Diego,Kaka,Ronaldinho gibi oyuncular varken...Alınsa bile 90 dakika boyunca kenardan izler maçları.
Diego,Kaka,Ronaldinho gibi oyuncular varken...Alınsa bile 90 dakika boyunca kenardan izler maçları.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Cengiz kusura bakma ama Ronaldinho'nun ölüsü bile Alex'ten iyidir bana göre. Alex 40-50 küsür kez milli takıma çağırılmasına rağmen hiç büyük turnuvalarda forma giydiğini görmedim ben Brezilya'da. Çağırılmışsa bile genç olduğunda formda olmuşken çağırılmıştır. Ve yedek kulübesinde oturtulmuştur. Onun dışında çoğunlukla Copa America'da forma giymiştir ki bunun için Alex'in kariyerinde Brezilya için hangi maçlarda forma giydiğine bakmanız yeterli.
Fenerbahçe yıllardır düşük tempoda oyun oynuyor. Alex hızlı tempoda oynayan bir takımı yavaşlatır. Bunun için Brezilya milli takımı ile uyuştuğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe ile yüksek performansının sebebini de buna bağlıyorum. Şimdi çağırılsa bile yedek kulübesinden öteye gidemez.
Alex bu kadar yüksek performans gösterirken, Elano'nun çağırılmasına ben şaşıyorum doğrusu, o da ayrı bir konu. Belki de Elano yüksek tempodaki futbola alışık olduğundandır diyeceğim ama hiç görmedim Türkiye'de Elano'nun bu özelliğini. Avrupa'da da fazla yakından takip etmediğim için bilemeyeceğim.
Aksine hızlandırır, koşan oyuncularının yanında bir oyuncunun daha saklanarak oynaması oyunu yavaşlatmaz, etkilemez. Yavaş bir takımda daha aktif olmak zorundasın.
Alex topu alıp saklayıp kafasını kaldırarak pas veren bir oyuncu, Robinho'nun koşu alanına vereceği pasları Kaka dışında kimse denemiyor (ya da yapamıyor mu desek?).
Alex Konfederasyon Kupası Şampiyon Takım Kaptanı.
Copa America Şampiyon Takım Kaptanı.
Hangi büyük turnuvadan bahsediyorsun?
Alex oyunu yavaşlatan değil, hızlandıran bir oyuncu, topla düşünmez, toptan önce oyunu görür, topu eveleyip gevelemez, doğru yere hemen çıkarır.
Alex çağrılmıyorsa Dunga'nın yetersizliğinden dolayı, Konfederasyon Kupası'ndaki kötü futbolun etkisi henüz geçmiş değil.Alex Elano'da çok daha formda ve daha başarılı bir dönem geçiriyorken çağrılmıyorsa ve siz bunu normal kabul ediyorsanız söylenecek söz yok. Takımınızı düşünmeden bakarsanız Alex'in orda oynaması gerektiğini görürsünüz. Oynamasa da problem değil, sakatlanmasın daha iyi. (Lafım sana değil Aydın)
Ülkemizde 171 maçta 93 gol atan bir oyuncu hâlâ başarısız diye adlettiriliyor, hâlâ çekilemiyorsa yazıklar olsun.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
İkisinide takımlarına verdiklerine göre karşılaştırırsak, Alex Ronaldinho'dan daha iyi.
Ronaldinho'lu Milan'ın bir çok maçınızı izledim. Tamamen kişisel bir oyun tercih ediyor. Takım anlayışı yok. Önce Şampiyonlar Liginden sonra bir çok kez eline gelen fırsatı değerlendirememesinden dolayı bu sezona erkenden havlu atıp, milyonlarca sempatizanını üzdü. Özellikle Napoli maçında kahraman olacam havası onları liderlikten değil, ikinciliktende elde edip bir anda adı sanı olmayan Roma'yı yukarı çıkardı ve seneye ön eleme oynayacaklar. Ronaldinho'dan Barcelona tam zamanında kurtuldu ve artık Ronaldinho'nun bundan sonra gideceği hiçbir kulüpte katkısı olmaz. Kalkar, Türkiye'ye Hollanda'ya İskoçya'ya giderse orada takımını şampiyon yapar; ama hiçbir büyük ligde oynamayaz.
Alex, kişisel oynuyor ama; takımı kullanarak kişisel oynuyor. Fenerbahçe'de taktik ona göre yapılıyor ve Fenerbahçe son beş sezondur hep zirve hep Şampiyonlar Liginde. İlk geldiği iki yıl Alex'e hayran olmayanımız yoktu. Yaşından dolayı artık o müthiş performansını gösteremiyor; ama bu sezon toparlanmamızda tamamen Alex'in katkısı oldu ve ilk sezonuda yaptıklarını tekrar uyguluyor. Alex, Fenerbahçe'ye verdikleri ile hiç olmassa Dünya Kupası öncesinde o hazırlık kampına davet edilmeli ve orada izlenmeli. Tabii ki Kaka vaar iken Alex'in adı bile geçmez; ama verdiği mücadele onu o takıma ismini yazdırır.
Son olarak Alex eğer 49 defa bu milli takımın formasını giydi ise boş oyuncu değildir. Hiçbir boş oyuncuya 49 defa o takımın formasını giydirmezler. Bu tek Brezilya için değil, bütün milli takımlar için geçerlidir.
Bir oyuncuyu büyük turnuvalara çağırmıyorlarsa da çağırmayanların bir bildiği vardır. Dunga hakkında söylediklerinize katılıyorum. Kafasında çoktan kurmuş kadrosunu. Ama Dunga'dan önceki teknik adamlar da çağırmıyordu. Alex'in 2003 yılında konfederasyon kupasında sonradan oyuna girip bize gol attığını hatırlıyorum. Copa America'da birkaç kez forma giydiğini hatırlıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam, bir dönem Brezilya milli takımına büyük turnuvaların olmadığı zamanlar Avrupa'daki futbolcular çağırılmıyordu ya da çok seyrek çağırılıyordu. Hatta Ronaldo'nun ve diğer futbolcuların milli takımdan affını istediğini hatırlarım. Zamanında konuşulmuştu bu konu çok. 6-7 sene önceydi. Bu olaya Brezilya'nın oyuncu pazarlama stratejisi bile denmişti. Vitrin olarak Brezilya milli takımı kullanılıyordu.
Alex'in, yüksek tempoda oynayan Brezilya'ya yakışmayacağını düşünsem de şu anki performansıyla iyi bir yedek olabilir Brezilya'da. Ama hala Ronaldinho'nun ölüsü bile yeter o takıma. Ronaldinho'nun en büyük hatası alışkın olduğu yüksek tempolu bir takımdan, yayvan İtalyan ligine gitmekti. İtalya liginde iki yönlü oynamadıkça nice Brezilyalı oyun kurucunun telef olduğunu biliyoruz. Diego bile geçen seneki Diego'dan çok uzak. Bu bakımdan ben Ronaldinho'nun bitmediğine inanıyorum.
Bu fotoğraf Ronaldinho'nun Barcelona'daki son dönemlerine ait yalnız.Bu sezon Ronaldinho Milan'da baya iyi bir performans sergiledi,buna rağmen kadroya çağrılmadı.Dunga'nın tercih kriterleri farklı olduğu için şu varken şu çağrılmaz zaten diye kıyas yapmak çok mantıklı değil.
So what?
Saike
Ronaldinho ve Diego varken çağırılmaz diyorsunuz ama bu ikisi zaten 1 senedir milli takımda yoklar.