Ben simdiye kadar eninde sonunda sogumadigim oyun ile karsilasmadim. Hepsinin bir limiti var.
Kimsenin gormezden gelmesini istemedim.Oyundaki hatalardan dolayı aranmıyorum. Sen de biliyorsun ki bu oyun öyle bir oyun ki, bu oyunu oynayan adam dibine kadar oynar. Her şeyini bulur. Senin optimistliğin sanadır, burada veya başka bir yerde insanlar yamada şu hatalar var zevk alamıyorum dediğinde karşı gelemezsin onlara. Çünkü o hatalar vardır. Herhangi en ufak bir hatayı bile kullanıcının görmezden gelmesini istemek çok yanlıştır, insanı daha da oyundan soğutmaktır. Bunu zaten ben de istersen yaparım. Bu kimseyi alakadar etmez.
Ben ufak buldugum hatayi gormezden gelerek egelenme amaciyla oynadigim oyunun amacina ulasmasini sagladigimi yazdim. FM'in amaci stres yaratmak degil, egelenmek benim icin. Stres yaratmasi muhtemel yonlerine odaklanirsam, FM'in esas amacindan uzaklasmis olurum.
Tamamen bencil davranir ve kendi egelencemi dusunursem, ufak olarak nitelendirdigim ve kendi secimlerimle varligini tamamen gozardi edebilecegim bir sorunun egelencemi bozmasina izin vermemek bana gayet rasyonel geliyor.
Of Ilhan.Ben hatadan testingi sorumlu tutuyorum ve sebebi de yeterince test edilememesi diyorum. Yöntem yanlıştır, testing yetersizdir, zaman kısıtlıdır, bunlar alt sebepler.
Kendi önerdiğim çözüm ise testinge daha çok önem verilerek gerekirse daha çok bütçe ve sorumluluk verilerek, gerekirse daha çok insan ile, gerekirse daha çok zaman ile yapılması. Zaman yoksa diğerleri devreye girsin. Daha çok insan çalışsın. Bir hata bir haftada bulunabiliyorsa, bir hata var bu işte diyorum. Yine yorgana çekme olayı. Kısır döngü olacak tartışma.
Kisaca, iskembeden salliyorsun. Dedigin sekilde duzelecek olsaydi FM 2010 oncesinde 1 aydan 5 aya cikartilan beta test sureci, 50 kisiden 10 katina cikartilan beta test ekibiyle duzelirdi. Yazdiklarimi okusan, bunu daha once yazdigimi da okumus olur ve bu indanindan vazgecerdin. Bosuna sorun daha temel diye yazip durmuyorum burada.