-
Geçen sezon final maçı (Panatinakos-CSKA) tam da Fenerbahçe-Beşiktaş futbol maçının ikinci devresi ile aynı saate rastlamış ama yine de EUROLEAGUE FİNALİNİ tercih etmiştim ve doğrusu buna değmişti. Zaten Fenerbahçe'nin şampiyonluk iddiası kalmadığı için bu seçimi kolay yapmıştım... Bu sezon ise böyle bir sıkıntı yok... Ankaragücü maçının bitiminde BÜYÜK FİNAL başlıyor... Bu da benim adıma (2004 yılından beri hiçbir finali kaçırmayan birisi olarak) büyük bir şans...
Geçen yıl gerek ilk gün oynanan Panatinakos-Olimpiyakos maçı ve gerek yine ilk gün oynanan CSKA_Barcelona maçları nefes kesiciydi. gerçek bir basketbol ziyafetiydi. Final maçı bu nefis yarı finallerin gölgesinde kalır diyordum ama hiç öyle olmadı... Son saniyeye kadar CSKA kovaladı Panatinakos'u... Ama nefesi yetmedi...
Bu sene de tıpkı geçen yıl olduğu gibi ilk gün Barcelona-CSKA karşılaşacak... Olimpiyakos'un rakibi ise son şampiyon Panatinakos'un yerine bu sezon final-four'da yer alan Partizan... Yani Partizan'ı saymazsak diğer üç takım da geçen yıl buradaydı...
Barcelona ve Olimpiyakos bir adım önde ama yıllardır final-four'ları kaçırmayan birisi olarak asla kesin konuşmamanızı öneririm... Asla Euroleague final-four'larının kesin favorisi olmaz... Tek maç ve her sürprize açık...
Allah'tan bir mani olmazsa her yıl olduğu gibi 3.lük maçı hariç Euroleague final-four'unun iki yarı final ve bir finalden oluşan üç maçını da ekrana yapışarak izleyeceğim... 07 Mayıs Cuma ve 09 Mayıs Pazar akşamlarının proğramını şimdiden euroleague'e ayırın derim ben... Pişman olmayacaksınız..
Dediğim gibi Barcelona ve Olimpiyakos bir adım önde duruyor... Savunması daha istikrarlı olan Bacelona en favori takım...
Ama bu maçlar bir playoff serisi halinde değil, tek maç üzerinden oynanıyor ve herkes, her sürprize açık olmalı... Size sadece şunu hatırlatayım... Sanırım 2005 YILIYDI... FINAL-FOUR'un EV SAHİBİ MOSKOVA'ydı... CSKA BU SEBEPLE İNANILMAZ BİR TAKIM KURMUŞ, HEM İLK TURU, HEM TOP-16'yı, HEM DE ÇEYREK FİNALİ NAMAĞLUP KAPATMIŞ, KENDİ EVİNDEKİ FINAL FOUR'A NAMAĞLUP ÇIKMIŞTI... AMA FINAL FOUR'un İLK GÜNÜNDE HİÇ BEKLENMEDİK BİRŞEY OLDU ve TAU CERAMİKA NAMAĞLUP CSKA'yı MOSKOVA'da YENDİ ve FİNALE YÜRÜDÜ...
BU TAKIMLARDAN HANGİSİ İLK GÜN ELENİRSE FAZLA ŞAŞIRMAM... FINAL-FOUR'ların EN ZOR GÜNÜ İLK GÜNDÜR... FİNAL NİSBETEN RAHAT OLUR...
Mesaj Yetkileri