işte yeni sezonda yarışacak araçlar.
Mercedes GP
Renault R30
BMW Sauber C29
Toro Rosso STR5
Ferrari F10
McLaren MP4-25
İlginç bir grid olacak gibi.Renautl aracın rengini baya bir değiştirmiş.Ferrari'de beyaz renk güzel olmuş.
işte yeni sezonda yarışacak araçlar.
Mercedes GP
Renault R30
BMW Sauber C29
Toro Rosso STR5
Ferrari F10
McLaren MP4-25
İlginç bir grid olacak gibi.Renautl aracın rengini baya bir değiştirmiş.Ferrari'de beyaz renk güzel olmuş.
En güzeL BMW nin arabası oLmuş.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Evet ben de onu beğendim. Bu arada Valencia test turlarının sonuçları:
pilot takım şasi zaman fark tur
1. f. massa ferrari f10 1:13.552 12 pit
2. g. paffett mclaren mp4-25 1:14.018 +0.466 21 pit
3. p. de la rosa bmw sauber c25 1:14.898 +1.346 9 pit
4. r. kubica renault r30 1:15.298 +1.746 13 pit
5. r. barrichello williams fw32 1:15.714 +2.162 20 pit
6. n. rosberg mercedes gp mgp w01 1:18.228 +4.676 15 pit
7. s. buemi toro rosso str5 1:26.395 +12.843 5 pit
1:12.574’lük en iyi tur derecesini, seansın bitimine doğru kırmızı bayrak nedeniyle sürüşlere ara verilmesinden sonraya bırakan Massa, Macaristan’dan bu yana hızından hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi.
Sabah seansının da en hızlı turunu yapan Brezilyalı pilot, öğleden sonraki bölümde zirveyi BMW Sauber pilotu Pedro de la Rosa’ya kaptırsa da, sona doğru yeniden ilk sıraya yerleşti.
Bu arada de la Rosa’nın bugünkü performansı da muhtemelen en büyük sürprizlerden biriydi. Sponsor bulmakta sıkıntı yaşayan BMW Sauber’in yeni sezondaki aracı C29’u tanıtımının üzerinden sadece 24 saat sonra, de la Rosa, takıma olan ilgisizliğin kendilerini hiçbir şekilde etkilemediğini ortaya koydu.
Diğer taraftan Michael Schumacher de, günü üçüncü sırada tamamlayarak, yıllar sonra ilk resmi sürüşüyle çok kısa bir süre içinde de olsa hızını etkileyici bir gösteriye dönüştürmeyi başardı.
15.30’dan sonra aracı Nico Rosberg’den devralan Schumacher, gün bitimine doğru hızını yavaş yavaş artırdı. Massa’dan 0.4 saniye daha yavaş olan Schumacher, takım arkadaşının ise yarım saniye kadar önünde yer aldı.
Test zamanları çok önemli göstergeler olmasa da, Schumacher’in takım arkadaşıyla arasındaki fark, Alman pilot için ilk gün iyi bir sonuç oldu.
Rosberg’in ardında ise McLaren test pilotu Gary Paffett yer aldı. İngiliz pilot testlerin ilk gününde MP4/25’in detaylı sistem kontrolleri üzerinde çalıştı.
Altıncı sırada Rubens Barrichello ise 16.30 sıralarında pistte stop edince kırmızı bayrak kaldırıldı. Günü yedinci sırada tamamlayan Sebastien Buemi seansın sonuna doğru vites kutusunda bir problem yaşadı. Daha sonra piste dönen Buemi, sadece Renault pilotu Robert Kubica’yı geride bırakabildi.
DERECELER
Poz Pilot Pilot Zaman Tur
1. Massa Ferrari (B) 1:12.574 102
2. de la Rosa BMW Sauber-Ferrari (B) 1:12.784 74
3. M.Schumacher Mercedes GP (B) 1:12.947 40
4. Rosberg Mercedes GP (B) 1:13.543 39
5. Paffett McLaren-Mercedes (B) 1:13.846 86
6. Barrichello Williams-Cosworth (B) 1:14.449 75
7. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:14.762 18
8. Kubica Renault (B) 1:15.000 69
Massa yaptığı kazandan sonra herhalde F1 arabasını baya özlemiş.tabi daha ilk günlerde pek bir fiki vermez takımların performansı hakkında.Bu arada Schumi'yi tebrik etmek lazım eski sürüşünden pek birşey kaybetmemiş gibi.
Virgin VR-01
Gayet güzel bir araç olmuş bence.
En çok McLaren'i beğendim ben.Diğerleri de gayet güzel![]()
Ferrari beyaz olmasını çok ilginç olmuş.Testlerin özetlerine baktım Ferrari gözüme ilginç takıldı.
Bizim okuldan takip edeceğiz artık Türkiye ayağını.![]()
So what?
Saike
Bu aracın ismi garip olmuş biraz. Farklı şeyler çağrıştırıyor insanda.Virgin VR-01
Töbe töbe.
Schumacher geri döndügüne göre bende F1 izlemeye geri dönebilirim..