1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Pendik - Sakaryaspor Maçında Olaylar

Hybrid View

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Selman Ozturk View Post
    Öğrenebildiğim kadarıyla Sakaryaspor, kapasitesi belli olan Pendik stadına 2.000 kadar kalabalık bir grup getirmiş. Maçta rakip taraftara ayrılan bilet sayısı ise 950 civarı bir rakama tekabül ediyormuş. Haliyle stad dolduktan sonra Polis kuvvetleri stadın kapılarını kapatmış. Bu minvalde dışarıda kalan Sakaryaspor taraftarları polise saldırmaya başlamış (Polis kamera kayıtlarıyla kanıtlanmış). Sonrasında polis kuvvetleri saldırgan taraftarı uzaklaştırmak için biber gazı kullanmak mecburiyetinde kalmış. Stadyum kapasitesi itibarıyle alçak olduğu için gaz stadın içine kadar ilerlemiş ve içerideki taraftarları rahatsız etmeye başlamış. Bu esnada Sakaryaspor'un golü gelmiş. Gol sevinci yaşayan bir Sakaryaspor taraftarı parmaklıklardan sarkarken dengesini kaybederek sahaya kafası üstü düşmüş ve ağır yaralanmış. Bunun üzerine de Sakaryaspor taraftarları teker teker sahaya inmeye başlamış ve olaylar bu boyutu almış...

Açıklamayı bizzat resmi ağızdan dinledim. Polis kamerası kayıtları ve ifadesine başvurulan Sakaryaspor taraftarlarının söyledikleriyle kanıtlanmış.
    Öncelikle şunu belirteyim dışarda kalan taraftarımızın biletleri var ve maça girmek istiyorlar.Haksızlar mı?Polis bu grubu dağıtmaya çalışmış ama niye dağılsın millet almış biletlerini maça girmek istiyorlar.Poliste bunun üzerine biber gazı kullanmış.

Ayrıca gol atmadık.Golü attıkta elle attık.Hakem vermedi.Bariz elle vurdu oyuncu.Taraftar bunu çok net bir şekilde görmüştür.O dengesini kaybederek düştü dediğin taraftar kapıya yaslanarak maçı izliyormuş kapı açılınca düşmüş.

Gaz bombaları atıldıktan sonra 250 kişilik yere 400 kişi sıkış tepiş alınan taraftarımız can havliyle nefes alamayınca sağa sola kaçışmışlar.Bazı taraftarlarımız yan tribüne bazıları ise sahaya girmek zorunda kalmışlardır.Ama artık öleceğiz sahaya girmeyeceğiz yoksa 3 maç ceza yiyoruz.

Tabi ayrı bir durum daha var.Can havliyle sahaya giren taraftarımız var.Hiçbir rakip takıma taraftarına saldırı yok ama sahanın ortasınada gaz bombaları yağıyor.Tabi bundan oyuncularımızda etkileniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Quote Originally Posted by sakaryaligocmen View Post
    Öncelikle şunu belirteyim dışarda kalan taraftarımızın biletleri var ve maça girmek istiyorlar.Haksızlar mı?Polis bu grubu dağıtmaya çalışmış ama niye dağılsın millet almış biletlerini maça girmek istiyorlar.Poliste bunun üzerine biber gazı kullanmış.

Ayrıca gol atmadık.Golü attıkta elle attık.Hakem vermedi.Bariz elle vurdu oyuncu.Taraftar bunu çok net bir şekilde görmüştür.O dengesini kaybederek düştü dediğin taraftar kapıya yaslanarak maçı izliyormuş kapı açılınca düşmüş.

Gaz bombaları atıldıktan sonra 250 kişilik yere 400 kişi sıkış tepiş alınan taraftarımız can havliyle nefes alamayınca sağa sola kaçışmışlar.Bazı taraftarlarımız yan tribüne bazıları ise sahaya girmek zorunda kalmışlardır.Ama artık öleceğiz sahaya girmeyeceğiz yoksa 3 maç ceza yiyoruz.

Tabi ayrı bir durum daha var.Can havliyle sahaya giren taraftarımız var.Hiçbir rakip takıma taraftarına saldırı yok ama sahanın ortasınada gaz bombaları yağıyor.Tabi bundan oyuncularımızda etkileniyor.
    Dediğim gibi ben görüntüleri yahut maçı izlemedim. Merakımı gidermek için resmi ağızlarla konuşmak istedim ve bana söylenenler bu şekildeydi. 2 tarafın da hataları var elbette. Pendikspor yönetimi fazla bilet keserek ciddi bir hata yapmış. Sakaryaspor taraftarı da olayları başlatarak hata etmiştir. Sahaya giren bazı taraftarların da Pendikspor'lu oyunculara (özellikle Ferdi Zemzem'e) fizikî müdahalelerde bulunduğu söyleniyor. Ceza iki kulübe paylaştırılmalıydı. Pendikspor yönetim hatasından dolayı 2 maç, Sakaryaspor da taraftar taşkınlığından dolayı 2 maç ceza almalıydı...

Mesaj Yetkileri