Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
Alıntı yaptığım şeyleri dediklerime kanıt göstermek için alıntı yapmadım. Sadece böyle bir şeyin varlığından ve yapılan açıklamadan bahsetmek için yaptım.

Tester'ların işini yapamaması gibi net bir dille ifade etmedim. Bak Ömer. Ortada bir hata var. Ve bu hata ne hikmetse 1 hafta içinde bulunuyor normal oyuncular tarafından. Ve ne hikmetse bu hata 2007'deki korner hatasının bir benzeri. Bu da burada bir eksiklik olduğunu gösteriyor. Ben kendi başıma maç motorunu test etsem sadece korner için, bunu bulurdum. Ben bunu dile getirmek istiyorum. Elbette ince detaylar vardır, daha dikkatle yapılması gereken şeyler vardır ancak korner hatası, farkedilmesi nispeten kolay olan bir şey ki normal kullanıcılar bunu farkedebiliyor.
Veya 10.2'de bu korner taktigini zaten kullanan ve uygun derecede basarili olan birisi, 10.3'de ayni taktigi kullanmaya devam ettiginde olaganustu bir durum ile karsilasiyor.

Bu kisi beta test ekibinde olsa, bu sorun olmadan cikacak oyun. Ama baska bir yerde sorun olacak.

Benim demek istediğim, bu testing işine daha çok vakit ayrılmalı. Yapan adam günde bir sürü saatini buna ayırmalı. Ve bunun için para almalı ki ciddiyetle yapabilsin. Testing o kadar önemli ki, kod kadar önemli. Bedavaya yapılacak bir iş değil asla.
Yorgan ornegini tekrar veriyorum.

Bir yerden cekersen, diger taraf acik kalir. Beta test yapan bir acigi bulur ve kisa yol ile duzeltilirse, baska yer acik kalir.

Eninde sonunda yamanin cikartilma zamani gelir ve yine bir yer acik kalir.

Yorgan orulmeye devam ettigi surece de boyle olur.

Ben sana eksikligi, zaafi anlatiyorum. Sen bana beta test iyi yapan, parali yapan olursa diyorsun. Onlar da var. Sega'da da var, SI'in icinde de var. Ama sorun beta test degil. Sorun zamanin kisitli olmasi ve bazi durumlarda yorgani ormek yerine cekistirmenin gerekmesi.