peki merak ettiğim bir konu daha var..değerlendirmedeki ölçütler nedir? yani x araştırmacısının yaptığı değerlendirmede verdiği 16 ile y'nin verdiği 16'nın aynı olması nasıl sağlanıyor.sonuçta dünya'nın her yerinden çeşit çeşit insan yapıyor bu araştırmaları.. yani atıyorum bütün araştırmacılara her özellik için 3-5 tane adam izletilip bakın bu adamın finishing i 5 bunun 10 bunun 15 bunun 20..bunlara göre değerlendirin izlediğiniz oyuncunun finishing özelliğini deniyor mu?ya da buna benzer bir uygulama var mı merak ediyorum? yapılmıyor gibi geliyor bana..çünkü bi bakıyoruz gelen 5 toptan 1ini kaleye zor gönderen,kaleye giden 5 topundan da anca 1 tanesi gol olan adamla ondan kat kat üstün adamın bitiricilikleri neredeyse aynı vs.. SI ne gibi bir uygulama düşünmüş bu hataları minimuma indirmek için?
tüm bunların dışında benzer hatalar yıllardır neden giderilmiyor? ya da olur ki giderilemiyordur.bu anlaşılabilecek bişey..atıyorum bi tarafı düzeltince diğeri bozuluyordur falan..bu tamam..ama en azından yama çıkarken bu sorunlarını farkettiklerini ve uğraştıklarını açıklamak yerine neden sürekli bir savunma halindeler?..ben SI forumlarını okuduğumda çok şaşırıyorum..en ufak eleştiriye hemen tepki gösteriyolar.sakatlıklarla ilgili bişey yazmaya kalktım.hemen bi yok işte bug dediğinin açıklaması budur..bu yüzden bu hata bug değildir.yok benim antrenman taktiğimden bilmem neden kaynaklanıyor olabilirmiş..yok şansızlık olabilirmiş vs vs..sadece ben şikayet etmiyorum ki..orda bi sürü insan sakatlıkların fazlalığından yakınmış adamlar hala herkesi etkileyen bir sorun olmadığı için bu bir bug değildir diye cevap veriyor.
yoksa tabi ki hatalar olacaktır..sorunlar olacaktır..eksikler olacaktır..zamanla gelişecektir oyun.ama çok basit hatalar olduğunda da insan oyundan soğuyor..ben kullandığım 3-4 kornerden birinin nasıl gol olacağını bildikten sonra ya da her hafta 1-2 oyuncumun uzun süre sakatlandığını gördükten sonra ya da ne bileyim karşı karşıya pozisyonların 4te 3ünün kaçtığını ya da neredeyse hepsinin gol olduğunu gördükten sonra hevesim kaçıyor açıkçası..