Bu konuyu daha önceki sayfalarda ben de dile getirdim. Yani bir şekilde basit futbol kurallarını oyuna yerleştirmeleri lazım. Orada da dedim. Eğer adam oyuncularını hep ön direğe yığıyorsa ve ortayı oraya yapıp gol atıyorsa bu test yapanlardan çok oyunun kodları ile alakalı. Tamam hata varsa testçiler söyleyecek SI düzeltecek ama uzun vadede bu tür hataları düzeltmek için kodlamayı daha iyi yapmalılar. Ceza sahasının dışına adam koyunca yapay zeka onun önünü kapatmalı. Nasıl kale boşken oyunda futbolcu topu uzaktan keleye vurmayı yapabiliyorsa.
Ömer Abi daha iyi bilir, bu yamanın bazı hataları olabilir ama gerçekçiliğe en yakını hangisi? Eğer SI müşteri istekleri için oyunu gerçekçilik dışına kaydırdıysa güzel olmamış olabilir ama hata çıktı diye oyunu atacak değilim ya. Sonuçta SI iyi bir şey yapmaya çalışıyor(ben bunu oyunun gelişiminden görüyorum), gerçekçi bir şey. Biz de zevk almaya bakıyoruz. Ama gerçek dışı bir şey gördüğümüzde hemen gemileri yakmayalım, bunun da bir oyun olduğunu unutmayalım, zaten onlarda istemiyordur hataların olduğu bir oyunu ve çözüm üretmeye çalışıyorlardır. Sonuçta buradaki herkes aldığı takımı 3-5 sene sonra olabileceğinden çok iyi yerlere getirmiyor mu? Gerçekte bu ne kadar mümkün?
Her yeni yamayı oynarım çıktıktan sonra. 10.3 hariç henüz vakit bulamadım. Her yeni yama bir şey sunuyor bize. Sonuçta bu olay karşılıklı. Yani bir olay sizin aleyhinize oluyorsa lehinize de oluyor. 10.2 de çok gol mü kaçıyordu karşı karşıya. Ona göre oyun sistemi kurarak başarılı olursunuz. Genelde ben her yeni yama ile oyundan daha çok zevk aldım diyebilirim, 10.2 en iyisiydi benim için. Oyunun gerçekçiliği kaçmasın diye hiç korner taktiği denemiyorum. Oyuncuları yerleştiriyorum ama bir yere kullandırtmıyorum. Sonuçta bilgisayar da bunu kullanmıyor. Oyunu zevk almak için oynuyorum. Etrafımdakilere de bakıyorum. Ara sıra canlarını sıkabilir bu tür hatalar ama genel olarak zevk alıyorlar ve oynamaya devam ediyorlar.