Sayfa 9 / 17 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 484 sonuç

Konu: 10.3.0 Yaması Çıktı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

İlk sezon bütçeyi kaldırsan, ikinci sezon da aynı senaryo yaşanır. Sonuçta potansiyeline tam olarak erişmiş bir Holosko'yu Real'in isteyeceğini sanmam. Ayrıca bu kadar fahiş fiyatların da olması doğru değil. Ama bunun oyun kodu ile mi, yoksa TR datası ile mi alakalı olduğunu bilmiyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2009
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    İlk sezon bütçeyi kaldırsan, ikinci sezon da aynı senaryo yaşanır. Sonuçta potansiyeline tam olarak erişmiş bir Holosko'yu Real'in isteyeceğini sanmam. Ayrıca bu kadar fahiş fiyatların da olması doğru değil. Ama bunun oyun kodu ile mi, yoksa TR datası ile mi alakalı olduğunu bilmiyorum.
    aslında tüm mesele zaten bu: potansiyeline tam olarak ulaşmış tello veya holosko gibi oyuncuların üstelik gelişme dönemlerini tamamlamış ve kariyerlerinin son evresine girmiş olmalarına rağmen avrupanın sayılı liglerinin iyi takımlarından teklif alması.

önceki yazımda da belirttiğim gibi bu durumu biraz daha asgariye indirmek için yunan ve rus liglerini de açtım.
    yani holosko veya tello -atıyorum- larissa, rubin kazan vs gibi avrupanın orta halli liglerinin ortalama takımlarından teklif alsalar oyun kendini bulacak bu bağlamda.
    yine önceki yazımda sivok un lille tarafından 10 milyon dolar bedelle istendiğini yazmıştım. ben abartı olmasın diye 7 ye sattım. (bence yine fazla bir bedel ama amacım abartı para kazanmamaktı çünkü sivok un piyasa bedeli 5.5 - 6 milyon dolar falandı). mantıklı düşünülürse sivok, lille'de oynayabilecek bir oyuncu. fakat lille in nerdeyse değerinin 2 katına bu oyuncuya talip olması asıl sorundur. mesela lille takımı gelir benimle piyasa bedeline yada biraz daha altına masaya oturmak ister, o zaman oyun çok daha gerçekçi olur.

eski oyunlarda sıfır bedelle dahi oyuncu satamıyorduk ki bu durum da sorundu. ancak yine de daha mantıklıydı. çünkü sıfır bedelle oyuncu verecek klüp yoktur. belki tarihte bir kaç istisna vardır ama klüpler henüz bonservis ellerindeyken bir oyuncuyu bedelsiz satmak istemezler. bu açıdan bakıldığında o durum daha normaldi.

örneğin bobo senelerdir bjk nin türkiye piyasa bedeline veya biraz üstüne satmaya çalıştığı bir oyuncu. ancak satamıyor. bence bobo transferi, bu oyuna yansıtılması gereken transfer politikasına en uygun hadisedir. yani boboyu 6-7 m euroya satmaya çalışırsanız talibi çıkmaz. ama 3-4 milyona talipler bulabilirsiniz.(tabi bunlar benim piyasaya bakış açımla telafuz ettiğim rakamlar). bilmem bu fikirlerimi paylaşan var mı?

saygılar.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Oyunun kurulduğu ekranda, ilk sezon transfer bütçesi verilmesin diye bir seçenek var, bu seçildiğinde çok düşük miktarda transfer bütçesi veriliyor. 2. sene normal bütçe verilerek oyun devam ediyor.

Kulüpler hem kadrolarını doldurmuş hem de parasız olunca mecburan transfer yapamıyorlar ama kadro hem doluyken, transfer parası da verilince, oyun transfer yapmalıyım mantığıyla daha ilk sezon, ilk transfer döneminde saçıyor paraları.

Tabi 2. sezon, yüksek bütçeler verildiğinde de yüksek bedelli teklifler gelebilir ama, oyun takımların belli şablonlarını görüp, eksikliklerini bildiği için, bu daha az gerçekleşir, tamamen düzelmez diye düşünüyorum.

Sakatlık olayı benim de başıma geliyor, hazırlık döneminde 2 oyuncum sakatlanmıştı, sezon içerisinde de sakatlıklar oluyor ama geniş kadro kurarak, bu şekilde sıkıntıya düşerek oynamak daha keyif veriyor bana, oyunun her sıkıntısı böyle olsa keşke.

Aşırı penaltı var yorumları yapılmıştı, 20 tane maç yaptım hazırlık maçları hariç, ne bana ne de rakibime hiç penaltı çalınmadı daha. Ben Fenerbahçe'yim belki ondan çalmıyorlardır.

Kart olayında da, sarı kartlar olması gerektiği gibi, bir maçta 3-4 oyuncu kart görebiliyor, bazı maç kimse görmüyor, kırmızı kart da direk olmadı hiç, 1 defa çift sarıdan atıldı oyuncum.

Karşı karşıya kaçan gollerin bu sefer gol olduğu söyleniyor ama ben yine de kaçırıyorum. Güiza gerçi forvetim ama yine de öyle girilen her pozisyon gol oluyor diye bir durum yok, kaleci inanıulmaz toplar çıkarabiliyor.

Verdiğim taktiklerin maç motorunda eskiye göre daha iyi uygulandığını gördüm, ileride pres, pas türü vs değişikliğinde bunları net olarak görebiliyorsunuz. Uzaktan şutlarla yine zaman zaman goller bulabiliyorsunuz. Uzatma dakikalarında da hem atıp kazandığım hem de yiyip kaybettiğim maçlar oldu.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yükleyip yüklememe konusunda kararsız kalan arkadaşlara fikir verebilir diye yazdım.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vurdugol View Post
    bütçeleri kaldırmaktan kastınızın ne olduğunu biraz daha açar, nasıl yapıldığını belirtir ve bunun sonucunda neyi değiştirmiş olacağımıza dair ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.

çünkü bu işlemi yaparken oyunun genel işleyişini de değiştirmek istemiyorum. yani bi şeyi yaparken başka bi şeyi bozmak istemiyorum biraz daha açık ifade etmek gerekirse.

saygılar.
    Oyun kurarken "Allow transfer budgets in first window" diye bir secenek var. Onun secimini kaldirarak transfer butcelerini sifirlayabilirsiniz.

Oyun test edilirken ilk sezon butceler kaldirilarak test ediliyor. Bunun ilk nedeni, takimlarin zaten transferler tamamlandiktan sonraki hali ile veritabanina yansitilmis olmasi.

Ikinci neden ilk transfer doneminde takimlarin mevcut eksikliklerini ortadan kaldirmak icin saga sola oyuncu bulmak icin saldirmasi. Genelde bu eksiklikler de veritabaninda bazi seylerin eksik yapilmasindan kaynaklaniyor.

Mesela Tello'nun Tottenham'a gitmesine bakalim.

Harry Redknapp 442 kullaniyor. Takimin kadrosunda ML oynayabilecek oyuncular:
    Luka Modric, CA=166, ML=15
    Niko Kranjcar, CA=154, ML=16
    Gareth Bale, CA=138, ML=15
    Jamie O'Hara, CA=132, ML=15
    Danny Rose, CA=105, ML=20
    Andros Townsend, CA=110, ML=20
    Ryan Fredericks, CA=50, ML=15
    Paul McBride, CA=37, ML=20

Yani naturel olarak ML oynayan en iyi oyuncular 105 ve 110 CA. Tottenham gibi bir kulup icin her ne kadar bu oyuncular gelecek vaad eden oyuncular olsa da, bugun icin yeterli olmayan oyuncular.

Gercekte Tottenham'in sol kanadinda oynayan oyuncu Niko Kranjcar ama onun da ML oynama becerisi sadece 16 oldugu icin yapay zeka bunu yeterli gormuyor. Hem Jamie O'Hara, hem de Gareth Bale idare edecek duzeyde yedekler olarak dusunulebilir ama onlarin da ML becerisi 15 oldugu icin yeterli olarak gorunmuyorlar.

Tello'nun naturel mevkisi ML. CA ise 138. Yani Tottenham'da mevcut haliyle idare edecek duzeyde. En azindan bu mevkide Bale veya O'Hara'dan daha iyi performans gosterecek duzeyde. Bu da Tello'yu Tottenham takimi icin ilginc bir oyuncu yapiyor.

Peki Tello'dan daha iyi bir secim olabilir mi? Pekala olabilir. Ama kullanilan mevcut CA sistemi Tello'nun EPL icin fiziksel olarak pek yeterli olmayacagini yeterince gostermiyor. Eger Tello uygun bir fiyata alinabilecek durumdaysa, pek de kotu bir tercih degil Kranjcar'i yedeklemesi, zaman zaman da ilk 11 oynamasi icin.

Tello hayatta EPL'de oynayamaz dersek, bu Tello'nun CA ve ozellikler olarak dusmesi demek. Bu durumda eminim ki bir cok kisi Turkiye ligi kalitesiz yapilmis demeye baslayacak.

Ilk transfer doneminde butceleri sifirlamak, takimlarin biraz daha oturmasini sagliyor. Mesela yapay zeka Danny Rose'un gelisimini sagliyor ve yetersiz oyuncu konumundan yeterli oyuncu konumuna gelebiliyor ve Tottenham kisa donemli o bolgedeki zaafi kapatmak icin oyuncu aramaktan vazgeciyor. Veya scout'lari sayesinde daha uygun bir oyuncu bularak zaafi farkli bir sekilde ortadan kaldirmaya calisiyor.

Tabii bir diger gercek de oyuncularin Turkiye'den yurt disina gitmek icin yeterli nedeni olmamasi. Oynayacak kadar yetenekli olmalarina ragmen, oyuncular Turkiye'de onemli paralar kazaniyorlar. Bunun en buyuk nedeni de vergiler.

Mesela Tottenham 1.5 milyon dolar teklif ediyorsa Tello'ya, gercekte Tello ancak bunun yarisini cebine indirebiliyor. Turkiye'de ise bunun %85'ini cebine indirebiliyor. Farkli ulkelerin farkli vergi sistemleri oyunda henuz olmadigi icin de Tottenham'a gitmek Tello icin iyi bir secim oluveriyor.

Mesela Roberto Carlos. Turkiye'de net 4.5 milyon Euro aliyordu. Bu parayi Ingiltere'de almak istese, haftalik ucreti 173 bin Euro civarinda olmasi gerekli idi. Yani Ingiltere'de en cok para kazanan oyunculardan biri olan Frank Lampard'dan daha fazla kazanmasi gerekli idi. Ama maalesef oyun henuz bunun farkinda degil. Bu da tabii transferlerin daha gercekci bir sekilde olmasinin onune geciyor.

Kisacasi transferler konusunda bazi temel eksiklikler var. Bu temel eksiklikler de bir yamada duzeltilecek eksiklikler degiller. En basidinden oyuna yeni yazi eklenmesi gerekli. Bu yazi da oyunun ciktigi cesitli dillere cevirilmesi gerekli. Ceviri de sadece yilda 1 defa (yazin) yapildigi icin, yamalarda ozellikle bu tip temel degisiklikleri yapamiyorlar. Gecen yazdan beri bu konuda SI'da bu konu ile ilgilenen kodcu ile konusuyorum ve o da eksikligin farkinda. Umuyorum ileride oyun bir kademe daha ilerleyecek.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Mutu'yu Bedava Bile Satamama Olayına Bir Açıklık Getirmeniz Mümkün Mü Acaba?
    Mutu Gibi Bir Oyuncuyu 0 Bedelle Önerdim Sadece Denemek İçin Bırakın Teklifi İzleme Listesine Bile Alan Takım Olmadı.Bu Arada İlk Sezonda Transfer Bütçesi Açıktı Yani Çatır Çatır Transferler Yapılabiliyordu...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vuque View Post
    Mutu'yu Bedava Bile Satamama Olayına Bir Açıklık Getirmeniz Mümkün Mü Acaba?
    Mutu Gibi Bir Oyuncuyu 0 Bedelle Önerdim Sadece Denemek İçin Bırakın Teklifi İzleme Listesine Bile Alan Takım Olmadı.Bu Arada İlk Sezonda Transfer Bütçesi Açıktı Yani Çatır Çatır Transferler Yapılabiliyordu...
    Istedigi maasi karsilayabilecek kulupler onu istemiyordur.
    Istedigi maasi karsilayamayacak kulupleri de Mutu istemiyordur.

Bu tip durumlarda teklif yapilip oyuncunun anlasamamasi yerine, oyunda hic teklif yapilmiyor. Bunu ilgilenme ihtimali olan takimlarin menajeri ile gorusup, teklif yapma konusunda karar vermesi gibi de dusunebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Oyun kurarken "Allow transfer budgets in first window" diye bir secenek var. Onun secimini kaldirarak transfer butcelerini sifirlayabilirsiniz.

Oyun test edilirken ilk sezon butceler kaldirilarak test ediliyor. Bunun ilk nedeni, takimlarin zaten transferler tamamlandiktan sonraki hali ile veritabanina yansitilmis olmasi.

Ikinci neden ilk transfer doneminde takimlarin mevcut eksikliklerini ortadan kaldirmak icin saga sola oyuncu bulmak icin saldirmasi. Genelde bu eksiklikler de veritabaninda bazi seylerin eksik yapilmasindan kaynaklaniyor.

Mesela Tello'nun Tottenham'a gitmesine bakalim.

Harry Redknapp 442 kullaniyor. Takimin kadrosunda ML oynayabilecek oyuncular:
    Luka Modric, CA=166, ML=15
    Niko Kranjcar, CA=154, ML=16
    Gareth Bale, CA=138, ML=15
    Jamie O'Hara, CA=132, ML=15
    Danny Rose, CA=105, ML=20
    Andros Townsend, CA=110, ML=20
    Ryan Fredericks, CA=50, ML=15
    Paul McBride, CA=37, ML=20

Yani naturel olarak ML oynayan en iyi oyuncular 105 ve 110 CA. Tottenham gibi bir kulup icin her ne kadar bu oyuncular gelecek vaad eden oyuncular olsa da, bugun icin yeterli olmayan oyuncular.

Gercekte Tottenham'in sol kanadinda oynayan oyuncu Niko Kranjcar ama onun da ML oynama becerisi sadece 16 oldugu icin yapay zeka bunu yeterli gormuyor. Hem Jamie O'Hara, hem de Gareth Bale idare edecek duzeyde yedekler olarak dusunulebilir ama onlarin da ML becerisi 15 oldugu icin yeterli olarak gorunmuyorlar.

Tello'nun naturel mevkisi ML. CA ise 138. Yani Tottenham'da mevcut haliyle idare edecek duzeyde. En azindan bu mevkide Bale veya O'Hara'dan daha iyi performans gosterecek duzeyde. Bu da Tello'yu Tottenham takimi icin ilginc bir oyuncu yapiyor.

Peki Tello'dan daha iyi bir secim olabilir mi? Pekala olabilir. Ama kullanilan mevcut CA sistemi Tello'nun EPL icin fiziksel olarak pek yeterli olmayacagini yeterince gostermiyor. Eger Tello uygun bir fiyata alinabilecek durumdaysa, pek de kotu bir tercih degil Kranjcar'i yedeklemesi, zaman zaman da ilk 11 oynamasi icin.

Tello hayatta EPL'de oynayamaz dersek, bu Tello'nun CA ve ozellikler olarak dusmesi demek. Bu durumda eminim ki bir cok kisi Turkiye ligi kalitesiz yapilmis demeye baslayacak.

Ilk transfer doneminde butceleri sifirlamak, takimlarin biraz daha oturmasini sagliyor. Mesela yapay zeka Danny Rose'un gelisimini sagliyor ve yetersiz oyuncu konumundan yeterli oyuncu konumuna gelebiliyor ve Tottenham kisa donemli o bolgedeki zaafi kapatmak icin oyuncu aramaktan vazgeciyor. Veya scout'lari sayesinde daha uygun bir oyuncu bularak zaafi farkli bir sekilde ortadan kaldirmaya calisiyor.

Tabii bir diger gercek de oyuncularin Turkiye'den yurt disina gitmek icin yeterli nedeni olmamasi. Oynayacak kadar yetenekli olmalarina ragmen, oyuncular Turkiye'de onemli paralar kazaniyorlar. Bunun en buyuk nedeni de vergiler.

Mesela Tottenham 1.5 milyon dolar teklif ediyorsa Tello'ya, gercekte Tello ancak bunun yarisini cebine indirebiliyor. Turkiye'de ise bunun %85'ini cebine indirebiliyor. Farkli ulkelerin farkli vergi sistemleri oyunda henuz olmadigi icin de Tottenham'a gitmek Tello icin iyi bir secim oluveriyor.

Mesela Roberto Carlos. Turkiye'de net 4.5 milyon Euro aliyordu. Bu parayi Ingiltere'de almak istese, haftalik ucreti 173 bin Euro civarinda olmasi gerekli idi. Yani Ingiltere'de en cok para kazanan oyunculardan biri olan Frank Lampard'dan daha fazla kazanmasi gerekli idi. Ama maalesef oyun henuz bunun farkinda degil. Bu da tabii transferlerin daha gercekci bir sekilde olmasinin onune geciyor.

Kisacasi transferler konusunda bazi temel eksiklikler var. Bu temel eksiklikler de bir yamada duzeltilecek eksiklikler degiller. En basidinden oyuna yeni yazi eklenmesi gerekli. Bu yazi da oyunun ciktigi cesitli dillere cevirilmesi gerekli. Ceviri de sadece yilda 1 defa (yazin) yapildigi icin, yamalarda ozellikle bu tip temel degisiklikleri yapamiyorlar. Gecen yazdan beri bu konuda SI'da bu konu ile ilgilenen kodcu ile konusuyorum ve o da eksikligin farkinda. Umuyorum ileride oyun bir kademe daha ilerleyecek.
    çok güzeL bir cevap oLmuş bende bunun ve bunun gibiLerinin yanıtını arıyordum.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

O normal olan. Mutu en son dopingli yakalandı ve belkide futboldan men edilmesi gündemde. Öyle futbolcuyu kimse almak istemez. Büyük ihtimalle futbolcunun Reputation düşürülmüştür. Kimse onu transfer etmek istemiyodur.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Istedigi maasi karsilayabilecek kulupler onu istemiyordur.
    Istedigi maasi karsilayamayacak kulupleri de Mutu istemiyordur.

Bu tip durumlarda teklif yapilip oyuncunun anlasamamasi yerine, oyunda hic teklif yapilmiyor. Bunu ilgilenme ihtimali olan takimlarin menajeri ile gorusup, teklif yapma konusunda karar vermesi gibi de dusunebilirsiniz.
    Desenize Elimizde Kaldı
    10.2'de 35 Milyon'a Satabiliyordum Mutu'yu...
    Bu Hem Bütçemi Rahatlatıyordu Hemde Sevmediğim Bir Oyuncudan Kurtuluyordum...
    Ne Yapacağım Şimdi Ben
    İstemiyorum Bu Adamı Takımımda
    Bu Arada Cevap İçin Teşekkür Ederim

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    O normal olan. Mutu en son dopingli yakalandı ve belkide futboldan men edilmesi gündemde. Öyle futbolcuyu kimse almak istemez. Büyük ihtimalle futbolcunun Reputation düşürülmüştür. Kimse onu transfer etmek istemiyodur.
    Ancak Oyunda Hiç Bir Cezası Yok,Ve Rep'ide Sanırım Düşmemiş...
    Bi Türlü Kurtulamıyorum Yapıştı Vantuz Gibi Takıma

Nesil
    2009
    Yer
    istanbul

...
    öncelikle zaman ayırıp bilgilendirme yaptığınız için saolun. verdiğiniz bilgiler oyunun matematiksel mantığı açısından yeterli dursa da benim aradığım cevabı tam olarak vermeyen bir nokta var o da şu:

açtığım geniş sayılabilecek databasede, bir sürü lig içinde yine tello ca sında başka adam yok mu?
    tamam matematiksel olarak tello tottenham için ilginç geliyor olabilir ama -atıyorum- fransa liginde tello ca sında başka adam yok mudur mesela? niye öncekikle tellodur totenham ın seçeneği? koca database de bi tello mu kaldı -ki almanyası rusyası italyası yunanistanı varken- alınacak adam o mevkiye?

yani aslında net olmak gerekiyor. burada bir zaaf var ve bu zaaftan kim sorumlu?
    fm türkiye yönetici ve gözlemcileri mi yoksa sigames mi? benim eveleyip gevelemeden sormak istediğim ve merak ettiğim en büyük husus budur.

bu sorularla fazlasıyla muhatab oluyorsunuzdur eminim. ancak oyuncular neyin ne olduğu konusunda şeffaf bilgi edilebilme durumunda değiller ve hatta aslında zorunda da değiller. dolayısıyla siz, "zaaf bizde değil sigames'tedir" deseniz bile sizlere inanmama güvenmeme durumunun hasıl olması kaçınılmaz.

açıkçası mesela ben, burada insanların dile getirdiği - elbette mantıklı olanlardan bahsediyorum- eleştirilerin çoğunun sigames e iletilmediğine dair kuşkular barındırıyorum. bu ve benzeri kuşkuların giderilmesi sağlanmalı diye düşünüyorum ki insanlar da eleştirileri kimlere yapmaları gerektiğini bilsinler.

tekrar teşekkürler
    saygılar.

Arkadaşlar sanki Avrupa'daki takımların hepsi transferleri çok doğru yapıyor. Evet oyunda Tello'yu Totenham 5-6 milyon Euroya alıyor. Baktığımızda çok saçma geliyor bize. Holosko içinde aynı şey geçerli. Fakat Totenham'ın veya buna benzer diğer kulüplerin yaptığı transferlere baktığımızda gerçekte de bir sürü saçmalık var. Yine Tello'ya 5-6 milyon veriyorlar. Gerçekte 15-20 milyona adam alıyorlar sonra bu adamlar ellerinde patlıyor. Gerçekte bizim ligimizden böy oyuncular gitmiyor daha çok portekiz, rusya, fransa vb liglerden gidiyor fakat oyun Türkiye'den Avrupaya fazla oyuncu gitmiyor diye bir ayrım yapmıyor sonuçta. Bana göre transferlerin çoğu mantıklı. 10.2 de sorun fahiş fiyatlardı. Bunda oda düzeltilmiş. Önceden adamları kimse almayınca kıvranıyorduk. Bu yama iyi olmuş. Sevdim bu yamayı...

Nesil
    2003

öncelikle zaman ayırıp bilgilendirme yaptığınız için saolun. verdiğiniz bilgiler oyunun matematiksel mantığı açısından yeterli dursa da benim aradığım cevabı tam olarak vermeyen bir nokta var o da şu:

açtığım geniş sayılabilecek databasede, bir sürü lig içinde yine tello ca sında başka adam yok mu?
    tamam matematiksel olarak tello tottenham için ilginç geliyor olabilir ama -atıyorum- fransa liginde tello ca sında başka adam yok mudur mesela? niye öncekikle tellodur totenham ın seçeneği? koca database de bi tello mu kaldı -ki almanyası rusyası italyası yunanistanı varken- alınacak adam o mevkiye?
    138 ve ustu CA'li ve naturel ML oynayan 23 oyuncu var veritabaninda.

6 tanesi Ispanya'da.
    5 tantesi Ingiltere'de.
    3 tanesi Italya'da.
    2 tanesi Fransa'da.
    2 tanesi Almanya'da.
    1 tanesi Meksika'da oynuyor.
    1 tanesi Potekiz'de.
    1 tanesi Hollanda'da.
    1 tanesi Katar'da.
    1 tanesi Turkiye'de.

AML oynayan ve ayni kriterlerde olan 70 oyuncu var. Ama tabii 442 icin ML, AML'den daha dogru bir oyuncu.

Yani veritabanina gore Tello kolay bulunan tipte bir oyuncu degil. Ote yandan, Tello naturel WBL olsa, belki de kimse onunla ilgilenmeyecek cunku WBL'li bir dizilis kullanan cok az kulup var. En azindan Avrupa'da.

yani aslında net olmak gerekiyor. burada bir zaaf var ve bu zaaftan kim sorumlu?
    fm türkiye yönetici ve gözlemcileri mi yoksa sigames mi? benim eveleyip gevelemeden sormak istediğim ve merak ettiğim en büyük husus budur.

bu sorularla fazlasıyla muhatab oluyorsunuzdur eminim. ancak oyuncular neyin ne olduğu konusunda şeffaf bilgi edilebilme durumunda değiller ve hatta aslında zorunda da değiller. dolayısıyla siz, "zaaf bizde değil sigames'tedir" deseniz bile sizlere inanmama güvenmeme durumunun hasıl olması kaçınılmaz.

açıkçası mesela ben, burada insanların dile getirdiği - elbette mantıklı olanlardan bahsediyorum- eleştirilerin çoğunun sigames e iletilmediğine dair kuşkular barındırıyorum. bu ve benzeri kuşkuların giderilmesi sağlanmalı diye düşünüyorum ki insanlar da eleştirileri kimlere yapmaları gerektiğini bilsinler.

tekrar teşekkürler
    saygılar.
    Bir sorumlu, bir suclu aramak cok agir.

Nedeni de bu oyunun cok degiskenli olmasi. Arastirma cok iyi olsa da, oyunda cikan bir sorun buna yol acabiliyor. Oyun cok dogru olsa da arastirmada bir zaaf bunu ortaya cikartabliyor. En azindan benim bakis acim bu sekilde. Mesela Fenerbahce'de mevcut kotu gidisin nasil tek bir sorumlusu yoksa, bu durumda da tek bir sorumlu yok. Tatmin edici degil, biliyorum, ama gercek bu (en azindan Terazi burcu olan benim icin boyle).

Yukarida yazdiklarim da bununla baglantili. Tottenham'da ML ozelligi 18 ve ustu olan bir ML olmamasi arastirma hatasi olabilir. Oyunun ML degeri 16 olan bir oyuncuyu ML oynamak icin yeterli gormemesi de oyun hatasi olabilir. Tello'nun reputation degerleri fazla yuksek oldugu icin arastirma hatali olabilir. Gercekte Tello'nun Ingiltere'ye gitmesinin onune gececek Turkiye'de cok para kazanmasi oyun kodunun hatasi olabilir. Oyun basladiginda takimlarin ve menajerlerin bir hafizasinin olmamasi (yani simdiye kadar scout edilmis oyunculari olmamasi ve transferlerin daha cok reputation'a dayali olmasi) da oyunun bir eksikligi olabilir. Kisacasi tek bir sebep-sonuc iliskisi bulup, onun sorumlusunun ustune gitmek tatminkar degil.
    Last edited by perpetua : 05.Mart.2010 at 17:30

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Penaltı olmuyor mesajını attıktan sonra oynadığım 5 maçta 5 penaltı oldu toplam lehime ve aleyhime, nasıl iş anlamadım?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Penaltı olmuyor mesajını attıktan sonra oynadığım 5 maçta 5 penaltı oldu toplam lehime ve aleyhime, nasıl iş anlamadım?
    Oyunun her bir köşesi Random çalışıyor. Onun için her sonuca açık olmak lazım.

Nesil
    2009
    Yer
    istanbul

....

Yukarida yazdiklarim da bununla baglantili. Tottenham'da ML ozelligi 18 ve ustu olan bir ML olmamasi arastirma hatasi olabilir. Oyunun ML degeri 16 olan bir oyuncuyu ML oynamak icin yeterli gormemesi de oyun hatasi olabilir. Tello'nun reputation degerleri fazla yuksek oldugu icin arastirma hatali olabilir. Gercekte Tello'nun Ingiltere'ye gitmesinin onune gececek Turkiye'de cok para kazanmasi oyun kodunun hatasi olabilir. Oyun basladiginda takimlarin ve menajerlerin bir hafizasinin olmamasi (yani simdiye kadar scout edilmis oyunculari olmamasi ve transferlerin daha cok reputation'a dayali olmasi) da oyunun bir eksikligi olabilir. Kisacasi tek bir sebep-sonuc iliskisi bulup, onun sorumlusunun ustune gitmek tatminkar degil.
    maksadım konuyu gerektiğinden fazla uzatmak değil, ancak;

burada elbette mesele sadece tello değil. mevcut tartışmayı sadece tello üzerinden sürdürmemiz de dolayısıyla doğru değil.
    tello transferi gibi bir çok gerçek dışı transfer gerçekleşiyor. yani sadece tello olsa idi, problem yine gözardı edilebilir hale gelecekti.
    ancak türkiye liginden bir çok oyuncuya böylesi gerçek dışı teklifler gelmesi durumu söz konusu. dolayısıyla durumun gerçekten türkiye ligi araştırmacıları veya sorumlularıyla ile ilintili olduğunu, en azından büyük sorumluluğun onların üzerinde olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum.

mesela arsenal, hakan balta'ya 7 milyonluk teklifle geliyor. yine aslan berkin real madrid tarafından isteniyor vs.
    muhtemelen bir çok arkadaş da bu duruma dair örnekleri çoğaltacaktır.

herneyse...

umarım görüş ve eleştirilerimiz gelecekte dikkate alınır ve severek oynadığımız bu oyununun daha da gelişmesi için bir nebze de olsa katkımız olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Sorunun sadece bizde görülmesi bu kadar kolay öyle mi? Bakın bakalım İtalyan Araştırmacılara, Portekizli Araştırmacılara... Hersene Cardozo'nun profilini görüyoruz. Adam daha Avrupa'da kendini gösteremedi. Aynı şekilde Simon Vukcevic, Joao Moutinho... Bana bu adam abartı dediğiniz 1 tane adam gösterin Türkiye liginden. Üstüne üstük elimizi sıkı tutuyoruz diye kızanlar bile oluyor bize. Yeri geldimi profilci, yeri geldimi olaylara göre yorum yapmak olmuyor. Oyunda saçma sapan ne transferler oluyor. Sadece Türkiye ile alakalı değil. Salukvadze'yi Manchester United'ın alması mı yoksa Tello'yu Tottenham'ın alması mı abestir? Yanıtınızı duyuyor gibiyim.

Saygılar...
    I'm back...

Patch'i yükleyince yeni taktik oluşturdum. Oyunculara Challenge Keeper diyorum kornerlerde. 6 Pasa bile anca giriyor oyuncular. Buna çözüm bulamadım.

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Ya bi de benim merak ettiğim finans neden bu kadar düşüyo? Galatasarayla ilk sezon 6 mnlik oyuncu sattım. Hiç oyuncu almadım. Kontrat ücreti de oldukça iyi ama finansda her ay 1.5 mn euro kayıp oluyor. Neden olabilir?
    turksportal...

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Patch dediğiniz kadar sorunlumu cidden ?

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by MostapHa View Post
    Sorunun sadece bizde görülmesi bu kadar kolay öyle mi? Bakın bakalım İtalyan Araştırmacılara, Portekizli Araştırmacılara... Hersene Cardozo'nun profilini görüyoruz. Adam daha Avrupa'da kendini gösteremedi. Aynı şekilde Simon Vukcevic, Joao Moutinho... Bana bu adam abartı dediğiniz 1 tane adam gösterin Türkiye liginden. Üstüne üstük elimizi sıkı tutuyoruz diye kızanlar bile oluyor bize. Yeri geldimi profilci, yeri geldimi olaylara göre yorum yapmak olmuyor. Oyunda saçma sapan ne transferler oluyor. Sadece Türkiye ile alakalı değil. Salukvadze'yi Manchester United'ın alması mı yoksa Tello'yu Tottenham'ın alması mı abestir? Yanıtınızı duyuyor gibiyim.

Saygılar...
    Portekiz liginden çıkan takımların Avrupa kupalarındaki başarısı versus Türkiye liginden çıkan takımların Avrupa kupalarındaki başarısı

Portekiz milli takımın başarısı versus Türk milli takımının başarısı

Direkt hiçbir araştırmacıya son 30 mesajda suç atılmadı. Sadece bir hatadan bahsedildi ve bu hatanın ya SI'ın, ya da Türk araştırmacıların hatası olduğu belirtildi.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Quote Originally Posted by Mert Kurtoglu View Post
    Ya bi de benim merak ettiğim finans neden bu kadar düşüyo? Galatasarayla ilk sezon 6 mnlik oyuncu sattım. Hiç oyuncu almadım. Kontrat ücreti de oldukça iyi ama finansda her ay 1.5 mn euro kayıp oluyor. Neden olabilir?
    Kulübün borcu,maaşlar birde takımda ki koçların hepsinden kurtulun.Türk koçlar 500bin isterken o özellikte yabancı antrenör 30-40bin istiyor.Bir koça oyuncu kadar maaş vermekte hiç akıl karı değil.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bursaspor ile oyuna başladım.. Bir baktım fenerbahçe bir tane 20 yaş altı takımımdaki oyuncuyla ilgileniyor.. Profiline baktım.. Bir şey yok.. Pa sı da en fazla -8 olabilir

Baktım 3-4 tane genç oyuncumum değerleri 800 k, 975 k falan.. Hemen önerdim, anında teklifler geldi.. bedavadan transfer bütçesi yaptım o parayla.. Normalde 5 para etmez adamlar..

Zaten şu Ankaraspor her oyuncumu almaya çalışyıor
    Sentugo.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu yamayı nereye atıyoruz arkadaşlar ?

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

taktik yapanda çıkmadı teallam.

semih_usta Misafir

Deniz Barısın pesinde avrupa kulüplerinin oldugunu Necip in Real Madrid e gittiği Türkiye Liglerini engellemek için tek çözüm o ligi acmamak mııdr ?

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Portekiz liginden çıkan takımların Avrupa kupalarındaki başarısı versus Türkiye liginden çıkan takımların Avrupa kupalarındaki başarısı

Portekiz milli takımın başarısı versus Türk milli takımının başarısı

Porto dışında hangi takım başarılı olmuş abi? Ronaldo gibi ekstra bir yetenek çıkmasa Portekiz bu kadar başarılı olurmuydu?

Direkt hiçbir araştırmacıya son 30 mesajda suç atılmadı. Sadece bir hatadan bahsedildi ve bu hatanın ya SI'ın, ya da Türk araştırmacıların hatası olduğu belirtildi.

ancak türkiye liginden bir çok oyuncuya böylesi gerçek dışı teklifler gelmesi durumu söz konusu. dolayısıyla durumun gerçekten türkiye ligi araştırmacıları veya sorumlularıyla ile ilintili olduğunu, en azından büyük sorumluluğun onların üzerinde olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum.
    I'm back...

semih_usta Misafir

Beyler 10.1.0 da transfer sacmalıkları yoktu sanıyorum o yamaya geri dönsek =

Nesil
    2003

maksadım konuyu gerektiğinden fazla uzatmak değil, ancak;

burada elbette mesele sadece tello değil. mevcut tartışmayı sadece tello üzerinden sürdürmemiz de dolayısıyla doğru değil.
    tello transferi gibi bir çok gerçek dışı transfer gerçekleşiyor. yani sadece tello olsa idi, problem yine gözardı edilebilir hale gelecekti.

mesela arsenal, hakan balta'ya 7 milyonluk teklifle geliyor. yine aslan berkin real madrid tarafından isteniyor vs.
    muhtemelen bir çok arkadaş da bu duruma dair örnekleri çoğaltacaktır.

herneyse...

umarım görüş ve eleştirilerimiz gelecekte dikkate alınır ve severek oynadığımız bu oyununun daha da gelişmesi için bir nebze de olsa katkımız olur.
    Ilk olarak, tek bir sebep-sonuc iliskisi derken ben Tello'dan bahsetmiyordum. Suclu arama cabasindan bahsediyordum.

Herneyse.

Bu durumda size bir kac soru:
    1. Turkiye liginden ayrilan oyuncular hangi kuluplere gidiyor?

2. Bu oyuncularin ayrilmadan onceki maaslari ne kadar, ayrildiktan sonra ne gibi maaslar aliyorlar?

3. Oyunculari alan takimlarin gercekten o mevkide oyuncuya ihtiyaclari var mi?

4. Alinan oyuncular yeni kuluplerinde ne kadar oynayabiliyor?

Karsilastiginiz garip transferlerde bu gibi bilgileri ortaya koyarsaniz belki bir yere varabiliriz.

Benim 10.3'de karsilastigim durum su sekilde:

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yeni kariyerimde ilk sezon Diego Buonanotte'yi aldım . Oyuncu 2010'un birinci ayından yedinci ayına kadar sağlık problemleri nedeniyle oynayamıyor Kazayı oyuna aktarmışlar . Transfer yaparken bunu göz önünde bulundurun .

Sayfa 9 / 17 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Mesaj Yetkileri