Mayıs'ta çıkacak olan akbil değil öğrenci pasosu. 2009 pasosundaki akbilini (küçük, miniminnacık o sanat eserini ) bir akbil dolum bayiine gidip 2010 pasosuna taktıracaksın. Yani aylık akbilini kullanmaya devam edeceksin.

Burada insanların yanıldığı nokta değişecek olanların akbil değil paso olduğunu bilmemelerinden kaynaklanıyor. Ya da kelimeyi yanlış kullanmaktan.

O yüzden için rahat olsun değişen akbiller değil ve 55 TL vererek aylık yaptırdığın akbilini yeni pasonla da kullanabilirsin.

Bu arada İstanbul'da yıllık akbil diye bir uygulama yok.


Hazır yeri gelmişken İETT'ye giydireyim biraz.

Her sene yeni pasolar Mart başı bilemedin ortasında çıkardı. Bu yılda öyle planlanıyordu ve başvurular alındı. Ama Mayıs geldi tık yok. Geçen seneki pasolar iş görüyor ancak arada 2 aylık bir açık var ve ilk defa paso alacak arkadaşlar çok mağdur oldular. Öğrenci bileti uygulamasını da kaldırdıklarından 1,5 TL'ye binmek zorundalar toplu taşıma araçlarına. Umarım öğrenciler bu aradaki 2 aylık zamanın hesabını sorar İETT'ye.