Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 42 arası toplam 42 sonuç

Konu: Yönetimin Online liglere son verme kararı

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Ligde sorunlar ya da tartışmalar yaşanmış olabilir, yöneticiler yeni projeler için uğraştıkları için zaman ayıramıyor olabilir, ligle uğraşmaktan sıkılmış,bıkmış yada tükenmiş de olabilir. Aydın açıklama yapmadık mı demiş... "Eğer bu şekilde sürekli devam edecekse bitirelim bu işi" gibisinden bir cümlesini okumuştum.Eğer buysa açıklama, ben bu cümleden "6. sezon sonunda lig kapanacaktır" anlamı çıkaramadım. Mesele sadece online lig meselesi de değil! Mesele yönetimin ,kullanıcıların da içinde bulunduğu bir organizasyonu kullanıcıların hiç fikrini almadan kapatma kararı alması,ya da en azından bu kararı neye göre aldığını belirtmeden "lig devam etmeyecektir" şeklinde kısa bir ibareyle bizlere duyurmasıdır. Benim anlamadığım olay ise 24 tane menajerden ( hadi 3-5 tanesi yöneticidir 15-17 diyelim) kimsenin çıkıpta " kardeşim tamam devam etmeyecektir demişsiniz de , neden bizlerin hiç fikri alınmadı? Ya da neden kapandığı hakkında bir bilgi verilseydiya" gibisinden bir serzenişte bulunmamasıdır.Hem konuşan toplum diyoruz, hem de "sebepler kabak gibi ortada, anlayın işte ,bizim birşey dememize gerek yok" mantığıyla çıkarım yapmamız bekleniyor Neyseki ben o çıkarımı yapmış olmama rağmen insanların fikirlerini rahatça yazmalarını istediğim bu başlığı açıp sinerji oluşturmaya çalışmışım... Ben sebeplerden bazılarını anlamış olmama rağmen bu başlık sayesinde yönetimin şu aralar yogun olduğunu ve bu yüzden bu tür organizasyonlara fazla vakit ayıramamasının da kapnmada bir sebep olduğunu anladım. Sonuçta belki bu tür bir çıkış yaparak yöneticilerin hoşlanmadığı bir kullanıcı imajı oluşmuştur benim için ama bence yönetim de her ne kadar fedakarlık yaparak çalışıyor olsa bile bazen bizlerin fikirlerini,eleştirilerini,isteklerini,kaygılarını veya kırgınlıklarını göz önünde bulundurmalıdır... Sürçü lisan ettiysem affola.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Ligler tabiki tekrar açılacak. Açıklama yapılmadan habersiz kapatılması yöneticinin veya tek bir kişinin karar alarak kapatması gibi bir durum yok. Ortak bir karardır, sizlere bu konuda hakkında detaylı, ön planda olan bir duyuru vermemiz gerekirdi. O konuda hatalıyız. Sizlerin burada eğlenmeniz bizler için en önemlisi, bu nedenle daha az problem oluşturan ve daha sistemli güzel bir yapıya dönene kadar ara verdik diyelim.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

[quote=Vieri;1654290]Ligler tabiki tekrar açılacak. Açıklama yapılmadan habersiz kapatılması yöneticinin veya tek bir kişinin karar alarak kapatması gibi bir durum yok. Ortak bir karardır, sizlere bu konuda hakkında detaylı, ön planda olan bir duyuru vermemiz gerekirdi. O konuda hatalıyız. Sizlerin burada eğlenmeniz bizler için en önemlisi, bu nedenle daha az problem oluşturan ve daha sistemli güzel bir yapıya dönene kadar ara verdik diyelim.[/quote]

Renklendirdiğim 2-3 cümleden oluşan bir açıklama bile bize yeterliydi...En azından ben şahsım adıma yeterli bulurdum. Yoğun çalışma temposunun arasında belki de dalgınlıkla unutulmuş bir durumdur diye sağduyulu davranarak yağtığınız açıklama için teşekkür ederim.

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Ligler tabiki tekrar açılacak. Açıklama yapılmadan habersiz kapatılması yöneticinin veya tek bir kişinin karar alarak kapatması gibi bir durum yok. Ortak bir karardır, sizlere bu konuda hakkında detaylı, ön planda olan bir duyuru vermemiz gerekirdi. O konuda hatalıyız. Sizlerin burada eğlenmeniz bizler için en önemlisi, bu nedenle daha az problem oluşturan ve daha sistemli güzel bir yapıya dönene kadar ara verdik diyelim.
    tek duymak istedigim buydu benim , en bastan boyle bir aciklama yapilsa hic bir sorun olmiycak , neyse gecte gelmis de olsa tesekkur ediyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Benim anlamadığım olay ise 24 tane menajerden ( hadi 3-5 tanesi yöneticidir 15-17 diyelim) kimsenin çıkıpta " kardeşim tamam devam etmeyecektir demişsiniz de , neden bizlerin hiç fikri alınmadı? Ya da neden kapandığı hakkında bir bilgi verilseydiya" gibisinden bir serzenişte bulunmamasıdır.
    Hocam demekki kimse artık bu işten zevk almıyo. Bitmiş olması kimseyi rahatsız etmiyo.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Arkadaşlar konu kompleks. Aydın'ın dediği gibi ligin başlatığı zamandan bu zamana kadar her durumda elbetteki kullanıcılar tarafından memnuniyetsizlik yaşandı. Bazıları zevk için oynuyorum dedi memnuniyetsiliğini dile getirmedi bazıları ise dile getirdi. İki hareket te normal davranıştır. Ancak amacımız zevk almak ve sürekli küçük-büyük çıkan memnuniyetsizlik için çıkar yol bulmaya çalışılırsa süreç yürümez. Bu ligde amaç zevk almak ancak her gün çatışılan konulara çözüm bulmaya çalışılınca ortada zevk alacak vakit kalmıyor.Sonuçta kimse PC başında 24 saat duramaz. Bilgisayar başına geçilen kısıtlı sürede çıkar yollar için konuşulsa zevk almaya vakit nerde?? Bence karar doğru veya yanlış her zaman tartışılır. Ancak şunu düşünelim ki herkez bu işten zevk almıyorsa yürümeyecektir ki amaç zevk almak..
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

http://forum.turksportal.net/vb/show...4&postcount=81

http://forum.turksportal.net/vb/show...1&postcount=87

http://forum.turksportal.net/vb/show...7&postcount=89

Lig sohbette şuradaki mesajlarımdan neden kapatmak istediğimizi anlatamadıysam benim cidden derdimi anlatma sorunum vardır. çünkü izmer96 ve nannar buraya gelip hala "bir anlam çıkartamadım" diyorsa sorun bendedir.

Ben yine son kez basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Lig yöneticileri olarak (Tek başıma değil), bir karar aldık. Biz artık lig düzenlemeyeceğiz. Siz düzenleyebilirsiniz.

Benim de anlayamadığım şey neden bir başkası şu zamana kadar çıkıp da biz ligi düzenleriz demiyor. Sadece ligi komple yasaklamışız gibi veryansın ediyoruz. Öyle birşey yok ki. Bu sitede bir kişiye ceza verecekken bile ortak karar alıyoruz biz. Ama nickim kırmızı ve altında edmin yazısı olunca yazdığım herşey kibirli, atar yapan, artislik olarak algılanıyor. bunu düşünmeniz nomal çünkü dışarıdaki çoğu sitede durum böyle (hep yaptığım karşılaştırmayı yapıyorum).

Mustafa abinin yaptığı yorumda kırmızı ile altını çizdiğin yerdeki şeylerin aksini yaptığımı da zannetmiyorum. Ligleri kimse açmayacak demedik. Biz artık düzenlemiyoruz dedik. Yeni projeyi de Mustafa abi'den izinsiz dillendiremezdim.

Mesajımı en üstüne koyduğum linkleri gördükten sonra 2 şey düşünmeye başladım. Birincisi, yazdığım gibi, benim derdimi anlatma sorunum var. İkincisi ise sizin yazdıklarıma önyargıyla yaklaşıp (örn: izmer96'nın posta koyduğumu söylemesi gibi), bu önyargı sayesinde mesajlarımı doğru düzgün anlayamamanız. Örn: ben ligden sıkıldığımızı 2-3 mesajda dile getirirken bile siz yöneticimi koruduğumu sanıyordunuz. Örn: Ben hep "biz bırakıyoruz" derken, buraya gelip "hiyerarşi nasıl, kafasına göre bir admin ligi yapmıyorum dediğinde kesebilir mi ortadan" diye sorular soruyorsunuz.

Herneyse, istediğiniz cevabı Mustafa abi vermişse, artık bu konu hakkında yukarıda yazdıklarımdan başka bana yazacak birşey kalmamıştır herhalde.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Mesele yönetimin ,kullanıcıların da içinde bulunduğu bir organizasyonu kullanıcıların hiç fikrini almadan kapatma kararı alması,ya da en azından bu kararı neye göre aldığını belirtmeden "lig devam etmeyecektir" şeklinde kısa bir ibareyle bizlere duyurmasıdır.
    Bir üstteki mesajımda, lig sohbetteki mesajlarımı gösterdim ve o mesajların size nasıl "kısa bir ibare" olarak geldiğini anlamakta zorluk çekiyorum Hasan hocam.

Benim anlamadığım olay ise 24 tane menajerden ( hadi 3-5 tanesi yöneticidir 15-17 diyelim) kimsenin çıkıpta " kardeşim tamam devam etmeyecektir demişsiniz de , neden bizlerin hiç fikri alınmadı? Ya da neden kapandığı hakkında bir bilgi verilseydiya" gibisinden bir serzenişte bulunmamasıdır.
    Açıklamasını yaptık ama inatla görmek ya da anlamak istemediğinizden kaynaklanabilir bu. Açıklaması yapılan birşeyin tekrar açıklamasını yapmayı ben yapıyorum şu an mesela ve hiç de hoş hiç de neşeli değil. Onlar da böyle düşünmüştür.

Hem konuşan toplum diyoruz, hem de "sebepler kabak gibi ortada, anlayın işte ,bizim birşey dememize gerek yok" mantığıyla çıkarım yapmamız bekleniyor Neyseki ben o çıkarımı yapmış olmama rağmen insanların fikirlerini rahatça yazmalarını istediğim bu başlığı açıp sinerji oluşturmaya çalışmışım... Ben sebeplerden bazılarını anlamış olmama rağmen bu başlık sayesinde yönetimin şu aralar yogun olduğunu ve bu yüzden bu tür organizasyonlara fazla vakit ayıramamasının da kapnmada bir sebep olduğunu anladım.
    Lig sohbette yazdığım 3 mesajda bunu anlamayıp, açtığın bu konuya aslan payını verip bunu anlaman yine de sevindiricidir benim için Hasan hocam.

Sonuçta belki bu tür bir çıkış yaparak yöneticilerin hoşlanmadığı bir kullanıcı imajı oluşmuştur benim için ama bence yönetim de her ne kadar fedakarlık yaparak çalışıyor olsa bile bazen bizlerin fikirlerini,eleştirilerini,isteklerini,kaygılarını veya kırgınlıklarını göz önünde bulundurmalıdır... Sürçü lisan ettiysem affola.
    Bu forumda kişiye küfür edenler bile hakkını arayabiliyor. Ben bir önceki mesajımda belirttim hatta böyle bir konunun açılması beni mutlu etti. Çünkü düzenlediğimiz bir ligin devamı isteniyor demiştim. Ama onu da mesela atlamışsın galiba Hasan hocam.

Buradan site ismini vermeyeceğm, başka bir sitede ps3'te pes10 ligi düzenleniyor. Senin dediğin, eleştiriler, fikirler, istekler falan hikaye orada. Fikstür asıldıktan sonra, 24 saat içinde maçını yaptın, yaptın. Yapamadıysan hükmen mağlup sayılıyorsun. Biz de böyle olmalıydık. İnteraktifliğimiz sayesinde bu kadar başımız ağrıdı ve yıprandık, sıkıldık. Sizlerin isteklerinizi, kaygılarınıız, fikirlerinizi, eleştirilerinizi hep dinledik ve zamanla bunların suistimal edildiğini görmeye başladık. ps3 sitesindeki gibi olacaktık, mis gibi devam ederdi lig.

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    http://forum.turksportal.net/vb/show...4&postcount=81

http://forum.turksportal.net/vb/show...1&postcount=87

http://forum.turksportal.net/vb/show...7&postcount=89

Lig sohbette şuradaki mesajlarımdan neden kapatmak istediğimizi anlatamadıysam benim cidden derdimi anlatma sorunum vardır. çünkü izmer96 ve nannar buraya gelip hala "bir anlam çıkartamadım" diyorsa sorun bendedir.

Ben yine son kez basit bir dille anlatmaya çalışacağım. Lig yöneticileri olarak (Tek başıma değil), bir karar aldık. Biz artık lig düzenlemeyeceğiz. Siz düzenleyebilirsiniz.

Benim de anlayamadığım şey neden bir başkası şu zamana kadar çıkıp da biz ligi düzenleriz demiyor. Sadece ligi komple yasaklamışız gibi veryansın ediyoruz. Öyle birşey yok ki. Bu sitede bir kişiye ceza verecekken bile ortak karar alıyoruz biz. Ama nickim kırmızı ve altında edmin yazısı olunca yazdığım herşey kibirli, atar yapan, artislik olarak algılanıyor. bunu düşünmeniz nomal çünkü dışarıdaki çoğu sitede durum böyle (hep yaptığım karşılaştırmayı yapıyorum).

Mustafa abinin yaptığı yorumda kırmızı ile altını çizdiğin yerdeki şeylerin aksini yaptığımı da zannetmiyorum. Ligleri kimse açmayacak demedik. Biz artık düzenlemiyoruz dedik. Yeni projeyi de Mustafa abi'den izinsiz dillendiremezdim.

Mesajımı en üstüne koyduğum linkleri gördükten sonra 2 şey düşünmeye başladım. Birincisi, yazdığım gibi, benim derdimi anlatma sorunum var. İkincisi ise sizin yazdıklarıma önyargıyla yaklaşıp (örn: izmer96'nın posta koyduğumu söylemesi gibi), bu önyargı sayesinde mesajlarımı doğru düzgün anlayamamanız. Örn: ben ligden sıkıldığımızı 2-3 mesajda dile getirirken bile siz yöneticimi koruduğumu sanıyordunuz. Örn: Ben hep "biz bırakıyoruz" derken, buraya gelip "hiyerarşi nasıl, kafasına göre bir admin ligi yapmıyorum dediğinde kesebilir mi ortadan" diye sorular soruyorsunuz.

Herneyse, istediğiniz cevabı Mustafa abi vermişse, artık bu konu hakkında yukarıda yazdıklarımdan başka bana yazacak birşey kalmamıştır herhalde.
    aydin ben seni cok iyi anladim ama sen beni anlamak istemiyorsun lafi eveleyip gevelemeden soyliyim tekrar benim tek sorunum su idi seninle bu ekledigin mesajlarin sirasindaki konusmalarimizda dedinki biz yapmiycaz ligi yapan biri cikarsa devam eder , lig bi sekilde devam eder denildi , ama maclar bittigi gibi konular kitlendi ve hic kimseye ne bir aciklama yapildi nede devam ettirmek isteyen varmi diye soruldu ben bu kismini algilayamadim , sonra dedinki yoruldum , yapamiyorum , zaman yok , yeni projeler var bende diyorumki bu sekilde bir not dusulseydi genel sohbete bu nedenle lig bitmistir kimsenin sesi cikmazdi , derdim buydu benim dahada uzatmiycam ben cevabimi aldim ,

ayrica sunuda eklemeden gecemiycem yuzyuze konussak 5 dakkada birbirimizi anliycagimiz bir olaydir aslinda bu tum olanlar sizden ricam ediyorum biraz aciklayici olmaniz sadece ekliyceginiz bir not genel mesajlar bolumune butun bu polimigin olusmasini engellerdi bence ama onemli degil sonucda birbirimizi anladik yani en azindan ben anladim sizi , umarim bu surec icindede birbirimizi kirmadik gucendirmedik , nede olsa daha uzun zamanlar boyle anlasamayacagimiz konular olucak ilerde

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    aydin ben seni cok iyi anladim ama sen beni anlamak istemiyorsun lafi eveleyip gevelemeden soyliyim tekrar benim tek sorunum su idi seninle bu ekledigin mesajlarin sirasindaki konusmalarimizda dedinki biz yapmiycaz ligi yapan biri cikarsa devam eder , lig bi sekilde devam eder denildi , ama maclar bittigi gibi konular kitlendi ve hic kimseye ne bir aciklama yapildi nede devam ettirmek isteyen varmi diye soruldu ben bu kismini algilayamadim , sonra dedinki yoruldum , yapamiyorum , zaman yok , yeni projeler var bende diyorumki bu sekilde bir not dusulseydi genel sohbete bu nedenle lig bitmistir kimsenin sesi cikmazdi , derdim buydu benim dahada uzatmiycam ben cevabimi aldim ,

ayrica sunuda eklemeden gecemiycem yuzyuze konussak 5 dakkada birbirimizi anliycagimiz bir olaydir aslinda bu tum olanlar sizden ricam ediyorum biraz aciklayici olmaniz sadece ekliyceginiz bir not genel mesajlar bolumune butun bu polimigin olusmasini engellerdi bence ama onemli degil sonucda birbirimizi anladik yani en azindan ben anladim sizi , umarim bu surec icindede birbirimizi kirmadik gucendirmedik , nede olsa daha uzun zamanlar boyle anlasamayacagimiz konular olucak ilerde
    Ben yokum diye ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Tekrar geri mi dönsem ne?

Konudan çok uzak olmama rağmen orta yolun bulunduğunu düşünüyorum Mustafa Abi'nin mesajından sonra.

Daha bunun üzerine de deşmemek lazım.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    ayrica sunuda eklemeden gecemiycem yuzyuze konussak 5 dakkada birbirimizi anliycagimiz bir olaydir aslinda bu tum olanlar sizden ricam ediyorum biraz aciklayici olmaniz sadece ekliyceginiz bir not genel mesajlar bolumune butun bu polimigin olusmasini engellerdi bence ama onemli degil sonucda birbirimizi anladik yani en azindan ben anladim sizi , umarim bu surec icindede birbirimizi kirmadik gucendirmedik , nede olsa daha uzun zamanlar boyle anlasamayacagimiz konular olucak ilerde [/B]
    Aynen katılıyorum. Ben o mesajları yazdıktan sonra birisi ligler tamamen kapatıldı, hiçbir şekilde düzenlenmeyecek dediyse şu yazdıklarınızda haklısınız sonuna kadar diyeceğim ama öyle birşey yok. Haksız da değilsiniz çünkü bizim de yaptığımız hatalar var. Ben böyle şeyler için ne kırılırım ne gücenirim. Bir oyun için kimseye kin tutmam. Dediğim gibi benim başlattığım ligi benden daha çok savunmanız çok güzel birşey. Size atar yapmam yemek yediğim kaba tükürmem gibi birşey olur.

Lig kapatıldığı anda açıklama yapılmamış ama dediğim gibi sohbet içerisinde bu konu ile ilgili kararımızı verdiğimiz ve yazdığımzdan dolayıdır o.

Emre, sen geri dönersen ben giderim. İkimize fazla bu lig .) (sımayl koyayım da şaka dediğim anlaşılsın)

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Şimdi ben ne diyeyim ki? Ne desem diyeyim mutlaka cevap yazma gereksinimi doğacak bazı yöneticilerin.Bu yüzden ben de Mustafa'nın (Vieri) ve Aydın'ın yaptığı açıklamanın ardından şahsım adına konunun yönetim tarafından da anlaşıldığını düşünüyorum. Fazla uzatıp birbirimizi kırmanın da anlamı yok. Belki daha uzun yıllar birlikte olacağımız düşünülürse birbirimizi anlamak zorundayız diye düşündüğüm için yazdım. Yazdıklarımın bazı kısımları yanlış algılanmış. Sohbet alanında yazılanlar tabiki de bizlere online liglerin kapatılmasının sebeplerini anlamak adına fikirler vermiştir. Fakat kupayı alan Murat'ın mesajının ardıdan 1-2 saat sonra "ligler devam etmeyecektir" şeklinde tek cümlelik duyuru alanına yazıldıktan sonra ligin sohbet alanı dahil tüm başlıkların kilitlenmesinden benim tek çıkarımım oldu,kullanıcılar kararı eleştirebilir ve yeni bir tartışma çıkar tereddütüyle yapıldı diye düşündüm. O yüzden de bu başlığı açtım. Çünkü bizlerin de kapanmayla ilgili fikirlerimiz vardı ve bizler bunu sizlere ve forum kullanıcılarına duyurmalıydık. Laflarımdan alınan, kırılan yönetici varsa kusura bakmasın. Olabildiğince seviyeli bir üslup kullanmaya çalışıyorum her zaman... herkese iyi akşamlar...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri