İlk önce olayların ne olduğunun farkına bir varın. İki tane Türkiye'nin takımı karşı karşıya geliyor. ve siyasi olaylar yüzünden (diyarbakır belediye başkanından tutun, kapatılan ve hala devam etmekte olan siyasi partileri yüzünden) bir futbol maçı ülke gündemine oturdu.

Burası football manager forumu. Football manager'ı açtığınızda çıkan yazıyı hatırlatayım: Let's Kick Racism Out of Football

Bursaspor taraftarı bana göre yok yere olay çıkarttı ilk maçta. Evet, Diyarbakırsporlu bazı taraftarların amacı belli. Ama ülkeyi savunmak bir futbol maçında Bursasporlulara mı düştü? Bu yaptıklarını sokakta bir eyleme dönüştürselerdi boğazım parçalalana kadar ben de bağırırdım, tepki koyardım.

Bursasporluların yaptığı hata, diyarbakırsporlu futbolcuların işe karıştırılmasıydı. İçlerinde olayla hiç alakası olmayan İngiltere'den yetişme Baki Mercimek bile var yani. Onların günahı ne? Türkiye'nin futbol kulübünde forma giymek mi?

Bu konuda pkk=diyarkabırspor gibi saçmalığın daniskası olan birşeyden tutun, Uğur Dündar'a bile çamur atıldı. mis gibi de atladınız provakatörlerin oltasına. peki siz ne istiyorsunuz? İspanya gibi mi olalım? Ayrılıkçı Bask bölgesi gibi bir bölge mi oluşsun uğruna nice şehitler verdiğimiz topraklarda. Bunu mu istiyorsunuz? Bugün Türkiye'nin takımı olan Bursaspor oyuncularına adeta terör estirenlerin istediği bu. Siz de bunu mu istiyorsunuz?

Yapmamız gereken şey birlik olmak iken saçma sapan laflarla iyice bölündüğümüzün farkına varmıyorsunuz. İstiklal Marşımızın yuhalandığı, ıslıklandığı bir yerde tepki gösterecek kişiler Bursasporlular, Karşıyakalılar, Ankaragücüler, 4 büyükler, 10 büyükler olmalıydı. Ve bu tepkinin yeri de futbol sahası olmamalıydı.

Sahadaki iki kişinin kavgasıyla 25 milyon taraftarı olan külüplerin, o taraftarlarının ne aptal olaylar çıkarttığını biliyoruz. Ama bu olay farklı. Bu olayda ırkçılık var. Bu olayda bölücülük var. Bu olayda provakasyon var. Bu yüzden yazdıklarınıza dikkat edin. Saldırı Bursaspor'a değil. Bütün Türkiye'ye yapılmıştır. Ve şimdi top, "açılım" diye ülkeyi iyice geren, bir nevi şu duruma ortam hazırlayan hükümetin elinde.

Bu iş bir futbol maçı kavgasını geçti. Ülke sorunu haline geldi. Bunu anlamayıp hala saçma sapan şeyler yazan olduğundan dolayı konu kitli kalacaktır. Kusura bakmayın.