Söylediklerine bir noktaya kadar katılıyorum; bir fenerbahçe taraftarı olduğum için Galatasaray kadrosunun kalitesi, yeterliliği veya zaafları noktasında yorum yapmak ve onları eleştirmek bana düşmez kanaatindeyim.. Galatasaray yönetiminin bileceği iş ve notlarını vermek Galatasaraylı arkadaşlara düşer.. Ancak diğer noktadan benim yorumuma yönelik "çıkış noktası doğru olan" eleştirilerini haketmediğimi düşünüyorum.. Bu forumda sezonun ilk haftasından itibaren, hatta sekizde sekizle başladığımız günlerde bile Fenerbahçe yönetimini ve futbolu çok iyi bildiğini sanan başkanını; "dahi" olduğu iddia edilen Daum'u ve kadro kalitesini en ağır dille eleştirenlerden biriyim.. Konunun yeri burası değil, ama ben sizin ifadenizle "bizim takımların çok düzgün olmadığının" farkında olanlardan biriyim..
Ama takımlarımızın kötü olması hakemlerin yetersizliğine bir mazeret ve sus payı olamaz ki.. Eleştirmek için eleştirmek ne kadar anlamsızsa, savunmuş olmak için hakemleri savunmakta o kadar lüzumsuz.. Kimse bindiği dalı kesmez.. Kolay kolay artniyetli düdükler çalacaklarına inanmam.. Ama şunu kabul edelim ki, sahada verilen mücadeleden daha kötüler, daha gerideler.. Bunun sebepleri şu veya bu olabilir; hakemlerin haklı mazeretleri vardır.. Ayrı mesele.. Ama bu onların yetersizliğini ört bas etmenin mazereti olamaz.. başbakanların, Cumhurbaşkanlarının, Yargıtay Başkanlarının, Anayasa mahkemesinin, Genelkurmay başkanının tartışıldığı ve eleştirildiği ülkede hakemler de tartışılacak.. Kimse dokunulmaz değil..
Dün izlediğim eskişehir-galatasaray maçının hakemi çok ama çok kötüydü.. Kimsenin bu kadar kritik bir maçta böyle kötü yönetim göstermeye hakkı yok.. İki takımın taraftarı yerinde de olmak istemezdim.. İlla yabancı hakem gelsin demiyorum.. gerekirse tartışılsın, bir alternatif olarak cepte dursun, artıları eksileri listelensin..
Yorumun için teşekkürler.. Ama inanın kulüplerimizin ne kadar kötü yönetildiğinin siz kadar farkındayım.. Son bir aydır, hatta sezon başından beri yazdığım yorumlar ortada..