Umutla beraber oynucaklarsa neden olmasın dimi ama.
Umutla beraber oynucaklarsa neden olmasın dimi ama.
pantelic'i schalke istiyor büyük ölcüde anlastiklarini okumustum alman sitelerinde.. trabzon'a gelmesi biraz zor.
Wederson transferi gerçekleşmek umarım.O adama sol bek diyemiyorum ben.. Cale kalsın takımda illa satılacaksa yerine Çağlar'ı alalım daha faydalı olur.
Vederson açıklaması
Trabzonspor kulübü, Fenerbahçeli futbolcu Vederson'un transferiyle ilgili medyada yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bordo mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Vederson'un Trabzonspor'a transferine yönelik çok sayıda haberin medyada yer aldığı belirtildi.
Trabzonspor'un transfer görüşmelerine sezonun bitimiyle başlamayı planladığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Ayrıca etik değerlere verdiğimiz önem gereği Vederson ile ilgili olarak, sözleşmesi doluyor olmasına rağmen başta sayın Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun tavrına göre hareket edilecektir. Türk futbolunda sadece saha içerisinde değil, saha dışında da fair-play zihniyetine sahip bir anlayışın sahibi olan kulübümüz bu yöndeki tutarlılığından taviz vermeyecektir.''
AA
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Etik değerler önemli..Fenerbahçe sözleşme yenilemesede en az 2-3 ay teklif yapmamalılar.![]()
Transfer Haberleri 18.05.2010 Transfer Haberleri
Başkan Sadri Şener, bu hafta içerisinde üç futbolcuya imza attırabileceklerini söyledi.
Trabzonspor yönetimi prensip anlaşmasına vardığı Vederson, Glowacki ve Nikica Jelavic'in transferini bu hafta içerisinde sonlandıracak. Başkan Sadri Şener, bu hafta içerisinde üç futbolcuya imza attırabileceklerini söyledi.
Turkcell Süper Ligi'ne Fenerbahçe beraberliği ile nokta koyan Trabzonspor yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız verdi. İlk olarak sarı - lacivertli kulüple sözleşmesi sona eren Gökçek Vederson ile prensip anlaşmasına varan bordo - mavililer, Polonya'nın Wisla ****ow takımında forma giyen 31 yaşındaki stoper Arkadiusz Glowacki'nin transferinde de sona yaklaştı.
Polonya milli takım formasını da giyen Glowacki'nin, Vederson'la birlikte bu hafta içerisinde Trabzon'a gelmesi bekleniyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in de iki futbolcunun alınması için yönetime rapor verdiği öğrenildi. Her iki futbolcuyu da bir kaç kez takip eden Güneş'in, yönetimden iki futbolcu daha alınmasını talep edebileceği belirtildi.
JELAVİC TRANSFERİNDE DE SONA DOĞRU
Öte yandan bordo - mavililer Rapid Wien'in 25 yaşındaki forvet oyuncusu Nikica Jelavic'i de takibe aldı. Bu futbolcu için de temaslara başlayan ve transferinde önemli aşama kaydeden Trabzonspor, Hırvatistan Milli takım formasını da giyen oyuncu için önemli bir miktarı vermeyi gözden çıkardı.
Rapid Wien formasıyla 2008'den bu yana 67 maçta 25 kez fileleri havalandıran Jelavic'in de daha önce bir çok kez izlendiği öğrenildi. Başkan Sadri Şener, bu hafta içerisinde üç imza attırabileceklerini belirterek, "Şu anda gündemimizde olan üç futbolcuyla prensipte anlaştık. Bunların isimleri zaten basında her gün yazılıyor" diye konuştu.
Biz seneye iyi kadro kurulsun diyoruz ama yönetim yine kafasına göre iş yapıp saçma sapan transferler yapacak anlaşılan.
Bugün, 12:21
Trabzonspor'un parlayan yıldızı Onur Recep Kıvrak, Trabzonspor'a gelmeden önce aralarında Fenerbahçe'nin de bulunduğu bazı kulüplerin kendisiyle ilgilendiğini belirtirken, Trabzonspor'dan başka bir Türk kulübünü düşünmüyorum" dedi, hedefini açıkladı..
Bordo-mavili takımda sezona üçüncü kaleci konumunda başlayan, ancak Tony Sylva'dan kaleyi devraldıktan sonra 20 lig maçında 13 gol yiyen ve başarılı bir performans ortaya koyan Onur'un sözleşmesi de Yönetim Kurulu tarafından 2013 yılına kadar uzatıldı.
Karadeniz ekibinin yaklaşık 500 bin avro bonservis bedeliyle Karşıyaka'dan aldığı genç kalecinin 2011 yılında sözleşmesi sona erecekti.
Genç kaleci, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, futbola direkt kaleci olarak başladığını belirterek, ''Hep öyle devam etti. Zaten ben küçükken atlamayı, zıplamayı çok severdim. Kaleci olmam bunun sonucu olsa gerek. 'Forvet olayım, orta saha olayım' diye hiç heveslenmedim'' dedi.
İzmir'de Süper Amatör Küme'de mücadele eden Yeşilovaspor'un 14 yaşında kalesini korumaya başladığını ifade eden Onur, ''Daha sonra Karşıyaka ile anlaştım. O zaman yaşım küçük... Hocam Metin Küçükoğulları'nın da yönlendirmeleri etkili oldu. 'Senin için en hayırlısı Karşıyaka olacak' dedi. Sonuçta İzmir'de ön planda olan iki kulüpten, Göztepe ve Karşıyaka'dan bir tanesini seçmiş oldum. Zaten amatörlükten profesyonelliğe bir geçiş yapıyordum ve 'hayır' diyecek durumda değildim'' ifadelerini kullandı.
Karşıyaka'nın kalesini korurken takımın Süper Lig'e yükselme mücadelesi verdiğini anlatan Onur, şöyle devam etti:
''Yalnız kulüpteki ekonomik sıkıntılar sonucunda, bana yapılan tekliflerin değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varıldı. Başkan ile Engin Hoca oturup konuştular ve benim gitmemin daha doğru olacağını söylediler. Ben de Trabzonspor'un yolunu tuttum. Bu bakımdan transfer, biraz da zorunluluktan oldu diyebiliriz. Ben de düşündüğüm zaman hedeflerime Trabzonspor'da oynayarak ulaşabileceğim kanısına vardım. Türkiye'de dört büyük kulüp olduğunu, bunlardan birinin de Trabzonspor olduğunu biliyordum ve uzun yıllar Trabzonspor'un kalesini korumak istiyordum. O zaman Trabzonspor'un başında Ersun Yanal vardı. Kendisini gayet iyi tanıyordum. Bununla birlikte, kulübün ateşli seyirci kitlesi de transfer kararımı etkileyen bir unsur oldu. Çünkü seyircinin coşkulu olması benim de kendimi maça hazır hissetmemi sağlıyor ve daha iyi motive oluyorum.''
En cazip teklifin o dönemde Trabzonspor'dan geldiğini düşündüğünü kaydeden Onur, ''Öyle olmalı ki Karşıyaka bana Trabzonspor'a gitmem gerektiğini söyledi. Çünkü o dönemlerde Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor ve Gençlerbirliği'nin de benimle ilgili devrede olduklarını biliyordum'' diye konuştu.
-''SABRETMEK, ERDEM''-
Sezon başında Sylva ve Tolga'nın arkasında üçüncü kaleci konumunda bulunduğunu kaydeden Onur, ''Sabretmek gerçekten önemli bir erdem. Eğer ben sabırlı olmasaydım, devre arasında ya da sezon sonunda takımdan ayrılmak için bir çaba gösterseydim, belki de şimdi bulunduğum noktaya hiç gelemezdim. Daha çıkacağım çok basamak olduğunu biliyorum. Bu nedenle aceleci olmamalıydım. Ama bahsettiğiniz dönemler benim için çok zor geçti. Oynamıyorum, kadroya giremiyorum, sadece idman yapıyorum. Bir kaleci antrenmanlarda ne kadar iyi olursa olsun, bu durum maç oynamakla asla bir tutulamaz. O zaman hem Tolga hem Sylva hem de hocalarım bana hep destek oldu. Bu nedenle onlara teşekkür etmeliyim'' diye konuştu.
-''ŞENOL GÜNEŞ İLE GÜVENİMİZ ARTTI''-
Futbolcu ile teknik adam arasındaki bire bir diyalog ve takımla olan doğrudan iletişimin çok önemli olduğunu anlatan Onur, şöyle devam etti:
''Şenol Hocanın Trabzon'u ve Trabzonspor'u ne kadar iyi tanıdığını biliyoruz. Futbolcularla diyaloğu da üst seviyede. Herkesin derdini dinler, ona göre çözümler üretir. Onun göreve gelişinden sonra takımdaki tüm oyuncuların kendilerine olan güvenlerinin arttığını söyleyebilirim. Çünkü her oyuncu ile aynı derecede ilgilenmesi, futbolcular için bulunmaz bir yaklaşımdır. Bu da ciddi bir rekabet ortamının oluşmasını sağladı. Rekabet de bizim gerçekleştirdiğimiz çıkışın arkasında yatan faktördü.''
Şenol Güneş'in maçtan önce yaptığı konuşmaların kendisini rahatlattığını vurgulayan Onur, ''Bana verdiği tavsiyeleri hep aklıma yazıyorum. Ayrıca, kendisi futbolcularına sahip çıkıyor. Onlar hakkında yapılan kötü eleştirilerin daima karşısında olan bir kişi. Futbol dışında da karakter bakımından çok iyi bir insan. O benim idolüm. Temennim, daha uzun yıllar onunla birlikte çalışabilmek'' dedi.
-''TRABZONSPOR'DAN BAŞKA BİR TÜRK KULÜBÜ İSTEMEM''-
Trabzonspor ile sözleşmesini Haziran 2013'e kadar uzattığını dile getiren Onur, ''Trabzonspor'dan başka bir Türk kulübünü düşünmüyorum. Bana (Trabzonlu değilsin, ama Trabzonlu gibisin) diyorlar. Gerçekten Trabzonspor'u çok seviyorum. Hedefim Trabzonspor'da kalıcı olmak ve kesinlikle ama kesinlikle bir şampiyonluk yaşamak. Ondan sonra hedefim direkt yurt dışı olacak. En çok istediğim lig de İngiltere Premier Ligi'' ifadelerini kullandı.
Onur, taraftarların 26 yıllık şampiyonluk beklentisinin bulunduğunu ve onlara hak verdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çünkü onlar da bunca yıl aradan sonra bir şampiyonluk görmek istiyor. Biz de bu hasreti dindirmek istiyoruz. Ancak 26 yıl beklenmiş, birkaç yıl daha sabredilsin istiyoruz. Çünkü bu süre zarfında şampiyonluğa ulaşacak bir kadromuz ve başımızda Şenol Güneş gibi çok iyi bir hocamız var. Bazen Trabzonspor'la şampiyon olduğumuzu hayal ediyorum ve tüylerim diken diken oluyor. İnsanların bunca yıl sonra yaşayacakları coşkuyu tahmin bile edemiyorum. Aldığımız Türkiye Kupası şampiyonluğun habercisi olabilir.''
-''MİLLİ TAKIM SÜRPRİZ OLMADI''-
A Milli Takım'ın Honduras maçı öncesinde aday kadroya çağrılmasının kendisi için sürpriz olmadığını vurgulayan Onur, ''Çünkü 15 maçtır Trabzonspor'un kalesini koruyordum. Gün geçtikçe de performansımın arttığını düşünüyordum. Açıkçası benim için sürpriz olmadı. Çünkü bunu hak ettiğim görüşündeyim. Şu anda çok mutluyum. Oğuz hocaya ve Engin hocaya bana güvendikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' dedi.
Onur, Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında milli takım formasını giyme konusunda ise ''Volkan ağabey, Türkiye'deki en iyi kalecilerden biri. Bana ve genç oyunculara yaklaşımından da çok iyi bir insan olduğunu anlamak mümkün. Rekabet ortamının başarıyı getireceğini düşünüyorum. Ondan öğreneceğim çok şey var. Önümde kendimi göstermek için çok süre olduğunu düşünüyorum. İnşallah kendimi gösterme imkanı bulurum'' diye konuştu.
-KUPA DUYGUSU-
Onur, bu sezon ligde aldıkları sonuçların ardından en büyük hedefi Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak olarak belirlediklerini kaydederek, şunları söyledi:
''Şükürler olsun ki bunu başardık. Böylece UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etmiş olduk. Muhteşem bir duyguydu. Trabzonspor ile çok daha büyük başarılar yaşamak istiyorum, ancak öncelikle aldığımız Türkiye Kupası'nın tadını çıkarmak istiyorum. Kupayı almak çok güzeldi, ancak finaldeki rakibimiz Fenerbahçe olunca daha da önem kazandı. Maçtan önce herkes kupa maçın odaklanmıştı. Ondan önce ligde aldığımız iki mağlubiyet de bundan olsa gerek. Ancak aldığımız kupayla birlikte sezonu kurtardığımıza inanıyorum. Trabzon'un ve takımın buna ihtiyacı vardı. Gelecek sezon Avrupa'da da başarılı olacağımıza inanıyorum. Şimdiden o maçları düşünmeye başladık bile.''
Onur bir kat daha sıçrarsa Seneye Juventus, Milan gibi takımların 1. kalecisi olabilir.. En büyük şansı hocasının Şenol Güneş olması..
Karşıyaka şimdi düşünsün kara kara, böyle bir yeteneği çok ucuza bıraktılar. Fenerebahçe'ye 1.5 milyona gidebilirdi ama Karşıyaka yönetini sıcak paraya dayanamıyor, düşünmeden harekete geçiyorlar. Bu basketbolda da böyle, Trabzonspor çok iyi fiyata aldı gerçekten ve seneye takımın 1. kalecisi olur ve sürekli oynamaya devam ederse, milli takımda da Volkan'ı çok zorlar ve zaman zaman kaleye geçebilir.
"YÜCE ATATÜRK"
Onur en fazla valencia turu takımlara gıder ılerde
Onur'un refleksleri müthiş. Rüştü'nün gençliğini andırıyor. Rüştü'nün nereye kadar yükseldiğini biliyoruz, Onur'un 5 yıl sonra oralarda olmaması için bir sebep yok. Elbette daha konuşmak için çok erken, ama Onur da dünkü çocuk değil, yıllardır beklenen bir oyuncu.
Onur bize lazimTransferi hakkinda konusulsun bile istemiyorum.
Baskan sali gunu demisti bugun gunlerden sali gelen giden varmi ?
Tolga'da yetenekli kaleci. Onur ve Tolga. Fenerbahçe'den sonra en istikrarlı ikinci takım olacak heralde, 5 büyükler arasında. Türk kaleci anlamında.
Nasıl ama acayip oldu değil mi? 5 büyük, vay be.
Ben halen Aydin Karabulutun iyi bi alternatif olcani dusunuyorum, kesinlikle listeye alinmasi lazim![]()
Koray sağlam transfer olur Trabzonspor için...
Stoper için Arkadiusz Glowacki ismi dolaşıyor ama umarım gerçekleşmez.Kimsenin tanımadığı bir oyuncu, kariyeri boyuncada ülkesi dışına çıkmamış bizim için riskli bir transfer olacağı görüşündeyim.Koray iyi bir arternatif olabilir.
Koray özellikle 2. yarıda sakatlığını atlatıp fit hale geldikten sonra çok iyi oynamaya başladı. Kayseri'deki halini almaya başladı yavaş yavaş. İyi durumda olduğunda, Egemen'i bile keseceğini düşünüyorum Koray'ın. Kontratı bitiyo Ankaragücü'yle.. Umarım gerçekleşmez diyorum kendi adıma çünkü takımdan sağlam oynayan adamlardan birisi Koray Çölgeçen..
Koray yakışır Trabzonspora
Trabzon'dan G.Saray'a Selçuk için ret!
Gelecek sezon için kadrosuna güçlendirmek adına Vederson ve Glowacki'nin transferinde imza aşamasına gelen Trabzonspor, kendi futbolcularına gelen teklifleri geri çeviriyor. Selçuk İnan için Galatasaray'a, "ret" cevabı veren bordo mavililer, Bursaspor'dan Ozan İpek ve Hacettepe'den Orhan Şam'ın transferinde de önemli aşama kaydetti.
GLOWACKİ TRABZON'A GELİYOR
Trabzonspor Yönetim Kurulu, transfer bütçesini oluşturduktan sonra çalışmalarını hızlandırdı. İlk olarak Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Gökçek Vederson'un transferini imza aşamasına getiren bordo mavililer, Polonya'nın Wisla ****ow takımında forma giyen Arkadiusz Glowacki'yi de Trabzon'a gelmeye ikna etti. 31 yaşında olan ve Polonya Milli Takımı'nda da forma giyen Glowacki için Song'u feda etmeye hazırlanan Trabzonspor, Polonyalı bir başka oyuncu Pawel Brozek'i de gündemine aldı.
SELÇUK İNAN İÇİN RET CEVABI
Bu arada Trabzonspor yönetimi, Selçuk İnan için nabız yoklayan ve resmi teklif için kapısını çalmaya hazırlanan Galatasaray kulübüne red cevabını verdi. Şu an için çok büyük rakamlar gelmediği taktirde hiçbir yerli futbolcusunu satmayı düşünmeyen Trabzonspor, yabancı futbolculardan ise Gabric ve Cale'ye gelecek teklifleri değerlendirecek. Yeni sezonda Colman, Alanzinho, Teofilo ve Yattara'yı yabancı futbolcu olarak kadrosunda tutacak olan bordo mavililerde sözleşmesi sona eren Sylva'yla yollar kesin olarak ayrıldı. Song'un durumu ise Glowacki'nin imzasının kesinleşmesinden sonra netlik kazanacak.
ORHAN ŞAM TRANSFER GÜNDEMİNDE
Öte yandan Bursaspor'dan Ozan İpek için de temaslarını sürdüren bordo mavililer, Hacettepe'den Orhan Şam'ın transferinde de önemli aşama kaydetti. Savunmanın sağında görev yapan Orhan için Beşiktaş'la çekişen Trabzonspor yönetimi, Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda yeni sezon öncesi en az üçü yabancı olmak üzere toplam 7 transfer yapmayı planlıyor.
DHA
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu kadrodan kimse satılık değil kardeşim bencede kimse istemesin seneye daha iddaalı olmak için kimseyi satmadan en az 4 nokta transfer olmalı.
Glowacki kapalı kutu almamız çok riskli olur bence.Öte yandan Orhan transferi mutlaka gerçekleştirilmeli.
O adamı bende sevmedim Serhat umarım alındığında bizi yanıltır .
32 yasina gelmis ulkesi disina cikmamisHadi tamam yonetimde Hacisalihoglu var ama o bile transfer etmez bu adami. Bana gore medyanin onune atilmis yemdir, Senol Gunes Songun yerine gelcek adamin kaliteli oldugunu soyluyor kalitenin Glowacki oldugunu dusunmuyorum
![]()
Ülkesinin dışına çıkmamış onu anlarım fakat milli takım stoperi deniliyordu.Ona baktım toplam 21 maçta forma giymiş.Yaşına bakınca en az 40 maç falan bekliyordum açıkcası.
Ferrari de ülkesinin dışına çıkmamıştı.![]()