylediği bir şey var eskiden olsa Jo transferine karşı çıkardım diyor çünkü Jo disiplinsiz bir oyuncu bunu bilmeyen yoktur heralde tipik Brezilya'lılar gibi sıkı disipline gelemeyen bir oyuncu ama bunların başlarında Rijkaard gibi bir hoca olunca insan diyor ki Rijkaard bunu adam edebilir ve Jo 23, Gio 21 yaşında bu oyunculardan çok ünlü olmayanını bekleyemezsin bu yaşlarda çok ünlü olan Messi var bir tek o da istisna zaten henüz 23 ve 21 yaşında yani kariyerinin başlarında olan ve dünya da kendilerini bilmesi gereken kişiler tarafından yeterince bilinen oyuncuların Türkiye'ye bu yaşlarda gelmesi diğer transferlerinde önünü açacaktır bir 34 yaşında ki bir Nistelrooy'a(Gelmedi Türkiye'ye ama adı en çok geçen oyunculardan biridir) 23 yaşındaki Jo'yu tercih ederim...
Screw you guys, I'm goin' home
Yawww bazı arkadaşlar bazı mevkilerde yıgılma oldu demişDos Santos kanatlarda oynuyor ve bizim sağ kanatımız keita'nın yedeği barış isili kanat özürlü eleman
Sol kanatımız desen arda'nın yedeği bazı maçlarla saman alevi gibi parlasa da ne yağacagı belli olmayan Caner...malum kewel sakat... Alınan Jo'nun önünde kimse yok zaten. Baros sakat, nonda gitti...Neil desen zaen ilk 11 oynayacak.yani nasıl yıgılma oluyor ben anlayamadım açıkcası...Ha diyorsanız ki "her bölgede 1 yıldız yeter. yedekler triş olsun" o zaman Avrupada üst düzey takımlarda 2 tane yıldız 11 çıktıgını unutmuşsunuz derim
Haldun baba keşke 1 atak daha yapıp 2 yönlü 1 orta saha ya da avrupada oynayabilecek bir forvet daha alıp sezon sonuna kadar kewel'in kontratını dondursalar... sezon sonunda hazirandan başlayan yeni bir kontrat makul olur bence kewel için... Bu takım form tutarsa avrua şampiyonlugu uzak değil... Hele hele dinamik hücum hattı uyumu yakalarsa çok keyif veren bir takım izleriz...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Yıldız oyuncu,Avrupa'da kalitesini ispatlatmış tanınan oyuncu ve Türkiye'de yıldızlaşan oyuncu arasındaki farkı bilmek lazım.
C. Ronaldo yıldız oyuncudur, Milan Baros kalitesini ispatlamış tanınan bir oyuncudur, Nobre yıldız olmadığı halde Avrupa'da bilinmediği halde Türkiye'de yıldızlaşan bir tiptir.
Galatasaray'ın yaptığı transflerin başarısı ile bu oyuncuların takıma katacakları katkıda farklı alanlardır.
Transfer başarısına dil uzattığında çekememezlik olur. Oyuncunun faydalı olabileceğine dair konuşursan yorum getirirsin.
Jo iyi oyun sergileyemez ayrıdır, Haldun Üstünel'in yaptığı transferlerde abartılıyor. Bende getiririm havasına girmek ayrıdır.
Geçmişte adını bilmediğimiz oyuncular kadromuzdaydı. Şimdi Avrupa'da tanınan adamlar yer alıyor. İlerde yıldızlar yer alacaktır. Yapılanma bu yönde gidiyor. Anadolu kulüpleride ilerleyen dönemde Jo, Dos Santos gibi kaliteli oyuncuları almaya başlayacaklar ve ligin kalitesi artacaktır.
Kadronun sismesi konusuna biraz deginmek istiyorum.
Ben acikcasi pek sisiklik goremiyorum. Hatta Galatasaray'in merkezi forvet oynayacak bir oyuncuya daha ihtiyaci var.Code:Bobo Baros Guiza Nobre Jo Semih Batuhan Gokhan Unal Tello Arda Ugur Holosko Keita Mehmet Topuz Serdar Aydin Ali Bilgin Yusuf Kewell Deivid Tabata Elano Alex Nihat Gio Ozer Ismail Caner Wederson Ernst Mustafa Sarp Christian Fink Mehmet Topal Emre Ugur Ayhan Deniz Necip Baris Selcuk
Sezon sonuna kadar 16 mac oynayacak Besiktas.
Galatasaray en az 20 mac, en fazla 30 mac oynayacak. Ayni sey Fenerbahce icin de gecerli.
Alinan oyuncular kadronun bir parcasi olmasi icin alindi. Transferlerin heyecan verici tarafi bu oyuncularin Turkiye ligine simdiye kadar gelmis en fazla kariyer sahibi genc oyuncular olmasi (belki 24 yasinda gelen Kosecki de bu kategoriye girebilir ama o transfer 20 yil once gerceklesmisti).
Tabii bu yatirimin yapilmasinda (sezon sonuna kadar oyuncularin Turkiye'ye alistigini, Adnan Polat'in tekrar secildigini ve bu sayede oyuncularin bonservislerinin alindigini varsayarsak) en onemli etken Rijkaard. Bu oyuncularin Rijaaard yonetiminde oldugu yerde kalmayacagina veya geriye gitmeyecegine guvenildigi icin bu transferler yapilabiliyor, bu genc oyuncular icin bu risk aliniyor. Belki de bir diger teknik direktor ile alinmayacak bir risk, Rijkaard ile alinabilir bir risk haline geliyor.
Last edited by perpetua : 30.Ocak.2010 at 14:25
Kısadan yazalım;
Avrupada futbolla ilgilenen her taraftarın GS kadrosunda baktıgı anda tanıyacağı oyuncu sayısı :
1- Leo Franco
2-Servet
3- Neill
4-Arda
5-Elano
6- Keita
7- Kewel
8-Jo
9-Baros
10-Dos Santos
Buna itirazı olan var mı?Yıldız ya da değil orasını bilemem ama Avrupada isim yapmış bu oyuncuları kadromuzda yer alması açıkcası bana gurur veriyor... Bence rakip takımların taraftarları da bunun farkında ancak kendinde olanı bağırarak söylemene rağmen komşuda ya da düşmanında olanı kısık sesle ifade etmen gayet normal bir insan davranışı
Bu yönetim bu anlayışla devam ederse Allah'ın izniyle bundan sonra kadromuzda Duro,Almaguer,Horvath, Ali Lukunku , Prates ve adı aklıma gelmeyen onlarca yabancı oyuncu tarzında oyuncuları görmeyeceğiz. Öyle anlaşılıyorki artık avrupada formsuzluk yaşayan ya da patlama yapması beklenip de henüz o başarıyı gösteremeyen maliyet olarak ve vizyon olarak Türkiye şartlarına uygun ama avrupada isim yapmış yabancı oyuncuları kadromuza katacak ve onları cilalamaya çalışacağız. Bu aşı tutarmı tutmaz mı bilinmez ama formda oyuncunun Türkiyeye gelmesi de pek akılcı iş değildir. Bu aşı Kewel ve Baros'ta geçen sezon tuttu.Bu sezon Keita'da da tutmuş gibi görünüyor.Son haftalarda yükselen formu ile elano da artık iyi görüntü çizmeye başladı. Bence Jo ve Dos Santos'da bu kervana katılacak. Neill'in uyum sorunu yaşayacağını zannetiyorum. Yani sözün özü Galatasaray bence iyi yolda....
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
dos santos amr-aml-amc-fc olarak oynayabiliyor...Elano'nun son maçta savunma anlamında da yaptıklarını görünce aklımdan geçen kadroda dos santos amcyani savunma dörtlüsünün önünde elano-sarp ikilisi oynarsa aml arda,amc dos santos, amr keita ,sc jo oynar.... yorulanın yerine fizik olarak da iyi olan Caner,Barış,Topal falan girerler....
Zaten hiç sakatlık, ceza gibi şeyler olmuyor bizim takımda. Bütün kadro hep hazır. Keşke biraz daha güçlendirebilsek kadromuzu..
Bir de şunu açıkca söylemek lazım... Tamam tabiki de Haldun Üstünel'in ve transfer komitesinin de müthiş bir başarısı vardır bu oyuncuların Galatasaray'a kazandırılmasında ama bence en büyük pay Rijkard'ınIşığı gören geliyor yaww
Adamın adı sayesinde geldi bence çoğu oyuncu bize.... Ama işte onu ikna eden de yine Haldun Baba
![]()
Yha keşke iki yönlü oynayan top kullanabilen fizik gücü iyi yaratıcı bi orta sahamız olsaydı o zaman herşey çok çok daha güzel olurdu..M.Sarp ve Topal düz oyuncular oraya belirtiğim yönde bi oyuncu gelse valla tadından yenmez...
@perpetua
http://forum.turksportal.net/vb/show...postcount=5095
Bu Mesaj'da 2 Kere Deivid'i Yazmışsınız Fenerbahçe Kadrosunda Ancak Andre Dos Santos'u Yazmamışsınız...
@nannar
10 Tane Tanınan Galatasaray'lı Oyuncu Listesi Vermişsiniz Ama Sabri'yi Unutmuşsunuz...
Yeni Gelen Transferleriniz Bile Takımdan Kimleri Tanıdıkları Sorulduğunda İlk Önce Sabri'yi Tanıdıklarını Söylediler...
Not:Ciddiyim...
Andre Santos diger bir derinlik katan oyuncu ama sonucta ilk mevkisi sol bek.
Unuttugum oyuncu esasinda Ozer. Daha dogrusu Deivid ile Ozer'in yerini degistirmek istemistim ama Deivid'i Ozer'in yerine yazdiktan sonra Ozer'i Deivid'in yerine yazmayi unutmusum. Dikkatiniz icin tesekkurler.
Tüm yorumlara eyvallah dedim de, buraya çok takıldım. Biz ne kadar can çekiştik Gökhan Ünal bize gelmesin diye. Gökhan Ünal'ı isteyecek Galatasaray taraftarı olsa olsa bin kişide bir kişi olur.. Lütfen olayları çarpıtmayalım.Originally Posted by Notts County96
Guzel soylemissin, 2 tane 11 cikiyor, sadece ileri ucta degil. Onliberoda kalite eksikligi varken, yedek onlibero Ayhan iken, beklerde yedek sikintisi varken zaten Arda, Caner, Elano, Keita'nin oldugu bolgeye adam almak bana gore gereksiz. Zaten simdi bunlari konusmak anlamsiz, ilerki haftalar transferlerin ne derecede dogru oldugunu gosterecek.....
Ali Turan resmen Galatasaray'da..
Yeni transferimiz herhangi bir sorun çıkmazsa açıklanacaktır.
Bugün/yarın transferin resmiyet kazanması bekleniyor.
kaynak : http://fossacimbom.blogspot.com/
Diğer bütün transferleri ilk önce bildiler ben bu siteye güvenmeye başladım.
Alman teknik adam Karl Heinz Feldkamp'ın isteğiyle 2007-2008 sezonunda alınan futbolcular teker teker gönderiliyor.
![]()
Gökhan Karataş
NTV Spor
Güncelleme: 13:10 TSİ 30 Ocak. 2010 Cumartesi
Galatasaray taraftarı mutlu. Üst üste yapılan transferler tüm olumsuzlukların üzerini örttü. Lucas Neill ve Jo sürprizlerinin ardından Giovani dos Santos'un transferi sarı-kırmızılı taraftarları adeta mest etti.
Geçen sezon Harry Kewell ve Milan Baros'u kadrosuna katan, bu sezon başında Elano ve Keita gibi dünyaca ünlü futbolcularla sözleşme imzalayan Galatasaray Yönetimi, 'yıldız transferi' politikasını Neill, Jo ve Giovani Dos Santos'la sürdürdü. Yabancı kontenjanında yer açmak için Linderoth ve Nonda ile yollar ayrıldı. Bu iki futbolcunun sözleşmesinin feshedilmesiyle birlikte 2007-2008 sezonunda transfer edilen 12 futbolcudan 8'i gönderilmiş oldu. Emre Güngör, Hakan Balta, Barış Özbek ve Servet Çetin ise hala kadroda yer alıyor.
2007-2008 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran Karl Heinz Feldkamp, sarı-kırmızılı kulübü büyük maddi zarara uğrattı. Alman hocanın isteğiyle 12 transfer gerçekleştiren yönetim, geride kalan 2,5 yılda bu oyuncuların 8'iyle yollarını ayırdı. Lincoln, Linderoth, Bouzid ve Nonda'nın sözleşmeleri feshedildi. Kiralık alınan Barusso'nun sözleşmesi uzatılmazken, Volkan Yaman ve Orkun Usak ise Ufuk Ceylan transferi için takasta kullanıldı. Gurbetçi futbolcu Serkan Çalık da devre arasında Gençlerbirliği'nin yolunu tuttu.
Bu futbolcuların Galatasaray Kulübü'ne toplam zararı ise yaklaşık 25 milyon euroyu buldu. İşte Feldkamp'tan kalan fatura...
Cassio Lincoln: Büyük ümitlerle Schalke 04'ten transfer edilen Lincoln, havalimanında coşkulu bir taraftar topluluğu tarafından karşılandı. Her maç Ali Sami Yen Stadı'ndan 'Lincoln, Lincoln' tezahüratları yükseldi. Sambacı'yla 4 yıllık sözleşme imzalandı ama Türkiye'de 2 yıl geçirdi. Adı kısa sürede 'vukuatlı yıldız'a çıktı. Disiplinsiz davranışları bitmeyince sözleşmesi feshedildi. Kulüp başkanı Adnan Polat, Brezilyalı futbolcudan 14 milyon euro zarar ettiklerini açıkladı.
Tobias Linderoth: Bir türlü sakatlıktan kurtulamadı. Türkiye'de geçirdiği 2,5 yılın çoğunda sağlık merkezindeydi. Galatasaray ile 3 yıllık mukavele yaptı ama sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala gönderildi. İsviçreli futbolcunun bonservisi 2.5 milyon euroya alınmıştı ve kendisi yıllık 1.2 milyon euro kazanıyordu. İsveçli futbolcunun 3 yıllık maliyeti 6.1 milyon euro oldu.
İsmail Bouzid: Cezayirli futbolcudan övgüyle söz eden Feldkamp, "2. Stumpf" yorumu bile yapmıştı. Genç defans oyuncusu, Kaiserslauten'den 700 bin euroya transfer edildi. Forma şansı bulduğu maçlarda hayal kırıklığı yaşattı. Galatasaray kadrosunda yer alacak kapasitede olmadığı anlaşılınca sezon sonunda sözleşmesi feshedildi.
Ahmet Barusso: Ganalı futbolcu, İtalya'nın Roma takımından kiralık olarak kadroya katıldı. Ancak sezon sonunda uzatma opsiyonu kullanılmadı. Süper Lig'de sadece 99 dakika sarı-kırmızılı formayı giydi. Roma'da yıllık 300 bin euro alırken, Türkiye'de geçirdiği yarım sezonda 400 bin euro kazandı.
Orkun Usak: Kadrodaki 2 yerli kaleci Aykut ve Fevzi'ye rağmen Kayseri Erciyesspor'dan 600 bin euroya alındı. Alt yapısından yetiştiği takımda beklentileri karşılayamayan Orkun, sezon başında bonservisiyle birlikte Manisaspor'a verildi.
Volkan Yaman: Antalyaspor'dan 1 milyon euro artı bir futbolcu karşılığında transfer edildi. Sol kanatta istenen verim alınamadı. Sezon başında Eskişehirspor'la 3 yıllık mukavele yaptı.
Serkan Çalık: Barış Özbek'le birlikte Rot Weiss Essen takımından bonservis ödenmeden transfer edildi. Galatasaray, sadece gurbetçi futbolcunun transferinden para kazandı. Serkan, devre arasında Gençlerbirliği'ne 250 bin euro karşılığında gitti.
Sahabani Nonda: İtalya'nın Roma takımından 500 bin euroya alındı. İlk sezonunda kazanılan şampiyonlukta pay sahibi oldu. İkinci yılı ve bu sezonun ilk yarısında sakatlık problemleriyle boğuştu. Sonradan oyuna girdiği maçlarda iyi bir performans sergiledi, ama beklentileri bir türlü karşılayamadı. Giovani dos Santos'a yer açmak için gönderildi.
OOohhhh güzel Ali turan'da geliyor ama yine de üstte belirttiğim top kullanabilen bi oyuncu ortasahaya gelse süperrr olarama yine de tşkkürler yönetim
![]()
Gönderildi diye kimse o futbolcuların katkı sağlamadıgını söyleyemez.. Lincoln karaktersiz olsada asistler goller attı aynı şekilde Nonda bir çok gol attı.. Serkan Çalık şampiyon oldugumuz sene çok önemli goller attı. Orkun şampiyon oldugumuz sene kaleyi korudu. Bir tek Barusso , Bouzid ve Linderoth'tan verim alamadık. Volkan Yaman gelecegin en önemli sol beklerinden biri olarak lanse edilerek geldi bu takıma fakat ne olduysa ilk geldigi formu koruyamadı çok geriye gitti ve nitekim oda gönderildi..
yorumunun tamamını okumadığımı nereden çıkardın? katılmadığımı belirtmem gereken yeri cevapladım sadece..
gökhan ünal ile ilgilenmediğimizi belirteyim önce. ama söylentiler çıkınca bu transferi kabullenecek taraftar sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. zaten çoğu kişi bu adamla ilgilenmediğimizi düşünüyordu, bunu aklından geçirenler de ne kadar yanlış bir transfer olacağını söylüyorlardı.
mesajının çoğuna katılmıyorum ama diğerlerine cevap verecek vakit ayırmak kolay olmuyor zaten versem de pek bir şey değişmez kendinizi şartlamışsınız tarafgir gözlüklerinizi takmışsınız helal olsun çıkartabilene...
ben 6-7 yaşımdan beridir çok güncel ve kapsamlı şekilde futbolu takip etmeye çalışırım, futbolu severim. bugüne kadar babam dahil kimse vazgeçiremedi bundan beni. şimdi senin gibi tanımadığım fikirlerini çoğunu kötü ve alakasız bulduğum biri de vazgeçiremez. onun için "sen şöyle şöyle diyorsan futbol izleme, öl yani" gibi yorumları hiç takmam bile bunu çoğu kimse de takmaz bu yüzden hiç kullanma daha iyi.
ben bunu alakasız bir uzvumdan uydurmadım.Madem Kewell alındı 2 yıllık kontrat yapmazsın. En az 3 yıllık imzalarsın
.
.
.
diyorsun ki elano'ya milan teklif mi yaparmış güldürmeyin beni.
peki arkadaş milan'ın bu seneki transferlerini saysana bana.
dur ben yardımcı olayım;
oguchi onyewu
flavio roma
massimo oddo
vs. diye gidiyor.
o.onyewu 26 yaşında
flavio roma 34 yaşında
massimo oddo 32 yaşında
bu adamların hepsi doğru transfer mi? veya hangisi doğru transfer? demek ki yanlışlar olabiliyormuş. yani " iyi olsa barcelona bırakmazdı" düz mantığı gibi " bu dandik adamı da milan alır mı" düz mantığı da saçmalıkmış.
not: bu üç adamın değerinin toplamı elano 'nunkinin yarısı.
özetle; şu adamı şu takım istiyor dendiğinde "ya bırak git güldürme" düşüncesi hiçbir mantıksal çözüme uyarlanamıyormuş. yani elano'yu milan istemiş olabilir. hatta istedi diye biliyorum. ama gitmedi o galatasaray'a geldi. bir sebebi vardır bunun. bu sebebin oluşmasını sağlayan da işte onu buraya getirendir ve bu tebrik ister.
.
.
.
.
baros'un uyup uymayacağını ben bilmem zaten. ben baros ilk geldiğinde yadrıgamıştım zaten. hatta baya yadırgamıştım. ama sonra "mantıklı" bir şekilde düşününce bu yargımın yanlış olduğu doğrusuna ulaştım. baros geçen seneki 3 AMidfielder li oyun tarzına mükemmel uyan; o 3 AMidfielderın beslemelerine üst düzey hızıyla cevap verebilen sezgileri kuvvetli savunmayı yıpratan bir forvet. tam skibbe'nin sistemine uyuyor kısaca. bu transfer de çok yüksek ihtimalle bu bilinerek yapılmıştır. tıpkı meira transferi gibi. meira geriden mükemmel oyun kurabilen tam "pas futbolu" na uygun bir stoperdi. ondan yararlanamadık; bu futbolun çok ötesinde çok ayrı bir olay. ama temelinde düşünülmüş bir transfer ve tutma olasılığı tutmama olasılığından kesinlikle daha fazla olan bir transfer.
elano'ya da çamur atmadan bitirememişsin. tam olmuş. iyi olmuş.
elano'nun çıkarılma sebebini bu şekilde tasvir ediyorsan o senin futbol bilginin basiretsizliğidir veya tarafgirliğinin iyi temsillerinden biridir. buna da kendin cevap bulabilirsin.
arda turan bu sene sol kanatta yanılmıyorsam sadece 1(BİR) kez oynadı ve o da maç içindeki bir değişiklikte idi.
elano'yu sola nasıl yazdın ona bir cevap veremeyeceğim hayal gücüm o kadar geniş değil maalesef...![]()
Kessssinlikle katılıyorum süper yorumlar NOKTAAA tartışma bitsin artık...Galatasaray harika transferler yaptı![]()
Ali Turan çok gereksiz oldu umarım beni yanıltır.
İlk olarak.Bir yorumu sadece 1 cümlesiyle değerlendirirsen ben sadece o cümleyi okuduğunu düşünürüm ve haklıyım.Elano'yu sola yazdığımı nerden çıkardın,diyelim ki Arda solda oynadı dedim,kendisinin ofansın her tarafında oynayabiliyor o yüzden sola yazdım,sağ açıkta elano'yu amr'ye çeker,gio ne olacak anlamında söyledim.Ve yine söylüyorum o yorumun tamamını okuyup bir cevap daha vermeni istiyorum.
Murat Kosova mı ?
Ali Turan'a bencede gerek yoktu.Yedek kalacak takımda.Sabride iyileşince Sabri - Lucas Neill - Servet - Hakan Balta olacak.
Forvet almayada gerek yok.Basın toplantısında dos Santos'a ''Her mevkide oynayabilirmisiniz'' diye sorulduğunda ''evet , hocam hangi mevkide oynatırsa oynarım forvettede oynayabilirim'' dedi.