1 ile 15 arası toplam 15 sonuç

Konu: Euroleague Final Four 2010: Avrupa'nın En Büyüğü Belli Oluyor

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Partizan maçı ne olmuş öyle. Ben fark yemelerini bekliyodum açıkçası. Ama benim beğenmediğim Childress'in oyunu Partizan'ın bütün hayallerini yıktı. Sabahta demiştim takım oyunu diye. İstatistiklere baktım az önce tek oyuncu üstüne yıkılmamış sayılar. 4 oyuncu çift haneli sayılar atmış. Bench katkısının pek olmadığı takımda beklenen olmuş.

Olypiacos'ta en büyük hayal kırıklığım Spider Papaloukas'ın sadece 10 sayıda kalması.Çok sayı atmamış ama asist olarakta sınıfta kaldı bana kalırsa. 5 asist 3 top çalması var. Maçın adamı Josh Childress. Son saniyelerde takipçiliğini iyi yapıp maçı uzatmaya götürmesi bunun için yeterli zaten ama maç içerisindede iyi hareketler yapmış Josh.

Regal Barcelona - Olympiacos maçından ben Barcelona'nın galip geleceğini düşünüyorum. Bourousis'i alacak adamı var Barcelona'nın ama Olympiacos'un Ricky Rubio'yu savunacak hızlı ayakları olan bir Guard'ı yok. Finalde favori Regal Barcelona.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Partizan maçı ne olmuş öyle. Ben fark yemelerini bekliyodum açıkçası. Ama benim beğenmediğim Childress'in oyunu Partizan'ın bütün hayallerini yıktı. Sabahta demiştim takım oyunu diye. İstatistiklere baktım az önce tek oyuncu üstüne yıkılmamış sayılar. 4 oyuncu çift haneli sayılar atmış. Bench katkısının pek olmadığı takımda beklenen olmuş.

Olypiacos'ta en büyük hayal kırıklığım Spider Papaloukas'ın sadece 10 sayıda kalması.Çok sayı atmamış ama asist olarakta sınıfta kaldı bana kalırsa. 5 asist 3 top çalması var. Maçın adamı Josh Childress. Son saniyelerde takipçiliğini iyi yapıp maçı uzatmaya götürmesi bunun için yeterli zaten ama maç içerisindede iyi hareketler yapmış Josh.

Regal Barcelona - Olympiacos maçından ben Barcelona'nın galip geleceğini düşünüyorum. Bourousis'i alacak adamı var Barcelona'nın ama Olympiacos'un Ricky Rubio'yu savunacak hızlı ayakları olan bir Guard'ı yok. Finalde favori Regal Barcelona.
    Vallahi kardeşim öyle bir maçtı ki... İstatistik cetveliyle içinden çıkmak mümkün değil... Papalukas bence -biliyorsun, bu sezon kariyerinin en verimsiz sezonlaından birini geçirmişti- Olimpiyakos adına kenardan gelip dengeleri değiştirdi; sezonun en iyi maçlarından birisini çıkardı... O girmeden önce tamamen Partizanın istediği tempoda basketbol oynanıyordu...

Partizan öyle çalışılmış ve kendi oyuncuları tarafından alışılmış bir alan savunması yapıyor ki... Bu savunmaya karşı güle oynaya asist yapmak mümkün değil... Olimpiyakos çok top kaybı yaptı... Top her defasında santimlerle hesaplanabilecek boşlukların arasından geçmek zorunda...sadece Papalukas değil, takım halinde asist yapamadı... Yapılan asistlerin maçtan aklımda kaldığı kadarıyla muhtemelen yarısı Papalukas'ındır zaten... Papalukas oyuna girdi de en azından temponun kontrolünü biraz olsun ele geçirdi Olimpiyakos...

Papalukas için yıllardan beridir söylerim: "Euroleague standartlarının Jason Kidd'i..." Eğer geçen sezon CSKA daha genç ve gelecek vadettiğini düşündüğü Planiçiç'i transfer edip onu bırakmasaydı bugün belki ilk finalistin adı değişik olabilirdi...

Papalukas oyunun momentumunu Partizan'ın elinden aldı ve takımı daha sakin ve kendine güvenerek oynatmayı başardı...

Hücumda boş şutları kaçıran genç ve tecrübesiz Partizan'ın savunması da düştü ve çok etkili başladığı maç ilk yarı beş sayı farkla Olimpiyakos lehine bitti... zaten savunma ve hücum bıçak sırtı gibi

İlk üç periyot alan savunmalarına toslayıp duran ve dışarıdan kötü şutlarla çember döven Childers nihayet Papalukas sayedinde aldığı paranın hakkını verdi ve maçın son periyodunda önemli işler yaptı... Maçı uzatmaya götüren basketi de yıllarca jeneriklerden inmez.

yani diyeceğim... Son sözü Childers söyledi ama onu oyuna sokan, takımına kendi oyununu bulduran Papalukas'tı... O kenardan gelip dümene geçti ve gemiyi fırtınadan kurtardı...

Mesaj Yetkileri