Gençlerbirliği
Bursaspor
Beraberlik
Ama Hayrettin Abi X bir kulübün kazandığı kupa Bursaspor taraftarını, Eskişehirspor taraftarını, Ankaragücü taraftarını, Kasımpaşa taraftarını vs.. niye ilgilendirsin ki? Ben sadece olaya bakış açısını anlatıyorum. Olaya siz bir yönden diğer taraf başka yönden bakıyor.Mesela milyon €'lar harcayarak kurulmuş takımlara karşı savaşan bir Bursaspor Bursaspor taraftarına göre Barcelona'dan bile iyidir. ( Onların bakış açısından bakıyorum olaya) Mesela kendimden bir örnek vereyim. Biraz konuyla alakasız olabilir ama;
Sezer Öztürk'ü izliyorum ben canlı olarak. Canlı olarak izleyince bana Xavıi'den daha iyi geliyo Sezer.Sadece insanların bakış açısı değişik olabilir onu demek istiyorum ben...
I'm back...
Biraz tarafsız olaya bakmak lazım.
Bu hayatta iddiasız olursan zaten kaybedersin. Bursaspor'un geçen sene Sivasspor'un önümüzdeki senelerde ise belki başka takımlarım iddialı olmaları ayrı birşeydir. Şampiyonluktan başka konulardan umutlu olmaları ayrı birşeydir. Bunlarda gayet normaldir. Bugün Galatasaray benim için en büyük takımdır. Ancak bir Barcelona ile oynadığında maçtan umutlu olabilirim, iddialı olabilirim fakat Galatasaray Barcelona'dan büyük bir takımdır dersem bana gülerler.
Geçen sene Sivasspor aynı hataya düştü. Bir kere mantıklı düşündüğümüzde senin ömründe ilk defa yaptığın birşeyi bu takımlar senelerdir yapıyor. Bu kadar basit bir mantıkta bile kimin nerede olduğunu anlamak gayet kolaydır. Biz buna haddini bilme diyoruz ki bu çok önemlidir. Sen bir anda ben ben oldum dersen en kritik maçta bu takımlar sana 5 atar ve gerçeği hatırlatır. Olmadı seneye hatırlarsın. Önce kapasiteni bileceksin. Sonrasında zaten gerisi gelir.
Bursaspor bugün mevcut kadrosuyla büyük takımları adeta kötü duruma düşürmüştür. Kaç haftadır liderlik koltuğunda oturuyor. Rakiplerini deplasmanda geriden gelip yeniyor. Ertuğrul Sağlam'a bakıyorsun. Gerçekten beğendiğim bir hoca. Taraftarına bakıyorsun takıma sahip çıkıyor. "5. büyük olmaya değil bu yalanı bitirmeye geliyoruz" tarzı -tam doğrusunu yazamamış olabilirim- güzel sloganlar buluyorlar. Hepsi takdiri hakediyor. Buraya kadar sorunda bulunmuyor. Çıkıp biz bir Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor olduk dersen bu iş olmaz.