Caretaker manager, teknik direktoru ile yollari ayrilmis kuluplerin ara donemde goreve aldiklari teknik direktor.
Mesela Feldkamp ayrildiktan sonra Cevat Guler sezonu bitirmekle gorevli bir "caretaker manager" idi. Bulent Korkmaz'in Skibbe'den sonra gelmesini de bu sekilde tanimlayabiliriz.
Umidim kazanmasi. Hatta oyunda en cok gormek istedigim iki seyden birisi. Idari isler (transfer, kontrat yenileme vs.) ile saha ici islerin (antrenman yaptirma, taktik belirleme vs.) ayirilmasi.Sportif direktör diye bir meslek olmadığı için oyunda merak ediyorum![]()
Aslında Türkiye'de belli değil tam olarak ne olduğu ; ama yabancı takımlara baktım Rui Costa , Figo gibi isimleri director of football olarak eklemişler.Profillerinin bir etkisi yoksa sportif direktörün oyunda bir etkisi yok.Oyunu sanırım tamamiyle İngiltere'deki manager lik sistemi üzerine kurmuşlar.Acaba bir bilginiz var mı bu görevlerin ileriki zamanlarda bir işlev kazanacağına dair ?
Teknik direktorler icin future transfer hos olur bence de.Bazı arkadaşlar yeni yama kötü , kurmayalım daha iyi diye yazmışlar.Bence en stabil patch bu olmuş.Zaten database olarak en güncel olanı , ayriyetten oyunculardan gelen feedbacklere göre oyun motorunu daha gerçekçi yapmaya çalışıyorlar.En güncel olanı kurmalısınız bence.Hiç tereddüt etmeyin
Ha unutmadan :P Şu managerlere de artık "future transfer" olayını ekleseler.Hiddink'in Türkiye ile kontratı yazın başlasa gerçekteki gibi.Aynı sorun kısa dönem kiralamalarda da mevcut.Donovan'ı eklememişler bu yüzden.Bir "future loan" gibi bir şey olsa bu sorun da hallolur editörden diye düşünüyorum.