Quote Originally Posted by perpetua View Post
Anlasan bu cevabi vermezdin Ilhan.

Testerlar goruyor ve raporluyor. Ama bir yeri duzeltince baska bir yerde acik ortaya cikiyor. Bu durum boyle devam ettigi surece, istedigin kadar tester sayisini yukselt, istedigin kadar maasli tester ekle. Hep bir yerde hata cikar.

Bazen basa donup, isin felsefesinde ne hata vardir diye bakmak gerekli.

Beklemeye sen razisin. Belki de bir cok kisi razi.

Ama maalesef boyle islemiyor olaylar. Bilmiyorum hic bir sanatciya is verdin mi? Sanatciya, sunu duzelt sonra yayinlayalim dersen, sana 5 ay sonra geri doner ve daha tam istedigim gibi degil ama yakinim, 1 hafta daha lazim der ve 5 ay daha ortadan kaybolur.

Yonetici ise bir yerde dur demeyi bilen kisi olmak zorundadir. Cunku o sadece bu yamayi degil, FM 2011, FM 2012 vs.'yi de dusunmek zorundadir.

Bence bu korner hatasi cok da onemli degil. Eger bu hata yapay zeka'ya avantaj saglasaydi veya yapay zeka takimlari arasinda oynanan maclarda ortaya ciksaydi daha buyuk sorun olurdu. Kullanici, bu zaafi kullanmaktan kendisini alikoyarak pekala gayet rahat bu oyunu oynayabilir.

Mesela bir oyun sirasinda baska takimin basina gecip, o takimin paralarini ve oyuncularini yagmayalabilmek de bir zaaf. Oyuna bilincli eklenmis bir zaaf olsa da bundan yararlanmak kullanicinin insiyatifinde. Korner sorunu oyuna bilincli eklenmis bir zaaf degil ama bundan yararlanmak da kullanicinin insiyatifinde.
Korner hatası SI'ın en çok tepki aldığı ve fiyasko olarak görülen hatalardan biridir. Sen bu korner olayında, 2007 hatası düzeltildiğinde 2008'in hatasının çıkabileceğini veya x hatası diyelim, çıkabileceğini belirtiyorsun. Ben de diyorum ki, çıkmayacak arkadaş. Eğer varsa yorganda açık, ka-pa-ta-cak-sın. Eğer kapatamazsan da, yayınladığın yamayı eleştirenlere horozluk ya-pa-maz-sın. Hah, diyelim ki var olduğunu biliyordu bu hatanın testerlar yama çıkarken, o zaman belirteceklerdi. Ve SI da açıklama yapacaktı, maç motorundaki eksikleri mazur görün diye yama çıkarken.

Şimdi Ömer, sen bilirsin belki, mühendislikte safety factor diye bir şey vardır. Bunu nasıl dökersin bu işe, şöyle dökersin. Adama sorarsın kaç haftada yaparsın diye, sana 3 dedi diyelim. Al sana 5 hafta, ama bana hatasız yama teslim et dersin. Veya hatası varsa da bunu düzelttik ama bu sefer de şöyle bir şey çıktı de dersin. Benim kendi işimde tasarımcılarımla sıkı bir ilişkim var. Ben tasarımcılarımla sıkı ilişkide olmasam onlardan gelen datayı zamanında timeline'a işleyemem. İşleyemezsem de Ford benim kaba tabiriyle ağzıma eder. Ford ağzıma ederse ben işimde olurum.

Şimdi sen bir oyun pazarlıyorsun. Pazarladığın oyunda ben maçları nasıl kazanacağımı biliyorum. O da bir korner taktiği ile oluyor. Ben müşteriyim arkadaş. Ben işin nasıl yürüdüğüne bakmam. Bu hata var derim, neden bunu düzeltemediniz derim. Kem küm dinlemem. 1 haftada farkedilmiş bir de bir haftada.

İyi o zaman, defans closing down yapmıyor diyelim, cevapları closing down yapmadan zevk alın olsun. Korner hatası var diyelim, cevapları kullanmayınız olsun. Yarın Beşiktaş'ta Bobo yok diyelim, Bobo olmadan da zevk alınır değil mi?

Yorgan çek ayakların açılsın olayı mazeret değil. O zaman yamayı yayınlarken de yorganımız ayaklarınızı açıkta bırakır demeyi bileceksin. Son diyeceğim de budur. Uzatarak mutabakata varmak güç.