Öncelikle merhabalar.Bu dökümanı yapmana neden olan arkadaşın verdiği formülü ben hazırlamıştım.Sunumun çok güzel olmuş.VB+ bilen arkadaş varsa programlaştırabilir.Cevapları okudum bazı arkadaşları aydınlatmak adına birkaç şeyde ben yazmak istedim.
Bildiğiniz üzere bu oyunda Strenght(Güç),Aerobic(Aerobik),Golkeeping(Kaleci), Tactic(Taktik),Ball Controll(Top Kontrol),Atacking(Atak),Defending(Defans),Shooting (Şut),Set Pieces(Duran Toplar) olmak üzere 9 farklı antrenman var ve her antrenmanda uygun antrenörlerle çalışılırsa 5 yıldızlı antrenman yaptırabiliyoruz.
Bir oyuncuya Güç antrenmanı yaptırmanız için fitness koçuna ihtiyacınız var.Fitnes koçunda bulunması gereken özellikler ise;
*Form antrenörlüğü(Kondisyon ya da Form olarak Türkçe'ye çevrilmiş olabilir)
*Dicipline(Disiplin)
*Determination(Kararlılık)
*Motivating(Motivasyon)
Bunları formül üzerinde nasıl uygulayacağımızı bir örnek ile açıklamaya çalışayım;
Benim fitnes koçum Roland Koch
Kondisyon(Form) = 20
Disiplin Derecesi = 16
Kararlılık = 7
Motive Olma = 20
Formülümüze göre hesaplamasını yapalım ;
Fitnes * 9 + DDM * 2 = 20 * 9 + (16 + 7 + 20 ) * 2 = 180 + 43 * 2 = 180 + 86 = 266
210 - 240 : 3 yıldız
240 - 270 : 4 yıldız
270 ve üzeri : 5 yıldız
Bende çıkan sonuç 266 idi.Bu durumda Roland Koch'un Strenght(Güç-Dayanıklılık) antremanı 4-5 yıldız arası olması grekiyor.Oyuna dönüp Roland Koch'u sadece Dayanıklılık antrenmanına görevlendiriyorum.Karşısında 4,5 yıldız yanıyor.
Arkadaşın hazırlamış olduğu dosyada her antrenman statüsüne göre hangi özelliklerin olması gerektiği verilmiş.Yapmanız gereken sadece aradığınız antrenörün özelliklerinin karşısında bulunan sayıları silip kendi bulduğunuz koçun özelliklerini uygun yerlere girmek.
Bir tüyo da ben vereyim.İdeal bir takımda;
1 Baş Antrenör (Taktik) - As Takım ve Altyapı
1 1st Takım Koçu (Duran Toplar) - As Takım
4 Koç (Atak,Defans,Teknik,Şut) - As Takım
2 Gk Koç (1 Tanesi Sadece As Takım diğeri hem As Takım hem Altyapı)
2 Fitnes Koç (Güç - Aerobik) - As Takım ve Alt Yapı
6 Genç Takım Koçu (Top Kontrol - Atak - Taktik - Defans - Şut - Duran Toplar)
2 Doktor ( Adam İdare - Kararlılık - Disiplin - Motivasyon - Fizyoterapi )(Doktorlardan birinin genç starlarla çalışma özelliği yüksek olmalı.)
1 23 Yaşüstü Gözlemci ( Kararlılık - Oyuncu Yeteneğini Kavrama )
1 23 Yaşaltı Gözlemci ( Kararlılık - Oyuncu Potansiyelini Kavrama - Gençlerle Çalışma )
1 Sonraki Rakibi incelemek için gözlemci (Kararlılık - Oyuncu Yeteneğini Kavrama - Taktiksel Bilgi ) olması gerekir.

Karışık oldumu bilmiyorum ama umarım faydası dokunur...