Çok fazla maç yapmadım Arsenal ile yeni kariyerdeyim Ben gayet iyi buldum oyunu .. Daha zor daha dengeli bir oyun olmuş ..
evet güzel olmuş bence oyun ama adana demirspora kimse gelmez mi arkadas ya
Gökhan ÜNAL'ın Fenerbahçe'ye;Jo,Neil,Dos Santos'un da Galatasaray'a Ocak 2010'da gelmesi gerekmiyormuydu?Direk sezon başından itibaren kadroda gözüküyorlar??
ya indiremiom yardımcı olurmusunuz ltfn
Ama Canales'in Real Madrid'e transferi öyle düzenlenmemiş.Ayrıca Ankaraspor'un durumu başka bir ligde olsaydı mesela İngiltere'de Porsmouth,Hull,Wigan gibi takımlardan biri ligden düşürülseydi sezon ortasında güncelleme yamasında gene aynı tavrı mı sergileyeceklerdi.Hiç sanmıyorumBu iki konuda bana SIGAMES'inTürkiye ligini fazla önemsemediğini düşündürüyor.
Bugüne kadar yanlış bir uygulama yapıldıysa bundan sonra da yapılması gerekiyor anlamına gelmez![]()
Neyse sustum ben zaten ne zaman oyunla ilgili negatif bir eleştiri yapsak hemen savunma durumuna geçiliyor ben daha eleştiri haklı da olsa haklısınız dendiğine rastlamadım.
Yanlış anlaşılmasın burada kimseden hesap falan sorduğumuz yok zaten ne haddimize hesap sormak.
Sadece yamayla ilgili fikirlerimizi belirtiyoruz.Zaten eleştiri dediğinizde sadece olumlu yönde olmaz eğer öyle olsaydı onun adı eleştiri değil yağcılık olurdu.
Herkese iyi akşamlar
Ben durumun yanlışlığıyla ya da doğruluğuyla alakalı bir şey demedim ki? Bu oyun böyle. Nasıl ki başka oyunların kendine göre kuralı var, bu oyunda da bu var. Bu konuda başka eleştiri getirenler de oluyor ama Trabzonspor ile oynayan birisi, Gökhan'a yarım devrede 30 gol attırsa ve devre arası Gökhan elinden ucuz fiyata gitse neler hisseder? Bu duruma eleştiri getirenler daha çok olacaktır.
Benim kimseyi korduğum yok, bir çıkarım yok, daha bu site daha iyi yere gelsin diye özel hayatıma ayırdığım vakitten kısıp bir şeyler yapmaya çalışıyorum, bir çıkarım olmadan.
Herkes diyor ki hesap soramayız, eleştiremeyiz ama hiç bakmıyorsunuz hangi mesajlarınız silindi, eğer hakaret yoksa, atılan mesajlar silinmiyor, isteyen de istediği gibi mesaj atıyor.
Benim mesajımı tekrar oku, savunma moduna mı geçmişim yoksa ortada olan bir gerçeği mi yazmışım? İsterse binlerce kişi bunu eleştirsin, bu değişmeyecek bir durum, 10 senedir değişmedi.
Mesajımı şu şekilde yazsaydım, çok farklı bir anlam mı çıkacaktı mesela, "Evet haklısın ama CM döneminden beri....
"YÜCE ATATÜRK"
Oyunun satilmadigi bir ulke icin olabildigince az onem vermelerini ayiplayamiyorum. Onlarin yerinde ben olsam, ben de ayni sekilde davranirdim buyuk ihtimalle.
Ama bu demek degil ki olabildigince az sorun ile oyunun cikartilmasi icin ugrasmiyoruz. Bu ugrasilar olmasa, 10.3'de Turkiye liginde takimlarin hala 15-16 yabanci aldigini, bir cok kiralik oyuncu aldigini gorurdunuz. Sadece ben veya arastirma ekibindekilerin degil, FM'i beta test yapan diger Turk arkadaslarin ugrasilari ve yabanci limitinin Turkiye ligini diger liglerden ayiran onemli bir ozellik oldugunun hatirlatilmasi sonucunda duzeltme yapildi.
Size gore yanlis olan, baskalari icin de yanlis olmak zorunda degil ama.
Bu sitedeki bazi arkadaslar bu tip elestirilere cevap yazarken oyunu savunmuyor. Her ne kadar hemen hemen herkes boyle dusunse de. Sizin mantiksiz buldugunuz sey ile ilgili verilmis kararin mantigini anlatmaya calisiyor. Amac sizin fikrinizi degistirmek degil. Amac sizin disinizda bu konulari okuyanlarin konunun iki tarafini da okuyabilip, kendilerine gore karar verebilmeleri.Neyse sustum ben zaten ne zaman oyunla ilgili negatif bir eleştiri yapsak hemen savunma durumuna geçiliyor ben daha eleştiri haklı da olsa haklısınız dendiğine rastlamadım.
Yanlış anlaşılmasın burada kimseden hesap falan sorduğumuz yok zaten ne haddimize hesap sormak.
Sadece yamayla ilgili fikirlerimizi belirtiyoruz.Zaten eleştiri dediğinizde sadece olumlu yönde olmaz eğer öyle olsaydı onun adı eleştiri değil yağcılık olurdu.
Herkese iyi akşamlar
ben de handsomeb'nin benzeri şekilde düşünüyorum bu konuda, onun için sezon ilerledikten sonra yeni bir oyun açacak olduğumda default database'i seçip başlarım. bu seçeneğin olması yeterli benim açımdan...
ayrıca, gerçek hayatta şubat ayında gerçekleşen transferlerin oyuna şubat ayında olacak şekilde girilmesi de kendi problemlerini beraberinde getirebilirdi. misal, temmuz-ağustos dönemi yapay zeka forvet lazım deyip fener'e transfer yaparsa, üstüne de gökhan gelirse şubat'ta, problem. oyun başladıktan sonra olan bitenin oyun içi sebep-sonuç mekanizmasıyla gerçekleşmesinde fayda var.
Bi Hevesle Yükledim Fiorentina Kariyerine Başlayayım Dedim.Mutu'yu Satıp Bütçemi Rahatlatmak İstiyordum(Daha Önceki Oyunlarımda 35M$ Civarına Satardım).Şimdi Hiç Bir Önerim Kabul Görmedi.Kiralık Teklifi Bile Gelmedi.Üstüne Üstlük Denemek İçin 0 Değerinde Önerdim.Yine Talibi Çıkmadı.O Sinirle Oyunu Kapattım.Daha Maç Motoru Falan Gibi Şeylerden Haberim Yok...
10.3 Bana Dakika 1 Gol 1 Yaptı...
Bakalım Bu Akşam Mutu'yu Satmadan Oynamak Zorunda Kalıcam Gibi...
landon donovan evertonda olması gerek ama hala galaxy de gözüküo
Kısa dönemli kiralıklar oyuna yansıtılmıyor. Öyle bir kural var.
Bir de SI ile hiç bir akrabalığım yok ama kapanan düşürülen takımların oyunda o sene için yok edilmeleri oyunu bozuyor mesela rusya alt liglerini oyuna adapte etmeye çalışanlar bu sene araştırmacıların aldığı karardan dolayı zorlandılar.
Porstmouth dan 9 puan düşürülmedi diye millet SI'nin peşinde henüz öle bir resmi karar olmamasına rağmen uygulamadılar 10.3'e diye...
10.3 güzel olmuş kısaca... Ah bi de xml limitinde bi düzenleme yapmışlarsa daha bile iyi olur da henüz deneyemedim![]()
xml limiti mi ?
Editorden database i kayıt yaparken "çok fazla değişiklik yaptın sıkıştırma seçeneğini ( compress editor data files ) aç" diyor.Öyle kaydedince , kaydettiğimiz datanın uzantısı ".dbc" oluyor.Sıkıştırmadan kaydedersek ".xml" oluyor.Bunların arasındaki fark nedir ? Oyuna başlarken bir tanesini seçmem yeterli mi ?
Hazirlik maclari bitti. Takimda saglam oyuncu kalmadi. 3 hazirlik maci oynadim. Takimda 4 hafta sakat 6 as oyuncu:S Ki sakatlanmasinlar diye hepsini bi yari oynattim sadece.
Teşekkürler![]()
Last edited by narakan1969 : 05.Mart.2010 at 11:27
BJK ile henüz daha ilk transfer sezonunda olan bitenler, hiçbir şeyin değişmediğini gösteriyor. şöyle ki:
Sivok'a 10 milyon dolar teklif eden Lille i geri çevirmedim, ancak 10 milyonu fazla bulduğum ve içim elvermediği için kafamdaki değere sattım. teklifi onların yaptığını hatırlatayım. 10 m dolar olarak yaptılar.
necip uysal yine real madrid tarafından soruldu. bedelinin takribi 4 katını isteyince real çekildi. (amacım zaten transferin gerçekleşmemesiydi)
tello 8 milyon dolar bedel ile tottenham tarafından istendi. fakat nakit bedeli fazla tuttuğum için tottenham transferden çekildi. tello "unhappy" oldu. ( tabi ben de; ama tello mutsuz olduğu için değil, transferin saçmalamasından öütürü )
ekrem dağ, kendi değerine Aston Villa tarafından istendi. ben yine gerçekçi olsun diye değerinin çok daha altına sattım.
ve son olarak: Holosko "Real Madrid" teknik direktörü Pellegrini' yi kendine hayran bırakmış. Hatta sadece o değil, Sevilla da Holosko'yu istemekteymiş.
çıkan haberler böyle.
Bütün bunlar -tekrar hatırlatayım- ilk sezonun başında ve bir tek transfer sezonunda gerçekleşti.
İspanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya gibi büyük liglerin dışında Yunanistan ve Rusya gibi Türk oyuncuların daha fazla rabet gördüğü ortahalli ligleri de açtım. Amacımsa bu transfer saçmalıklarının daha gerçekçi bir hale gelebilmesini sağlamaktı. Ancak malesef...
Maç motoru dışında özellikle oyun gerçekçiliğini transferler ve oyuncu değerleri üzerinden değerlendiren arkadaşların olduğunu bildiğim için bu bilgileri paylaşmak istedim. Ben ve benim gibi düşünenler, kaçan golleri, gerçekleşen fazla sakatlıkları vs yi genelde 2. planda tutmaktalar. Malesef, tarihinin en iyi maç motoruna sahip fm 2010 bu gibi oyuncular adına 3. patch ile de hüsrandan öteye gidemiyor.
saygılar...
Buyurun bakalım size kendi oyunumdan süper skorlar;
![]()
I'm back...
bütçeleri kaldırmaktan kastınızın ne olduğunu biraz daha açar, nasıl yapıldığını belirtir ve bunun sonucunda neyi değiştirmiş olacağımıza dair ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.
çünkü bu işlemi yaparken oyunun genel işleyişini de değiştirmek istemiyorum. yani bi şeyi yaparken başka bi şeyi bozmak istemiyorum biraz daha açık ifade etmek gerekirse.
saygılar.