Hakemler kötü yönetim gösterdi, bu hakemlerin daha sonuca etki edceği çok hata izleyeceğiz kalan haftalarda.

Güiza'nın ofsayt diye kesilen golü, sonra da elle aldı diye kesinlen mutlak gol pozisyonu. Son dakika yaşanan penaltı olayındaysa, geçen hafta aksini iddia edenlerin bu hafta çark etmesi ilginç bir nokta olmuş, 2 taraf için de tabi bu çark etme durumu söz konusu.

Hücumunuz iyiyse maç kazanırsınız, savunmanız iyiyse şampiyon olursunuz. Bu söz genelde doğru çıkan bir söz. Fenerbahçe ikinci devrenin başında göze hoş gelen futbol oynuyordu, bol pozisyon buluyordu maçlarda, en az 5 pozisyon belki de maç başı ama çok gol de yiyordu fazla pozisyon vermemesine rağmen. Ve Daum açıklama yapmıştı, demek ki güzel oyun maç kazandırmıyor, bundan sonra 1-0 yenerek tüm maçları kazanmaya razıyım gibisinden ve takımı da artık öyle oynatıyor.

Tabi burada Lugano-Bilica'nın yeniden bir arada oynamasının da avantajı var, bu ikili bir arada oynadığında maç kaybetmemiş Fenerbahçe. Deplasmanda bir derbide nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar, maçın başında çoğu kişi böyle oynayacağını bekliyordu zaten, Rijkaard beklemiyormuş demek ki ki, buna çözüm geliştirememiş. Orta alanda Selçuk'un her topu olumsuz kullanmasına rağmen, sürekli topla buluşması, orta alanı ne kadar boş bıraktığını gösteriyor Galatasaay'ın. Bir ara espri de yaptım maçı izlerken, acaba Rijkaard bu Selçuk her topu olumsuz kullandığı için mi etrafında kimsenin basmasını istemiyor ona diye.

Ama attığı golle 3 puyanı getirdi, Fenerbahçe'nin zaten tek ihtimali vardı, orta sahayı güölendirmek için yapacağı değişiklik şansı bile yoktı. Böyle bir ortamda Daum en doğru şekilde, beraberliğin de kötü olmayacağını düşünerek, dersine iyi çalışıp, oyuncuların da hatasız olmasıyla maçı kazandırdı.

Galatasaray maçı kazanabilecekken Arda'nın oyuna girmesiyle baskı kurması zorlaştı bir de orta saha zaten Fenerbahçe'deyken, iyice Fenerbahçe'ye verilmiş oldu. Selçuk 3 defa şut atacak kadar boş kaldı, Selçuk'un zayıf şutu, kaleci hatası, şans golü konuşulacağına, 3 defa bu şutları atmasına nasıl izin verildi bu konuşulmalı, tartışılmalı, 3. de atamasa 4.yü deneyecekti muhtelemelen.

Ve maçın başında Fenerbahçe sahaya çıkarken alkışlanması, beni çok etkiledi. Galatasaray başkanının Fenerbahçe stadında alkışlanması ve Fenerbahçe takımının Galatasaray stadında alkışlanması. İşte bunlar belki futbolumuzu daha sempatik hale getirecek davranışlar olur. Şu siz bize yapmıştınız, biz de size bu nedenle yaptık gibi saçma sebeple her maç olay çıkaranlar, bu saçma sebebi olumlu kullanır da diğer derdilerde, bizi alkışlamışlardı biz de kazandıkları için onları alkışlayalım diyebilsin.

Ama bu derbiler 100 senedir oynanıyor, gerlim, hırs, mücadele hep üst seviyede olmalı, sahada çatır çatır oynayan takımları görüp, keyif almalıyız, etttiğimiz küfürlerle, isabet ettirdiğimiz yabancı maddelerle değil.

Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum, yönetimden malzemecisine kadar. Bu maça çok iyi hazırlanmışlar, nasıl oynanması gerekiyors o şekilde oynayıp, 3 puanı aldılar, kritik Kayseri ve Beşiktaş maçlarından çıkarılıacak 6 puanla, Ankaraspor maçını da sayarsak, liderliğpe yerleşip, ligi önde bitireceğimizi düşünüyorum.