Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maç Tahmini

Voters
25. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

19 76.00%
  • Diyarbakırspor

1 4.00%
  • Berabere

5 20.00%
Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon
121 ile 150 arası toplam 155 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Diyarbakırspor [20. Hafta]

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

yedikleri golde gökhan adamın üstüne zıplayıp yitmişti bu kadar olur yoruma bak

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Diyarbakır'ın ben attıkları gole kadar vatan millet sakarya anlayışıyla kapandığını düşünmüyorum.

Zaten attıkları golde de dakika 83 ve rakip ceza sahası içi ve çevresinde 6 tane Diyarbakırspor'lu oyuncu bulunuyor ve bunları savunan Volkan dahil 8 yada 9 Fenerbahçe'li vardı.. Vatan millet sakarya diyip savunma yapan bir takımda 83. dakika da en fazla 2-3 oyuncuyla hücuma çıkar.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Diyarbakırspor son 5 dakikaya kadar çift forvet oynadı, Fenerbahçe tek forvet demiş bir arkadaş. Bebbe forvet olarak oynamadı bu maçta. Diyarbakırspor'da tek forvet başladı maça diyebiliriz. Fenerbahçe tek forvet deniliyor, Rıdvan Dilmen'in bir tespiti vardı: 'Bir yabancıya Fenerbahçe'de bir forvet var, sezonda 20 gol 20 asist yapıyor yaklaşık olarak. Ayrıca duran topları çok iyi kullanıyor, orta sahaya gelip oyun kuruyor desen ne düşünür? Alex orta saha oyuncusu olabilir ama forvet desek de yanlış olmaz. O yüzden Fenerbahçe tek değil çift forvet çıkıyor maçlara diyebiliriz.' demişti Alex için. Yanlış mı? Bence değil. Her hava topunu ağır çekim oynatıp, penaltı diye gösteremezsiniz. Mümkün değildir. Tabi dün Güiza'nın pozisyonundaki gibi formanız sünmüyorsa. Mehmet Topuz'un atılması hakemin işaretine göre boğazını sıktığı içinmiş, Barışgözünün önünde boğazına sarıldı Mehmet'in. O kırmızı kartsa o da kırmızı kart olmalıydı. Bunun dışında Bilica'nın ilk yarıda atılması gerekirdi. Emre'nin de sarı kart görmesi, muhtemelen itirazları nedeniyle o da ikinci sarı kartı görecekti. Sonuç itibariyle, zemin berbat, hakem de iğrençti.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Erdinç'in Gözlerinden öpüyorum, belki geçer..

Diallo'yu tebrik ediyorum gerçekten müthişti savunmada hiç hata yapmadı.. Her maç böyle oynasın Madrid alır valla..

Hakemi tebrik ediyorum.. Hatalarını çok dengeli yaptı maçta.. Hem bizi katletti hem Diyarbakır'ı..

Seyircimizi tebrik ediyorum, Hakeme o kadar baskı yapıldı ki, 5 dakkalık uzatmada 2 dakka top oynandı ama ne hikmetse 94.59 da maç bitti!!

Ancak bu beraberlik bizim için hayırlı oldu.. Bu son dakka golü bizi şampiyon yapar demedi demeyin..
    Last edited by Aydin : 08.Şubat.2010 at 15:16

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ayman bida göremez öle bişe herhalde

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Hakemi, şunu bunu bir kenara bırakalım. Yunanistan euro 2004 şampiyonu olduğunda kimsenin içine sinmemişti. İğrenç bir futbol anlayışları vardı defansa odaklı. Ama şöyle birşey vardı ki akıllı oynuyorlardı. Çünkü onlar Yunanistan'dı. Potansiyellerini bilerek oynuyorlardı. Biz euro 2008'de alayına kafa tuttuk. İte kaka yarı finale geldik. Evet çok zevkliydi, harikaydı ama bir yere kadar gidebilecektik. Şans da bizi yarı finalde bıraktı zaten.

Güçsüz olan takım, rakibine göre oynar. Diyarbakır'ın Kadıköy'de 10 kişi savunma yapmasına kızacağınıza bence tek forvet oynayan Fenerbahçe'ye kızmanız daha mantıklı. Kimse Kadıköy'de böyle oynadıkları için onları suçlamayamaz. Sami Yen'de, İnönü'de, Bursa'da, Trabzon'da dahil farketmez. Böyle oynarsan puan alabilme ihtimalin var.

Bir de hakem maçı katlederse tabii.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Fenerbahçe ikinci yarı çift forvet + Alex'e döndü. Geçenlerde Liverpool-Everton maçını izlerken Spormax yorumcusu dedi ki; ''Dünya futbolunda daha fazla pozisyon bulmak için bazı teknik direktörler ortasahayı sağlam tutarlar, bazıları da forvete daha fazla adam sokarlar, böyle etkili olmaya çalışırlar. Her teknik direktörün kendine göre bir anlayışı vardır ve buna göre hamle yaparlar.'' Ardından David Moyes forveti çiftledi fakat Everton'da oyun anlamında hiçbir değişiklik olmadı ve yine doğru düzgün pozisyon bulamadılar. Fenerbahçe'de dün Özer şanssız bir sakatlık yaşamasaydı ben maçı tek forvetle de kazanabileceğimizi düşünüyordum. Daha önce de söylediğim gibi ilk yarının sonlarına doğru D.bakır sahasında biraz pas yapıp, kanatlardan içeriyi zorladığımızda önemli pozisyonlar bulmuştuk. İkinci yarıda da aynı şekilde oynadığımız takdirde aradığımız golü bulabileceğimizi ve golden sonra açılan D.bakırspor'a karşı farkı arttırabileceğimizi düşünüyordum. Özer'in sakatlığından sonra Güiza'nın girmesiyle ortasaha direnci bir anda düştü; Emre sola kaydı, Mehmet zaten sağdaydı, göbekte Cristian yalnız kaldı. Arkadan organize şekilde gelme ihtimalimiz azalmıştı. Diyarbakırspor'un en önemli pozisyonu olan; Volkan'ın güzel kurtarışında da Emre'nin hatasıyla birlikte, ortasahanın boş kalmasının da büyük etkisi vardı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Diyarbakırspor pozisyonlar bulan, iyi oynayan taraf mıydı? Yapmayın yahu, ilk yarıda direkten dönen topları var, Emre'nin hatasıyla girdikleri pozisyon var bir de attıkları gol. Ben başka görmedim Fenerbahçe ceza sahasında Diyarbakır'ı.

İlk yarının ortalarından itibaren toparlandı Fenerbahçe ve Semih ile 2, Alex ile de 1 mutlak gol şansını değerlendiremedi. Pozisyonları görmek için maçı izlemenize gerek yok, en kısa özete bile baksanız, bu 3 pozisyon arka arkaya gösteriliyor hem de uzaktan çekilmiş karambol şutlar da değil, ceza sahası içinde yakalanmış fırsatlar, şanssızlık top girmedi bir türlü, olmayınca olmuyor.

Fenerbahçe tek forvetle oynar mı, 46. dakikada Özer çıktı ve çift forvet oldu, çift oynasın diyenler bunu görebilirler. Peki ileriye çok adam koymakla zaten kalabalık olan savunma geçilebilir mi? Yani manyık bu mudur, tek oynuyorsan kötüsün, çift oynuyorsan atak anlaşıytasın, hep hücumu düşünüyorsun. Bu kadar basit mi, forvetin tek veya çift olması mı bunu belirleyen sadece?

Dün Özer sakatlandığında hiç beğenmediğimiz Vederson oyuna girse belki daha faydalı olacaktı. Çizgiye inecekti Fenerbahçe ve defans açılmak zorunda kalacaktı ve böyle golü bulacaktı. Ama Özer sakatlandığında Vederson'u oyuna soksa, maç berabereyken neden risk alıp çift forvete dönmedin diye eleştiren de biz olurduk Daum'u.

Mücadeleyse kıstas, dün Fenerbahçe daha çok mücadele etti Diyarbakır'dan. Daha çok koştu ve baskı yaptı. Golü yemeden önce de Bilica ve Lugano yarı sahayı geçik oynuyordu neredeyse. Mücadele ettiler ama doğru şekilde hücum yapamadılar. Emre 1-2 defa çizgiye inip orta girişiminde bulundu, o kadar.

Sırf mücadele ile maç kazanılmıyor, girilen 5-6 pozisyon olsa da. Burada takım eksikliği ve yetersizliği var, bunun üzerine çalışmaları gerekiyor. Takımın mücadele eksikliği, fiziksel yetersizliği gibi durumlar söz konusu değil, sahada farklı organizasyon eksikliği görülüyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Fenerbahçe'nin geçmişteki iyi oyununa karşı fark atması bekleniyordu. Sonuç böyle olmadı.

Emre hata yapmış öbürü böyle olmuş. Diyarbakır'lı Ayman topa kafa vurmasa top Santos'a gelmeecek oda golü atamayacaktı. Fenerbahçe 10 kişi kalsaydı düzeni dağılacak belkide oyuncu yerleri daha erken değişecekti. Hani Özer çıktıda Fenerbahçe maçı kaybetti ya...

Fark beklenerek küçümsenen takım güzel bir ders verdi. Deplasmanda en az Fenerbahçe kadar oynayarak. Fenerbahçe bu futbolla şampiyonsa Diyarbakır'da iyi oynadı demektir. Fenerbahçe'nin mücadelesi umut verdiyse Diyarbakır'da umut dağıttı. Hakem maçı Fener'den alıp Diyarbakır'a verdiyse bir o kadar da Diyarbakır'dan alıp Fener'e verdi.

Bunların hiçbiri maç skorunun bahanesi değil. Diyarbakır iyi Fener kötü değildi. Diyarbakır Feneri kötü olmaya zorladı.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bana göre bizim oyuncuların kupa yorgunluğuda vardı vede küçümsediler ve beklenen etkiyi yapamadılar.. 3 gün sonra bir daha oynasak böyle oynamayız bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe zaten iyi oynamadı, iyi oynasa maçı kazanırdı ama Diyarbakır da Fenerbahçe'den iyi mücadele etmedi. Yarı sahada savunma yapan 8 kişiyi nasıl yeneceğini bu 90 dakikada bulamadı Fenerbahçe, bir şeyler denedi, çabaladı ama doğruyu bulamadı.

Diyarbakır iyi oynadı çünkü böyle oynamayı zaten hedeflemişler. Daha fazlasını beklemek hayalcilik olur onlardan ama Fenerbahçe daha fazlasını yapar, yapacak gücü var. Diyarbakır kapasitesini zorladı, belki 40 puan bile toplayamayacak lig bittiğinde. O nedenle bir forvetin değeri kadar değeri var takımın, deplasmanda 1 puan aldı, iyi oynadı, Fenerbahçe'yi mahvetti gibi yorumlar da garip oluyor. Diyarbakır'ın takımının değeri elbette Fenerbahçe'nin 1 oyuncsunun maliyeti kadar olacak yoksa Diyarbakır zirveye, Fenerbahçe de kümede kalmaya oynardı.

Önümüzde Manisa deplasmanı, sonra Bursa maçı var, 2 maçta da rakipler Diyarbakır gibi disiplinli savunma yapmayacaktır. Fenerbahçe'nin dün gece oynanan maçtan ders çıkarıp çıkarmadığını, karşısına böyle oynayan bir ekip çıktığında görebileceğiz ancak. Bu şekilde gelişecek bir maçta aynı şekilde puan kaybı yeniden yaşanırsa, o zaman eleştiririm bu sonucu alanları ama dün gece bazı şeyler denendi, olmadı, biraz şanslı olabilsek zaten o denenenler de golü getirebilirdi. Mesela maçın sonlarında tempo yapmak yerine, ilk 20-25 dakika tempo yaparak 1 gol bulmak bu gibi maçlarda çok önemli, böyle oynaması beklenen bir rakip karşısında bu denenebilir gelecekte.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

I.Kas'in rakibe dirsegine goruntulere gore 3 mac ceza veren PFDK bakalim Bilica'nin rakibin kasiklarina attigi tekmeye ceza verebilecek mi, hele ki Lugano simdi sakatlandigina gore? Vermiyorsa neden vermeyecegini hepimzi biliyoruz zaten....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Videosu varsa koyabilirmisin? Resme göre ben cinayet bile işlerim..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Neden vermiyormuş, PFDK Fenerbahçeli olduğundan mı?

Senden haksız atılan Mehmet Topuz konusunda da aynı mesajda yorum beklerdim, verilen kırmızı kart haksız bu nedenle görüntülere bakılarak cezası kaldırılabilir diye. İşteo zaman bende gerçekten objektif bakıyor derim, yoksa Tello'nun attığı yumruğa kadar sana mı yaptılar bana mı yaptılar diye uzar gider konu...

Bilica burada suçsuzdur demiyorum ama Erdinç'in pozisyonun başında, Bilica yere düştükten sonra sağ ayağıyla yaptıklarını da resime bakarak göremeyiz, Erdinç müdahele yapıyor, Bilica da yerde sallıyor ayağını, durup dururken atılmış bir tekme değil yani.

Ayrıca eksiklikler bizi yıldıracak olsa 5 eksikle Sivas'a gitmezdik. Lugano ve Bilica olmasa da orada oynayacak 3 oyuncu var hala. Fenerbahçe zor durumda kalacak, bu nedenle ceza vermeyelim mantığı olmaz yani kimsede.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Videosu sanirim yok, ancak ozetlerde olmasi lazim bu pozisyonun. Lugano da en az 2 hafta sakat olduguna gore bir ceza Fenerbahce'yi oldukca sikintiya sokar, ama PFDK standardi tutturabilecek mi cok merak ediyorum....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Videosu sanirim yok, ancak ozetlerde olmasi lazim bu pozisyonun. Lugano da en az 2 hafta sakat olduguna gore bir ceza Fenerbahce'yi oldukca sikintiya sokar, ama PFDK standardi tutturabilecek mi cok merak ediyorum....
    Korkun olmasın Eğer varsa öyle bişi Emin ol en az 3 maç verir PFDK.. Yapmadığı şey değil çünkü

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben görüntüleri izlediğimde Erdinç'in yaptıklarını da görebiliyorum ama sen Beşiktaşlı özlüğüyle bakıp, vurun Fenere diye arayışlarda olduğunda bunu görememen normaldir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Neden vermiyormuş, PFDK Fenerbahçeli olduğundan mı?

Senden haksız atılan Mehmet Topuz konusunda da aynı mesajda yorum beklerdim, verilen kırmızı kart haksız bu nedenle görüntülere bakılarak cezası kaldırılabilir diye. İşteo zaman bende gerçekten objektif bakıyor derim, yoksa Tello'nun attığı yumruğa kadar sana mı yaptılar bana mı yaptılar diye uzar gider konu...

Bilica burada suçsuzdur demiyorum ama Erdinç'in pozisyonun başında, Bilica yere düştükten sonra sağ ayağıyla yaptıklarını da resime bakarak göremeyiz, Erdinç müdahele yapıyor, Bilica da yerde sallıyor ayağını, durup dururken atılmış bir tekme değil yani.

Ayrıca eksiklikler bizi yıldıracak olsa 5 eksikle Sivas'a gitmezdik. Lugano ve Bilica olmasa da orada oynayacak 3 oyuncu var hala. Fenerbahçe zor durumda kalacak, bu nedenle ceza vermeyelim mantığı olmaz yani kimsede.

M.Topuz basbaya rakibin girtladigini sikti ve hakli yere atildi. Tello konusunda haklisin, ancak gecen sene hic videoya bakilarak ceza verildigini hatirlamiyorum. Verildiyse de orada da standart tutturulamamis. Benim zaten derdim FB veya BJK degil, derdim standartin olmamasi ve nabiza gore serbet verilmesi. Daha birkac hafta evvelki ornek taptaze dururken goz gore gore kendi standartini bozmak resmen haysiyetsizliktir bana gore....

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bir ekleme daha yapayım çünkü bir anda aklına gelmiyor insanın, çok değil daha 1 ay önce, Güiza sakatken Semih'e 2 maç cezayı vermediler mi? Orada cezayı verenler kimlerdi? Peki o ceza neden verildi biliyor musun?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Ben görüntüleri izlediğimde Erdinç'in yaptıklarını da görebiliyorum ama sen Beşiktaşlı özlüğüyle bakıp, vurun Fenere diye arayışlarda olduğunda bunu görememen normaldir.

Erdinc'e de verilsin o zaman, onemli olan tutarli olmak.....

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

M.Topuz basbaya rakibin girtladigini sikti ve hakli yere atildi. Tello konusunda haklisin, ancak gecen sene hic videoya bakilarak ceza verildigini hatirlamiyorum. Verildiyse de orada da standart tutturulamamis. Benim zaten derdim FB veya BJK degil, derdim standartin olmamasi ve nabiza gore serbest verilmesi. Daha birkac hafta evvelki ornek taptaze dururken goz gore gore kendi standartini bozmak resmen haysiyetsizliktir bana gore....
    Demek ki izliyoruz ama farklı şeyleri görüyoruz, aslında bu durumda tartışmak bile gereksiz. Mehmet Topuz gırtlağını sıktı diyorsan daha ben ne diyeyim, karşılılklı itişmeler var, boğazından itiyor, o da onu itiyor. Sonra Mehmet'e kırmızı diğerine bir şey yok. Kırmızı doğrudur diyen senin gibi fanatiklerden başka kimse yok.

Yumruk atanların 3 maç ceza aldığı ülkemizde Kazım İngilicede argo olarak geçen kelimeyi kullandığı için 4 maç ceza aldı. Ha pardon, yedek kulübesini de tekmelemişti, sonra Semih'in cezasını yukarıda da yazdım.

Yani Fenerbahçe'ye ceza verilmeze getirme durumu çünkü öyle bir olay yok.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ceza verilmeyecek tabi ki, o nedenle boşuna bekleme. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp, boğzından itmek işte öyle oluyor, öğrenmiş oldun.
    Aynı hareketi yapan Barış'ın da görüntülerle ceza almasını bekle, onun için isyan et. Yok amacım fanatiklik, Fenerbahçe'ye sallamak diyorsan da, ona göre bilelim, ciddiye alıp cevap vermeyelim sana.

Yazdığın kelimeye girmiyorum bile, sen neden Semih'in cezasına girmiyorsun onu da anlamadım? Türkçe'ye kahretsin diye çevrilen bir kelime, herhangi bir yabancı filmde bile en az 1 defa duyabileceğin bir kelime.
    "YÜCE ATATÜRK"

o pozisyonda kasti bişey yok ama fotoğraf güzel olmuş hakikaten vuruyor gibi görünüyor

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Nasıl kasti bir şey yok, resmen vuruyordu. Hatta devamında da sürekli birbirlerini ittiler, artist hareketleri devam etti. O pozisyonda iki oyuncuda hatalı. Ceza olacaksa eğer, ikisini de gelmeli.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Keita, Carlos'a vurunca biz o kadar adamın üstünde asılı kalırsan sinirlenir vurur dedik. Yaptığı doğru değildi ama orda faulu çalmayan hakemde, Carlos'ta Keita'nın davranışında pay sahibidirler dedik. Keita'nın yumruğuda sebepsiz değildi.

Carlos profesyonelce attırdı. Keita'nın yumruğunun haklı tarafı olamaz dendi. Tamam doğruda bugün Bilica'nın tekmesinin haklı sebepleri var. Biz nasıl Fenerbahçe gözlüğünü takmadan yorum yaptığına inanacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Son cümleyi değil ilk cümleyi kalınlaştırsaydın görürdün. Bilica suçsuz demedim, yaptığı dorğu demedim, sadece Bilica vurmuş gibi gösterilmesin dedim. Erdinç Bilica'yı düşürüp ayağıyla vuruyor, sonra Bilica tekmeyi sallıyor, fotoğraf üzerinden o nedenle konuşmayalım dedim.

Ceza gelmemesi olayı da ceza verilmeyeceğini düşündüğümden, olayın Fenerbahçe ile alakası yok, verilirse de 2 oyuncu da ceza almalı. Eğer bu resim buraya o sebeple koyulsa bende itiraz etmezdim ama tek suçlu Bilica ve sadece o ceza almalı, ceza almamasının sebebi PFDK'nın Fenerbahçe'ye ceza veremeyecek olması denirse, ben buna karşı çıkarım.

Bilica'nın haklı sebebi var, Bilica suçsuz, Erdinç ceza alsın Bilica ceza almasın, bunları yazdığımı ya da ima ettiğimi gösterin, bende Fenerbahçe gözlüğü ile bakıyorum diyeyim o zaman.
    "YÜCE ATATÜRK"

Fazla birsey soylemek istemiyorum hakem maci cok kotu yonetti ve maci katletti bana gore..Bizde ilk yarinin sonlarinda o pozisyonlari gole cevirebilseydik maci kazanabilirdik ama olmadi..Ayman'da belki hayatinda atmadigi golu bize atti

Sonucta kotu bir puan kaybi yasadik.GS'nin puan kaybettigi haftada kazanmak gerekiyordu ama maalesef olmadi..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Keita, Carlos'a vurunca biz o kadar adamın üstünde asılı kalırsan sinirlenir vurur dedik. Yaptığı doğru değildi ama orda faulu çalmayan hakemde, Carlos'ta Keita'nın davranışında pay sahibidirler dedik. Keita'nın yumruğuda sebepsiz değildi.

Carlos profesyonelce attırdı. Keita'nın yumruğunun haklı tarafı olamaz dendi. Tamam doğruda bugün Bilica'nın tekmesinin haklı sebepleri var. Biz nasıl Fenerbahçe gözlüğünü takmadan yorum yaptığına inanacağız.
    İşin ilginci orda foul çalındı.Keita'yı daha niye bu kadar savunuyorsunuz anlamıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bilica'yı hiç sevmeme ve artniyetli olduğunu düşünmeme rağmen bu posizyonda tekme atmak istemediğini sadece rakibinin ayağına kendi ayağını takarak yere düşürmeye çalıştığını düşünüyorum.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Fotoğrafa gerek yok. TRT program sonunda bunun Videosunu gösterdi zaten. Hem onun devamı da var, devamında itiş kakış oLuyor, ardından DiyarbakırLı futboLcu da hareket yapıyor. İkisine de 3`er maç ceza veriLmeLi.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Mesaj Yetkileri