Juventus'ta bugünleride görecektik
biraz da Calciopoli...
Bakalım merhum Inter başkanı Facchetti, hakemleri atayan kişi Bergamo ile 2005 yılında neler konuşmuş.
-------------------------------------------------------------
9 Ocak, 2005 12:52 Inter-Sampdoria maçından önce. Maç 2-0'dan 3-2'ye dönmüştü.
Facchetti: Merhaba Paolo, ben Fachhetti.
Bergamo: Merhaba Giacinto.
Facchetti: Ben stada gidiyorum ve çocuklara dedim ki, duruma göre davranın, Bertini(hakem) ile ilgili müsait duruma göre. Oyunculara, Mancini ve diğerlerine.
Bergamo: Göreceksin, güzel bir maç olacak.
Facchetti: Tamam.
Bergamo: Müthiş bir maç yönetmeye meyilli.
Facchetti: Evet, tamam.
Bergamo: Göreceksin, beraber kazanacağız.
Facchetti: Sana ne yaptığımı söylemek istedim(oyunculara, hakeme karşı yanlış tavır takınmamaları konusunda yaptığı uyarıdan bahsediyor)
Bergamo: Göreceksin herşey yolunda gidecek. Ve sonra takım iyi sonuçlar almak için özgüvene sahip olacak. Moral desteği olacak.
Yeni forma sponsoru Betclic oldu.
Para ile ilgili çeşitli iddialar var. Sadece iç saha forması(siyah-beyaz) için yıllık 8 milyon € deniliyor.
Tamoil bize yıllık ne kadar gelir sağlıyordu?
24 milyon €
Milan ikinci başkanı Galliani ve hakem atamalarını yapan kişi Bergamo'nun konuşmaları - Bergamo, Juventus'un Milan'ı 1-0 yendiği maçtan iz bırakan bir travma ve Milan'dan ''biz'' olarak bahsediyor.
http://www.lastampa.it/sport/cmsSezi...6180girata.asp
La passione per il Milan, di tutta la famiglia Bergamo, è confermata nella telefonata che riceve da Adriano Galliani, il 17 maggio del 2005. Sono le 10 51'20''.
Bergamo: «Pronto?».
Galliani: «Sono Galliani, buongiorno».
Bergamo: «Buongiorno dottore come va?».
Galliani: «L'ho cercata molte volte ieri sera ma era sempre occupato».
Bergamo: «Non mi sono ancora ripreso dall'altra domenica (8 maggio 2005 Milan-Juventus 0-1, gol di Trezeguet). E questo purtroppo è stato un trauma che in famiglia ha lasciato il segno. Pensavamo tutto...».
Galliani: «Anche noi, anche noi».
Bergamo: «Pensavamo tutto fuori che quello, se andava male, male, male potevamo pareggiare ma insomma».
Galliani: «E pareggiando avremmo vinto anche a Lecce (finì 2 a 2) perché non avremmo mollato, perché se avessimo pareggiato con la Juve rimanevamo in testa alla classifica e a Lecce vincevamo di sicuro perché la partita era abbordabile».
Bergamo: «Ma può darsi che Ancelotti si sia fidato troppo dei suoi uomini non ha considerato che Seedorf e Pirlo non stavano troppo bene».
Galliani: «Da oggi parte l'operazione Istanbul... domenica brutto».
Bergamo: «Ecco, Lecce. Quando un presidente di una società (Semeraro ndr) si permette di dare una responsabilità ad un arbitro per le intemperanze dei tifosi e le reazioni dei giocatori».
Galliani: «Ma poi urla e grida negli spogliatoio, nell'intervallo una vergogna (nell'intervallo padre e figlio vengono aggrediti con insulti ndr)».
Bergamo: «Sì, Trefoloni me ne ha parlato ma poi la Domenica Sportiva dove si è detto di tutto e di più».
-----------------------------------------------------
Eski yan hakem Coppola'nın itirafları
Fazla vaktim olmadığı için tamamını çevirmiyorum. Özetle, 16 Eylül 2001 tarihli Inter'in 2-1 kazandığı Venezia maçında Cordoba'nın rakibe attığı yumruğun nasıl masumane bir hareket olarak raporlara yansıması talebini geri çevirdiğini ve o sezon bir daha görev alamadığını anlatıyor. Maçtan sonra soyunma odasına gittiğinde Inter başkanı Facchetti tarafından Cordoba'nın kırmızı kartı ve Inter'e penaltı vermemesi nedeniyle suçlandığını belirtiyor.
"Parlo perché ho smesso di fare l'assistente".
Coppola, ex guardalinee: "Carabinieri dissero che sull'Inter non c'era niente".
"Oggi si parla dei nerazzuri, ma lo facevano tutti quanti".
Inter-Venezia 2-1, 16 settembre 2001. Rosetti arbitro, lei uno dei due assistenti: cosa accade?
«L’ho detto in aula nel processo di Napoli e lo ripeto ora. Viene cacciato Cordoba dell’Inter per un cazzotto a Bettarini. Pugno che, nel referto, sarebbe dovuta diventare un semplice gesto per divincolarsi...».
Ma se lei aveva visto un pugno perchè doveva diventare un’altra cosa?
«Perchè funzionava così. Qualcuno chiamava, i designatori dell’epoca (Bergamo e Pairetto, ndr) erano sensibili a pressioni e il gioco era fatto. Dopo la partita entrò negli spogliatoi Facchetti e ci disse che avevamo sbagliato nel non dare un rigore che c’era all’Inter e nell’espellere Cordoba: se avessi alleggerito il mio referto, il difensore non avrebbe preso due giornate, ma io non cambiai una virgola e non ho più fatto l’assistente in A».
Lei raccontò tutto prima in Figc, poi, scoppiata Calciopoli, ai carabinieri.
«Quando incontrai i carabinieri rimasi sorpreso dal loro atteggiamento: sembrava che l’argomento non gli interessasse forse perché quello che stavo raccontando non andava nella direzione da loro intrapresa. Furono molto sbrigativi dicendo che sull’Inter non avevano intercettazioni».
Oggi, ci sono.
«Non sono sorpreso. Ora si parla dell’Inter, ma lo facevano tutti».
Perché ha parlato solo lei?
«Perché io ho smesso di fare il guardalinee».
Yönetim galibiyet alana kadar oyuncuların maaşını ödememe kararı aldı.
Başkan Blanc aldığı tehditler sonucu korumalarını arttırdı
Yönetim Wenger'i, taraftar Capello'yu istiyor. İkisi de Juventus'u istemiyor![]()
2'side şu durumda gelmez zaten...
ne wengeri ne capellosu ? wenger büyük hoca falan değil.
en uygunu ne kadar beğenmesemde benitez gibi duruyor fakat benitez için milan da devreye girecektir.eğer benitezi kaçırırsak kimlere kalacağımızı aklıma bile getirmek istemiyorum.ayrıca nedir bu fransız sevgisi anlamıyorum.gündeme gelen 3 isimden 2si fransız oluyor.![]()
Wenger'i isterim. Gelmesi en muhtemel ismin Allegri olduğunu düşününce
Şampiyonlar Ligine gidilemez ise ki %90 öyle görünüyor yine Zaccheroni tipi bir care taker/günü kurtaran adam getirilecek. Bu tip hocalar genelde günü de batırıyorlar ama ucuz oldukları için sorun yok.
Trapattoni gelsin daha iyi.
Trapattoni daha önce bizi reddettiğini açıkladı. Zaccheroni'den önce ona gitmişlerdi zaten. İrlanda bile bir teknik direktör için öncelikli tercih şu anda.
6 aylık gelmek istemedi haklı adam.kullanıp atacağın cinsten bir adam değil Trapattoni.
2 ay falan önce rüyamda fatih terimin Juventus'a teknik direktör olduğunu görmüştüm.yanında da ben vardımAllah korusun.
Şampiyonlar Ligi'ne soktuğu takdire Trapattoni'yi Juventus'tan atmalarının imkanı yoktu ama adam bu beceriksizler ile sonu belli olmayan bir maceraya atılmak istemedi bu yaştan sonra.
Şampiyonlar Ligi'ne gidilememesi durumunda benim aklıma gelen diğer bir olasılık Lippi. İtalya'dan kesin olarak ayrılıyor kupadan sonra. Allegri'den, Conte'den bilmemneden iyidir.
Napoli'de büyük gün
Moggi'nin avukatları iyi iş çıkarıyor![]()
ahh şu moggi takıma geri dönebilse![]()
Calciopoli: Moggi’nin sunduğu deliller incelenecek
Calciopoli: Moggi’nin sunduğu deliller incelenecek
Calciopoli davasında beşinci duruşma sona erdi. Bir sonraki duruşmaysa 20 Nisan Salı günü görülecek. Ancak dünkü duruşmada çok önemli gelişmeler yaşandı. Bunların başında da hâkim Teresa Casoria’nın, Luciano Moggi’nin avukatları tarafından mahkemeye sunulan delilleri, incelenmek üzere kabul etmesi geliyor.
Duruşmanın başında, mahkemeye 75 adet telefon görüşmesinin transkriptleri sunuldu. Görüşmeler, eskiden hakem atamalarından sorumlu olan Paolo Bergamo ve Pierluigi Pairetto ile çeşitli kulüp yöneticileri arasındaki telefon konuşmalarını içeriyordu. Moggi’nin avukatları ayrıca mahkemeden, benzer nitelikte 3000 görüşmeyle ilgili detayları da paylaşmayı talep etti.
Hâkim Casoria, mahkemenin bazı telefon kayıtlarını dinlemesine izin verdi ve bunların içinde, o zamanki Inter başkanı Giacinto Facchetti’nin hakem atamalarından sorumlu kişilerle yaptığı konuşmalar da yer alıyordu. Moggi’nin avukatları da, müvekkillerinin futboldan men edilmesinin gerekçesinin, Facchetti’nin yaptığının tıpkısının aynısı, yani hakem atamalarından sorumlu kişilerle konuşmak olduğunu vurguladılar.
Daha sonra, 2006’daki soruşturmayı yürüten Colonello Attilio Auricchio’ya, Moggi’nin avukatları tarafından, Inter ile ilgili delillerin neden dört yıl önceki davada görüşülmediği soruldu fakat Auricchio bu soruyu yanıtsız bıraktı.
Yine de Auricchio, Inter Başkanı Giacinto Facchetti’nin, Paolo Bergamo’nun evine birkaç kez gittiğini bildiğini söyledi. Ancak Massimo Moratti’nin benzer bir davranışta bulunup bulunmadığını bilmediğini de sözlerine ekledi.
Konuşmalar esnasında Auricchio ayrıca eski hakemlerden Collina, Paparesta ve De Santis’in Moggi ile arkadaş olmadığını, Juventus ile de özel bir ilişki içinde bulunmadıklarını söyledi. Bunun üzerine Moggi’nin avukatlarından Trofino, müvekkiline karşı yapılan suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti.
Trofino, ayrıca o sezon, hakem De Santis’in Juventus’u üç maçta yaktığını, bunun da kulüp ile hakem arasında bir ortaklık olmadığını gösterdiğini belirtti. Bunun üzerine Auricchio, maçların sayısının üç değil iki olduğunu, bunun da De Santis’e gelen telefonların sayısıyla aynı olduğunu açıkladı. Yani bir bakıma De Santis’e, Juventus aleyhine maç yönetmesi için telefon geldiğini itiraf etti. Bu sözlerin ardından Moggi’nin avukatları, Auricchio’nun daha fazla çapraz sorguya tutulmasına gerek duymadıklarını belirttiler.
Moggi’nin avukatları ayrıca müvekkillerinin, hakem atamaları hakkında ilk önce bilgi sahibi olan kişi olmadığını, bir keresinde o zamanki Inter başkanının hakem atamalarından Perşembe saat 17.50’de haberdar olduğunu, ertesi gün bir başka kişinin 11.15’te aynı bilgiye ulaştığını, Moggi’ninse o gün 11.53’te atamalardan haberdar edildiğini söyleyerek, davaya apayrı bir boyut kazandırdı.
Bu konuşmaların ardından mahkeme, 20 Nisan’da yeniden toplanmak üzere dağıldı. Duruşmanın sonunda ayrıca Chelsea Menajeri Carlo Ancelotti’nin de bir sonraki duruşmaya davet edileceği ve kendisinden, yeni delillerle ilgili tanıklık etmesinin isteneceği açıklandı.
Mahkeme çıkışında bir grup Juventus taraftarı Moggi’yi alkışlarla karşılarken, Juventus’un eski direktörü, Radio Radio’ya yaptığı açıklamada insanların hâlâ kendisini desteklemesinden dolayı memnun olduğunu ifade etti.
Yaşanan bu gelişmeler sonrasında, daha önceki dava sonucunda alınan bazı kararların (Juventus’un 2005 ve 2006’da kazandığı şampiyonlukların iptal edilmesi ve 2006 şampiyonluğunun Inter’e verilmesi gibi) yeniden gözden geçirilip geçirilmeyeceği ve Inter kulübüne olaylarla ilgili herhangi bir ceza verilip verilmeyeceği merakla bekleniyor.
Bugün Juventus'ta yönetim değişiyor. Yıllar sonra Agnelli ailesinden bir isim, Andrea Agnelli başkanlık koltuğuna oturacak.
uzun bi aradan sonra tekrar sizlerle olmak çok güzel... agnellinin gelmesi psikolojik olarak çok iyi oldu. aynı zamanda bari maçındaki oyun da iyiye işaretti. juve bu sene şampiyonlar ligine katıldığı takdirde toparlanacaktır mutlaka bundan eminim. bi de şampiyonluk geri verilirse o zaman zaten vay interin haline![]()
Kulübün başına bir angelli geldikten sonra şampiyonlar ligini kaçırmamızın Juve için bi önemi olmadığına inanmak istiyorum. Eğer eski günlere dönmeyi gerçekten isteyen bi yönetimimiz olduktan sonra gerisi teferruat olur sanırım. Inter'in şampiyonlar ligi serüveninde Barcelona karşısında kepaze olarak yıllar yıllar sonra finale kaldığı bi kupayı tarihinde 2. kez kaldırmaya uğraştığı bi zamanda o yollardan zamanında ne finaller kaybederek geçmiş bir Juventus'un isterse neler yapabileceğine ben 5 yıllık lkısa taraftar tecrübemle bile inanıyorum. Sanırım önümüz aydınlık.
sinyor terim'i istese juventus ne va sanki.fatih hoca imkan verildiginde basarılı olabilir italyada
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Terim mi herhalde Juve'ye olan bütün sempatim bir anda yok olur zaten olmaz ya konuşmanın anlamı y
Ben iinanıyorum ki Juve eski günlerine dönecek ve bizde eskisi gibi onları izlemekten keyif alacaz.